Keresés

Részletes keresés

virag1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 286

Kedves erapilla!

Olvastam előző írásodban hogy Neked is látásproblémád van. Mióta és milyen fokú? A napi életedben mennyire gátol? Folyamatosan romlott vagy születésedtől voltak gondok? Egyedül élsz vagy van segítég ha egyáltalán kell?  Kérhetem a hozzászólókat hogy ha van módjuk akkor válaszoljanak ezekre a kérdésekre a saját állapotukkal kapcsolatban. Nagyon szívesen venném!

Előre is köszönöm! Üdv. mindenkinek, és nagyon sikeres telálkozót kívánok mindenkinek!

Virág

virag1 Creative Commons License 2005.11.16 0 0 285

Kedves topikozók!

Én még most kezdtem el olvasgatni ezt e topikot. Nagyon szimpatikus nekem ez a közvetlen hangvétel. Más topikokat is olvagattam már,  de azok néha átmennek a durvaságba esetleg vitába. Ezt nem szeretem.

Szeretnék én is csatlakozni a körötökbe. Nem vagyok sem vak sem gyengén látó, de a testvéremnek vannak problémái amit majd leírok később. Viszont ha nem sértő szeretnék kérdezni titeket! Pl. kedves vakbarát! Te vakon is születtél, vagy később alakult így az állapotod? Láttál régebben és mennyit? Azt írod hogy már megszoktad, tehát nem volt ez mindíg így? Mi a problémád amitől ez kialakult? Hogy boldogulsz a mindennapi életben?

üdv virág

vakbarát Creative Commons License 2005.11.15 0 0 284

MEGHÍVÓ

A Vakbarát klub 2005. November 19-én, Szombaton 17 órától 21 óráig
megrendezi az első tea délutánt. Helyszín: MVGYOSZ Budapest xiv Hermina út 47 kiselőadó terme. A
belépés díjtalan.

A rendezvényen az alkohol és minden más tudatmódosító szer fogyasztása
tilos! Aki megszegi a tilalmat, az autómatikusan kizárja magát a
klubdélutánból!

Mindenkit szeretettel várunk forró teával, süteménnyel, a büfében édesség, üdítő és egyéb harapni való kapható. Zene, tánc, karaoke teszi izgalmasabbá az estet.

várjuk azok jelentkezését akik szívesen énekelnének, illetve zenélnének a helyszínen felállított G-70-es szintetizátoron, természetesen előzetes egyeztetés után.

250 karaoke dalból lehet választani, a szöveg a helyszinen Braille  (pontírásban), normál síkírásban és kivetítve olvasható.

A jelentkezők előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!

E-mail:
vakbarat@freemail.hu
Telefon: 272 14 84

"A karaoke nem torokpárbaj vagy művészi produkció, hanem az egyéni érzelmek
önkifejezése, és a társasági szellem megteremtése. Az éneklés során sok
titok kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a
"Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha
keleten valakit karaokézni invitálnak, az egy kezdődő barátság jele. E
beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az
egyénből, mint amit az a hétköznapokban mutat magából."

A fellépni kívánók előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!

Judit és Péter

E-mail:
vakbarat@freemail.hu
Telefon: 272 14 84

cincilifincili40 Creative Commons License 2005.11.09 0 0 283
Szia Csin-Csilla! Örülnénk, ha mégis sikerülne eljönnöd a teadélutánra. Kár lenne kihagynod a topiknyitó talit amelyen remélhetőleg jó buli lesz. Hiszen az ismerkedés és a barátkozás klassz dolog. 
Előzmény: Csin-Csilla (281)
erapilla Creative Commons License 2005.11.08 0 0 282
Óhhh! azok a forrón gőzölgő teák!(már itt érzem a finom illatát az orrom alatt).Aki nemjön el nemtudja mit hagy ki.Én személy szerint nagyon szeretem a teákat, épp most is forró karamellás teát kortyolgatok,és ümmmm nagyon fini!
Csin-Csilla Creative Commons License 2005.11.08 0 0 281
Sziasztok! Én sajnos nemhiszem hogy eltudok menni a buliba ,pedig nagy kedvem lenne hozzzá. Remélem hogy majd közzéteszitek, miről is maradtam le.Ha mégis sikerülne szabaddá tenni magamat időben jelzem.
_tulip_ Creative Commons License 2005.11.04 0 0 280
Köszönöm szépen a szíves fogadtatást és a meghívást is. Megpróbálom végigrágni magam a topikon és aztán érdemben is igyekszem majd hozzászólni!

Addig is nagyon kellemes hétvégét mindenkinek!

t
vakbarát Creative Commons License 2005.11.04 0 0 279

Köszöntünk a klubban _tulip_!

Szeretettel meghívunk 2005. 11. 19-én A Budapest xiv. Hermina út 47 MVGYOSZ kiselőadó termébe, Egy teára! Ha lesz kedved énekelhetsz karaoki segítségével, vagy részt vehetsz a lassú rumba megtanulásában, vagy csak ismerkedsz a közösséggel.

Várunk!!!!

