Keresés

Részletes keresés

prenotalis Creative Commons License 2005.11.07 0 0 65

Akkor most, hogy is van ez a "szélkakas" ügy?

Úgy hogy van egy leválthatatlan pártvezető aki 15 év alatt mondott képviselt már mindent és annak az ellenkezőjét is.

Volt radikális liberális, egyház- és konzervatív ellenes, aztán bejárta a maga útját a konzervatív egyházpárti jobboldalig.

Mondott már HT magyarok állampolgárságról ezt is azt is, kórházprivatizációról ezt is azt is, sorkatonaságról ezt is azt is, terrorizmusról ezt is azt is, adókról ezt is azt is, és így tovább munkahelyről, bürokráciáról nyilvánosságról stb.

Az egyetlen kiemelkedő pont, hogy a Fidesz esetében mindig ugyanarról a személyről van szó....

Előzmény: mártonka (64)
mártonka Creative Commons License 2005.11.07 0 0 64
Azért egy kicsit visszafoghatnád a nagy kritikát.
Tán gondolkozzál egy kicsit, hogyis volt a történet (egészen röviden)?

Volt egy állampárt- MSZMP, annak egy rakás vezetője, akik igen jól éltek és támogatták az elnyomó egypárt rendszert, még 1988/89-ben is.
PÉlda rá: 1988-ban, az ellenzéz letartóztatásai (Demszky, Orbán, Rajk L., stb..), 1988-ban még maga Gyurcsány is az alakuló FIDESZ elleni fellépés mellett állt ki. Ha megnézed, ki volt 1988-ban, 89-ben a kormányban,- pl. ki volt a belügymin., aki a letaratóztatási parancsot kiadta a minisztertanács jóváhagyásával, pl. ki volt a min.elnök h., stb. - sok ismerősre bukkanál, a mai úgymond "demokraták" kormánypártiak kozött. És azok legnagyobb része már abban az időben is érett korban volt, tehát nem mondható réájuk, hogy az ifjukori tapasztalatlanság, stb...

Az SZDSZ-nél dettó: az egyik legnagyobb "kommunista ellenes" rendszerváltó pártnak indultak, széles mellel hangoztatták, hogy soha az MSZMP-vel és utódpártjával (emlékezz pl. Magyar Bálint nyilatkozatára 1994-ben), aztán egyszercsak 360 fokos fordulattal öasszeborultak Hornékkal, az MSZP kormányával, az utódpárt porminenes vezetőivel.
És ez csak két példa az eseményekből.
Akkor most, hogy is van ez a "szélkakas" ügy?
Előzmény: Timna (61)
Timna Creative Commons License 2005.11.07 0 0 63
saját fejemmel tisztán emléxek hogy tavaly hogy fordult meg Orbánka és brancsa véleménye a sorkatonaságról a legutolsó pillanatban... biztos megmondta nekik valamelyik tanácsadó, hogy történetesen a fiatalok rühellenek sorkatonák lenni :)
Előzmény: adslmester (26)
Timna Creative Commons License 2005.11.07 0 0 61
én inkább igaznak nevezném. Viktorka akkora szélkakas, hogyha rákötnénk egy generátorra, Paksot le lehetne kapcsolni.
Előzmény: adslmester (-)
eomer Creative Commons License 2005.11.07 0 0 60

Izé. Kissé magas labda volt.

Tudod, sajnos és sem tudom a bürokráciára vonatkozó forrást belinkelni, de "...nézz utána bátran és meglátod, hogy nem csalás a dolog..."

:))

Előzmény: adslmester (58)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 59
de erre nem az a megoldás, hogy felelőtlenül megszüntetjük és nem teszünk a helyére semmit...
mert ami most van az még a korábbinál is rosszabb.

