Keresés

Részletes keresés

böngyöm Creative Commons License 2005.07.14 0 0 38
Köszönöm ti me a bíztató kedves sorokat. Szeretném, ha tudnád én nem szeretnék sem vitatkozni, sem senkit megbántani, csupán a jelenlegi állapotomat, érzéseimet hoztam felszínre, bocsáss meg, ha esetleg kissé karcos volt. Arról nem is beszélve, hogy tisztában vagyok azzal, hogy aki érti és el is fogadja a bibliai tanításokat, az lelki fejlődésben fényévekkel van előttem, ezért balgaság lenne bármilyen vitába is bocsájtkoznom:-)Jóéjszakát!:-)
Előzmény: ti_me (36)
böngyöm Creative Commons License 2005.07.14 0 0 37
Nem tudom. Szerintem több variáció van.
Megérted és erős a hited: elfogadod.
Megérted és nem erős a hited: csupán töténelem
Nem érted és nem erős a hited: nincs miről beszélni.
Nem érted és erős a hited:elfogadod.
Előzmény: Luyo_5717 (35)
ti_me Creative Commons License 2005.07.14 0 0 36

Kedves Böngyöm,

Nagyon örülök, hogy ennyire szeretnéd megismerni az Úrat! Csak bátorítani szeretnélek abban, hogy  elsősorban a Bibliát, abból is legelőször talán az Újszövetséget, Zsoltárok Könyvét és a Példabeszédeket javasolnám, hogy alaposabban megismerd.

Ne csüggedj el, ha "első" olvasásra nem értesz meg mindent.  Amit viszont megértesz belőle, azt ragadd meg és azon gondolkodj. Azzal töltsd meg a gondolataidat, azokon elmélkedj..Légy kitartó!

Példabeszédek 8:17.

Én az engem szeretôket szeretem, és a kik engem szorgalmasan
keresnek, megtalálnak.

Ezeket pedig Jézus mondja:

János Evangéliuma 14:

23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én
     beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál
     lakozunk.

24. A ki nem szeret engem, nem tartja meg az én beszédeimet: és az a
     beszéd, a melyet hallotok, nem az enyém, hanem az * Atyáé, a ki
     küldött engem.

25. Ezeket beszéltem néktek, a míg veletek valék.

26. Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az
     Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja
     mindazokat, a miket mondottam néktek.

27. Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy
     adom én néktek, a mint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti
     szívetek, se ne féljen!

(majd még később visszatérek a leveledre..., most csak ennyire futotta az időmből:)

Előzmény: böngyöm (34)
Luyo_5717 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 35

"Töredelmesen bevallom Neked én a Bibliát még csak olvasni próbáltam ebben a röpke fél évben mióta keresem a hazafelé vezető utat. Próbáltam, de nagyon keveset értettem"

Ssszz. Pedig az a könnyebb verzió.. Érteni a legkönnyebb, elfogadni, az a nehéz.

Előzmény: böngyöm (34)
böngyöm Creative Commons License 2005.07.13 0 0 34
Kedves ti me!

Töredelmesen bevallom Neked én a Bibliát még csak olvasni próbáltam ebben a röpke fél évben mióta keresem a hazafelé vezető utat. Próbáltam, de nagyon keveset értettem, ezért az olvasottakat egyáltalán nem tudtam magamévá tenni, bármennyire igyekeztem is. Bízom benne, hogy Isten ad majd nekem is annyi bölcsességet és tudást, hogy egyszer valamikor én is ugyanúgy tudok a sorok között olvasni, mint oly sokan mások. Én egy egyszerű középkorú nő vagyok, sok mindennek lehet mondani, de tanultnak és bölcsnek nem:-) Viszont vágyom az igazságra és vágyom a megismerésre, csakis annyira amennyit Atyánk jónak lát, amennyit be tudok fogadni és amilyen módon be tudom fogadni. Valószínűleg ennek most ez a módja. Hogy az utamba kerüljön egy másnak elmondott sugallat, amely olyan szóhasználattal és olyan stílusban íródott, amelyet én is megértek és gondolom velem együtt még nagyon sokan, akik ebben az időben élünk. Úgy gondolom, hogy Atyánk mindig az adott korban élő emberek nyelvén szólított és szólít meg bennünket. Ha visszájára fordítom az érvelésedet: elképzelhető, hogy Isten például a Krisztus előtti 2005-ben élő emberekhez a mai stílusban szólt volna?Használva a médium, kontroll, stb. kifejezéseket? Ugye nem! Azt meg gondolom nem állítod, hogy ma nem szól hozzánk. A többes szám használatára véleményem szerint azért van szükség, mert Istennek rengeteg segítő teremtménye van, akik vele együtt munkálkodnak. Szeretném, ha elolvasnád a 22. sz. hozzászólásod lefordítását mai nyelvre:

" Magamról szólok, Atyád

1999. június

Álhírek --- szemben az Én igazságom.

Tudom, hogy megismersz, de szeretek bemutatkozni, egyértelművé tenni számodra jelenlétemet.
Egyedül én vagyok az Isten. Bennem van minden. Rajtam kívül a semmi van. Jézus, te, mindenki az én gyermekem. A segítőim nem istenek, hanem istenségek. Ők is belőlem születtek és váltak istenivé, de nem Istenné.
Amit leírtam az Ó- és Újszövetségben, az igaz. Egy isten van, Én. Azt akartam, hogy csak bennem higgyenek, ne a bálványokban, istenségekben. A földi emberi tudat fejlődése során számtalanszor hittek az emberek sokféle istenben. Ha nem Én lennék egyedül, hanem része valaminek, ezt már az Ószövetségben tudtukra adtam volna az embereknek. Azért választottam a zsidó népet szövetségesül, mert ők értették meg a legjobban, hogy csak egy Isten létezik. Ami az emberiség tudatába több ezer éven keresztül beivódik és nem változik, az van legközelebb ahhoz az igazsághoz, melyet az emberi tudat megért ebből. Ha nem így lenne, az egész Ószövetség alapjaiban rendülne meg, az Újszövetségről nem is beszélve. Az Újszövetség már a Fiam szövetsége az emberrel, a Fiamé, aki engem képviselt a földön. Nincs senki Rajta kívűl, aki ennyire Én lennék. Amikor Ő beszélt nektek, Én szólaltam meg, Engem hallottatok.
Az egész eddigi művemet megkérdőjelezi valaki, ha ezeknek a Szövetségeknek ellent mond, vagy más történésekről ír. Ugye milyen ravaszak a megtévesztők eszközei?
Megerősítelek hitdeben, a Bennem való hitetdben. Az egész, amit leírtál megtévesztő lenne? Kristálytiszta, logikusan felépített mondatokból áll a könyved. Sok kérdésre majd még nem fogsz tudni választ adni, de tanításod folyamatos. Sokkal szeretőbb Isten vagyok az itt-ott felvázolt képek ellenére. Hamis állítások mind, amelyek szeretetemet megkérdőjelezik, vagy akár kissebbítik. Magatoknak köszönhettek mindent, ami veletek töténik. Én csak enyhítem kínjaitokat, nemhogy tetézném. Hol az Én szeretetem? A szívekben, az egymást segítő szívekben. Ott vagyok mindenkiben, a rászorultban és az ajándékozóban egyformán.
Így kontrolláld mindig a feléd áramló tengernyi információt: Ahol nem jut szóhoz a szeretet, ott nem Rólam írnak.
Most menj békével, örültem találkozásunknak.

Atyád, Istened"
Előzmény: ti_me (23)
Luyo_5717 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 33

"A prófétálás pl. az iszlámnak is sajátossága."

Ezt miből gondolod??

Előzmény: vfo (25)
Luyo_5717 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 32

"minimum két tisztelendő nézet van: a zsidóké és a keresztényeké"

Kösssz...

Előzmény: Törölt nick (28)
Luyo_5717 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 31

"Tudod, az újszövetségi írásokat úgy írták meg, hogy stimmeljenek"

Ez akár stimmelhet is, de nem stimmelnek. Amúgy a gond ott kezdődik, hogy "úgy írták meg" ...

Luyo_5717 Creative Commons License 2005.07.13 0 0 30

Miért? Fontos?

