Mindenki kerül időnként olyan helyzetbe, hogy a lelke "romokban hever". Itt leírhatod, ami a szivedet nyomja, nem vesztesz semmit, maximum valakitől segítséget kapsz!
Miután én nem vagyok pszichiáter-pszichológus, tőlem közhelyeket, tankönyvben oktatott frázisokat ne várjon senki; csak elemzést, közös gondolkodást - tehát lelki gubancoldást!
De biza, egy test s lélkek vagyunk, de csak a magyar - család értelmébe, ugyanis minden nő - gyerek is, egy anya, nővérem, hugom, lányom...stb... nos ketten lettek egytest - lélek, értelmében, vagyunk csak egy test s lélek, ha értitek?
Csak figyeljétek meg, ha nincs erkölcs, nincs se ország se család, ha nincs igaz Jézus keresés, most nincs élet, csak egymás buzerállása, szadista gyilkolása - kárhoztatása, szadista kinzása?
Nézzétek csak, ezért nemcsak az ataisták hörögnek rám, hanem minden wallás, mert áldoznak, szadista riutállat gyilkolással van csak, haláluk, ha ők megmurgyelnak, mindenkinek meg kell?
De, a szigoru arámi magyar család törvényeinek a betartása, amit vakon, vagy kényszeriteni senkit nem lehet, betartása, vagy hogy tudod szeretni magadat? Nos aki ezt már látogatja is, nem lát halált soha többé örökké csak él, mert élni jó, csak?
Milyen jó, hogy még vagy egy icci - picci kis lelkünk, s tudjuk nyikorgatni? Talán helló, azt mondom hella, van otthon valaki? Próbáljunk csak most az anyagból kivetkőzni, mert aki anyagos az agyagos, s kotyogos, s kótyagos, világos?
Állandóan mondogatom, egy repcsés az olyan sokoldalu - dalu - dalu oly ékes, de nem kényes, de ténleg olyan mint egy gömb, azaz tagbaszakadt? Roppant érdekes, mert te viszed a testedet, vagy a tested visz téged, mondjuk az egyik tud szárnyat adni meg repülni, a másik beleránt a sárba?
Nem forog a, nem forog a Dolozsmai szélmalom... nos itt, amiba amóba se vagyunk, csak minden rosszra mehet, mert mindennek el kell muljon, s megint ha agyagos a gondolatunk, akkor letesteltünk, azaz csak a testikol csikol? Mégeggzer, itt, ebbe az alagutban, csak minden véges lehet, amiről ma este fogok irni a lehell - nek lehellni lehetetlen tópikba, mégis lehel, igaz prüsszög is meg nyög is néhe közbe, de addig mig a hátsónk szelel, lehellni kénytelenek vagyunk, ezt a levegőt?
Igen érdekes, mert nem lehet a homokórát megállitani... de az órakerekek egymást hajtják, ha fel lett huzva? Na mindenhogy kell energia, az agynak is, meg a sejtjeinknek is, amik most ténleg amőbák, babák? Nő babák meg gerekek, pálcikák?
Aranoskám, van egy nagy kondás, aki aszondta, ember, (a nő is ember) küzdve küzdj, s bizva bizzál, s nem akarunk megbizni egymásba, ami megbuzizni máris, mert ha nem Lenke, Ellenke?
Valahol a kerekeket el kell kezdeni mozgatni, igy esetleg rosszul mondtam, a férfinak kell szeretni előbb a nőt, aztán megnyerni hogy bizni tudna, ha nem csak buzerálás lett, nos a férfi többet nem férfi, az itt a baj, mert ha jobban belemegyünk, minden egy nagy kerék, s az ARAKERÉKKEL kezdődne minden, ami nem anyakocza, hanem most a nőnek meg gyerekének nem lehet büne, tehát nics bennük hiba, igy kellene megközeliteni az istent, mert ha van isten, az az anya + apa, lettek egy - test, ami könyü, de hol vinnyog a lélek? Isten = szeretlek?
