Egyelőre csak érdeklődök, még csak most kezdek utánaolvasni Thaiföldnek.
Elő utazás lenne, 2011. február vagy március. ? Kho Samui vagy Phuket? Látnivalók szempontjából...legyen szép part, de kultórális látnivalók is és szeretnék eljutni valamilyen hajós, egynapos kirándulás keretében valemelyik nagyon szép mészkőszigetcsoporthoz is, valamint valami dszungeltúrára (ezt pl. Phuketből kínálja a Dertour németiroda, két naposat, ahol egy éjszakát a dzsungelben szafari sátorban kell tölteni). Valamilyen oltás kell?
Esetleg maradnánk 2-3 napot Bagkokban "stopoverként", mennyi időt érdemes ott tölteni, milyen légitársaságokkal lehet olcsón kijönni?
Előre is köszönöm a válaszokat, már elkeztem a kezdetektől visszafelé olvasni a topikot.
Ajánlanám a Winair utazási irodát,vagy a thaicentrum.hu-t. Mi is ott kértünk ajánlatot,igaz mi októberre.Esetleg segítségként,van még egy, ha már ott vagy,a Thaiföld-extrém.Keresd így a világhálón.üdv:keri
Ha magyar irodával akarsz menni, akkor még várni kell, mert a téli utakkal (Thaiföld pedig általában téli úticél a magyar irodáknál) általában szeptemberben szoktak kijönni. Aeroviva, Best Reisen, IBUSZ, Malév Air Tours, ezeknek mind szoktak lenni ilyen útjaik.
Az irodában pedig nem fognak hülyének nézni, őket inkább a pénzed érdekli, hogy befizess náluk, nem az hogy kivel (vagy kivel nem) utazol:))
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Februárban el szeretnék utazni valami meleg tájra. Első körben Balira gondoltam, de felvilágosítottak, hogy oda akkor nem érdemes menni és állítólag a partot ellepi a tengeri fű, vagy mi... Szóval utaánanéztem, Thaiföld lett a soros. De nem találtam olyan utazási irodát, amely szervezne ilyen utat (amiben szállás, repjegy, esetleges programok lennének). Amúgy nem nézik hülyének az embert, ha 28 éves nőként egyedül utazik? Ja és nem akarok köruazásra menni (azt találtam). Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Unod már az utazási irodák pofátlanul magas árait, a nagy létszámú csoportokat és a sok be nem tartott ígéretet? Ha szeretnél helyette elérhető áron, élményekben és látnivalókban gazdag kis csoportos körutazáson részt venni Thaiföld-Laosz-Vietnám-Kambodzsa térségében akkor csatlakozz a mi kis csapatunkhoz. Illetve amennyiben hosszabbítanál 1-2 hetet a körút után vagy csak simán a tengerparton töltenéd a nyaralásod arra is van egy jó ajánlatunk Phuket szigetén. Amennyiben érdekelnek a részletek érdeklődj az e-balazs kukac freemail.hu e-mail címen.
Megvan a repjegy, így május 24- én indulunk! Van aki akkor utazik? Szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki kint magyar búvárközpontról? Illetve merült- e már valaki kint? Köszönöm a válaszokat!
a nadrágnak (szoknyának) a térdet kell takarnia, nagyobb helyeken (pl. bangkoki királyi palota) a belépéskor adnak "kölcsön" cuccot ... csak hát más után felvenni ... meg annyi tiszteletet meg kell adni, hogy erre odafigyel az ember a másik nagyon fontos illemszabály, hogy a fejed nem lehet magasabban egy szerzetes vagy egy buddha fejénél - vagyis ha magasabb vagy, akkor fejet kell biccenteni v. meghajolni, ha pedig pl. egy szobor feje van alacsobban a tiednél, akkor le kell térdelni, ha közel mész hozzá Ayutthayában pl. a fába "szorult" buddhafejnél is ülnek "őrök", akik figyelmeztetnek fényképezéskor, hogy guggolj le :)))
Az első szavaim úgy szóltak, hogy "meg ne sértődj". Ezt elég nehéz kötözködésnek olvasni, nem is annak szántam. Azt hiszem az egész fórumos működésemtől nagyon távol áll a kötözködés, sokan igazolják ezt.
