Keresés

Részletes keresés

magnum13 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 46
de ez nem csak egyszeru tukortojas, a kenyerrel egyutt sutod,gondolom.........inkabb te ird le legy szi.
Előzmény: ZsuR (37)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.09 0 0 45
. . .akkor a legjobb, ha elfelejted a halakat :))
Előzmény: magnum13 (40)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 44
" Ja,jó reggeli még a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos is.Ami persze nem tocsog a zsíradékban,viszont jól meg van kelve és nem üli meg a gyomrot.Kitűnő hozzá a hideg fröccs,vagy a sör is."
ezt is reggel csinalod?Igaz a tesztat meg lehet csinalni es masnap kisutni,nem is rossz jo fokhagymasan,akivel beszelsz a nap folyaman elajul:)))viszont ha petrzselymet ragsz,akkor nem erzodik.
Előzmény: zsandár (38)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 43
megbocsathato!En is gratulalhatok igy ismeretlenul is a Babahoz?Milyen jo is, h meg akad szoptato kismama,sajna egyre ritkabb.Ez is uaolyan fontos,mint a reggeli.
Előzmény: kulináris kóstológia (36)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 42
orommel latom,h azert van aki reggelizik is.
Egy idoben mi is ettunk bundaskenyeret,krem turot kentunk ra,a ferjem csokikremmel szereti,probald ki kalacsbol,nagyon finom,ezt szoktam a spenot melle is csinalni
mi az a zakuszka?
"májkrém + összetört főtt tojás + só, bors , mustár + apróra vágott hagyma "
Ezt megcsinalhatod,h a majkrem helyett a majat megsutod akar hagymaval is es utana ketszer ledaralod, ehhez teszed hozza kemeny tojast+fuszereket,ez is nagyon finom.

Előzmény: vacakspany (35)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 41
orulok,h egyetertesz,viszont nem ertem mit jelent:
"Néha olivaolaj összekeverve almaecettel, kenyérrel -finom." marmint ezeket kevered?
"maradt hideg sülthús,oldalas,szalonna,olajoshal,paradicsomoshal.stb."
Előzmény: zsandár (34)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.09 0 0 40
a Dunanak sem szeretem a szagat,mert a halra emlekeztet es ugyanigy vagyok a tengerrel,szeretem nezni csak a szagat ne erezzem.Elo halat megfogni!?Hatnem en, viszont kislanykoromban ettem,de nem emlekszem miert undorodtam meg tole.Szegeny parom meg ugy enne,viszont ma csinaltam tonhal konzervbol a kovetkezot,idemasolom a salata topicombol(en is nyitottam egyet):

kukoricas tonhal salata:
1 doboz tonhalkonzerv
1 pohar szemezett fott kukorica
1 hagyma aprora vagva
3 kemeny tojas
kapor (ez adja meg a kulonlegesen jo izt)
2 ek majonez
so,bors
a tonhalat villaval osszetorjuk es osszkeverjuk a tobbi hozzavaloval,ezt palacsintaba is lehet tolteni.
Előzmény: ZsuR (33)
zsandár Creative Commons License 2005.10.08 0 0 39

Körözött előző este elkészítve,reggelig a hűtöben érlelve.

1 túró,1-1,5 tejföl,némi margarin ,sok őrölt és szemes kömény,lila vagy zöldhagyma beleszelve,pirospaprika,majoranna,bazsalikom,csipet kakukkfű,apróra vágott erős zöldpaprika,tárkony ízlés szerint .Bundáskenyérrel  az igazi.Ami persze jól át van itatva tojással és úgy kisütve.

Tepsi aljában hagyott kacsazsír ami reggelre kidermed,és ahogy törlöd ki a kenyérrel tepertődarabok ,jól átsült húsfoszlánykák,neadj isten májdarabok is kerülnek a kenyérre.Hozzá savanyúság.

Saját pácolású sonka nyersen ,hagymával,paprikával,vagy éppen megkapatva a serpenyőben ,ráütve a tükörtojás de csak"taknyosan"átsütve,tetejére pirospaprika.Isteni kaja.. 

Főtt sonka ,tormával,pirospaprikával,borssal, hozzá főtt tojás ,kenyérvége.

Zsíroskenyér ,erős pirosaranypöttyökkel,savanyúkáposztával.

Vazze már meg éhes lettem:-)))

zsandár Creative Commons License 2005.10.08 0 0 38

Köszönöm a jókívánságokat,jól vagyunk.A kicsi épp ma 2 hónapos.Ő még csak anyatejet reggelizik,ebédel,vacsorázik-hál istennek.