Na, be kell fejeznem, mert a rublika aljához értem, de mégegyszer, a férfinak kell szeretni a nőt, mindenNőt kivétel nélkül, a lelkével, de most hogy érzed, mert megpróbáltam valóban golyo nem golyos lenni, tehát félni kell egy nőtől, nembeszélve ha anya, ha szeretlek, de most persze hogy a feleségemen keresztül, minden nő a feleségem, de nem egy test, hanem lélek, (nem hárem) igen?
Lélekpárok előre, vagyis hátulsó pár, előre fuss!
Kézcsókom, sajnálom egyszuszra nem tudtalak végig, követni!
Forogtak ám rendesen a kerekek arról, amit írtál! Aludtam is rá egyet.
Mellette. És arról álmodtam, hogy valahol ott hagyott és hiába kerestem sehol nem találtam.
Azt írtad, hogy szeressem Őt előbb, bízzak benne. Ezt mégis, hogyan kell csinálni?
Gondolom, mikor ott van egy gyönyörű utód, már ezek a gondolatok messze szállnak majd, de én a legegyszerűbb érzésre vágyom. Arra, hogy amint örömöm, bajom van Ő legyen az első gondolatom, hogy megosszam Vele az első mosolytól kezdve az első könnycseppeken át a viharos érzelmeimet. Arra, hogy elfogadja azt is, ha nem a legnagyszerűbb emberként viselkedek mellette, mert nem akarok más lenni, másként tenni, mint amiyen én vagyok.
De, ha őszintén beszélek, viselkedek félek elmarom magam mellől, mert nem hagytam még soha senkit magamhoz túl közel jutni. Félek megijednek a határtalan gondolataimtól, túlharsogó egómtól és türelmetlen majomszeretetemtől.
És akkor otthagynak.
Erre a legjobb megoldás, ha még a baleset előtt behúzom a féket.
Phű... Visszaolvastam magam és látom a hibám.
Egyszer majd minden leegyszerűsödik? Mint Nálad, kedves Helle? Csak kell egy kis bíztatás?
Szeretnék egyszerűen élni.
Mint egy angyal. Ők szerintem sosem kételkednek és nem hibáznak. Vagy mint egy amőba:) Annak sem kell ilyen felesleges köröket futnia ahhoz, hohy beteljesítse az életét.
A bölcsesség az, amit szeretnék elérni. Az angyalok és amőbák bölcsességét.
Nagyjából tudjuk, hogyan müködik a szevezetünk, mert tudatja? Igen igen minden gépies lenne? Szerintem a testünk egy elrontott gép, vagy ha azt mondjuk angyal, akkor biológia gép, ami elromlott?
Ezt megértve, most ne adj isten, hogy utódot akartam volna létre hozni, csak vegyük a bagzó kutyákat, akik egymás torkát tépték szét, hogy kutyázhassnak? Aztán az erősebb kutya a kutya?
Valahol többre vágytam, s ezt kerestem, amit első látásra megláttam - találtam a feleségembe, csak gyereket nem akartam, mert képtelen voltam, csak ennyi, s ennyit elfogadni, ráadásul nagyon de nagyon jól leirtad, ami most ha szereted magadat, bizon előbb kell szeretned feleségedet, s akivel már összeragadtál, az bizon a feleséged, vagy kutyázás?
Mikor megtudtam, hogy nemcsak feltételezés amit gyanitottam, bizon rögtön mikor megismerkedtem a feleségemmel, mondom van isten, s én istenes kutyafejü vagyok! A feleségem, magyar tudatu volt, de elfogultabban mint én, jobban, amit ha összeadol, isten - nemzetcsalád - magcsalád, csak mondom, gyerek, most addig mig férfiuvá nem vált a gyerek (ember) én abszi ulti meggyőződtem hogy az életnek van folytatása, na most, abszi ulti talákoztam az OKOZATOMMAL, itt most aki bennem van, s most Ő mondta, előbb kell szeretnem a feleségemet, s most saját üzletet nyitottunk, mert nem tudtam elképzelni, hogy a feleségem másnak ugrálna, még csak ugy is, hogy dolgozna?
Na most, pont most hallottam a feleségemtől, mi ijjenek vagyunk!?
De, előjön a bagzós kutya az emberben, én kutya, megtanultam teljesen, a feleségemre bizni, sőt, bizni egymásban, ez minden ami előleg a mennyekből?