Egyébként a "hamis márkákról" szóló rész sem az én fejemből pattant ki. Amikor Tunéziában voltunk, az idegenvezető mesélte, hogy a piacon levő áruknak ez és ez (amit leírtam) a története, és Thaiföldön is teljesen hasonló történetet mesélt az idegenvezető.
Kár azon megsértődni, hogyha valaki másképpen tud dolgokat, mint Te. Vedd ezt békejobbnak. Én kérek elnézést....
A továbbiakban nincs mit mondanom.Kötözködő emberekkel nem óhajtok egy Fórumon társalogni. A Thaiföldre készülőknek minden jót,szép élményeket kívánok!
Meg ne sértődj, nem sértésnek szánom, de igen naiv vagy. Manapság már alig készül márkás termék a magas bérköltségel dolgozó fejlett országokban. (Talán láttál is már olyan tiltakozó plakátot, hogy ha Nike-ot veszel, akkor a távolkeleti gyerekmunkát támogatod). A korábban emlegetett nagy márkák már régen áttelepítették a gyártásukat a fillérekért dolgozó piacokra (Kína, Taiwan, Thaiföld, Kambodzsa, Észak-Afrika, stb.). Oda vitték a technológiát, a gépeket, ott állítják elő a textilt, majd ott is varrják össze. A húszezer forintos cuccot talán ezer forintért. És tényleg ajánlom, hogy ha legközelebb sportcuccot veszel, nézz bele a nyakába, tényleg meg fosz lepődni.
Amikor pedig egy török, tunéziai, thaiföldi stb. piacon Adidas pólót veszel, nem mást veszel meg, mint az Adidas által odavitt technológiával gyártott cuccot, amit természetesen nem a hivatalos üzemben gyártanak, csak legfeljebb a szomszéd házban, de az azonos anyag és technológia miatt gyakorlatilag ugyanazt veszed, mint a Westend City Centerben.
menj be lécci itthon pl. egy sport márkaboltba és lepődj meg :) moonnak igaza van abban, hogy világmárkákat is ázsiában gyártanak, csak az eredetit megfelelő anyagból, technológiával, meo-val, stb. hivatalos "üzemekben" a hamisítvány meg gyengébb minőségben a "hátsóudvaron"
Ha egy "eredeti " cucc nyakában,derekában azt látod,hogy Made in China,Made in Taiwan stb. az nem eredeti cucc,hanem hamisítvány.Ha itthon bemész egy általad felsorolt márkákat árusító szaküzletbe,a tizen...huszon...negyvenezer Ft-os cuccok nyakában,derekában sehol nem látod azt,hogy Made in China,Made in Taiwan stb. Be is zárhatnák az ilyen üzletet,senki nem vásárolna ott,hiszen ugyanazt a darabot egy sarokkal feljebb,eredeti kínai,taiwani felirattal párszáz,esetlleg párezer Ft-ért meg lehet venni. Sokan azonban meg tudják ám különböztetni,melyik az "erdeti " és melyik az eredeti cucc.Nem is kell a Vám-és Pénzügyőrség dolgozójának lenni. Természetesen én egy szóval sem mondtam,hogy ezek a hamis márkajelzésű pólók stb, ócskaságok lennének.Nem azért vettünk 5-6 darabot,mert szeretjük a silány minőséget.Én csupán azt akartam jelezni,hogy amíg egy eredet Lacoste póló 15-20 000 Ft,a taiföldi piacokon a Lacoste feliratos hamisítványok 1000-1200 Ft-ba kerülnek.Mosáskor kicsit megy a színük,vigyázni kell nehogy összemenjenek,egyébként rendben vannak.Vettünk is hatot.
A "hamisítottal" kapcsolatban csak annyit, hogy ha egy "eredeti" cuccnak megnézed a nyakában, derekában (akárhol) a cimkét, akkor azt látod, hogy "Made in China", "Made in Taiwan", "Made in Tunesia", "Made in Thailand". Szóval ezeken a piacokon sokszor eredetit kapsz (gyakran ugyanabban a gyárban készül, csak "valahogy" kivonják az Adidas, Nike, Lacoste, Puma stb. konszern felügyelete alól).