Van most ideje a prófétálásnak?

vfo Creative Commons License 2005.07.13 0 0 29
Az a helyzet, hogy neked van egyfajta negatív hited a Biblia igazságaival kapcsolatban, amit én nem akarok és nem is fogok elfogadni. Ezért erről a vitát most veled berekesztem, mert semmi kedvem a szellemi igazságokat egy agnosztikussal megvitatni. Ha te másban hiszel, vagy nem hiszel, lelked rajta.

A zsidók igazsága és a keresztények igazság ugyanannak a dolognak más-más oldala, és pont a Biblia írja, hogy a zsidók a Messiás első eljövetelével kapcsolatos igazságokat nagyon sokáig nem fogják megérteni. Egészen addig, amíg a Zakariás könyvében leírt prófécia Dávid házával és Jeruzsálem lakosaival kapcsolatban be nem teljesedik. Dehát ez számodra valószínűleg szintén nem elfogadható.
vfo Creative Commons License 2005.07.13 0 0 27
Ez nem igaz. Az állításodat pontosan azok a bibliai próféciák cáfolják, amelyek évszázadokkal-évezredekkel a kimondásuk/lejegyzésük után beteljesedtek, pl. Jézus eljövetelével és szolgálatával, a keresztrefeszítés eseményeivel, vagy Izraelnek mint államnak a helyreállításával kapcsolatban.

A prófétáláshoz valóban kell egyfajta médiumitás, de ez a dolognak csak az egyik része. A másik része az, amihez nem kell ilyen tudatállapot, csak az Írásnak a megértése és értelmezése az adott korra/időre. Ha erre Jézus születése idején a fariezusok is képesek voltak, akkor ez a tudomány a mai napig is működik.
Előzmény: Törölt nick (26)
vfo Creative Commons License 2005.07.13 0 0 25
A prófétálás pl. az iszlámnak is sajátossága.

A prófétálás nem kulturális szokás, hanem természetfölötti forrásból eredő beszéd. A Biblia tele van ilyenekkel, mert pl. Jézus eljövetelét, ill. földi tevékenységét a próféták bizonyíthatóan évszázadokkal-évezredekkel azelőtt részletekbe menően "megjósolták". Ennek semmi köze a kulturális szokásokhoz, mint ahogy Nostradamusnak sem. Ez a jelenség ma is működik, és ahol Isten inspirálja az ilyen beszédeket, vagy felismeréseket, ott beszélhetünk hiteles prófétálásról.

Azt kell ezzel kapcsolatban megérteni, hogy akár tetszik, akár nem, van egy láthatatlan szellemi valóság, amelyből bizonyos emberek képesek meríteni. Van aki a rossz oldalából, van aki a jó oldalából közöl kijelentéseket, sőt van olyan is, aki mindkettőből. Ennek a szellemvilágnak a tagadása ostobaság. Emellett vannak, akik pszichéből igyekeznek a természetfölötti beszédet utánozni, de ennek nem sok köze van a prófétáláshoz, csak annak látszik.
Előzmény: Törölt nick (24)
ti_me Creative Commons License 2005.07.13 0 0 23
Na és akkor még a szóhasználatról nem i s beszéltem: médium.  :D
Előzmény: böngyöm (20)
ti_me Creative Commons License 2005.07.13 0 0 22

(az előbbi írás engem Salamon könyvére, a Példabeszédekre inkább emlékeztetett, mint Jézus vagy az Atya szavaira...)

Jn. 10: 

27. Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem ôket,  és követnek  engem.

5. Idegent pedig nem követnek, hanem elfutnak attól: mert nem ismerik az
     idegenek hangját.

Hasonlítsd össze a következő sorokkal is:

Ésaiás 43.

1. És most, oh Jákób, így szól az ùr, a te Teremtôd, és a te alkotód,
      Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém
      vagy!

2. Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem
      borítnak, * ha tûzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel
      téged.

3. Mert én vagyok az ùr, a te Istened, Izráelnek Szentje, a te
      megtartód, adtam váltságodba Égyiptomot, Kúst és Sebát helyetted.

4. Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek: 
      embereket adok helyetted, és népeket a te életedért:

.......

21. A nép, a melyet magamnak alkoték, hirdesse dicséretemet!

22. És még sem engem hívtál segítségül Jákób, hanem megfáradtál én bennem
     Izráel!

23. Nem adtad nékem égôáldozatul bárányaidat, és áldozataiddal nem
     dicsôítettél engem; nem terheltelek ételáldozattal, és tömjénnel nem
     fárasztottalak.