Lehet hogy állatok vagyunk, de lelkes állatok?
Csak beszélgessünk erről, egymás okulására, mert ez a világunk közepete is, meg vége?
Nem az a gond, hogy hiányzik Belőle valami vagy hiányzik mellőle valami, hanem az, hogy mindig ott leszünk egymás mellett, akkor is mikor a legszivesebben elbújna az ember gyereke a Világ elől és akkor is mikor kicsit másról is beszélgetne, mint munka, gyerek, lakásproblémák.
Az is lehet, hogy rossz a képzet, ami előttem van a házas/együttélésről...
A Fiad van a "félős" oldalon vagy a párja?
A Pasiknál ez olyan természetes dolog, nem? Te is írtad, hogy betrükkölt a feleséged:)
Azt is tudom, hogy olyan nagyon rövid az élet, hogy a legbutább dolog ilyeneken rágódni, de mikor reggel mikor készülődök és egyfolytában körülöttem sündörög, csupán azért, hogy tudjam mennyire szeret, legszivesebben rákiabálnék, hogy; Ne most, mert tiszta ideg vagyok!!!!
Na, hát ilyesmitől félek.
Csupa szeretetből közeledik, én meg igazi sárkányként lekiabálom a haját. Ilyenkor egész nap lelkiismeret furdalásom van, pedig nem kiabálok, csak feszült vagyok:( Így hamar kiábrándulhat, megutálhat. Nem akarok ilyenné válniiiiiii!!!!!!!
Máshol, Másoknál ez másképp van biztos. Ők hogy csinálják?
Szóval itt nő + egy (férfi) aki lehetne férj, csak ippeg félünk, normálisak lenni, mert azért kérdem hogy egy nő meg egy férfi, különben nem szólhatok bele, s bele vissza!
Aranyoskám, az én nagyobbik fiam ugyanebben a hellzetben van, a fiatalabbik. minden valamire való magyarlánnak kacsalábon forgó kastéll, s ha jobbat találok tülled, előre megmondom, czagg addig?
Irtóra de irtóra félnek az igazi - gazi házasságtól, mindenki, én is csak ugy mentem bele, hogy a feleségem, akivel egy test - lélek lettünk, betrükkölt! S nem tudom mi ez a jelenség, de ha van e - wilág vége, akkor ez az, jobban, mint ha nincs tovább, csak ár meg adó meg idő nuku?
Tudod ha jót tehetel, tedd meg, ne hagyd ki, aztán amint látod, ha jót akarsz a másik magyarnak, aki az apád - anyád, nem apád nem anyád üsd vág, ákom bákom vákom... a szádat? Tiszta abnormalitás, s nagyon de nagyon is, mindenütt a családok -lelki élet, de mondom eredjetek a templomokba, na azok osztán tultesznek a vigházaknál a sarkon is?
Én azt mondom, beszélgessünk erről a témáról, egy kicsit, ha lehet?
Van bajom. Jelenleg ez a legnagyobb. (Hál'Istennek:)
Van nekem egy Kedvesem, Robi.
Szeptember óta boldogítjuk egymást:) Ő 40, én ma töltöm a 30-at. (Ezt most azért írtam, hátha felköszönt Valaki;)
Minden szép és jó lenne, de van egy pont, amiben nem egyezik a véleményünk. Az pedig nemmás, mint az összeköltözés és együttélés. Nekem ez nem olyan egyértelmű mint a más korombeli emberrel. Nem hiányzik. Nem kell. Sok. Megkaptam már, hogy akkor minek is állok szóba bárkivel, fel kéne, hogy nőjjek már végre, mi lesz így veled!?, és Te?, még nem mentél férjhez? stb,stb ....Hozzáteszem a éveimmel, akár már egy váláson is túl lehetnék.
Nem dobban meg a szívem egy kisbaba vagy egy nászmenet láttán. Nem érzek ellenkezést sem, leginkább hidegen hagy a téma.
