Mintegy 100-150 ember részvételével tüntetést szervezett több civil szervezet a terhességmegszakítások és az abortusztabletta esetleges bevezetése ellen csütörtökön, Budapesten.
Nem. Azért írok ide, hogy ne csak egyetlen megoldási mód mellett "érveljetek", amennyiben vannak mások is, és ne csupán annak az egyetlen módnak az okosságát hajtogassátok.
Most gondold csak végig, hogy miket írtam itt régebben, és azt is gondold végig, hogy vajon mások - rajtad kívül, mert te voltál az egyetlen eddig - hajlandóak voltak-e azokat elolvasni és érdemben reagálni rájuk.
Nem voltak. Ehelyett beírták a prekoncepcióikat, majd amikor ezek miértjeire rákérdeztem, elhitették magukkal és másokkal, hogy én miképpen gondolom ezt.
Természetesen ennek a tévhitnek az egyedüli alapja az volt, hogy a kérdésekből azt szűrték le, teljesen ellenzem az általuk használt módszereket. Ebből az ostobaságból kiindulva elkezdték gyártani a hülyeségiket, de továbbra is állhatatosan ellenálltak annak, hogy vegyék a fáradságot a beírásaim végigolvasására. A könnyebb végén fogták meg a dolgot, és feltételezték az álláspontomat.
most mit nyaljam itt a segged irodalmi stílusban, mikor simán fogalmad sem volt róla, hogy mit írtál az előző hsz-edben, sőt, még ki is kérted magadnak, hogy hol írtál te olyat, hogy.... hát éppen abban a hsz-ben, amire reagáltak, és ami éppen akkor az utolsó hsz-ed volt a topicban.
"nem ertem tovabba az eroszakolasi esetek itt torteno kiemeleset, mintha a ferfi/noi eroszak a mai magyarorszag egyik alapkerdese lenne. mintha a normalis/koznapi ember eletenek szinte mindennapos velejaroja lenne az eroszak. plane ezen belul a szexualis eroszak. mintha nem is egy marginalis jelensegrol lenne szo es ez alapjan minositeni lehetne ferfiakat es noket per se. mintha valamennyiunk de legalabb 50%-unk atesett volna ilyen eroszakon az egyik vagy a masik oldalon. pedig azert egy ilyen esemeny minden borzalmassaga ellenere nem talalom ugy hogy ez a mai magyarorszag egyik alapkerdese lenne."
Erről meg csak annyit, hogy nagyon boldog lennék, ha ezzel egyáltalán nem kéne foglalkozni. Viszont akinek van gyereke, az retteg attól, hogy akár egy ilyen is járkál az utcán, és esetleg pont arra, amerre az ő gyerek megy. Ezt neked is tudnod kell, hiszen azt írtad, egy gyereked van. Túl sok az aberrált, és én nem fogok kockáztatani.
A végbéltükrözéshez meg annyit, hogy azért azt nem kell legalább évente egyszer elvégeztetnie a férfiaknak neméből adódóan, míg egy nő évente legalább egyszer elmegy nőgyógyászhoz. (És emellett még mehet végbéltükrözésre is. A férfi meg soha nem megy nőgyógyászti vizsgálatra.) Aki szült, az elég sokszor a terhesség alatt, utána, tehát a kettő megint nem teljesen azonos.
Nem tudom, mit nem értesz az orvosi vizsgálatok különféle megélélésén? Szerintem egyáltalán nem ugyanolyan egy nőgyógyászati vizsgálat, egy éppen szülés közben lévő vizsgálat, egy fogászati vizsgálat, egy végbéltükrözés és egy körzetiorvosi vizsgálat. Azért én tudnék tudnék sorrendet felállítani... :-)
ugye? az elozoekben meg a 'ferfi' hasznalata elkerult volna minden felreertest. es ugye te irtad a fiucskat, utana meg te vadolsz meg azzal hogy valoszinuleg, feltetelezhetoen gyenge idegrendszeru vagyok...
most ha en azt irnam hogy gyenge idegrendszeru emberek SZOKTAK megvadolni masokat hogy gyenge idegrendszeruek akkor fel lennel haborodva...
de nem irok ilyesmit es teljes mertekben elfogadom hogy nem akartal megbantani...