Előzmény: _tulip_ (276)
vakbarát Creative Commons License 2005.11.04 0 0 278

Ujjong a szívem, lelkem, mert újból felpezsdülni látom a topikot!

GYERTEK, GYERTEK egyre többen!!

Nagyon finom teákat szereztünk be, és 9 18darabos teáskészletet, mely dobozonként tartalmaz 6 teás csészét, 6 alátétet, 6 süteményes tányért.

Sajnos a porcelán teáskannabeszerzése eddig nehézségekbe ütközött, mert 4 5 egyformát tartanak az üzlet hálózatok.

Van néhány igéret remélem be is jön.

Judit és Péter

erapilla Creative Commons License 2005.11.03 0 0 277
Szépjóestét mindenkinek!Téged tulip pedig külön üdvözöllek a klubban.Jóvolt olvasni a hozzászólásodat, örülök hogy ránktaláltál.Remélem hogy nemsokáig kell nélkülözni a társaságodat és ujból hallhatunk felőled.
_tulip_ Creative Commons License 2005.11.03 0 0 276
Sziasztok kedves Vakbarátok!

Reggel akadtam erre a topikra, amihez gratulálok és örülök neki, hogy ilyen jó kis csapat alakult ki itt. Szerettem volna végigolvasni, mielőtt hozzászólok, de eleve esélytelen próbálkozás volt (mégis bevállaltam, de tényleg így lett), úgyhogy, ha nem gond, majd olvasok is és írok is, ahogy időm engedi.

Személy szerint az én látásommal (már ami a szemmel látható dolgokat illeti) nincsenek problémák, de gimi után tiflopedagógus szerettem volna lenni és egy évig dolgoztam a Gyengénlátok Ált. Iskolájában és Diákotthonában és a Vakok Intézetében is jártam párszor. Aztán végül másfelé vitt az élet, egészen másfelé, de azok az idők örökre megmaradnak bennem és remélem, hogy lesz még alkalmam látássérültekkel barátkozni is és foglalkozni is.

Sajnos elég rapszodikusan tudok csak fórumozni, van hogy napokig nem jutok el ide (így előre is bocsánat, ha netán sokára válaszolnék néha), de hol láthatóan, hol láthatatlanul, de itt leszek, ha nem bánjátok. :)

Szép estét mindenkinek,
t
vakbarát Creative Commons License 2005.11.03 0 0 275

Sziasztok!
Egy kicsit eltüntem, mert éppen a fellépő énekeseknek küldtem karaoke )zenei alap) listát, ill. szöveget vagy éppen alapot keresek az igényelt dalhoz. Az igaz, hogy kisérhetném élőben is azt a dalt aminek nincs meg a kivetíthető karaoke szövege, de akkor kilóg a sorból.
A buli November 19-én 17 órakor kezdődik, a kiselőadó teremben.

erapilla Creative Commons License 2005.11.02 0 0 274
Szia szemüveges !Dehogy is marad el csak szerintem mindenki a bulira tartalékolja az energiáját:-)Te ugye eljössz?
szemüveges Creative Commons License 2005.11.02 0 0 273
Sziasztok! Lesz buli? Úgy eltüntetek. nem jött be a dolog?
Spinderella Creative Commons License 2005.10.30 0 0 272
Ez tök jó!!!
Írtam már, hogy régebben végigjártam a Láthatatlan kiállítást, és örökre szóló élmény maradt. Így természetesen a Labirintusban is ott lesz a helyem! Még sajna nem tudom, hogy kivel fogok menni, de mindenképpen megyek. Nagyon köszönöm, hogy szóltál!
Előzmény: vakbarát (257)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.29 0 0 271
Sziasztok!
Vakbarát klub tali 2005. november 19-én
A teadélután egyik fénypontja a karaoke. (a vendégek éneklése).
Felhívom a figyelmet, hogy aki szeretné megkapni a 250 karaoke dal címét, mellyeknek a szövege a
helyszinen braille írásban rendelkezésre áll, illetve amelyeknek a szövegét kivetítjük a falra a
könnyebb éneklés érdekében, az e-mailban kérheti a listát, vagy a kiválasztott szöveget.
Legyetek bátrak, és énekeljetek egy vagy több dalt!
E-mail cím:
vakbarat@freemail.hu
Tel: 272 14 84
Judit és Péter
vakbarát Creative Commons License 2005.10.28 0 0 270

Sziasztok!
Vakbarát klub 2005. november 19-én
A teadélután egyik fénypontja a karaoke (vendégek éneklése).
Felhívom a figyelmet, hogy aki szeretné megkapni a 250 karaoke dal címét, mellyeknek a szövege a

helyszinen braille írásban rendelkezésre áll, illetve amelyeknek a szövegét kivetítjük a falra a

könnyebb éneklés érdekében, az e-mailban kérheti a listát.
Legyetek bátrak, és énekeljetek egy vagy több dalt!

E-mail cím:
vakbarat@freemail.hu

Tel: 272 14 84

Judit és Péter

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.25 0 0 269

Sziasztok!

