Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 208
Hallottál róla, hogy 1944-ben mi folyt a Délvidéken?
Előzmény: tejfölfancsi (205)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 207
Nem egészen Ontopik de akkor Habsburgék független horvát államot ígértek horvátéknak azért gyüttek nekünk. Aztán vagy száz évig Jellasic kardja Budapest feé nézett:)) Micsoda fenyegetés:))))
Előzmény: tejfölfancsi (198)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.09.23 0 0 206
Nem tudsz sokmindent a '48-as délvidéki harcokról, ugye?
Előzmény: tejfölfancsi (205)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.23 0 0 205
a szerbek tisztességesebbek voltawk a magyarokkal szemben, mint a horvátok!
Előzmény: Törölt nick (203)
AmBesten Creative Commons License 2005.09.23 0 0 204
:-)
Előzmény: HitetlenTamaska (189)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 203
1848 régen volt. Mióta önálló Horvátország van, azóta a horvátok potenciális szövetségeseink a nyíltan magyargyűlölő szerbséggel szemben. Az ezeréves közös múltunkkal kell most foglalkozni, mely összeköt minket horvát barátainkkal.
Ez reálpolitika(is).
Előzmény: tejfölfancsi (198)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 202
Ja hát az ő szava nem elég?:)))

Hát Tudjman egy ravasz politikus volt de a végére egy szenilis vén buzeráns lett. Garanciát gondolta adjon a biztosító, viszont így védve volt a nemzetközi politikai színpadon.
Előzmény: Kettes számú törzsvendég (199)
UtherPendragon Creative Commons License 2005.09.23 0 0 201
Véletlenül, szándékod ellenére, egyszer az életben jót írtál: a magyarok együtt tudtak élni a szerbekkel. A SZERBEK NEM TUD(T)NAK EGYÜTT ÉLNI A MAGYAROKKAL.
Előzmény: tejfölfancsi (197)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 200
Amint már írtam akkor az UNPROFOR és az ENSZ vezetői is mehetnek Hágába a srebrenicai vérengzés miatt. A holland békefenntartók közvetlen közelről végignézték a mészárlást.

A nemzetközi közösség elnézte azt is, hogy a szerbek szabályosan letarolták Vukovárt, kifosztották Baranyát, elüldözték onnan az embereket. Elnézték a Borovo Selo-i mészárlást, az 1991 húsvétján történteket, elnézték, hogy a szerbek a knin-ben és a plitvicei tavak mentén falvakat irtottak ki. Nem tettek semmit ennek megakadályozására. A menekültekkel sem foglalkoztak akik ide átjöttek és itt éltek éveket.
Ezek ugyanolyan bűnök. Csak senki nem vonja őket felelősségre.

Gotovina nem fog elmenni és ki sem fogják adni. A horvátoknak nem nagy durranás az EU. A közvéleménykutatások szerint kb. 30% támogatja ellenben Gotovinával akit kb. 70%.

Azt kellene itt megérteni, hogy inkább az egyedüliséget fogják választani mint, hogy egy ilyen nemzeti hőst kiadjanak. Nehéz őket az EU csatlakozás elhalasztásával zsarolni.......
Előzmény: Horog Bele, a Jelölt (196)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.23 0 0 199
Ez nagyon kasa. És milyen garanciákat adott Tudjman, mint a horvát hadsereg főparancsnoka az ottmaradó szerbeknek?
Előzmény: tomcat73 (193)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.23 0 0 198
miért, miért? mert nyomják krahácsot; a magyarok most nagyon szeretik az 1848-ban rájuk rontó horvátokat!
Előzmény: Horog Bele, a Jelölt (196)
tejfölfancsi Creative Commons License 2005.09.23 0 0 197
a Délvidéken szegény keresztéány magyarok évszázadokig együtt tudtak élni a prvoszláv szerbekkel; szegény horvátok!
Előzmény: Törölt nick (194)
Horog Bele, a Jelölt Creative Commons License 2005.09.23 0 0 196

Nem tudom Gotovina bűnös vagy nem bűnös, de éppen azokat gyilkolták le, akik Tudjman felszólításának engedve ott maradtak, főként öregeket, akik már nem akartak sehová futni, ez akkor is háborús bűncselekmény, ha az ufók itt örjöngenek és relativizálandó bármit idehordanak, hogy kimosdassák Gotovinát és a Vatikánt.