termeszetesen ha felreertettelek es nem volt szavaidban guny, lenezes, antiempatia akkor elnezest kell kernem. hidd el az szohasznalataim sem probalnak megbantani senkit, tehat lehet hogy te is felreertelmezel valamit. vagy gunyt latsz ott ahol nincs.
en ugy veelem hogy egyutt gondolkodunk. az igazsag meg esetleges, lehet barmelyikunknel. termeszetesen az vitathatatlan hogy egy no authentikusabban tud noi fejjel gondolkodni. de barmelyikunknel lehet tudatlansag vagy felreertelmezes.
mint ahogy esetleg olyanon kapom fel a vizet ahol nem kellene.
hidd el ha hasonlo stilusban irtam volna te is felreertelmezted volna es valoszinuleg ugrottal volna.
es van valami elkepzelesem hogy hogyan beszelnek a nogyogyaszok a nokrol. keves empatiaval. de megis ragaszkodnak a nok a ferfi nogyogyaszokhoz. elfogadjak a helyzetet.
persze ez nem egy kizarolagos megallapitas. tendenciakat gondolok/veelek felfedezni es hogy van valami oka.
de nem hiszem hogy nokrol/ferfiakrol altalanosan ervenyes dolgokat lehetne mondani.
nagyon sok a sztereotipia. peldaul de tenyleg csak peldaul hogy a no szereti (jobban szereti) a gyerekeket. de hat sok no otthagyja gyerekeet es csaladjat. tehat abszolut modon eleg sokan ki tudnak lepni az anyaszerepbol.
de a noket kiismerni nem igazan lehet ezert is szinte lehetetlen empatikusnak lenni. hiszen olyan valtozekony, annyira kulonbozo minden no. talan es ismetlem hogy talan a ferfi egy picit jobban megfoghato, jobban tipizalhato.!
"mantequilla irod: '(Fiúcska létedre, te félvállról vennéd, amikor felfekszel széttárt lábbal egy csomó férfi elé, akik matatnak egy kicsit benned? '
termeszetesen nagyon kedvesen. a fiucska is ilyen nagyon kedves. a kis hulyemnek szoktuk mondani hogy fiucska. ugye? kicsit lekezelo. valahol lekezeltelek?"
Gyenge idegrendszerű emberekre jellemző, hogy kiforgatják a másik szavait, lehetőleg úgy, hogy az rájuk nézve sértő legyen, és azon jól lehessen háborogni. Olvashattad, ha lekezelő akarok lenni, akkor úgy írom. A "fiúcska" jelen esetben annyit jelent, hogy fiúcska, fiú, férfi - tehát semmiképpen nem nő -, a másik nem képviselője, akinek soha nem kell olyasmiben részt vennie, mint a nőnek. Neméből adódóan. Azért a szájbarágós stílus azt hittem itt nem dívik már, de ezek szerint mégis. Más mondanivalóját elferdíteni pedig nem szép dolog...
"mar elnezest matatnak benned, bennem, valakiben. gondolod, hogy az orvosok csak a nokben matatnak? az orvosok matatnak a ferfiakban is. es soha eszembe nem jutott volna megkerdezni hogy nokent hogyan elne meg valaki a matatast. biztos kellemetlen de nem onceluan teszik az orvosok. es ha szukseg van a matatasra akkor matassanak. ferfiban es noben. mi az a nagyon nagy baj?"
