nagyon fontos,hogy mivelk kezdjuk a napot,mit eszunk reggelire,mert ez adja meg a kezdoenergiat.Szeretnem ha otleteket adnatok,elmondanatok ki mit reggelizik?
" Ja,jó reggeli még a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos is.Ami persze nem tocsog a zsíradékban,viszont jól meg van kelve és nem üli meg a gyomrot.Kitűnő hozzá a hideg fröccs,vagy a sör is." ezt is reggel csinalod?Igaz a tesztat meg lehet csinalni es masnap kisutni,nem is rossz jo fokhagymasan,akivel beszelsz a nap folyaman elajul:)))viszont ha petrzselymet ragsz,akkor nem erzodik.
megbocsathato!En is gratulalhatok igy ismeretlenul is a Babahoz?Milyen jo is, h meg akad szoptato kismama,sajna egyre ritkabb.Ez is uaolyan fontos,mint a reggeli.
orommel latom,h azert van aki reggelizik is. Egy idoben mi is ettunk bundaskenyeret,krem turot kentunk ra,a ferjem csokikremmel szereti,probald ki kalacsbol,nagyon finom,ezt szoktam a spenot melle is csinalni mi az a zakuszka? "májkrém + összetört főtt tojás + só, bors , mustár + apróra vágott hagyma " Ezt megcsinalhatod,h a majkrem helyett a majat megsutod akar hagymaval is es utana ketszer ledaralod, ehhez teszed hozza kemeny tojast+fuszereket,ez is nagyon finom.
orulok,h egyetertesz,viszont nem ertem mit jelent: "Néha olivaolaj összekeverve almaecettel, kenyérrel -finom." marmint ezeket kevered? "maradt hideg sülthús,oldalas,szalonna,olajoshal,paradicsomoshal.stb."
a Dunanak sem szeretem a szagat,mert a halra emlekeztet es ugyanigy vagyok a tengerrel,szeretem nezni csak a szagat ne erezzem.Elo halat megfogni!?Hatnem en, viszont kislanykoromban ettem,de nem emlekszem miert undorodtam meg tole.Szegeny parom meg ugy enne,viszont ma csinaltam tonhal konzervbol a kovetkezot,idemasolom a salata topicombol(en is nyitottam egyet):
kukoricas tonhal salata: 1 doboz tonhalkonzerv 1 pohar szemezett fott kukorica 1 hagyma aprora vagva 3 kemeny tojas kapor (ez adja meg a kulonlegesen jo izt) 2 ek majonez so,bors a tonhalat villaval osszetorjuk es osszkeverjuk a tobbi hozzavaloval,ezt palacsintaba is lehet tolteni.
Körözött előző este elkészítve,reggelig a hűtöben érlelve.
1 túró,1-1,5 tejföl,némi margarin ,sok őrölt és szemes kömény,lila vagy zöldhagyma beleszelve,pirospaprika,majoranna,bazsalikom,csipet kakukkfű,apróra vágott erős zöldpaprika,tárkony ízlés szerint .Bundáskenyérrel az igazi.Ami persze jól át van itatva tojással és úgy kisütve.
Tepsi aljában hagyott kacsazsír ami reggelre kidermed,és ahogy törlöd ki a kenyérrel tepertődarabok ,jól átsült húsfoszlánykák,neadj isten májdarabok is kerülnek a kenyérre.Hozzá savanyúság.
Saját pácolású sonka nyersen ,hagymával,paprikával,vagy éppen megkapatva a serpenyőben ,ráütve a tükörtojás de csak"taknyosan"átsütve,tetejére pirospaprika.Isteni kaja..
Főtt sonka ,tormával,pirospaprikával,borssal, hozzá főtt tojás ,kenyérvége.
Köszönöm a jókívánságokat,jól vagyunk.A kicsi épp ma 2 hónapos.Ő még csak anyatejet reggelizik,ebédel,vacsorázik-hál istennek.
Mivel kaja terén is nagyon kíváncsi vagyok, a két nagyobbik fiunkkal egyetemben megkóstoltuk az anyatejet.Hát, maradok a bornál....A két nagynak sem ízlett.
A lényeg,hogy a kicsi szereti.
Ja,jó reggeli még a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos is.Ami persze nem tocsog a zsíradékban,viszont jól meg van kelve és nem üli meg a gyomrot.Kitűnő hozzá a hideg fröccs,vagy a sör is.
Gratula 3. csemetétekhez, jó egészséget és minden jót kívánok Babának, Anyukának, Zsandárnak!
Mai reggelinkhez kötődő "csúf pesti élmény": Bosnyák tértől Pilisvörösvárig tartó 15 km.-es utat 1 óra 20 perc alatt volt szerencsénk megtenni (11:15-12:35) közötti időben. Araszolás közben a csomagtartóból kivehettük a reggelinek szántunkat: zsömit, szárazkolbit, ásványosvizet, szinte állóhelyben falatoz6tunk, mert
Pilisborosjenőn 1 sávot lezártak hídjavítás miatt. Vazze az egész ... Mi lesz 7főn?