Én olvasom rendületlenül, kivéve amikor nincs idegzetem a szemem ide-oda ugráltatásához, mert mire elolvasok, megértek(megértek???)esetleg egy sornyit a következő már tökre értelmetlen számomra . Le a kalappal előtte mert ezt még kitalálni is nehéz.
Olvasni viszont nehezebb.Megérteni pedig sokszor lehetetlen.
Ezennel csatlakozom a béka segge alatti lelkiállapotúak csapatához.
Ne aggódj ... én már nem is olvasom Helleluját. :o)) Az első elég volt nekem... sok is. Én is gonosz vagyok. :o)))
A két ünnep közé meg szerveztem magamnak egy csapatot - kamasz, béka segge alatti lelkiállapottal, világfájdalommal, stb. - akiknek elmesélem, hogyan lehet jobbra fordulni. Teljesen önkéntes alapon vállaltam! És úgy örülök neki, hogy segíthetek nekik! :o))
Sose kenődj el. Most mondok valami nagyon elcsépeltet: "Minden rosszban van valami jó." Most épp lehet az a jó a rosszadban, hogy elmondhatod olyanoknak, akik legalább veled éreznek.
Pocsék idő van, a mai napomat 2 órás utazgatással kezdtem - mindezt egy videofelvétel miatt -, de nekem jó kedvem van. Nagyon. És szeretném, ha ti is éreznétek valamennyit ebből a jókedvből, mert most ide árasztom ám befelé a billentyűkön keresztül!
Te szerencsés pasas! Akkor már a bölcsi óta döglenek utánad a csajok:-))) Amúgy meg tudlak érteni, ezt a játékot én is végigjátszottam, Humanoid tudna mesélni. Amikor beadtam az önéletrajzomat, aztán annyit sem mondtak, hogy habakukk. A tiéd legalább egy frekventált, nívós munkahely, de képzeld el azt, mikor engem ilyen sosemhallott kft-ktől nem értesítettek, mikor csomagolni jelentkeztem.... stb. Én nagyon szorítok neked, már csak azért is, mert tudom, mi vár rád, ha ez nem sikerül... Amúgy nálam is zabszem van... Két hete voltam az OOSZI előtt, most várom a döntésüket, ettől vagyok már két hete teljesen zakkant, mert ha visszacsapnak 50 százalékra, akkor mindennek vége. És sajnos ők nem a jóindulatukról híresek. És én valahogy úgy vagyok ezzel, hogy számomra a bizonytalanság még a biztos rossz hírnél is rosszabb... Amúgy meg jó, hogy érdeklődöm, a fenébe is, hát nem erre valók a barátok????? Már ha van még hely a listádon:-)))) Mert Humanoid barátja az én barátom, ez ilyen egyszerű. Csak azt sajnálom igazán, hogy nem vagyok olyan helyzetben, hogy segíteni tudjak:-((((
az a gáz hogy ez itt csak írott szöveg. aki elolvassa az a sajátlelkiállapotának megfelelően értelmeziaz olvasottakat. Mivel nem vagyok költő ezért nem tudom szavakkal kiszínezni a gondolataimnak megfelelően a leírtakat. így félreérthetővé válik.
nemcsak neked mondom, hanem minden magyar testvéremnek, akik végre, velem ufóztok, mert az én szemem, a végleges célon, amikor a szellem világos, a nap fénye ragyog minden szemben: ami még itt is: még jönni kell még jönni fog egy jobb kor?
Amin én mentem át, szinte tiszta sebhell lettem a magyar egynemzettestünkön, ami mig be nem hegged, bizon nagyon érzékeny, csak gondoljunk bele, megvagyunk nyuzva, mert bizon ezek a bőrünket is lenyuzták, nemcsak 4 nagydarabba triánoznak bennünket, ujból ujból s ujból... na most végül is beheggedt rajtam a sebb, s olyan sebbpáncél burkol be, amit megkarcolni többet nem lehet, de aki meg akarja karcolni, tudatosan azt bizon rögtön mint a gránit kőszikra szikra veti?
Igen, itt tartunk, s akik ollanok mint én, igyekszek legalább hüsiteni, fu ffu fffu... meg győgyirozni, ami megint most mindegy ki ér a 1sebhellgubbancoshoz: sizzzzzzzzzzzzzz...
