Lakossági kezdeményezésre közbenső karfákat szereltetett az önkormányzat a VII. kerületi Huszár utcában a padokra, hogy a hajléktalanok ne heverészhessenek rajtuk, adta hírül az InfoRádió. Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának helyettese szerint a technikai megoldás sérti az emberi méltóságot és alkotmányos visszásságot okoz, ezért ajánlást fogalmaz meg az ügyben.
A hajléktalankérdésnek nincs megoldása. Elrejteni lehet a problémát, megszüntetni nem. Viszont a döntő többség (én is) ezt szeretném. A hatóságok igenis dugják el a csöveseket, bármi áron. Nyilván emellett a megfelelő szociális intézkedéseket is meg kell hozni. Egyvalamit nem lehet: tétlenül nézni a problémákat. És szerintem mindannyian úgy vagyunk vele, hogy nem akarunk csövest látni az utcán. Aki esetleg nem így van vele, talán megoszthatná a lakását egy hajléktalannal. Aztán beszéljük meg ezt a témát megint.
Ebben neked teljesen igazad van, csak kissé utopisztikus elképzelés az, hogy a jogvédő majd tesz is valamit.
A jogvédő azért ugat, mert tenni rest.
Olyan ez, mint az állatbarát meg az állatvédő.
Az előbbi befogad egy rahedli állatot és jól tartja őket, gazdát keres nekik, ivartalanít, stb. az utóbbi meg az állatokra hivatkozva támad másokat, vagyis a kutya helyett ugat.
Röviden: a különféle jogvédők majd akkor ugassanak, ha tettek is valamit. Ugyanis sok szép különféle joga azoknak is van, akik nem tudnak kulturált körülmények közt járni az utcán mások miatt.
Liberális vagyok, de hülye nem. Szerintem teljesen rendben van, hogy lehetetlenné teszik a lefekvést egy nem arra szolgáló tárgyon. A hajléktalankérdést nem úgy kell megoldani, hogy oda fekszenek meg szarnak ahova akarnak, és akinek nem tetszik az kussoljon.
Eszedbe sem jut ugye, hogy az a pad nem azért van ott, hogy a drágalátos hajléktalanok azon heverjenek, hanem hogy a nem hajléktalanok leüljenek rá megpihenni.
Igenis ez a fordított és álszent gondolkodás vezet oda, hogy borulnak a társadalmak. Mert toleranciát hazudva azt hirdeti, hogy midnig a normális többségnek kell a máskéntviselkedőkhöz igazodnia.
Feszt Párizsra hivatkozni ugyanakkora címeres baromság, mint mindent a holokauszt inerciarendszeréből vizsgálni.
Hajléktalanokal kicseszni meg - feltéve, hogy nem trehányabbak vagy közveszélyesebbek*, mint az átlag ostobábbja - szimpla genyaság.
(* Nyíregyháza, tízemeletes ház, két hete: vidám ifjak újségpapírból rakott kupacot gyújtottak meg a ház bejárata előtti lábtörlő rácson. A tűz méteres körzetén belül a szórólapos faláda, rongy lábtörlő, műanyag festék az ajtón.)