Bayer Zsolt: (...) Mert tudod, Ferenc, én 1988. március 30-án éjjel Fideszt alapítottam. Te pedig gyáva és sunyi KISZ-Führerként leveleket írogattál a pártführereknek. Ez az alaphelyzet. (...)
Hogy puccsisták nem diktálhatnak? Az sehol.:) Milyen fasza - hogy nem vették bele.
Medgyessy: "Úgy döntöttem végül is, hogy nem a politikusokhoz, hanem az emberekhez fordulok. Úgy döntöttem, hogy nem engedek a nyomásnak, úgy döntöttem, hogy nem lehet, hogy ebben az országban puccsisták diktáljanak."
Nem tök mindegy, hogy mit mondott és mit érzett vagy gondolt?
De tök mindegy.:) Csak azOrbánnál/amik Gyurcsánynál tök mindegyek - nem mindegy - hogy mit mondott és mit érzett vagy gondolt. Mert nála azért nem mindegy - mert szélkakas.
Azért ez nem ugyanaz.
Egyébként senki nem kérdőjelezte meg - hogy jogilag legitim. De ha a nem jogi részét - ő is megkérdőjelezte/meg a Medgyessy - engedd már meg röhögjünk.
És a jelölőgyűlésen miért szabadkozott?:) Hogy mi lenne rendjén - ha nem puccsista lenne.:) Érzi ő - hogy jobb lenne tisztán nyerni. Meg legitimnek lenni/nem jogilag - hanem rendesen is. Gynek ez a választás - erről is szól. Igy csak olyan fél - felelős hazafi.:)
Gyurcsány:"Tízmillió embernek kellene döntenie a miniszterelnökről, így lenne ez rendjén. Most 650-en fogtok dönteni."
Fikázásbóla fidesznek jut ki kb. tízszer annyi,mint az mszp-nek.
Hát nem tudom. Szerintem a ballibnek messze nincs olyan pártsajtója, mint a jobboldalnak, aholis a MaNem azt a szerepet tölti be, amit legutoljára a Szabad Nép esetében láttunk: az abszolút megfellebezhetetlen igazság kimondását és terítését a hívek között. A ballib lapokban elég rendesen mószerolják a kormányt, ha az újságíró úgy gondolja, hogy mószerolni kell. Légy szíves prezentálj nekem hasonló MN cikekket az Orbán-kormány időszakából! Nem nagyon fogsz ilyet találni, mert akkor a jobboldal sajtója ugyanazt a szerepet töltötte be, amit az előbb említett Szabad Nép: hogy tudassa a néppel a Párt álláspontját. Szócső, közlöny, de nem sajtó.
Gondoljunk csak gyurcsányra,aki minden hétfőn program ürügyén Orbánt fikázza.Ez az ember meri mondani,hogy Orbán nem elég demokrata...
Gyurcsány csak azt mondja, hogy Orbán úr, méltóztasson ellátni a feladatait, méltóztasson a Parlamentben szónokolni és nem a hívek gyűlésein, méltóztasson nem rongálni a parlamenti demokrácia intézményeit, stb. Szvsz tökéletesn igaza van. Abban is igaza van, hogy - legyen bátorságunk kimondani és nem mentségeket keresni és magyarázatokat gyártani -, hogy Orbán ölég messze áll a parlamentáris demokráciában elfogadott politikusi viselkedéstől, következésképp nem igazán tekinthető demokratikus politikusnak.
Még büszke is arra,hogy 1988-ban azt írta kisz kb-ésként,hogy a fideszt politikailag kell kiszorítani.
Nem azt írta, hanem azt, hogy a Fidesz ellen politikai eszközökkel kell küzdeni. Most is ezt mondja. Szerintem te szenvedsz amnéziában: akkoriban, főleg a végjátékban Kádár adminisztratív és bírósági eszközöket akart ellenük bevetni. Ehhez képest GyF álláspontja az, amit egy demokrata politikus ma is nyugodtan vállalhat: a politikai küzdelem, ami elveti a bármiféle erőszakot.
A fikázásnak, a lejáratásnak van igazi hatása!
Hát igen. Medgyessy nem is bírta idegileg. Légy büszke: sikerült kicsinálnotok emberileg.