Nagyon is nemcsak megértelek benneteket, hanem együtt érzek veletek!!!
Vannak dolgok, amiket nem lehet visszacsinálni, mint a testvéredet nem lehet se elhagyni se feladni, hanem igaz hogy vérségileg testvérek vagyunk, de van egy ellenhatás, talán mi magyarok, jobban érzékenyek lennünk, mint más népek, arra, hogy emberség, légy emberséges?
Amit leirtam, nekem igy tanitották hogy hogy mondjam meg egy nagyfejesnek, hogy igazaza van: ha olyan nagy kutya lennék mint te, nem nyövitnék annyit? Bár nemhiszem ha egybül nem esett le, le fog esni? Talán, nemcsak 7zer kell megbocsájtani, hanem 77zer? Aztán példamutatás, azaz 2 pertpatvarból, (aha, itt van a var - háboruság szavunk elásva) 100 is lehet?
Rendkivül jó vizsla kutyák vannak, s itt nemcsak külalak, hanem vadász - ösztönre is pontoznak? Ügyesen felhozták a kinti meg az otthoni magyarok a vizslát, gyönyörüek!!! Jó példa?
Kavicsok a folyóba, először érdesek szegletesek, aztán egymást gömbölyüre csiszolják? A lényeg az lett volna, hogy a nemzetcsaládokat összezárni, nem szétverni, amikor most inkább, a negativ erők jöttek divatba?
Egymásra inkább nevelő hatással, ami nehéz lesz, mert a másikat letteni, aztán kizsigerezni, utódait lebutitani, aminek szemtanui vagyunk, még egy kis ideig, aztán jönn jönn... a nagy gubbancos, meg nagyGÓBÉ?
Nincsak, engemet nem tud senki se sértegetni, se letteni, na de azért kell kirugatyni, meg nem engedni a magyarjainkhoz? Értitek, a magyar tudja, mi az hogy begubózni, meg kibugózkodcni? Mikor ott a ideje, mondta Attillánk: mindennek eljön az ideje, csak résen meg készen kellene lenni?
Na, egy kicsit kigubóctalak? Vagy ugy veszed, hellre lettél pofozva?
Az Isten szermére, ne sértődjtek meg, hanem mi a cél? Jézus béke - barátság - egyenlőség, testvériség, magyarmennyország, rögtön, ha egymást hogy szeressük?
"Ha lehet, de van -e ollan páncélzat, amikor nem tudnának megserténi bennünket, ugyanakkor, be lehetne tudni látni, hogy esetleg, a másik sértődékenyebb, mint én, s előre, nem haragszol, na most ez menne részemről, mindenkihöz, előre, nem akartalak megbántani, de mint kavicsok az élet - folyójájájjj...jába, megint ha együtt, megyünk jé howa, mert mi eggütt uggatva s üggetve Budára kutyavásárra, az biztos? "
esküszöm ezt nem értettem.
csak arra voltam kíváncsi fáncsi hogy amerikában millen a magyar vizsla kutya .
Ha lehet, de van -e ollan páncélzat, amikor nem tudnának megserténi bennünket, ugyanakkor, be lehetne tudni látni, hogy esetleg, a másik sértődékenyebb, mint én, s előre, nem haragszol, na most ez menne részemről, mindenkihöz, előre, nem akartalak megbántani, de mint kavicsok az élet - folyójájájjj...jába, megint ha együtt, megyünk jé howa, mert mi eggütt uggatva s üggetve Budára kutyavásárra, az biztos?
Volt egy vizsla kutyánk, az első, akit odaadtunk egy vadonba élőnek, s lány kutya volt, s elment vissza a vadonba, s a colyota raj, vezére lett, s vissza visszajöt a gazdihoz, akinek odadtuk, mert akartuk hogy nagy szabad területen futkározhasson?
Hogy a magyarokkal, ami bennünk van Élet, kapcsolatba kerültek a házi állataink, az biztos? Ha eredetileg ufóval jöttünk le - le... látogatóba, akkor most a levadulás, vissza vedlés az ősállapotba, vagy egy természetes tuléllési ösztön, amikor mégis megismerne bennünket, s teccenek emlékezni, most jönne: a barmok marhák is megismerik a gazdit, de ti, hogy hogy hogy...nem?