(most nem azt mondom, hogy egy háborúban a korábbi haderegel értünk volna vmit, de nem oldódott meg a probléma a mostanival sem...sött)
Előzmény: Tamás (56)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 58
sajnos nem tudom neked belinkelni ezeket,de nézz utána bátran és meglátod, hogy nem csalás a dolog.
Előzmény: Tamás (57)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 57
E mondat második felét immáron csak Te teszed hozzá..
Előzmény: adslmester (53)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 56
Mert ott egyértelműek a feladatok, a szervezet stb. már nagyon rég óta. Nálunk meg a csóri Honvédelmi Minisztérium az ötvenes évek óta csak azzal van elfoglalva, hogy reformálja önmagát. Ami a rendszerváltás után sem változott, csak még hangsúlyosabb lett...
Előzmény: adslmester (55)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 55
ha erre gontoltál, akkor had kérdezzelek meg, hogy pl.: a németek vagy a franciák miért nem csökkentik a hadsereg létszámát?
Előzmény: Tamás (52)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 54
arról beszélsz, hogy felesleges a hadsereg?
Előzmény: Tamás (52)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 53
azért írtam, hogy ne velem vitatkozz, emrt korábban az eu is megemlítette a túl nagy bürokráciát a 2002 és 2003-as országjelentésben is, ami a korábbihoz képest ismét ngyobb lett.
Előzmény: Tamás (50)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 52
Egyelőre jó lenne megtalálni a hivatásos hadsereg feladatkörét is... Mondjuk úgy kezdetnek... >:-)))
Előzmény: adslmester (51)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 51
a szocik el is törölték ,annak elleneére 2004-ben aláírták a honvédség hosszútávú fejlesztési tervét, miszerint (ha jó emélékszem) 2008-ban törlik el teljesen a sorkatonaságot...
de tök mindegy, hogy mikor törlik el, a lényeg, hogy meg tudja fizetni az ország a hivatásosokat...ebből következően egy kampányfogás volt a sorkatonaság eltörlése.

jelen pillanatban nem tudja megfizetni és nincs kitöltve az összes hely.
Előzmény: Tamás (48)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 50
Na, innentől kezdve átlépünk a politikai science-fiction területére, ami már nem az én asztalom...
Előzmény: adslmester (49)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 49
ne velem vitatkozz...
annak ellenére, hogy a barátiadat kirugták felvettek helyettük 2- másikat.
Előzmény: Tamás (46)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 48
Nem tudom, mikor akarták volna, de már régebben meg kellett volna, csakhát az nem fért volna bele a 2000-2001-es borgőzös népnemzeti hadovába.
Előzmény: adslmester (44)
prenotalis Creative Commons License 2005.11.07 0 0 47

az, hogy én nem tudom a forrást ?

te most viccelsz vagy túlbecsülsz :)

Előzmény: adslmester (45)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 46

Jó, te nem látod. Én igen.

Ha akarod, nagyon szívesen megadom a telefonszámodat (ha elküldöd privátban) néhány ismerősömnek, akit az elmúlt három évben rúgtak ki minisztériumból/háttérintézménytől. Aztán majd megmondod nekik, hogy igazából nem is lettek leépítve, ha meg igen, akkor a büdös komcsik miatt. De aztán már szerintem skizofrén leszel...

Előzmény: adslmester (41)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 45
hát, erősen megkérdőjelezi a hitelességét.
Előzmény: prenotalis (42)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 44
nem törte ösze magát, de nem is 2004-ben akarák megszüntetni, hanem pár évell később és akkor nem ez lett volna mint most, hogy nincs pénz a hivatásakra sem...
gratula ez ügyes húzás volt a szociktól!
Előzmény: Tamás (40)
prenotalis Creative Commons License 2005.11.07 0 0 43
én nyitott vagyok a cáfolatra....
Előzmény: adslmester (36)
prenotalis Creative Commons License 2005.11.07 0 0 42

passz.

ha erre most én nem tudok válaszolni akkor ez már hamisítvány ?

:)

Előzmény: adslmester (33)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 41
"folyamatosan építik le" :-D

Előzmény: Tamás (39)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 40

csak az a vices, hogy a sorkatonaságot már akkor is el akarta törölni...

Majd összetörte magát ennek érdekében... :-DDD

Előzmény: adslmester (38)
Tamás Creative Commons License 2005.11.07 0 0 39

van egy rakás miszinsztériumhoz kapcsolódó kht és egyéb szépség...

Igen, amiket folyamatosan építenek le 2002 óta... No meg a szarvasgombás dőzsölések száma is visszaesett a Környezetgazdálkodási Intézetben, meg a hasonló helyeken, igaz, ezek a rohadt liberálkomcsik nem is értékelik a jó magyar ízeket...

Előzmény: adslmester (36)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 38
csak az a vices, hogy a sorkatonaságot már akkor is el akarta törölni...
ezt a minimális kiképzés alattmeg honnan tudod mit értenek?
sehonnan....
Előzmény: prenotalis (31)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 37
pedig semmi forrás nincs ott...
csak a pocijukra csaptak és kész
Előzmény: eomer (35)
adslmester Creative Commons License 2005.11.07 0 0 36
naakrd már nekem bemagyarázni, hogy mszp kevesebb hivatalt működtet mint 2002 előtt...
van egy rakás miszinsztériumhoz kapcsolódó kht és egyéb szépség...
Előzmény: prenotalis (32)
eomer Creative Commons License 2005.11.07 0 0 35
Ezzel nekem is gondom van. Honnan származik a diagram vagy annak adatai? elég gáz lenne, ha hasalták volna.
Előzmény: prenotalis (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!