Én egy egyetemista vagyok, igazából nem sok érzékkel a tőzsdéhez(jelenleg még) de lenne egy kis befektetnivaló összegem, úgy kb 2kiló, és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen részvénybe érdemes ezt belerakni? Nem sürgős hogy rövid időn belül profitot érjek el, ráér ha nyárra ér csak be munkám "jutalma", szóval valami olyan tippre lenne szükségem, amivel így hosszabb távon profitot várhatok! Igazából az OTP-vel és a Synergonnal szemezek, de az OTP-ben nem vagyok biztos, hogy sikerülne plusszban zárnom, a Synergonról meg nincs valami sok információm. Esetleg a Synergonról nem tudtok valami bennfenntes dolgokat,hogy megy az a vállalat? EgyáltaLÁN minek köszönhető a felfutásuk, és várható-e még az emelkedésük. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Sokat gondolkodok újabban a Fotexen... aztat mondják róla hogy most zuhanni fog aztán meg erősen megemelkedik.
De mér jó a Freesoft meg a Graphi ?
Mintha ezek a kisebbek tök együtt mozognának a BUX általános alakulásával bár ki tuggya
Próbaképp (ismét a Tőzsdemáguson) vettem Molt, OTPt, Fotexet, Egist meg Synergont.
Nincs külön út, vagy együttes pofára esés van vagy együttes mennybemenetel - legalábbis rövidtávú, spekuláns vásárlásnál
3 napja szárnyalok, de ez kb arra volt elég hogy pár %-os hasznot realizáljak és a bukott 6 kilómból 1,5-öt visszahízzak
Ha ez így megy tovább utánajárok a külföldi tőzsdéken mi a helyzet, ott is pararel mozognak e a papírok, így ugyanis tulajdonképpen a diverzifikáció semmit nem ér rövidtávon
Jáccottam ezt a tőzsdemágust. Vót 2 milla alaptőkém ozt gondoltam kipróbálom hogy mozognak a blú csipek meg a Synergon.
Erre kiküldtek 1 hétre Dublinba, most jöttem haza.
A 2 milla alaptőke már csak 1,4 millát ér. Hét nap alatt sikerült 6 kilótól megszabadulni, úgy hogy még csak nem is élesben toltam. Nem hiszem el mi folyik itt manapság. Persze nyereséget így realizálni nem fog senki
Délután 2-től gyakorlatilag meglódult a piac. Ez attól van hogy közölte a Fidesz hogy elmegy a parlamenti szavazásra (szerintem) és a piac ezt pozitív lépésnek értékelte.
Nagyon felpörögtek.
Szerintem egyébként ma is talán picit erősödik, ha holnap lesz naggyűlés akkor zuhan vissza, de ez persze kizárólag tipp
Énis ugyanezt csináltam, bár szerencse hogy kisebb pízzel, mert a nagy része eddig is abban volt. Csak mostmár ennek is lenyúlják a 20%-át, de legalább így épphogy kevesebbet ér mint azelőtt az inflálódás okán
Tennap begyalogoltam és mindent eladtam, átraktam pénzpiaciba és majd ha mepihed a móka akkor bevásárolok. Addig is rohaggyon a kanyi náluk de nem buxok.!!
Egy darabig még ne számolj a trend megfordulásával.
Akár hónapokig is tarthat ameddig konszolidálódik a belpolitikai helyzet de amíg tömegek lesznek az uccán kormánybuktatás okán addíg csak zuhanás lesz. Hetek óta nézem a magyar papírokat és az a következtetésem hogy biza a jelenlegi politikai helyzet döntően befolyásol (pedig ennyire nem szokott).
Szerintem árazz be egy stabil stop losst, és úgy január tájékán - szerintem persze - már nyugodtabbak lesznek a körülmányek, arról nem is beszélve, hogy március tájékán, persze ha addíg nem lesz anarchia, valószínűleg láccanak már a megxorítások első bevételei az államháztartásban, visszaerősödhetnek a papírok.
Legalább lesz hova erősödni, én a magam részéről kivárok.
Szeretnem letolteni a CETOP20 indexet napi lebontasban, de sajnos nem honnan tudnam letolteni. A bet.hu-t mar neztem de arrol sajna nem lehet letolteni, se megjeleniteni, ugyanis mindig csak az aznapi arfolyamot irja ki.
Mondtam nekik, hogy kb mennyit, és miylen értékben akarok trédelni, ők mondtak egy számot, én egy kicsit alacsonyabbat, majd megállapodtunk a kettő között.
Miután tényleg beutaltam a pénzt be állították a jobb jutit.
"Az ebroker az IEB online rendszere, normál tőzsdézéssel, befjegyekkel, állampapírokkal. közepes jutalékokkal, Online utalással IEB számlára. Tőzsdei szempontból egy fontos dolgot emelnék ki, az ajánlatok nem közvetlen a tőzsdére mennek be, hanem azt még ez ebrokisok valahogy félautomatikusan viszik be.