Hahó! Csak apróságokat,elsősorban ajándékokat vásároltunk.A ruhanemű viszonylag olcsó / piacokon ! /Hamisított Lacoste póló 1000-1200 Ft. / piacon minden márkajelzés hamisított / Laoszban hamisított cigaretta :Arany Marlboró 110 Ft. Mi vettünk néhány pólót felnőttnek,gyereknek,ázsiai fűszereket / itthon is lehet kapni / egy különleges technikával készült,bivalybőrből készült képet,thai italt,Laoszban és a hegyi törzseknél nagyon szép kasmir sálakat olcsón / 6-800 Ft /,grillezett,aszalt trópusi gyümölcsöket,javaslok egy különleges relaxációs thai zenét tartalmazó CD-t,nagyon szép,hangszeres zene.Címe:Music of The Chaophraya River.Chiangmaiban,éjszakai piacon vettük,200 THB.És még több apró szuvenírt. Pénzünk nagyobb részét thai massage-ra,kirándulásokra,éttermekre költöttük. A feladott csomag 20 kg lehet,thai belső járaton 15 kg.Lemérik,nem volt probléma.Minden hotelben a recepción van mérleg,lehet ellenőrizni. Kérdezz bátran !
Szia! Én nem nagyon szoktam és most sem akarok vásárolgatni , általában csak ajándékokat. De ezen és a másik thaiföldi fórumon is olvasom, hogy nagyon érdemes kint venni egy-két dolgot. Mi lesz, ha mégis elcsábulok? Nagyon szigorúan veszik a poggyász túlsúlyt a járatokon? Bár erről is olvasgattam, de igazán nem egyértelmű számomra. Meg ugye függ az adott járattól is. Ti vásároltatok valami "kihagyhatatlant"?
Hahó! Amit az autózásról írtam,természetesen érvényes Koh Samuira is.Főleg a turistás helyeken nagy a forgalom pl.Chaweng,Big Buddha,mumifikálódott szerzetes,vízesés,Nagypapa,nagymama sziklák,főváros stb.Ezeken a helyeken közlekedni,parkolni, enyhén szólva nem egyszerű dolog.Máshova meg nem nagyon érdemes autózni.Szerintem.De isten őrizzen,hogy lebeszéljelek.Ha szerettek nagy forgalomban,baloldali közlekedés szabályai szerint autózni...kiválóan alkalmas az adrenalinszint emelésére. A körút során is voltak fakultatív programok,igény szerint: 1.Kb. 1.5 órás hajózás a Chaophraya folyón és csatornáin.Ennek keretében néztük meg a Wat Arun templomot / Hajnal templ. Bangkok / 500 THB 2.Műsor egy bárban a Patpong negyedben.600 THB 3.Kobra show -kígyós látványosság.500 THB 4.Esti riksázás/ kerékpáros / Chiangmaiban.600 THB Kérdezz bátran!
Hahó,Kittim! Mi dollárt vittünk,de úgy láttam,teljesen mindegy,mit váltasz. / persze jelen pillanatban a dollár igen erős,az euro viszonylag gyenge /A dollárváltás után 1 THB 5.80 Ft-re jött ki. / ez akkori árfolyam /Az egyszerűség kedvéért 6-tal szoroztuk az árakat,hogy tájékozódjunk az ár-érték arányon.Utcai pénzváltónál váltottunk,nem bankban.Sok váltó van a városokban.Jobban váltják az 50 és 100 dollárosokat,mint a kisebb címletűeket. Autóbérléssel kapcsolatban nem tudok mit mondani.Meg sem fordult a fejemben,hogy kipróbáljam a bal oldali közlekedést a zsúfolt városi utakon.Nem akarlak elriasztani,de nézni is félelmetes volt pl. a bangkoki utcák autócsordáit,a lámpáknál elinduló száz meg száz motorost,robogóst.A 95-ös benzin akkor kb. 190-200 Ft volt. Koh Samuin divatos a motorbérlés,úton-útfélen hírdetik,útlevelet sem kérnek.A szálloda bejáratánál is van egy stand.Úgy emlékszem,olcsó a bérlés.Engem ez sem érdekelt,ezért nem tudok több infot mondani. Bangkokban az érkezés délutánján mi a szálloda környékén sétálgattunk,nézelődtünk,pénzt váltottunk,feleségem kipróbálta a thai massaget.A környező utcák igen mozgalmasak,sok látnivaló van.Este többen elmentek taxival a híres,hirhedt Patpong negyedbe.Mi másnap este néztük meg.Csak kívülről.A ping-pong show megnézése akármelyik bárban 600 THB. / tartalmát nem részletezem !!!!! /Mi nézelődtünk,vásárolgattunk. A körút során nem sok szabadidő van.Napközben szinte semmi.Utazunk,program,utazunk,program.Inkább este.Pl. ha nem fizetsz be fakultatívot,az neked szabadidő. Kérdezz bátran!