Szerintem a reggelik királya a bundáskenyér- feltéveha valaki készen elém teszi! Jó forró citromos teával. Nálunk egyébként a dolgos hétköznapokon a rozskenyér minden reggeli alapja, arra aztán bármi mehet- mostanában gyakran készítek egybe fasírtot, azt szívesen eszik reggelire, nyáron szinte minden héten kértek egyszer- egyszer zakuszkát, de én szeretem simán csak a pirított hagymát is a kenyérre "kenni" . Van még egy öletem -bár még nem próbáltam de tervbe vettem? májkrém + összetört főtt tojás + só, bors , mustár + apróra vágott hagyma és az egészet összekeverni kenyérre kenni- én a májkrém helyett maradék husit vágnék bele.
Reggeli munkanapon.:7-8 óra közt.:Erős kávé kevés tejjel cukor nélkül,kifli vagy más péksütemény hozzá az alábbiakat variálva sajt,felvágott,kefír,virsli,kolbász,előző napról maradt hideg sülthús,oldalas,szalonna,olajoshal,paradicsomoshal.stb.
Néha olivaolaj összekeverve almaecettel, kenyérrel -finom.
Munkaszüneti napokon 8-10 óra közt, ugyanez+1-néha 2 feles/szigorúan saját házipáleszből/ kiegészítve lila ill.vereshagymával ,érett juhtúróval,fokhagymával.
Disznóvágáskor:04 órakor kávé+feles azután vágás
05-07 perzselés+felesek
07-hagymásvér sok hagymával,jó borsosan,lágy kenyérel+bor ill.forraltbor.
Probaltal kevesbe szagos halakat venni? Nem mindegyik halszagu annyira.
Na meg ha "szagos" az nem is annyira friss. . . .
Ha a grillen sutom a halat, akkor kevesbe erzem a halszagot - talan, mert kinnt van a szabadban.
A "catfish" - mint a harcsa - az egyik kedvencem, meg a lazac. Csak keves izesitessel is jo grillen - vagy serpenyoben.
Lazacot csak egyszeruen megparolom gozon, citromlevet csavarok ra es frissen vagott kaporral szorom meg (ha nincs, metelo hagyma, petrezselyem is megteszi).
a legnagyobb banatom,hoyg nem birom a halat,pedig tudom,hogy mennyire egeszseges,keresem, hogy lehetne elvenni a szagat es szamomra ehetove tenni,miattam a gyerekeim sem eszik,bar a lanyom mar egy kicsit hajlik ra.Egyedul a tonhalkonzervet tudjuk megenni,de az kevesbe ertekes.
Sokfelekepp lehet a turot/kremsajtot kikeverni - szaritott paradicsommal, metelohagymaval, fustolt lazaccal, petrezselyemmel, van aki gyumolccsel is, mandulaval, dioval. En igazan a simat szeretem.
nalunk sokfele turo van,azert gondoltam,de ez sem rossz.A hazilag keszitett turom olyan ha 24 orat hagyom csopogni ,hogy jol lehet kenni es nem aztatja el a kenyeret,ebbol szoktam hamis korozottet csinalni,vaj es juhturo nelkul,csak teszek bele egy pici mustart vagok bele hagymat es egy kk-nyi pir.pap-at keverek bele es nagyon finom. Megtalaltam a te salata topicodat,vannak benne jo receptek,en is nyitottam egyet uevvel a nevvel.
Nem turo, hanem kremsajt. Zoldseg. . .az nincs. Ha bagelt reggelizek, akkor ket lehetoseg van: -frissen veszem, es akkor meg a kremsajt is elmaradhat, es egy pohar narancsle vagy tej -ha a melyhutobol veszem mi, vagy masnapos, akkor bele a piritoba, es vajat vagy lekvart ra.
Ha ebedre, szendvicsnek csinalom, akkor a kedvencem:kremsjat, hagyma, paradicsom, fustolt lazac.
Volt egysze egy angol anyanyelvű turistáknak szánt zsebszótáram még az egyetemes fonetikai ABC világszabvánnyá válása előtti időkból. No, abban voltak ilyen szörnyeteg módon átírt szavak a kiejtés érzékeltetésére, pl. krumpli (chroomplee) - potato, stb.
Es nagyon igaza volt az anyukadnak. Nem kell mindenfele flancos reggeli - egy darab kenyer (ha mar flanc, akkor bagel), kicsi vaj vagy kremsajt, valami innivalo es kesz. Sokan kezdik a napot kaveval - na az aztan ad is a gyomorsavnak. . .
Az anyukám annó (50-es évek) állandóan ezt sulykolta 4 gyerekének: "mielőtt elindultok itthonról, reggelizzetek meg! Ha másra nincs idő, legalább egy bögre tejet igyatok meg pár falat kenyérrel (ezek akkor mindig voltak otthon)".
Igaza volt, mert amikor ezt a minimumot is "elsumákoltam", bizony levertség, álmosság, dekoncentráltság lépett fel egy idő után. Alig vártam a nagyszünetet, hogy megehessem tízóraimat.
vannak dolgok amire ra kell szanni az idot.Az elkapkodott eves sem jo,mert azt az emesztes sinyli meg es a tobbi jon utana. Az alvasrol,hogy delutan en is tudnek aludni,mint ahogy sokan teszik,de en sajnalom az idot es reggel is azert igyekszem felkelni,hogy kiolvassam az ujsagot,mert ugy erzem jol magam.