Mi a párommal sorban állás nélkül be tudtunk jutni Az Emberi Test kiállításra, mert elővételben vettük meg a jegyeket. Hihetetlen élmény volt, és több szempontból tanulságos is. Külön termekben mutatják be a test felépítését, működését meg a káros szenvedélyek hatását. Hihetetlen.
Az ízeltábúak szemének időbeli felbontása általában jobb mint az emberé. Ez azt jelenti, hogy az a 24 kép/mp-es tempó amit filmeknél megszoktunk, nekik valószínűleg különálló képek sorozataként látszik.
Viszont nagyobb frekvenciájú képsorozatoknál valószínűleg ők is láthatják a visszafele forgó kerék illúzióját feltéve, hogy a küllők sebessége és a vetítés frekvenciája megfelelő.
Röviden tehát, TV-ben valószínűleg nem látják visszafele forogni a kereket, de lehet, hogy egy 200 frame/sec sebességgel futó számítógépes autóversenyben már igen.
Olyan kérdésem lenne hogy a légy láthat-e olyat hogy például:TV álló képek sorozatát mutatja, az egyes álló képeket a kis agyunk kapcsolja össze folyamattá. Ha most az autó sebessége úgy alakul, akkor az egymást követő képeken a küllők helyzete úgy alakulhat, hogy az hátrafelé mozgásként könnyebben értelmezhető.
Szóval hogy a légy valami tárgyat visszafele lát mozogni.
spéci sejt megeszi, szétdarabolja (szerkezet tehát mindegy), sok-sok apró szakaszát kirakja a felszínre, ellenőrök jönnek, amilyen darabkával még nem találkoztak, azt idegennek tekintik, majd szétnéznek a szervezetben, keresik és pusztítják azt, ami úgy néz ki.
a felismerőrendszer elég érzékeny, elég lehet 1 aminosav eltérés is
Hogyan ismer fel egy szervezet egy fajidegen fehérjét? Ráadásul nagyon sok olyan fehérje van, ami szinte ugyanolyan a különböző szervezetekben, csak egy nagyon pici különbség van. A fehérjék nagy gombolyagok, nagy felülettel, és nagyon elképzelhetetlen nekem, hogy miként tudja felismerni a szervezet, mert nyilván csak speciális helyeken tudja megvizsgálni, nem az egész felületét.
Nem tudom, aktuális-e még a kérdésed, de a képen nem sejtosztódás látható, csak átkereszteződő kromoszómák. Ez a meiózisra jellemző.
"emberben nincs ilyen ivarérettség előtt" : Hogy érti a kérdező? Mert nőkben a meiózis első osztódása embrionális korban kezdődik el, de csak az ivarérettség elérése után, az érésnek indult tüszőkben fejeződik be (ovulációkor), a második pedig csak a megtermékenyítés után. Férfiakban nem kezdődik el a meiózis ivarérettség előtt.
"számtartó sejtosztódás" : nem igaz
"felnőtt egyedben lejátszódhat" : igaz
"regenerációkor jellemző sejtosztódás" : nem igaz
"a barázdálódás alatt lejátszódó sejtosztódás" : nem igaz
Érdekes megközelítés, kisség eltér a szokványos iskolapadban megismert gondolkodásmódtól ebben a témában. Egyébként halembriókon gyönyörűen megfigyelhető még a jelenség. Én beértem a nézegetéssel, nem gondoltam volna hogy valakinek eszébe jut számszerűsíteni :)
"A könyv várhatóan október elején jelenik meg magyarul a kiadóknál A legnagyobb mutatvány – az evolúció bizonyítékai címmel. Kérem, figyelje a weboldalunkat ez idő tájt, addigra külsőleg és belsőleg is megújult tartalommal: www.nyitottkonyv.hu"
Egyébként nem tudja valaki, hogy mikorra várható Richard Dawkins "The Greatest Show On Earth" c. könyve magyarul? Angolul 2009 szeptemberében, ez biztos. Mennyi idő szokott lenni a fordítás ilyen jellegű műveknél?
Mondjuk,ha bringázol,és a lánccal baj lesz,és olajos lesz a kezed,akkor ez szerintem jó megoldás a tisztitáshoz.Nem kell hozzá más csak porzós föld és víz.;)
Van egy jó biológiával kapcsolatos ötletem.Ha valami tart macskap.... paprikát,vagy egyéb termést hozó növényt,amit szobában tartanak(és a rovarok nem tudják megközelíteni,a zártság miatt),akkor amikor virágzik a virágzásra van egy hatékony eljárás.A műanyagpálcára felcsavart vatta fülpucolóval kell megdörzsölni a virág virágporós belsejét,és egyik virágról a másikra kell áttérni,mindegyiket meg kell dörzsölni.Ugyanis a rovaroknak a testszőrzetét helyettesítjük,ugyanis a virágporzó rovarok szerintem ezért rendelkeznek dús testszőrzettel(nem Wham! rajongók :)) .
Fülpucolásra ezek a vattás pucolók nem alkalmasak csak bajt okozhatnak,csak a obhártyára préselnek.
Ha mondjuk autószerelés után nagyon olajosak leszünk az ultradermnél sokkal jobb a porzós föld:kézbe kell venni ilyen földet,és víz hatására simán leviszi az olajat.Mert a piciny kvarcszemcsék nagyon jó hatásfokkal ledörzsölik az olajzsennyeződést.(A szappan trükkje nem válik be,mert az az olajat nem oldja.)