24. Nem vettél pénzen nékem jóillatú nádat, és áldozataid kövérével jól
     nem tartottál, csak bûneiddel terhelél, vétkeiddel fárasztál engemet.

25. Én, én vagyok, a ki eltörlöm álnokságaidat * enmagamért, és bûneidrôl
     nem emlékezem meg!
 26. Juttasd eszembe, no pereljünk együtt, beszéld el, hogy igaznak
     találtassál!

...

És.54:

9. Mert úgy lesz ez nékem, mint a Noé özönvize; miként megesküvém,
    hogy nem megy át többé Noé özönvize e földön, úgy esküszöm meg, hogy
    rád többé nem haragszom, és téged meg nem feddelek.

10. Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én
    irgalmasságom tôled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem
    rendül, így szól könyörülô Urad.

11. Oh te szegény, szélvésztôl hányt, vígasztalás nélkül való! ìmé,
    ólomporba rakom köveidet, és zafirokra alapítalak.

12. Rubinból csinálom falad párkányzatát, és kapuidat gránátkövekbôl, és
    egész határodat drágakövekbôl;

13. És minden fiaid az ùr tanítványai lesznek, és nagy lesz fiaid
    békessége.

14. Igazság által leszel erôs, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit
     félned, és a rettegéssel, mert * nem közelg hozzád.

15. És ha összegyûlvén összegyûlnek, ez nem én tôlem lesz! A ki ellened
     összegyûl, elesik általad.

16. ìmé, én teremtettem a kovácsot, a ki a parazsat éleszti és fegyvert
     készít mestersége szerint: és én teremtém a pusztítót is a vesztésre!

17. Egy ellened készült fegyver sem lesz jó szerencsés, és minden
     nyelvet, mely ellened perbe száll, kárhoztatsz: ez az ùr szolgáinak
     öröksége, és az ô igazságuk, mely tôlem van, így szól az ùr.

vagy

Jn. 14:

1. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higyjetek Istenben, és higyjetek én
      bennem.

2. Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna,
      megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.

3. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és
      magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, * ti is ott legyetek.

4. És hogy hová megyek én, tudjátok; az útat is tudjátok.

5. Monda néki Tamás: Uram, nem tudjuk hová mégy; mimódon tudhatjuk azért
      az útat?

6. Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem
    mehet az Atyához, hanemha én általam.

7. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is;
    és mostantól fogva ismeritek ôt, és láttátok ôt.

8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!

9. Monda néki Jézus: Annyi idô óta veletek vagyok, és még se ismertél
    meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod
    azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?

10. Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, * és az Atya én bennem van?
    A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; +
    hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ô cselekszi e dolgokat.

11. Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van;
    ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.

Szerényen bátorkodom felhívni a figyelmet az Úr hangnemére, stílusára..valamint a többesszám nem használatára...

Előzmény: böngyöm (20)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 21

Nagyon jó! Nem tudtam. 

Igen, ez nagyon fontos...Ezzel kezdődik minden...de meg az arról való tanítás (felkészítés) is nagyon fontos lenne.

Szerintem Mo-on sok gyülekezetben az egyik legnagyobb hiányosság ma éppen az erről (ajándékok működéséről és "működtetéséről") szóló jó (megbízható) tanítás.

Nincs izgalamasabb és vonzóbb egy jól működő gyülekezetnél, ahol minden szellemi ajándék a helyén és "alkalmas idején" működik. (De, mint minden nagy kincs "kibányászásához", ehhez is  sok bátorság, felkészültség  és nem kis "áldozat" is kell...az Úr persze már mindent megtett...most rajtunk a sor.