A Helios Egyesület kisérős futást szervez vakoknak és gyengénlátóknak szerdánként a Margitszigeten. Most éppen van mindenkinek futótársa, de ha lenne kedvetek edzeni, megszervezzük.

A 30/ 502 03 10-es számon, illetve a palladium@index.hu címen értek el.

Szarka Zoltán

vakbarát Creative Commons License 2005.10.23 0 0 268
Judittal jót táncoltunk, finom simulós rumbát, egy kis swinget, rock end roll-t, séket, és sok foxot, amit én nem nagyon szeretek, mert kevés benne a figura. Legtöbb buliba a disco és afox megy, de én inkább a tangót cha cha hcát, rumbát kedvelem. Most jut eszembe, hogy sokat tangóztunk is.
Előzmény: erapilla (266)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.23 0 0 267

Nem értem erapilla, ha tudtad, hogy zenés délután lesz akkor miért maradtál le róla?

Az árpi szervezésében oprett est volt utána tánc. Több mint egy év kemény munkáját tették szinpadra, ami látszott is az előadáson. Az összmunka nagyon jó volt. Az énekesek között volt nagyon jó és volt kicsit gyengébb is. A zenekarban Péter Árpi a zongoránál, és 2 szintetizátornál, Kuminka gyuri szintetizátor és ének, Kamrás sanyi basszusgitár, Horváth Géza hegedű, A dobnál gál andrás.

Előzmény: erapilla (266)
erapilla Creative Commons License 2005.10.22 0 0 266
Sziasztok! Mi vidékiek már megint lemaradtunk valamiről! Talán egy kellemes zenés délutánróll? Résztvevők, élménybeszámolót kérünk! Üdv a zongoristának!
kaleido Creative Commons License 2005.10.20 0 0 265
Nagyon jó kis programot küldtél, köszönöm.
Előzmény: vakbarát (263)
kaleido Creative Commons License 2005.10.19 0 0 264

Ki. Még nem tudom mi lesz vele. Nagy a fa, kicsi a fejsze, sok a titok, na meg maximalista akarok lenni. :)

Előzmény: vakbarát (263)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.19 0 0 263
kaleido már régen vártam a hszt. Kipróbáltad már a dalt hangmagasság szempontjából?
Előzmény: kaleido (262)
kaleido Creative Commons License 2005.10.18 0 0 262

Sziasztok

Előzmény: rali (17)
vakbarát Creative Commons License 2005.10.18 0 0 261

Csin-Csilla gyere el a Novemberi buliba, megismerkedünk, és biztos vagyok benne, hogy találsz egy vezetőt az áramszünetre.

Előzmény: Csin-Csilla (260)
Csin-Csilla Creative Commons License 2005.10.18 0 0 260
Én is szivesen résztvennék az áramszüneten de ott nekem is segítségre lenne szükségem.
Magdi60 Creative Commons License 2005.10.18 0 0 259

A mai Népszabadságból:

A billentyűvel lapozók könyvtárai
szemüveges Creative Commons License 2005.10.17 0 0 258
Az áramszünetet szivesen meglátogatom, ha van egy válalkozó szellemű lány, aki elkkalózól a sötétben. December 17 az nekem pont jó lenne.
vakbarát Creative Commons License 2005.10.15 0 0 257

Most egy kuriózumot dobok be a vágólapról. Én már egyszer voltam az (áramszünet) című előadáson felejthetetlen volt nekem, és juditnak is, mert most én vezettem a korom sötétben , a büféhez, a masszőzhöz, a táncparketre, stb. stb. Próbáld ki majd leszek a szemed a sötétben.

'ÁRAMSZÜNET'

A Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban

Fény nélküli színes programok az Zeg-Zug labirintusában

2005.  december 17-én  17:00 órától 21:00 óráig
  Fény nélküli színes programok az Zeg-Zug labirintusában, ahol olyan szórakozás vár a bátor vállalkozókra
 a teljes sötétben, amely az ízlelésnek, finom tapintásra vágyó kezeknek, orrnak, fülnek, rekesz- és egyéb
 izmoknak izgalmas ingere lehet. Ez időre teljesen besötétítjük az Zeg-Zug Gyermekház valamennyi termét,
 helyiségét, a különböző helyszínek azzonban átjárhatóak.
 Egyidejűleg párhuzamosan kínálunk különlegesebbnél különlegesebb programokat.
 Lesz élő táncház, ritmus parádé, beszélő számítógépes játékok, masszázs, jósda, szám misztika, érzékelési
és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, Braille névjegykártya készítés, tapintható
képek tárlata,vetélkedők, tombola.

Mindez 21:00 óráig, majd visszaszámlálás után felkapcsoljuk a lámpákat és ezzel zárjuk programunkat.
 Ha kibírod eddig, megnézheted világosban is a labirintust. A tájékozódásban narancs illatú házigazdáink
lesznek segítségedre, illetve minden termet más-más illatúvá varázsolunk.
 Utad során a sötétben szélcsengők és hangszerek is segítik tájékozódásodat.

Mindenkit sok szeretettel várunk fantasztikus élményekkel lehetsz gazdagabb ha eljösz!

Péter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!