Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Pontosan ez a probléma. Rövid a szár vagy ha ilyen rövid szárút kell használni akkor a szöghajtás szöge nem jó nekem. 30 centivel hosszabb lenne az ideális. Most ezt a háti fükaszát nézegettem, de jó lenne kipróbálni mielőtt veszek egy ilyen drága masinát. Lehet azzal is ugyan ott lennék.
A nagyobb lyukon nyomod be a zsírt időnként kézzel átforgatod a fejet-kést s a kisebb lyukon egy idő múlva megjelenik a friss zsír. Nem csak zsíroztad hanem gyakorlatilag cserélted a zsírt.
Vásároltam egy Husqvarna 543RS fűkaszát és meg szeretném megkérdezni, hogy a szöghajtáson a zsírzó csavarral/hellyel szemben (a szöghajtás túloldalán) van egy kisebb méretű "csavar", amelynek mi a funkciója?
Esetleg a megfelelő szint ellenőrzésére szolgál, azaz ha nem látok át a nyíláson, akkor a szint megfelelő?
Igen, de nem lett még szétszedve, addig meg ezt nem tudom belevarázsolni.
Egyenlőre most szilárdul egy anyacsavar a szöghajtás oldalára, aztán majd kiderül mennyire stabil.
Bár az, hogy 93 foktól nem lehet melegebb ahol használva van a ragasztó, nem tudom annyira felmelegszik-e, bár a vizes fű amikor gőzölög rajta, az biztos nem 50 fok. :D
Hát nekem kb 6-7 évet kibírt még megrepedve is előtte meg félévente cserélgettem . De én a gépet súlypontnál akasztom be és akkor egész másként áll a gép . A damillal söprögetek nem a kaszafejet tologálom a földön ,az ugyanis elkopik .
Ez természetes, vágás közben szinte lebeg a fej-finoman csúszik viszont koppintáskor a kemény felületig kerül illetve a koppintó még be is nyomódik így a damil mélyebbre kerül.
bocsánat az amatőr kérdésért.... csak még elég kevés a tapasztalatom.
Szép diszpázsitokat nyírunk, alapesetben fűnyíróval... a falnál, terasznál szegélynyíróval. Nos a falnál jobban fogy a damil, de ha koppintok a fűre, hogy adagolja a damilt, akkor egy körben durván leskalpolom a 3-4 cm-re vágot szép füvet. Térkövön sajnálom az damilfejet.... hogy szoktátok megoldani?
Nekem ilyen gondom nem volt még, amit csrélnem kellett az az orsó(eredeti fej nekem még jó a husi 543 gépen bár van tartalékom) Nem csak házi használatban van
Műanyag damilfej, műanyag koppintó, ha 9 ezer nm2 lekaszálása után elkopik a koppintó az most hibás beállítás vagy meddig kellene bírnia egy damilfejnek?
én egy beütős lemezanyára gondoltam. Ez úgy néz ki, hogy van egy sík része, amiből kiperemeztek egy rövid csövet, abban van a menet, a sík kör alakú rész pedig négy helyen bevágták és felhajlították. Így fába fúrt furatba be lehet dugni a menetes részt, ekkor a négyfelhajlított tüske belemegy a fába a furat mellett, így rögzül. Ha ezt a négy tüskét levágod, akkor csupán 1-2mm helyet foglal el odabent, a menetes részt kidugod a lyukon és kész, egy kis tömítő szilikon kellhet alá.
Megfogja fogni :) Mi rengeteg munkahengert ragasztottunk meg ilyen technikával amikor hegeszteni nem lehetett. Valamint tengelyeknél is használtuk. Simán esztergálható a felület .
Én temetőben nyírok 10 éve, szóval beton van folyamat. Próbáld azt, hogy picit engedsz a gázon olyankor, ha betonnak menne, akkor picit jobban bírja. Drótos damilt nem próbáltam még, vagy talán egyszer, de nem jött be.
Inkább aluminiumosat mondanék. Az ugyan úgy viselkedik, mint a sima, de jobban bírja a nyúzást.
És esetleg meg lehet próbálni szögletest is.
Lehet ezekből venni akár csak 1 dobra valót is, legalábbis felénk, és úgy nem nagy befektetés, ha nem jönne be mégsem.