Előzmény: vfo (19)
böngyöm Creative Commons License 2005.07.12 0 0 20
" Atyád szól a médiumitás veszélyeiről

1999. június

Sok médiumunk, írónk ment el tévutakra. Előfordul. A baj az, hogy nem simerik fel. Ragaszkodnak továbbra is az általuk közvetített információ igazához. Csak nagyfokú belső alázattal tudtok tisztán közvetíteni, azonban ez az alázat nem egyenlő a szerénységgel. Sok médiumból hiányzik az alázat a későbbiekben. Ez már nem jelenti azt, hogy legyen meg a Te akaratod. Egy-két kivételes informáéció hallatán a fantáziája segítségével - vagy amit hallott, tanult, de nem biztos, hogy igazság - egészíti ki írását. Nem a pálca, nem az eszköz a fő kontroll. Képzeld el, micsoda energiák mozognak körülöttetek szüntele. Még a legjobban halló médium hallását is befolyásolhatják, hát még az eszkö9zt, aminek nincs belső érzékenysége. Megpróbáljuk irányítani eszközeiteket, de lehetetlen, hogy ez tiszta maradjon, különösen földi közegben.
Az eszközök használatánál ugyanúgy meg kell éreznie a használójának a zavart, a nem megfelelő pillanatot, mint annak, aki ír, vagy beszél általunk.
Ezért a földi testben a legjobb kontroll a szív, az érzés. Nekünk nincs olyan ingadozó gondolat- érzésvilágunk, mint nektek. Korlátk nélkül élünk szeretetben. Az a közlés, információ, ami mögött nem éreztek szeretetet, bármi legyen az, nem a miénk. Mi csak szeretünk benneteket, nem kritizálunk soha, nem mondjuk, mit hibáztál.
A mi vezetésünk arra szolgál, mit tegyél jól, hogyan tedd jól, útmutatás a jóra, a szeretetre.
Ez lehet egy gép kitalálása is. A feltalálás nem a mi dolgunk, mi inspirálni akarunk benneteket a jó irányába.
A Fiamat egyszer elküldtem a halálba, a szenvedések földjére. Mégegyszer ezt nem teszem meg. Nem azért, mert nem vállalná, ha erre kérném, hanem azért mert az Ő feladata akkor, emberi testben befejeződött. Legyőzött minden világot, s Sátán világát is. Egy győztest nem küldenek újra hadjáatba, ha megnyerte a háborút.
Értelmetlen. Most a tanítás a fontos.
Minden ember szívében éljen Jézus tanítása, változzon át gondolattá, cselekedetté!
Ezt a munkát sok jó tanítóm végzi a földön, olyan szürke mebrek, mint Erzsike és te is, vagy Feri bácsi. Örülök, hogy maradtak még olyan tiszta lelkek, akiket semmiféle kísértés nem tántorít el az igaz úttól.
Jézus pedig hatalmasabba munkát végez itt a jobbomon, min végezhetne bármilyen lekorlátozott emberi testben.
Ami most írsz és még fogsz, az mind annak a sok hamis sugallatnak a cáfolata lesz, amit eddig leírtak. Hogy ki hiszi el az általad leírtakat? Aki megtanult a szívével olvasni.De ez már nem a te dolgod. Ezeknek a soroknak a megjelenésére nem kell olyan sokáig várni, mint az előzőre.
Az előzővel megteremtettünk egy olyan alapot, amire építkezhetünk. Azért kellett ennyit várni, hogy annak tartalma szétáradjon láthatatlanul az emberi tudatokba és mire kézbe kerül és olvassák, szinte ismerősnek fog tűnni.
Jó úton jár könyved, jövőjét illetően, fel kell bolygatnimagad körül a világot, hogy mozgásba lendüljön és segítségedre tudjanak jönni.
Jézus, Én és szellemtestvéreim, szorosan melletted állunk, megőrizzük a gondolati tisztaságot írásodban. Nem akarunk elveszíteni. Az alázatosságod, nyitottságod, a ránk hagyatkozásod segített neked eddig is. Isten gyermeke légy boldo, mi is azok vagyunk, mert sokat kapunk tőled. Semmiről nem feledkezünk meg, amit ígértünk. Sok mindenre szükséged van a földön, hogy egyre intenzívebben dolgozhass nekünk, velünk. Dicsőítésed sose árt Nekem!"
vfo Creative Commons License 2005.07.12 0 0 19
Szerintem egyre többen imádkoznak ezért.
Előzmény: ti_me (18)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 18

Az is igaz, hogy amiről sokat hallanak az emberek, abban könnyebben hisznek. Vagyis az erről való tanítások foghíjassága is oka ennek a "félelemnek"..szerintem.