Igen, a férfiakban is. Viszont én nem is okoskodok, okoskodnék olyasmiben, hogy ha mondjuk a prosztatavizsgálatot meg lehetne másképp, az alanynak kényelmesebben oldalni, akkor én elkezdem ellenezni, hogy nem kell, jó a bevált nyúlkálós módszer. És nem is tehetném, mert NEM VAGYOK ÉRINTETT. Ezt érted? Mert - hogy visszteérjünk az eredeti témához - itt éppen arról volt szó, hogy az amúgy is eldöntött ABORTUSZT esetleg meg lehetne oldani máshogy is, nyúlkákás, matatás, kaparás, műtőasztara felfekvés nélkül. Valószínűleg olcsóbban is - mert annyira érzékenyek vagytok a társadalom költségeire is. És ha akár ebből a topikból felmérted, hogy itt mindenki retteg tőle, és minden szinten próbálja elkerülni, akkor az is eljuthatna hozzád, hogy ha mégis valami miatt erre kényszerül valaki, akkor nagyon meggondolja. Amúgy meg, azoknak, akiknek egészségügyi és egyéb, Acsai barátod és a te általad is elfogadható ok miatt kell abortusztra mennie, az miért nem kaphat könnyítést a tablettával? Mert olyan nem hiszem, hogy lesz, hogy aki amúgy egészséges, csak éppen anyagilag nem tudja vállalni a gyereket, vagy egyéb családi ok miatt, annak büntetés: kaparás. Aki pedig egészségügyi okból jut oda, annak mehet a tabletta. Gondolkozz el ezen is. És változatlanul, ne általánosíts, ne akard hülyének nézni a nőket - és ha mégis ezt teszed, akior megdöbbentő a felelőtlenséged, hogy az ilyen hülye nőknek azt hagynád, hogy gyereket neveljenek.
A nőgyógyászati vizsgálatokkal csak hasonlatképpen meg szerettem volna magyarázni valamit, emlékszel?
A férfiak többsége - mivel fogalma sincs róla, hogy is lenne - azt gondolja, hogy az abortusz az egy olyan félvállról vehető dolog. Erre mondtam, hogy még egy átlag nőgyógyászati vizsgálattól is kiráz a hideg, pedig szűrővizsgálatra fél évente-évente elmegyek, a szülés előtti-közbeni-utáni mizériákról nem is beszélve: tehát igazán megszokhattam volna már, mondhatni hétköznapi dolog. Mégis ráz tőle minden nőt a hideg. Nemhogy egy abortsztól!!!
Sosem volt abortuszom, mégis nagyon félnék tőle, ha ne adj' isten, rákerülne a sor.
amugy itt ez az empatia kerdes. erdekes modon a nogyogyaszok tulnyomo tobbsege ferfi, akirol a nok (valoszinuleg joggal) feltetelezik az empatia hianyat. hiszen egy ferfi hogyan is erthetne meg a noi lelek e bonyolult kerdeseit. nem hulyeskedek, elfogadom.
de valahogy megsem ragaszkodnak a nok a noi nogyogyaszhoz, pedig a forditott esetben az urologusok tobbseg, tulnyomo tobbsege ferfi.
tudom ez is butasag es csak az empatia nagyfoku hianyat jelzi.
feltetelezem hogy ugyanugy nem volt eroszakban reszed mint ahogy nekem nem volt reszem nogyogyaszati vizsgalatban.
mintha szubjektiv dolgokrol vitatkoznank. hogy ki hogyan el meg valamit.
szerintem (bar biztos ez is butasag) a fajdalomkuszob is emberenkent valtozik.
egyaltalan nem gondolom ugy hogy nem lenne bennem empatia. sot ezt a velem kapcsolatba kerult szemelyek sem allitottak. tehat valami hiba lehet a kreta korul.
Ez az, amiről beszéltem, az empátia hiánya. Így pedig nyilván nem tudod megítélni az egész abortusz-problémát, mert láthatóan azzal sem vagy tisztában, hogy az átlag nők hogy viszonyulnak egy nőgyógyászati vizsgálathoz, nem ám egy ilyen beavatkozáshoz.
A férfi-nő különbségtétel alapja "csupán" annyi, hogy egy nőnek az élete során óhatatlanul köze lesz a nőgyógyászathoz, míg egy vastagbéltükrözés adott betegség esetében mindenkivel előfordulhat, de jóval kisebb arányban. (nem is tudom, miért magyarázom ezt itt neked...)