Meg kellene egyeznünk legalább itt Európában pár alapelvben, aláírtuk a nemzetközi egyezményeket? igen, aláírták a horvátok is? igen, Gotovina ellen vádat emeltek? igen, akkor kötelessége mindenkinek alávetnie magát a hágai bíróság rendelkezéseinek, ott majd szépen bebizonyítja, hogy ő a ma születetet bárány és hősként térhet haza..

de valami oknál fogva az istennek se akar odamenni, vajon miért?

Előzmény: tomcat73 (193)
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 195
Amit a szerbek tettek szállásadó nénink házával. Egy kis ízelítő, hogy miért is nem gondolom bűnösnek Gotovinát illetve miért értem meg a horvátokat ebben a kérdésben.

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 194
"A franc sem erti, hogy nalunk miert pont azok tapsikolnak azon, hogy a szemfules horvatok milyen jol megszabadultak a szegeny rokontol, akik krokodil konnyeket hullatnak a szegeny Transszilvania elvesztese miatt."

Ez nevetséges, a szerb és a horvát több mint ezer évig két külön vallással és kultúrával rendelkező nép volt, a világháború győztes hatalmainak a baromsága volt, hogy egy államba zárták őket. Meg is lett az eredménye...
Nemzeti identitástudatról hallottál már?
tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 193
http://www.hrt.hr/arhiv/oluja/950804/0408_01.html

Nnna itt van Tudjman felszólítása.

Pozivam hrvatske gradane srpske nacionalnosti, koji nisu aktivno sudjelovali u pobuni, da ostanu kod svojih kuca, i bez bojazni za svoj zivot i svoju imovinu, docekaju hrvatsku vlast, uz jamstvo da ce im se dati sva gradanska prava i omoguciti izbori za lokalnu samoupravu prema hrvatskom Ustavu i Ustavnom zakonu uz prisutnost medunarodnih promatraca.

Felhívom azon horvátországi szerbeket akik aktívan nem vettek részt a lázadásban, hogy maradjanak otthon saját házaikban, és nem kell agódniuk az életük miatt és saját életük ( ez így szótár nélkül nem megy) fogadják el a horvát uralamat stb. stb.
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.23 0 0 192

Értem. Akkor jól tippeltem. :)

UtherPendragon Creative Commons License 2005.09.23 0 0 191
"pannon katolikus claimol"

Ez már súlyos.
UtherPendragon Creative Commons License 2005.09.23 0 0 190
Ez ugyanolyan jogos és méltányolandó felfogási zavar, mint a színvak értetlenkedése mások galéria-látogatása kapcsán.
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.23 0 0 189
Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy nagyon csodalkozom, hogy a Pannon katolikusok akik claimolhatjak, hogy majdnem ketezer eve a Romai birodalom limes-en belul elnek, nem alapitjak meg a  Pannon ligat, hogy magasabb eletszinvonalat biztosito teruletuket levalasszak, a gyanus protestans es szegeny Alfold orszagrol, ami csak nyug rajtuk.

A franc sem erti, hogy nalunk miert pont azok tapsikolnak azon, hogy a szemfules horvatok milyen jol  megszabadultak a szegeny rokontol,  akik krokodil konnyeket hullatnak a szegeny Transszilvania elvesztese miatt.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (188)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.23 0 0 188

"Az onallo Horvatorszagtol pedig nem vagyok boldog, jobban orultem volna, ha megmarad Jugoszlavia."