Mivel kaja terén is nagyon kíváncsi vagyok, a két nagyobbik fiunkkal egyetemben megkóstoltuk az anyatejet.Hát, maradok a bornál....A két nagynak sem ízlett.

A lényeg,hogy a kicsi szereti.

Ja,jó reggeli még a fokhagymás-tejfölös-sajtos lángos is.Ami persze nem tocsog a zsíradékban,viszont jól meg van kelve és nem üli meg a gyomrot.Kitűnő hozzá a hideg fröccs,vagy a sör is.

Előzmény: kulináris kóstológia (36)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.08 0 0 37
Szeretem a tukortojast is reggelire:

kulináris kóstológia Creative Commons License 2005.10.08 0 0 36

Szia Zsandár!

Nem vagyok OFF? Emlékezetből ...

Gratula 3. csemetétekhez, jó egészséget és minden jót kívánok Babának, Anyukának, Zsandárnak!

Mai reggelinkhez kötődő "csúf pesti élmény": Bosnyák tértől Pilisvörösvárig tartó 15 km.-es utat 1 óra 20 perc alatt volt szerencsénk megtenni (11:15-12:35) közötti időben. Araszolás közben a csomagtartóból kivehettük a reggelinek szántunkat: zsömit, szárazkolbit, ásványosvizet, szinte állóhelyben falatoz6tunk, mert 

Pilisborosjenőn 1 sávot lezártak hídjavítás miatt. Vazze az egész ... Mi lesz 7főn? 

Előzmény: zsandár (34)
vacakspany Creative Commons License 2005.10.08 0 0 35
Szerintem a reggelik királya a bundáskenyér- feltéveha valaki készen elém teszi! Jó forró citromos teával. Nálunk egyébként a dolgos hétköznapokon a rozskenyér minden reggeli alapja, arra aztán bármi mehet- mostanában gyakran készítek egybe fasírtot, azt szívesen eszik reggelire, nyáron szinte minden héten kértek egyszer- egyszer zakuszkát, de én szeretem simán csak a pirított hagymát is a kenyérre "kenni" .
Van még egy öletem -bár még nem próbáltam de tervbe vettem?
májkrém + összetört főtt tojás + só, bors , mustár + apróra vágott
hagyma és az egészet összekeverni kenyérre kenni- én a májkrém helyett maradék husit vágnék bele.
zsandár Creative Commons License 2005.10.08 0 0 34

A reggeli fontos.

Reggeli munkanapon.:7-8 óra közt.:Erős kávé kevés tejjel cukor nélkül,kifli vagy más péksütemény hozzá az alábbiakat variálva sajt,felvágott,kefír,virsli,kolbász,előző napról maradt hideg sülthús,oldalas,szalonna,olajoshal,paradicsomoshal.stb.

Néha olivaolaj összekeverve almaecettel, kenyérrel -finom.

Munkaszüneti napokon 8-10 óra közt, ugyanez+1-néha 2 feles/szigorúan saját házipáleszből/ kiegészítve lila ill.vereshagymával ,érett juhtúróval,fokhagymával.

Disznóvágáskor:04 órakor kávé+feles azután vágás

05-07 perzselés+felesek

07-hagymásvér sok hagymával,jó borsosan,lágy kenyérel+bor ill.forraltbor.

ZsuR Creative Commons License 2005.10.08 0 0 33
Probaltal kevesbe szagos halakat venni?
Nem mindegyik halszagu annyira.

Na meg ha "szagos" az nem is annyira friss. . . .

Ha a grillen sutom a halat, akkor kevesbe erzem a halszagot - talan, mert kinnt van a szabadban.

A "catfish" - mint a harcsa - az egyik kedvencem, meg a lazac. Csak keves izesitessel is jo grillen - vagy serpenyoben.

Lazacot csak egyszeruen megparolom gozon, citromlevet csavarok ra es frissen vagott kaporral szorom meg (ha nincs, metelo hagyma, petrezselyem is megteszi).

Előzmény: magnum13 (32)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.08 0 0 32
a legnagyobb banatom,hoyg nem birom a halat,pedig tudom,hogy mennyire egeszseges,keresem, hogy lehetne elvenni a szagat es szamomra ehetove tenni,miattam a gyerekeim sem eszik,bar a lanyom mar egy kicsit hajlik ra.Egyedul a tonhalkonzervet tudjuk megenni,de az kevesbe ertekes.
Előzmény: ZsuR (31)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.08 0 0 31
Sokfelekepp lehet a turot/kremsajtot kikeverni - szaritott paradicsommal, metelohagymaval, fustolt lazaccal, petrezselyemmel, van aki gyumolccsel is, mandulaval, dioval. En igazan a simat szeretem.

