Szeretnénk létrehozni egy olyan közösséget, ahol a vakok, csökkentlátók, és barátaik kötetlenül társaloghatnak és cseveghetnek. A hozzászóló személyek Lehetnek virtuálisak, de lehetnek valóságosak is, ami még izgalmasabbá teszi a beszélgetést. A klubot fizikai értelemben is megvalósítjuk, közös programok szervezésével. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a társalgásba, megismerhetik a vakok életét, és így új barátságok szövődhetnek.
Olvastam előző írásodban hogy Neked is látásproblémád van. Mióta és milyen fokú? A napi életedben mennyire gátol? Folyamatosan romlott vagy születésedtől voltak gondok? Egyedül élsz vagy van segítég ha egyáltalán kell? Kérhetem a hozzászólókat hogy ha van módjuk akkor válaszoljanak ezekre a kérdésekre a saját állapotukkal kapcsolatban. Nagyon szívesen venném!
Előre is köszönöm! Üdv. mindenkinek, és nagyon sikeres telálkozót kívánok mindenkinek!
Én még most kezdtem el olvasgatni ezt e topikot. Nagyon szimpatikus nekem ez a közvetlen hangvétel. Más topikokat is olvagattam már, de azok néha átmennek a durvaságba esetleg vitába. Ezt nem szeretem.
Szeretnék én is csatlakozni a körötökbe. Nem vagyok sem vak sem gyengén látó, de a testvéremnek vannak problémái amit majd leírok később. Viszont ha nem sértő szeretnék kérdezni titeket! Pl. kedves vakbarát! Te vakon is születtél, vagy később alakult így az állapotod? Láttál régebben és mennyit? Azt írod hogy már megszoktad, tehát nem volt ez mindíg így? Mi a problémád amitől ez kialakult? Hogy boldogulsz a mindennapi életben?
A Vakbarát klub 2005. November 19-én, Szombaton 17 órától 21 óráig megrendezi az első tea délutánt. Helyszín: MVGYOSZ Budapest xiv Hermina út 47 kiselőadó terme. A belépés díjtalan.
A rendezvényen az alkohol és minden más tudatmódosító szer fogyasztása tilos! Aki megszegi a tilalmat, az autómatikusan kizárja magát a klubdélutánból!
Mindenkit szeretettel várunk forró teával, süteménnyel, a büfében édesség, üdítő és egyéb harapni való kapható. Zene, tánc, karaoke teszi izgalmasabbá az estet.
várjuk azok jelentkezését akik szívesen énekelnének, illetve zenélnének a helyszínen felállított G-70-es szintetizátoron, természetesen előzetes egyeztetés után.
250 karaoke dalból lehet választani, a szöveg a helyszinen Braille (pontírásban), normál síkírásban és kivetítve olvasható.
A jelentkezők előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!
"A karaoke nem torokpárbaj vagy művészi produkció, hanem az egyéni érzelmek önkifejezése, és a társasági szellem megteremtése. Az éneklés során sok titok kiderül az emberről, és az egyén őszinte kinyilatkoztatása (olykor a "Dalban mondom el" ízlésvilágában) szorosabbá fűzi a kapcsolatokat. Ha keleten valakit karaokézni invitálnak, az egy kezdődő barátság jele. E beavatási szertartás során válik idegenből ismerős, aki már többet látott az egyénből, mint amit az a hétköznapokban mutat magából."
A fellépni kívánók előzetesen keressenek meg e-mailban vagy telefonon!
Szia Csin-Csilla! Örülnénk, ha mégis sikerülne eljönnöd a teadélutánra. Kár lenne kihagynod a topiknyitó talit amelyen remélhetőleg jó buli lesz. Hiszen az ismerkedés és a barátkozás klassz dolog.
Óhhh! azok a forrón gőzölgő teák!(már itt érzem a finom illatát az orrom alatt).Aki nemjön el nemtudja mit hagy ki.Én személy szerint nagyon szeretem a teákat, épp most is forró karamellás teát kortyolgatok,és ümmmm nagyon fini!
Sziasztok! Én sajnos nemhiszem hogy eltudok menni a buliba ,pedig nagy kedvem lenne hozzzá. Remélem hogy majd közzéteszitek, miről is maradtam le.Ha mégis sikerülne szabaddá tenni magamat időben jelzem.
Szeretettel meghívunk 2005. 11. 19-én A Budapest xiv. Hermina út 47 MVGYOSZ kiselőadó termébe, Egy teára! Ha lesz kedved énekelhetsz karaoki segítségével, vagy részt vehetsz a lassú rumba megtanulásában, vagy csak ismerkedsz a közösséggel.
Szépjóestét mindenkinek!Téged tulip pedig külön üdvözöllek a klubban.Jóvolt olvasni a hozzászólásodat, örülök hogy ránktaláltál.Remélem hogy nemsokáig kell nélkülözni a társaságodat és ujból hallhatunk felőled.
Reggel akadtam erre a topikra, amihez gratulálok és örülök neki, hogy ilyen jó kis csapat alakult ki itt. Szerettem volna végigolvasni, mielőtt hozzászólok, de eleve esélytelen próbálkozás volt (mégis bevállaltam, de tényleg így lett), úgyhogy, ha nem gond, majd olvasok is és írok is, ahogy időm engedi.
Személy szerint az én látásommal (már ami a szemmel látható dolgokat illeti) nincsenek problémák, de gimi után tiflopedagógus szerettem volna lenni és egy évig dolgoztam a Gyengénlátok Ált. Iskolájában és Diákotthonában és a Vakok Intézetében is jártam párszor. Aztán végül másfelé vitt az élet, egészen másfelé, de azok az idők örökre megmaradnak bennem és remélem, hogy lesz még alkalmam látássérültekkel barátkozni is és foglalkozni is.