Az erőszakről nem kívánok értekezni, mert ezt itt totálisan OFF, de ha "ezt sem érted", akkor igazán nem tudom, miért szólsz hozzá olyan témálhoz, amihez láthatóan semmi affinitásod nincs - azon kívül, hogy a valós helyzet teljes ignoraniciája mellett állítasz olyan, légbőlkapott dolgokat, amiktől sokaknak kinyílik a zsebében a bicska. (megint csak jelzem, nekem ugyan nem, mert pl. a legutóbbi hsz.edben is megnyilvánuló tudatlanságod oylan mértékű, hogy feltételezem: 1. szivatsz minket, lelked rajta, vagy 2. nagyon fiatal és tájékozatlan vagy, és ez még változhat.)
az 'arcpirito hulyeseg' kifejezes hasznalata erzelmileg meglehetosen toltott, mondhatnam hevitett, a lehengerlo vitastilusnak is reesze, emellett vaskos szemelyeskedes. az altalanossagarol nem is beszelek.
hiszen barmire, barkire, barmikor raamondhato. talan ez a legszebb benne.
en sem ertek sok mindent. peldaul az orvosi vizsgalatok kulonfele megelesenek temajat.
mert gondolom hogy az egyes nok is maskeppen elik meg a nogyogyaszati vizsgalatokat es kozelrol sem egyforman. mint ahogy a ferfiak is eleeg kulonbozokeppen elnek meg egy vastagbeltukrozest. tehat nem ertem, es ennek probaltam hangot adni, a ferfiak es nok kozotti ilyesmi kulonbsegtetelt. es ha van is kulonbseg, ennek tulhangsulyozasat.
nem ertem tovabba az eroszakolasi esetek itt torteno kiemeleset, mintha a ferfi/noi eroszak a mai magyarorszag egyik alapkerdese lenne. mintha a normalis/koznapi ember eletenek szinte mindennapos velejaroja lenne az eroszak. plane ezen belul a szexualis eroszak. mintha nem is egy marginalis jelensegrol lenne szo es ez alapjan minositeni lehetne ferfiakat es noket per se. mintha valamennyiunk de legalabb 50%-unk atesett volna ilyen eroszakon az egyik vagy a masik oldalon. pedig azert egy ilyen esemeny minden borzalmassaga ellenere nem talalom ugy hogy ez a mai magyarorszag egyik alapkerdese lenne.
es erdekes modon nem a sokkal borzalmasabb es visszafordithatatlan gyilkossagok az ilyeten tema, nem esetleg az azokkal kapcsolatos halalbuntetes, hanem az eroszakolasok helyzete es az abbol kovetkezo abortuszok.
Mint ahogy nyilvánvalóan Te is tudod, Mantequilla a nőgyógyászati vizsgálatra, az azzal járó fizikai _és_ lelki megterhelésre, kellemetlenségre, adott esetben fájdalomra célzott.
Aki nem élt át ilyet, vagy nincs benne empátia, nem tudja, milyen. Az viszont kénytelen "bemondásra" elfogadni, hogy ezt a nők bizony másként élik meg, mint egy általános orvosi vizsgálatot.
vitastilusod szemelyeskedonek tunik. de biztos eredmenyes. en leginkabb a lehengerlo vitatstilushoz es annak elemeihez hasonlitanam.
talan csak annyit hogy nem hiszem hogy az ilyen vitastilus feltetlenul az oldalamra allitana azt akivel vitatkozok.!
szerintem lehet ezt szebben es elegansabban is!
(amugy altalaban tudom hogy mit irok, barmennyire is hulyenek nezel vagy annak probalsz beallitani es nem szoktam agy-vel parban jarni, hanem kulon/kulon, onalloan tenykedunk barmennyire is probaljaatok (finoman) ennek ellenekezojet inszinualni. meeg csak nem is ertunk egyet a dolgokban. persze ez teljesen felesleges annak megitelesekor amikor valakit le akarunk jaaratni.)
'(Fiúcska létedre, te félvállról vennéd, amikor felfekszel széttárt lábbal egy csomó férfi elé, akik matatnak egy kicsit benned? '
termeszetesen nagyon kedvesen. a fiucska is ilyen nagyon kedves. a kis hulyemnek szoktuk mondani hogy fiucska. ugye? kicsit lekezelo. valahol lekezeltelek?
mar elnezest matatnak benned, bennem, valakiben.
gondolod, hogy az orvosok csak a nokben matatnak? az orvosok matatnak a ferfiakban is. es soha eszembe nem jutott volna megkerdezni hogy nokent hogyan elne meg valaki a matatast. biztos kellemetlen de nem onceluan teszik az orvosok. es ha szukseg van a matatasra akkor matassanak. ferfiban es noben.