Gondoljunk az Orbán-bányákra! Az emberek zömének fogalmuk sem volt az ügyről,de nap mint nap ezt hallották meredek csúsztatásokkal,meg még a negatív indulataikat is jól felkorbácsolták és meg lett az eredménye.
Az emberek pontosan értették, hogy miről van szó, hiszen a Kádár-korszakban nőttek fel. Arról volt szó, hogy Orbán papa mint komcsi párttitkár privatizált egy bányát, aztán jócskán élve azzal, hogy a fia min. elnök, szépen kiszorította a konkurenseit a bizniszből. Mindenki be volt szarva tőle, hiszen a fia a Fidesz első embere és azt is tudja mindenki, hogy a Fidesz nem felejt.
Most már csak azt nem értem, hogy ha a szocik oldalán az ördöggel egyenértékűnek tartjátok a privatizátor komcsi párttitkárokat és hetedíziglen büntetnétek az unokákban is akár a proletárdiktatúra bűneit, akkor hogyan viszonyultok Orbán papához és fiához?
Persze bizonyos IQ felett az ilyen akcióknak nincs eredménye,de sajnos az embereknek csak kisebb hányada olyan,hogy ilyen és hasonló süketeléssel nem lehet megetetni!:-((((
Hát ha a Prof. Batthy. Körének egynémely alakját, illetve a politikai megnyilvánulásaikat nézem, akkor sajnos rá kell jönnöm, hogy lehet valakinek a szakmájában kiváló szakértelme, attől még a politikában lehet tökhülye, tökelfogult.
Magyaroktatási bálint pedig azon dolgozik ezerrel,hogy az emberek többsége maradjon is ennyire hülye. Lásd a különböző iskolai tesztek eredményeit,mint pld. szövegértés stb.!
Mit mondjak, ha hozzászólásodat olvasom, MB igen sikeresen dolgozott.
Hazugság: 177 ember szavazott rá, az a 177 képviselő, akinek jogában és módjában állt miniszterelnököt választani, az Alkotmány precíz és kifogástalan betartásával. Ellenkező esetben az éber ellenzék nyilván naponta döngetné az Alkotmánybíróság érckapuit.
Gyurcsány arról beszélt, akik jelölhették őt. Ez ugyebár a pártkongresszus. Nem tudok arról, hogy a Fidesz, az MDF vagy az SZDSZ esetén ez másként volna, de majd figyelj jól, hogy ki fogja megnevezni például a Fidesz következő miniszterelnökjelöltjét. De hogy ne izgulj addig fölöslegesen, megsúgom, hogy a Fidesz következő kongresszusa lesz az, csak meg ne lepődj rajta...
Lassan mondom, hogy a gyengébbek is értsék: Magyarhonban a hatályos törvények szerint a választók PARLAMENTI KÉPVISELŐKET választanak!!! A miniszterelnököt ez a MEGVÁLASZTOTT PARLAMENT szavazza meg és nevezi ki. Nem az ország népe.
Hát akkor mondd lassan a Gyurcsánynak - aki elég szarul érzi magát mert csak 650en szavaztak rá.:O) Azért egy listavezetés - szerinte is rendjén lett volna. Csak elragadta a puccsolás.
Gyurcsány:"Tízmillió embernek kellene döntenie a miniszterelnökről, így lenne ez rendjén. Most 650-en fogtok dönteni."
Aztán meg Medgyessy:
"Úgy döntöttem végül is, hogy nem a politikusokhoz, hanem az emberekhez fordulok. Úgy döntöttem, hogy nem engedek a nyomásnak, úgy döntöttem, hogy nem lehet, hogy ebben az országban puccsisták diktáljanak."
Azok a leghangosabbak a brüsszeli kritikák ügyében, akik a csatlakozás előtt azt mondták, hogy Moszkva helyett Brüsszelből fognak irányítani bennünket.
A tulajdoni lapok szerint a jelenlegi miniszterelnök szűkmarkúan,
fogcsikorgatva bánt el gyermekeinek anyjával
Jé, nem is tudtam, hogy a földhivatali okiratokon vannak olyan szubjektív bejegyzések is, mint például hogy valaki "fogcsikorgatva" intézte az ügyeit...