Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 152
Mostan nem kell venni semmit, mert nincsen értelme.

Egy hadseregt ugy 20-50 évig szokás szép lassan építeni, amit ugyan 2 hét alatt haza lehet vágni.

Mi a végén fogtuk meg a dolgot.....
Előzmény: sajtoskenyér (148)
pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 151
Nem kell maximalistának lenni, igen is nagy eredmény, hogy egyre gyakrabban nem falják föl a veszteseket.....
Előzmény: oximoron (129)
tüzes fal Creative Commons License 2005.10.01 0 0 150

A vegyit lehet, de a pszichológiai fegyvert jelenleg nem tiltja egyezmény.

Elég lenne ha kiállna a határra egy lop stop táblával, esetleg a szúrós nézésű Gusztost is vinné és lekrvanyázná a közeledő szerbeket.

Hanyatt homlok menekülnének vissza a hegyekbe amikor megfenyegetné őket, hogy rendbeteszi az egészségügyüket.

Előzmény: Tzp (146)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 149
Köszönöm, Frédi bátyó.

Az az igazság, hogy bűntudatom van, mert internet-elvonókúrán vagyok, és most kicsit visszaestem...
Előzmény: alfredoo (140)
sajtoskenyér Creative Commons License 2005.10.01 0 0 148
 Nemtom, lehet hogy többet érnénk, ha 17 Grippen helyett vennénk 500 tarackot meg úgy 100 feltunningolt T-72-est a ruszkiktól, az adósság fejében. Csak a tüzérség meg a páncélosok szart sem érnek megfelelő légvédelem nélkül.
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 147
Pécs egy kitűnő város, ott jártam egyetemre. El a kezekkel (padödőkkel) Pécstől!
Előzmény: tüzes fal (139)
Tzp Creative Commons License 2005.10.01 0 0 146

"Talán az szdsz is beleadná Kuncét"

Hogyhogy, Kunce beveteset nem tiltja nemetkozi egyezmeny? Mert ha vegyi fegyverek hasznalatat engedelyeznek, az meg elmenne, de Kunce hasznalatat...

Előzmény: tüzes fal (139)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 145

polyci

ha nincs ellenedre javaslom hogy manifeszt ellenteteink ellenere keressuk ami osszekot. biztos/talan van ilyen is. ha meg nincs akkor negligaljuk egymast.

most attol hogy irtal egy hulyeseget a magyar nep valoszinuleg nem letezo ellenallasarol es en erre igyekeztem ramutatni szvsz nem kell orok haragot jatszani. de on dont. eszik vagy iszik...

Előzmény: Törölt nick (141)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 144

polyci

az is lehet sot majdnem biztos hogy a hivas az aktus UTAN tortent. tehat olyan nagy dolog nem tortent.

amugy meg antall es boros urak is szepen eszegettek a 'balosok' tenyerebol. ok is gyokerek? mindenki gyoker aki nem polyci? plane nem 76-ban szuletett?

sok sok hulye gyoker!

Előzmény: Törölt nick (136)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 143

polyci

hat a gyoker cimzesu szemelyeskedesnel vegul is sokkal szellemesebb.!

Előzmény: Törölt nick (141)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 142

polyci

nem akartalak megbantani de ugy lattam hogy sikerult. amugy akik gyerekek kezebe molotov koktelt adtak egy remenytelen helyzetben nem talalnak nalam elismeresre.

mint ahogy az arab onfelrobbantok es kikepzoik sem. vagy a japan kamikazek. ez ne haragudj de nem az en vilagom.

ezzel egyutt akiket emlitettel azok a nemzeti panteonban vannak ugyanugy mint a parizsi kommun gyerek aldozatai. azokat a katonak lottek fobe. persze ok kommunistak voltak igy tiszteletre nem tarthatnak reszedrol igenyt.

Előzmény: Törölt nick (133)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 140

bogoy

nagyon jol tudod hogy mindig is komolyan vettelek teged, legfeljebb nem mindig tudtam megerteni/felfogni amit mondtal. most sem tudok ellenkezot irni.

ha hulyeseget is irsz akkor is komolyan veszlek.

dalban kifejezeve:

ha megcsalsz is imadlak en...

Előzmény: Törölt nick (132)
tüzes fal Creative Commons License 2005.10.01 0 0 139

Sokkal egyszerűbb lenne, ha idejében elvonnánk a Szerb gazdaság erejét, hogy ne legyen kedvük háborúzni.

Exportálhatnánk néhány gazdasági szakértőt a kormányból.

Talán az szdsz is beleadná Kuncét, a padödö-t meg bevethetnék Pécsett.

Előzmény: Törölt nick (134)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 138

polyci

netan lanyi zsolt urat tisztelhetjuk kegyedben?

Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 134
Ez az!