Igen, nyitottam egy salatasat . . .
Előzmény: magnum13 (30)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.08 0 0 30
nalunk sokfele turo van,azert gondoltam,de ez sem rossz.A hazilag keszitett turom olyan ha 24 orat hagyom csopogni ,hogy jol lehet kenni es nem aztatja el a kenyeret,ebbol szoktam hamis korozottet csinalni,vaj es juhturo nelkul,csak teszek bele egy pici mustart vagok bele hagymat es egy kk-nyi pir.pap-at keverek bele es nagyon finom.
Megtalaltam a te salata topicodat,vannak benne jo receptek,en is nyitottam egyet uevvel a nevvel.
Előzmény: ZsuR (29)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29
Nem turo, hanem kremsajt.
Zoldseg. . .az nincs.
Ha bagelt reggelizek, akkor ket lehetoseg van:
-frissen veszem, es akkor meg a kremsajt is elmaradhat, es egy pohar narancsle vagy tej
-ha a melyhutobol veszem mi, vagy masnapos, akkor bele a piritoba, es vajat vagy lekvart ra.

Ha ebedre, szendvicsnek csinalom, akkor a kedvencem:kremsjat, hagyma, paradicsom, fustolt lazac.
Előzmény: magnum13 (26)
H_G Creative Commons License 2005.10.07 0 0 28
Volt egysze egy angol anyanyelvű turistáknak szánt zsebszótáram még az egyetemes fonetikai ABC világszabvánnyá válása előtti időkból. No, abban voltak ilyen szörnyeteg módon átírt szavak a kiejtés érzékeltetésére, pl. krumpli (chroomplee) - potato, stb.
H_G Creative Commons License 2005.10.07 0 0 27
Szerintem angolul is bagel...
Előzmény: magnum13 (26)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 26
koszi,ez turoval megkent beigale,nem szidok senkit csak probalom angolul leirni.Ha nem tevedek turoval megkenve,igaz?Hol van a zoldseg?
Előzmény: ZsuR (25)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.07 0 0 25
Előzmény: magnum13 (24)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 24
senkitol nem kapok valami jo tippet?
magnum13 Creative Commons License 2005.10.05 0 0 23
szia!probaltad mar izesiteni kakaoval karobporral,vagy akar turmixkent valamilyen gyumolccsel?
Előzmény: vanchu (21)
ZsuR Creative Commons License 2005.10.04 0 0 22
Es nagyon igaza volt az anyukadnak. Nem kell mindenfele flancos reggeli - egy darab kenyer (ha mar flanc, akkor bagel), kicsi vaj vagy kremsajt, valami innivalo es kesz.
Sokan kezdik a napot kaveval - na az aztan ad is a gyomorsavnak. . .
Előzmény: szysssz (20)
vanchu Creative Commons License 2005.10.03 0 0 21
Hogy én mennyire utáltam mindig is a tejet. :)
szysssz Creative Commons License 2005.10.03 0 0 20

Az anyukám annó (50-es évek) állandóan ezt sulykolta 4 gyerekének: "mielőtt elindultok itthonról, reggelizzetek meg! Ha másra nincs idő, legalább egy bögre tejet igyatok meg pár falat kenyérrel (ezek akkor mindig voltak otthon)".

Igaza volt, mert amikor ezt a minimumot is "elsumákoltam", bizony levertség, álmosság, dekoncentráltság lépett fel egy idő után. Alig vártam a nagyszünetet, hogy megehessem tízóraimat.

magnum13 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 19
en a helyedben elgondolkodnek ezen.
Előzmény: csogu (11)
magnum13 Creative Commons License 2005.10.03 0 0 18
vannak dolgok amire ra kell szanni az idot.Az elkapkodott eves sem jo,mert azt az emesztes sinyli meg es a tobbi jon utana.
Az alvasrol,hogy delutan en is tudnek aludni,mint ahogy sokan teszik,de en sajnalom az idot es reggel is azert igyekszem felkelni,hogy kiolvassam az ujsagot,mert ugy erzem jol magam.
Előzmény: vanchu (10)
H_G Creative Commons License 2005.10.03 0 0 17
Részvétem -- az tényleg korán van.
Előzmény: magnum13 (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!