"persze lehetnek ilyen nok is. mint ahogy vannak orvosi tevedesek is. talan meg tobb ilyen no van, aki felvallrol veszi az abortuszt. de hogy sokan lennenek vagy tobbsegben lennenek? nem hiszem.'
ezt idezted:
'"talan meg tobb ilyen no van, aki felvallrol veszi az abortuszt. "'
tovabbi jo vitatkozast onmagaddal.!"
Igen azt idéztem, mert azt írtad. Állítasz, felvetsz valamit, kétségvbevonod, állítasz, nem tudod. Én az egyik állításodra reagáltam - amit ponttal elválasztottál a következő mondatodtól. Miért olyan nehéz vállalni azt, amit leírtál? Ismered azt a fogalmat, hogy határozottság? Amennyiben csak moralizálsz, rózsaszín ködbe burkolózva filozofálgatsz, talányokat eregetsz el, írásban gondolkodsz", azt nem itt kéne tenned, hanem csendben, magadban.
Veled nem vitatkozom. Írtam valamit rá. Te meg azonnal pattogsz. A számszerű adatok merre vannak?
'persze lehetnek ilyen nok is. mint ahogy vannak orvosi tevedesek is. talan meg tobb ilyen no van, aki felvallrol veszi az abortuszt. de hogy sokan lennenek vagy tobbsegben lennenek? nem hiszem.'
ezt idezted:
'"talan meg tobb ilyen no van, aki felvallrol veszi az abortuszt. "'
"talan meg tobb ilyen no van, aki felvallrol veszi az abortuszt. "
Vannak erre számszerű adataid? Kimutatás, jegyzőkönyv azokról a nőkről, akik "félvállról veszik az abortuszt"?
(Fiúcska létedre, te félvállról vennéd, amikor felfekszel széttárt lábbal egy csomó férfi elé, akik matatnak egy kicsit benned? Az a jó, hogy egyik füleden be, másikon ki, semmit nem teszel magadévá abból, amit itt hallasz NŐKTŐL, nőkről. Te jobban tudod, milyen egy nőgyógyászati vizsgálat, mennyire egyszerű egy abortusz. Amennyiben nem így lenne, nem írnál ilyeneket. Ellenben te írod, írod - tehát tisztában vagy vele. Azt hiszem te is olyan okos férfi vagy, mint az a nőgyógyász, aki az edzőteremben röhögva közölte, hogy milyen hangja van a gátmetszésnek, és a hülye libák is mit sikongatnak, az nem is fáj. Forrásom hiteles, mert ott voltam. Az illető nem is olyan régen még a WHO "szakembereként" tetszelgett. Ennyit a nagy megmondó okosokról. Ide teszlek téged is.)
Esetleg olyan filmeket, (ezt még nem gondoltam véig, csak most jutott eszembe, lehet, hogy hülyeség) amik azt mutatják be, hogy a nő hogy szenved abortusz közben.
Ez egyáltalán nem hülyeség, sőt. A magzatvédők jó része az anyát, mint "ellenséget" nézi, akitől a magzatot meg kell védeni. Az egész mögött valami nagyon súlyos prüdéria (testi örömök elutasítása) és sötét nőellenesség húzódik meg...
ugye van valami kotelezo allami probalkozas a lebeszelesre es esetleges lehetosegek megbeszelesere, kimunkalasara. ez felesleges lenne?
A megelőzésre kellene fektetni a hangsúlyt, nem a lebeszélésre. Nem azt a hülye hatásvadász abortuszfilmet kellene mutogatni a középiskolákban, ami azt mutatja, hogy az embrió "fél és menekülni próbál". Agyrém. Hanem olyan filmeket, amik a helyes védekezést bemutatják. Esetleg olyan filmeket, (ezt még nem gondoltam véig, csak most jutott eszembe, lehet, hogy hülyeség) amik azt mutatják be, hogy a nő hogy szenved abortusz közben.
Szerintem ha egy nő amikor megtudja, hogy teherbe esett, valamilyen okból úgy érzi, hogy egy alien fészkelte magát a testébe, akkor vetesse el. Ha úgy érzi, édes istenem, drága kicsikém, de boldog vagyok, hogy itt vagy a hasamban, akkor tartsa meg. Szerinted egy idegen hivatalnok mit foghat fel ezekből az érzésekből?