Sajnos elég rapszodikusan tudok csak fórumozni, van hogy napokig nem jutok el ide (így előre is bocsánat, ha netán sokára válaszolnék néha), de hol láthatóan, hol láthatatlanul, de itt leszek, ha nem bánjátok. :)
Sziasztok! Egy kicsit eltüntem, mert éppen a fellépő énekeseknek küldtem karaoke )zenei alap) listát, ill. szöveget vagy éppen alapot keresek az igényelt dalhoz. Az igaz, hogy kisérhetném élőben is azt a dalt aminek nincs meg a kivetíthető karaoke szövege, de akkor kilóg a sorból. A buli November 19-én 17 órakor kezdődik, a kiselőadó teremben.
Ez tök jó!!! Írtam már, hogy régebben végigjártam a Láthatatlan kiállítást, és örökre szóló élmény maradt. Így természetesen a Labirintusban is ott lesz a helyem! Még sajna nem tudom, hogy kivel fogok menni, de mindenképpen megyek. Nagyon köszönöm, hogy szóltál!
Sziasztok! Vakbarát klub tali 2005. november 19-én A teadélután egyik fénypontja a karaoke. (a vendégek éneklése). Felhívom a figyelmet, hogy aki szeretné megkapni a 250 karaoke dal címét, mellyeknek a szövege a helyszinen braille írásban rendelkezésre áll, illetve amelyeknek a szövegét kivetítjük a falra a könnyebb éneklés érdekében, az e-mailban kérheti a listát, vagy a kiválasztott szöveget. Legyetek bátrak, és énekeljetek egy vagy több dalt! E-mail cím: vakbarat@freemail.hu Tel: 272 14 84 Judit és Péter
Sziasztok! Vakbarát klub 2005. november 19-én A teadélután egyik fénypontja a karaoke (vendégek éneklése). Felhívom a figyelmet, hogy aki szeretné megkapni a 250 karaoke dal címét, mellyeknek a szövege a
helyszinen braille írásban rendelkezésre áll, illetve amelyeknek a szövegét kivetítjük a falra a
könnyebb éneklés érdekében, az e-mailban kérheti a listát. Legyetek bátrak, és énekeljetek egy vagy több dalt!
A Helios Egyesület kisérős futást szervez vakoknak és gyengénlátóknak szerdánként a Margitszigeten. Most éppen van mindenkinek futótársa, de ha lenne kedvetek edzeni, megszervezzük.
Judittal jót táncoltunk, finom simulós rumbát, egy kis swinget, rock end roll-t, séket, és sok foxot, amit én nem nagyon szeretek, mert kevés benne a figura. Legtöbb buliba a disco és afox megy, de én inkább a tangót cha cha hcát, rumbát kedvelem. Most jut eszembe, hogy sokat tangóztunk is.
Nem értem erapilla, ha tudtad, hogy zenés délután lesz akkor miért maradtál le róla?
Az árpi szervezésében oprett est volt utána tánc. Több mint egy év kemény munkáját tették szinpadra, ami látszott is az előadáson. Az összmunka nagyon jó volt. Az énekesek között volt nagyon jó és volt kicsit gyengébb is. A zenekarban Péter Árpi a zongoránál, és 2 szintetizátornál, Kuminka gyuri szintetizátor és ének, Kamrás sanyi basszusgitár, Horváth Géza hegedű, A dobnál gál andrás.
Sziasztok! Mi vidékiek már megint lemaradtunk valamiről! Talán egy kellemes zenés délutánróll? Résztvevők, élménybeszámolót kérünk! Üdv a zongoristának!
Most egy kuriózumot dobok be a vágólapról. Én már egyszer voltam az (áramszünet) című előadáson felejthetetlen volt nekem, és juditnak is, mert most én vezettem a korom sötétben , a büféhez, a masszőzhöz, a táncparketre, stb. stb. Próbáld ki majd leszek a szemed a sötétben.
'ÁRAMSZÜNET'
A Zeg-Zug Zuglói Gyermekházban
Fény nélküli színes programok az Zeg-Zug labirintusában
2005. december 17-én 17:00 órától 21:00 óráig Fény nélküli színes programok az Zeg-Zug labirintusában, ahol olyan szórakozás vár a bátor vállalkozókra a teljes sötétben, amely az ízlelésnek, finom tapintásra vágyó kezeknek, orrnak, fülnek, rekesz- és egyéb izmoknak izgalmas ingere lehet. Ez időre teljesen besötétítjük az Zeg-Zug Gyermekház valamennyi termét, helyiségét, a különböző helyszínek azzonban átjárhatóak. Egyidejűleg párhuzamosan kínálunk különlegesebbnél különlegesebb programokat. Lesz élő táncház, ritmus parádé, beszélő számítógépes játékok, masszázs, jósda, szám misztika, érzékelési és ügyességi játékok, kézműves foglalkozások, Braille névjegykártya készítés, tapintható képek tárlata,vetélkedők, tombola.
Mindez 21:00 óráig, majd visszaszámlálás után felkapcsoljuk a lámpákat és ezzel zárjuk programunkat. Ha kibírod eddig, megnézheted világosban is a labirintust. A tájékozódásban narancs illatú házigazdáink lesznek segítségedre, illetve minden termet más-más illatúvá varázsolunk. Utad során a sötétben szélcsengők és hangszerek is segítik tájékozódásodat.
Mindenkit sok szeretettel várunk fantasztikus élményekkel lehetsz gazdagabb ha eljösz!