Arra gondoltam, hogy civileket kéne a nem-privatizált MALÉV-gépekből ledobni az ellenséges vonalak mögé, így vágva el a szerb és román utánpótlási vonalakat!
Előzmény: Törölt nick (131)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 132
(Dehogyis gondoltam. A komolyan vétel ebben az esetben azt jelenti, hogy valaki azt gondolja, hogy én komolyan gondolom.)

A haditervem továbbfejleszthető: az Ardennekben páncéloscsapataink áttörik a francia vonalakat, és Dunkerque-nél bekerítik a francia és brit hadsereget. Légierőnk (jól jön az a tizenhét Gripen) megakadályozza a tengeri evakuálást.

Franciaország legyőzését követően egy kéthetes balkáni hadjárattal biztosítjuk déli határainkat, majd megindulunk Oroszország ellen...
Előzmény: alfredoo (128)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 130
Namost, azzal valóban számolni kell, a világ-, vagy éppen Kárpát-medencét hódító haditerveknél, hogy a saját oldali (katonai és civil) veszteségek is tetemesek lehetnek, azonkívül pedig a végkimenetel mondjuk jó esetben is kétesélyes. (Rossz esetben, ami most van, egyesélyes. Nem lenne ez persze baj, ha miénk lenne az az egy esély...)

Voltak már, akik megjárták a kutya Szerbia megbüntetését, valami magyarok, vagy kik. Meg olyanok is voltak, akik heute Deutschland, morgen Selbstmord im Bunker.
Előzmény: alfredoo (126)
oximoron Creative Commons License 2005.10.01 0 0 129

Hihetetlen, hogy alig egy napos téma itt az indexen milyen sok hozzászólást eredményez.

Pláne egy ilyen képtelenség, mint egy szerb-magyar katonai konfliktus kimenetelének latolgatása.

Leszögezem a háborúnak nincsenek győztesei, csak áldozatai.

A túlélők tovább gyűlölködnek és ez újabb háborúhoz, vezet.

Jogos a kérdés vége lesz ennek egyszer?

A válsz kiábrándítóan egyszerű NEM.

De azért tehetünk ellene, hogy ez a folyamat lassú amolyan takaréklángon pislákoljon.

Először is kiverjük a fejünkből a nacionalizmust és elfogadjuk, hogy emberek vagyunk és csak ezután nemzetek.

Másodszor nem latolgatjuk a gyilkolás kimenetelét.

Üdv!-)(- oxi.

alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 128

bogoy

vegiggondoltam a haditervedet es ugy tunik hogy leragadsz nagy magyarorszag visszaallitasanal. de nem tudom miert. miert ne lehetne mienk egyszer peldaul franciaorszag? azert mert ez nem volt a tortenelem folyaman? szerintem merjunk nagyok lenni.

remelem nem ram gondoltal hogy ezt a baromsagot komolyan veszem???

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 127
A mesteri haditervem csak a szerbek (és egy csapásra, mint a két légy súlyától működő automata légycsapó szerkezet, a románok) ellen irányult, az ukránokkal bizniszelnénk: valami román területért cserébe (esetleg fizetnénk is nekik, a szerb jóvátételből) kérnénk Kárpátalját. Biztosan odaadnák szerintem.

Meg Pakson gyártanánk ezer atomrobbanófejet.

(Már itt se vagyok, látom, van, aki viszonylag értelmeseket próbál ide írni, nem akarom rontani a színvonalat...)
Előzmény: sajtoskenyér (115)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 126

bogoy

na ja. a terved zsenialis. en csak azon agyaskodom hogy eljutottunk oda hogy a szerbek verik a magyarokat cimu topikoktol illetve azokon keresztul eljutottunk annak elgondolasaig, ahol rengeteg magyarorszagi magyar elet is felaldozasra kerulhet (egyelore elgondolasok szintjen) valaminek amit nem igazan latunk at de ami ugy manifesztalodik szamunkra hogy a szerbek verik a magyarokat.

es megmondom oszinten nem vigasztal hogyha valamikor egy ilyen hipotetikus helyzetben tonkrebombazzak szerbiat (mondhatnank szokva vannak) de kozben egymillio magyarorszagi magyart a szerbek kibeleztek mielott visszavonultak volna a hegyeikbe.

allitolag a haboru csunya dolog. persze ha kapok geppisztolyt akkor sajat haazamat, hazaamat veedeni fogom es nem fogok elszaladni mint a derek szelso es nem szelsojobbosaink szaladtak amikor eletuk veszelyben volt. aztan amerikabol osztottak az eszt... de azt nagyon! ehhez ertenek????

Előzmény: Törölt nick (125)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 125
Lehet, de azokat mások nyitnák...

Mit szólsz a mesteri haditervemhez? A győzelem másnapján deklarálhatnánk, hogy valójában sumír származékok vagyunk.
Előzmény: alfredoo (120)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 124
Tökmindegy, mit, és ki, a lényeg, hogy dobni! Dobjunk sokat és nagyot! :-)
Előzmény: pindiy (117)
pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 123
Az nem baly, hogy te ezzel nem értesz, egyet, az a baly, hogya Juhász és a többi faszkalap veled ért egyet.