Tudom, nem nekem írtad, de... Az autóbérléshez, eddig mi mindig béreltük kell a NEMZETKÖZI jogsi és le Kell adni az útlevelet! Nagyon szigorúan veszik. Az euro-t bármilyen címletekben váltják, a dollárt viszont nem, régit nem fogadnak el 2001 előttit és az apróbb címletekért nem adnak annyit amennyit, egyévként a pénzváltóknál így is van kiíra: 1, 5 és 10, 20 és 50, 100.
Szia Ujut!
Volna meg par kerdesunk! :)
EUR-t is lehet-e ugyanugy barhol valtani mint USD-t? Egyaltalan hol lehet/erdemes valtani?
Autoberles? Hol lehet/erdemes? Kell hozza nk jogsi vagy nem foglalkoznak vele?
Mi az amit Bangkokban az erkezes delutanjan erdemes csinalni, megnezni? Van olyasmi ami belefer akkorra?
A korut soran van szabadido? Vagy zsufolt a progi?
Szia! Sajnos mégsem utazunk együtt, pedig szeretek utastársakat toborozni már utazás előtt itt a fórumokon. Végül mégsem a Best programja lesz, hanem az Aeroviva 17 napos útja márc.9-től. Jobban tetszik, mert bővebb a körút és én nagyon vágyom Koh Samuira. De majd ha hazajöttünk, tapasztalatot cserélünk. Üdv.: Ibolya
Hahó! Egy pulóver nekünk nagyon elég volt.Egyetlen alkalommal kellett felvennünk északon,Chiang Rai mellett,egy hegyi kolostor kora reggeli meglátogatásakor.A mi utazásunkkor északon is meleg volt,Chiang Raiban,az Aranyháromszögben 30 fok körül.Nekünk végig,17 napig szerencsénk volt az időjárással.Napsütés,meleg.Eső semmi. Meleg holmi a repülőre,éjszakára sem kellett. A repülőtereken,még a félelmetesen nagy bangkokin is,valóban lehet tájékozódni. Két esetben bonyolultabb egy kicsit a dolog.A thaiföldi belső járatokon,az átszálláskor. Pl.Chiang Rai-Bangkok-Koh Samui.Ekkor tulajdonképpen nem is egyszerű tranzitutas vagy.Bangkokban szabályosan ki kell csekkolni,csomagokat felvenni,megkeresni a Beszállót Koh Samuira, itt újra becsekkolni.De mindenre bőven van idő,és nem vagy egyedül,ott vannak az utastársak,csoporttársak is.
Köszönöm a válaszod, akkor erre fogok felkészülni. Sajnos Isztambulban tényleg lesz annyi időnk, hogy megtaláljuk a beszálló kaput, még ha labirintuson keresztül vezet az út, akkor is. Üdv.: Ibolya
Vigyél magaddal meleg cuccot is. Itt is ugyanúgy működik, mint Jordániában = lehet, hogy Ammanban havazik, Aqabában meg 20 fok van. Utitársaink panaszkodtak, amikor Samuin voltunk, hogy "nem szólt nekik előre az iroda", hogy hideg is lehet és fáztak, szóval készülj rá, hogy északon hidegebb lehet az idő.
Az átszállásokkor a legritkábban segít idegenvezető, nekünk konkrétan egyszer sem volt hozzá szerencsénk, de a tranzit utasok dolga általában egyszerű a reptereken, jó útbaigazító táblák vannak, legfeljebb nagyok a távolságok, de úgy emlékszem nektek lesz időtök Isztambulban.