Egy ideje töröm a fejem azon, hogy téged személy szerint miért boldogíthat jobban egy jugoszláv föderáció, mint egy független Horvátország, de semmi értelmes tippem nincs. Két értelmetlen viszont van: 1. levitézlett szerb pártfunkci vagy, akinek elvették a tengerparti nyaralóját, 2. bosszantani akarod a jobbosokat. :))

Előzmény: HitetlenTamaska (176)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2005.09.23 0 0 187

Az eredeti és a módosított vádirat is elolvasható a www.un.org/icty/ site-on. A Heti Válasz cikkírója hazudott. Ez van.

Nem tudom, hogy kéne értelmezni azt, hogy Gotovina "Karadzsics és Mladics egyenrangú társaként szerepel". A jog előtt mindenki egyenlő, ezért Gotovinának is felelnie kell a tetteiért. Ami viszont a vádak számát, súlyosságát és a várható büntetést illeti, szó sincs róla, hogy bárki is egyenrangúként kezelné Gotovinát. Ha ilyenről tudsz, mutass már rá.

Az utolsó bekezdésedben sok igazság lehet - pont ezt kellene a hágai bíróságnak kivizsgálnia. Ha Gotovina megtenné azt a szívességet, hogy eléáll.

Előzmény: Devil Inside (174)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.23 0 0 186

Az onallo Horvatorszagtol pedig nem vagyok boldog, jobban orultem volna, ha megmarad Jugoszlavia.

Na ja. Erről beszéltem.

tomcat73 Creative Commons License 2005.09.23 0 0 184

A neten fenn vann majd megkeresem Franjo Tudjman üzenetét a krajinai szrbekhez az Oluja megindítása kapcsán. Ebben felszólítja őket maradjanakaotthon nem lesz bántódásuk, ha nem követtek el a horvát állam ellen semmit. Hozzá teszem, még a horvátok és bosnyákok bevonulása előtt a szerbek érezve vesztüket tömegesen menekültek el.

Nem kellett üldözni őket. Előtte meg a horvátok menekültek ugyanonnan. CSak akkor a JNA segített nekik a távozásban.

Előzmény: Devil Inside (174)
RogerWilco Creative Commons License 2005.09.23 0 0 182
Itt max. olyan jogvédők vannak, akik az ártatlanság vélelmére esküsznek.

Ez így helyes. De attól még Gotovina (is) nyugodtan a bíróság elé állhat mint vádlott, legfeljebb nem tudják bizonyítani bünösségét és felmentik. Az ártatlanság vélelme ui. azt jelenti, hogy a bünösséget kell bizonyítani, nem azt, hogy nem állítható bíróság elé.
Előzmény: hypertension (164)
dr Lukás Hrdlicka Creative Commons License 2005.09.23 0 0 181
Nekik egy kicsit más lehet a véleményük. Már a jugoszlávia létrehozásától sem volt legységesen lelkes a hozzáálásuk.
Nem tudom. Creative Commons License 2005.09.23 0 0 180
Es a gond az, hogy az I. vilaghaboru utani leosztas vegsosoron senkinek nem kedvezett igazan. Azaz, ma a Karpat-medenceben olyan allamok vannak amelyeknek abszolut nincs gazdasagi, vagy politikai sulyuk, sem igazan onrendelkezesuk. N t.
Előzmény: Törölt nick (131)
Nem tudom. Creative Commons License 2005.09.23 0 0 179
De Gaulle nak nem tapadt a nevehez nepirtas bune.

A nepirtasnak tobb neve van. Bar konkretan DeGaullerol nem tudok sokat, de a nepirtasokat sok esetben felszabaditasnak is hivjak...

Minden relativ (?).

N t.
UtherPendragon Creative Commons License 2005.09.23 0 0 178
Kár, hogy a horvátoknak is volt ebbe némi beleszólásuk. Igazán sajnálatos. A francba' az önrendelkezéssel, meg effélével.
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.23 0 0 177
Sotet ficko o akarhogz nezzuk is.
Hogy vele vitetik el a balhet, attol meg nem aldozat.
De a lenyeg az, hogy a kulvilag szamara vele szemelyesitik meg Tudjman haborus buneit, ezert is pruszkol a HDZ es horvat nacionalistak, akiket a birosag identitasuk alapjaitol foszt meg.
Előzmény: tomcat73 (173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!