A légierő szót illik akkor használni, ha legalább 200 repülőgép áll hadrenendbe, 17 repülő az nem légierő, hanem Angol Park.

A NATO légirő, ahun aztán van gép dögivel, ugy 1 óra mulva már képes felettünk tevékenykedni, a NATO szárazföldi ereje meg ugy 3 hónap mulva és akkor már minek.....

De, haggyuk is a fenébe, hisz ehhez kéne a NATO-által készitett a szövetségesek bármilyen helyzetére vonatkozó védelmi terv, az nyilván nincsen, ugy, hogy ez az ügy feledhető.

Előzmény: sajtoskenyér (119)
jajajca Creative Commons License 2005.10.01 0 0 122

Ismerve a szerbeket, eddig a térségben mindenkibe belekötöttek és csak azután hagynak valakit békén ha jól elveri őket, pl. horvátok ilyesmi.

A mai politikai elitről inkább azt tartanám elképzelhetőnek, hogy átadnák az országot, csakhogy cserébe a hatalmukat megtarthassák.

Egyedüli szerencsénk, hogy nagyobb hatalmak felé vagyunk elkötelezve seggnyalásilag, másrészt meg az EU terjeszkedésnek nem hiányzik egy lángoló Kárpát-medence.

pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 121
Nem, területvédő erő volt, mint a svájci vagy osztrák területvédő erők.

Miliciának hivták őket, amit magyarra forditva rendörségnek mondtak, ugyanez volt a horvátoknál, hisz ez egységesen volt szervezve jugóba.

Itthon ezt a miliciját rendőrségnek mondták, hogy a fegyverszállitásainkat ugy tuggyák eladni, hogy nem seregnek, hanem rendőrségnek szállitottunk AK-kat, amlyik persze nem tipikusan rendőrségi fegyver::)))

Ülnek otthon dolgoznak, de , ha kell területvédenek az előre kiépitett védőkörletekben.

Előzmény: sajtoskenyér (113)
alfredoo Creative Commons License 2005.10.01 0 0 120

bogoy

picit belenezve en is arra gondoltam hogy mi lenne ha elfoglalnank szerbiat. tovabb nem gondolkodtam (foldhoz vaygok ragadva). es akkor lenne nekunk egy szerbiank es 8 millio szerbunk. es akkor a magyarok verik a szerbeket cimu topikok nyilnanak...

Előzmény: Törölt nick (114)
sajtoskenyér Creative Commons License 2005.10.01 0 0 119
"

Mer ami nem köll az a légierő, nem mindha lenne, az sem lesz, csak egy csomó pénz lesz elbaszva rá......"

Ezzel nem értek egyet. Szerintem a lehető legfontosabb a légierő fejlesztése, ami a mai korban háborúkat dönt, bár tény, hogy minden háborút a szárazföldi erők fejeznek be. 14 Grippen nem sok, de ha a pilótákat megfelelően kiképzik, agyaggalambként vadásznák le a szerb Migeket. A szerb tankokat pedig egyszerűen egyiket a másik után kilövik. Mondjuk ennyi géppel nem állítjuk meg a támadást, de időt adunk a NATO légierejének a felvonulásra.

Előzmény: pindiy (116)
pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 117
Már ki dobna és mi a francot le, ki a fasznak van itten a NATO-ba dobnivaló ejtőernyőse, amit dobni is akarna, ami fő, hogy tudna.....
Előzmény: Törölt nick (114)
pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 116

Ez elképzelhető és érik is rá a helyzet, csak a magyar jobb elmebeteg politikája tuggya ezt felgyorsitaní.

Ami nem képzelhető el, hogy a magyar sereg bármit is képes visszaverni, vagy megakadályozni, hiszen ilyesmi nincsen, a minisztérium, meg hilyába áll egyedül a vártán.

Az sem képzelhető el, hogy az ENSZ vagy a NATO képes beavatkozni, hisz az etnikákat zavargató nacionalisták ugy 4 óra multán már basztatják a felszolgálókat a parlamentbe, hogy hideg a leves.

Amire az ENSZ vagy a NATO megfelelő erővel képes ideérni, ugy 3-4 hét multán, nem sok túlélő fogja őket ünnepelni.

Lya és a bombádzás se segit rajtunk, hisz a szerbeket nálunk kéne bombádzni, amikor is inkább azok a mi fejünkre esnek......

A magyar szárazföldi erők felszámolása a mai politikai elit sulyos felelössége, ugy zuszámen.....

Mer ami nem köll az a légierő, nem mindha lenne, az sem lesz, csak egy csomó pénz lesz elbaszva rá......

Lehet itten nem nyalni a szonszéd államoknak, de sokkal szarabb, ha kikényszeritik a nyalást......

És, ha kicsit is rosszindulatuak ki tuggyák kényszeriteni.

Előzmény: sajtoskenyér (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!