Mehetnünk vissza, a természetbe, s aztán ugy vissza az ufósvilágainkba, Egekbe, lenne jó?
Elnézést, hogy beleszóltam, mikor a kérdést nem nekem tetted fel. Csak tudod nagyon elfogult kutyatulajdonos vagyok, s nem bírtam ki megjegyzés nélkül.
Mint kutyaimádó gazdi válaszolnék neked. A mi uszkárkutyánk apja fehér, anyja fekete színü, mindkettő fajtiszta, a maga nemében gyönyörű. Uszkárkönyvekben szerepel, hogy Amerikában a legdrágább fajta ez a fekete-fehér keverék színű uszkár, de Magyarországon ez nem divat.
A mi kutyánk gyönyörű, de ha hupikék is lenne, nekünk akkor is ő lenne a legszebb.
Gondolom lehellke sem azt írta, hogy versenygyőztesek a kutyái, mert akkor számítana, hogy magyar, vagy amerikai tender szerintiek.
Kvambó, ne bántsuk egymás kutyáit.
Tudod a legelső kutyánk egy véletlen "félrelépés"-ből származott. A szüleimnek csodálatos símaszőrű foxija volt, aki nem volt hajlandó a saját fajtájával pározni. De nem bírt ellenállni a szomszéd házban lakó fekete középuszkár fiúnak. A két kutyából nagyon szép és hihetetlenül okos kutyák származtak. Első kutyánk egy ilyen frufrus, de egyébként rövidszőrű fiúkutya volt. Nemcsak mi imádtuk, de rengeteg ajánlatot kaptunk arra, hogy adjuk el. Persze semmi pénzért nem váltunk volna meg tőle.Bár ő keverék volt, nekünk ő volt a legszebb, legokosabb, nem érdekeltek a szabványok.
Honnan tudod hogy a ti vizslátok a legszebbektől származik.
Bocs ha rosszul esik de mint köztudott az amerikai kutya szabvány más mint az europai , különös tekintettel a magyar kutyafajtákra. A leginkább szembetűnő a különbség a komondornál.
Érdekes, amit a kutyákról írsz. Egyébként a vizslákat én is imádom, mert jóba vannak az uszkárokkal. Nekünk t.i. uszkárunk van.
Vannak bizonyos kutyafajták, akik szeretik egymást, s vannak, akik már messziről jelzik egymásnak,hogy nem szimpatizálnak. Mint az emberek, érdekes. Szóval a vizsla az én kutyám barátja, ezért a vizsla az én barátom is.
Arról nem is beszélve, hogy még soha nem láttam vizslát, aki embert harapott volna meg.
A kutya nekünk is mindenünk és meggyőződésünk,hogy azért vannak a világon, hogy megtanítsanak bennünket embereket az önzetlen szeretetre és arra, hogy rövid életük végén is még tanítsanak. Arra, hogy hogyan dolgozzuk fel egy szeretett lény elvesztését.Ez persze csak a normális emberekre vonatkozik, mert sajnos vannak, akik a kutyát csak azért tartják, hogy kitöltsék rajta hatalmi mániájukat, amit máshol, másokon nem tudnak érvényesíteni.
De hát lehellke, mi nem ilyenek vagyunk hálistennek.
Az,hogy a fiad nem talált itt Magyarországon megfelelő feleségnek valót, azt nem csodálom. Olyan hihetetlen identitászavarban szenvednek a mai lányok, hogy az borzasztó. A sok hülye film, a külsőségek utánzása, egymással való állandó vetélkedés, a meg nem feleléstől való félelmek, stb. A nyugattal ránkszakadt erkölcsi szabadosság sajnos még nem ülepedett le. Pedig hidd el, sok rendes fiatal lány van, csak kifelé nem merik mutatni, hogy ők nem olyan könnyedek, mint a mai trendi által diktált leányzók.
Talán, ha a fiad levelezne előbb, a lelkét megismerhetné egy lánynak, s akkor talán ő is rájönne, hogy a máz alatt tisztességes lányok vannak.