Valakinek el kellene kezdeni a felvilágosítást. ;)

Előzmény: vfo (17)
vfo Creative Commons License 2005.07.12 0 0 17
Az Egyházban a prófétai szolgálat az, ami szerintem talán a legkésőbb fog helyreállni, mert annyi félelem és téveszme kapcsolódik hozzá.
Előzmény: ti_me (16)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 16

Igen.

Az 1)-hez:

Izgalmas és érdekes az, hogy noha tudjuk, hogy a már bekövetkezett próféciákat is megelőzték bizonyos ébresztő (figyelemfelkeltő) "jelek" (soxor másik próféciák), amikből következtetni lehetett a prófécia bekövetkezésére, mégis sokakat váratlanul ért a beteljesülésük, és csak kevesen fogták fel az első perctől fogva, hogy miről is volt szó. (Bármelyik bibliai nagy eseményt nézzük is, pl. Jézus megszületését, vagy kereszthalálát,..mindegyik jó példa erre.

És szerintem az Úr második eljövetele is elég váratlan lesz azok számára, akik kifejezetten nem ezt figyelik és várják. Azokat pedig, akik viszont ezt lesik és várják,  ki fogják csúfolni ..az Íge szerint.

Előzmény: vfo (12)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 15
Kicsit megtévesztettél az "asszonyozással" :DDD
Előzmény: Törölt nick (11)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 14
Látom, már van topik(od) ;-)
Előzmény: bubisrsc (8)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 13

De, mikor? Szerinted a korai egyházban milyen gyakori lehetett a profétálás?

Előzmény: Törölt nick (7)
vfo Creative Commons License 2005.07.12 0 0 12
Szerintem a bibliai értelemben vett prófétálást két részre lehet választani:

1) Azok a profetikus kijelentések és vizsgálatuk, melyek benne vannak a Bibliában, és már beteljesedtek, vagy még előttünk állnak. Ilyen Jézus első eljövetelének gyakran évezredekkel az esemény előtt történt leírása. Pl. a farizeusok pontosan tudták, hogy a Messiás Betlehemben fog születni, sőt még azt is, hogy kb. mikor. Ez azért volt lehetséges, mert egyrészt ismerték az Írásokat, másrészt nagyjából tudtak olvasni az idők jelei között. Azért csak nagyjából, mert azt, hogy a Messiásnak Názáreti (is) lesz a neve, nem fogadták el.

Jézus második eljövetelével kapcsolatban kb. kétszer annyi prófécia van, mint az elsővel kapcsolatban. Az, hogy ezeket a profetikus kijelentéseket az első eljövetel idején élt farizeusokhoz hasonlóan fel tudjuk ismerni, még sokat kell az Egyháznak tanulnia. Már van teológia, meg elég nagy bibliaismeret, de nincs, vagy alig van felismerés, hogy a még be nem teljesedett bibliai próféciák beteljesedésének ideje, ill. előjelei hogyan állnak.

2) A biblia a prófétálással kapcsolatban azt mondja az Ige, hogy: "A ki pedig prófétál, embereknek beszél épülésre, intésre és vígasztalásra. A ki nyelveken szól, magát építi; de a ki prófétál, a gyülekezetet építi"
Vagyis van egy olyan profetikus beszéd, ami nem a jövővel foglalkozik, hanem természetfölötti beszéd formájában közöl olyan aktualitásokat, melyek az adott helyen és időben egy gyülekezet, vagy csak egyetlen személy építését szolgálja. Ez ma az Egyházban csak elvétve fordul elő, de meggyőződésem, hogy a profetikus beszédű és hozzáállású kereszténységé a jövő, nem pedig olyané, ahol egy-két kiemelkedő egyházfejedelem hirdeti az igét, és a többiek hallgatják.
Előzmény: ti_me (-)
topik-maci Creative Commons License 2005.07.12 0 0 10

manapság szerintem a profitálás fontosabb

Az Ön által említett profitálás és a prófétálás nagyon is összefügg.

Felesleges szétválasztani őket, és a kettőt szembeállítani egymással.

tmaci

Előzmény: Threepwood (1)
fish12 Creative Commons License 2005.07.12 0 0 9

Eredetileg arra gondoltam, hogy minden, ami a prófétálással, próféciákkal és prófétákkal kapcsolatos téma, az mind nyugodtan előkerülhetne itt, ebben a topicban.

Örülnék, ha itt beszélgetnénk az általad felvetett témáról..(most ugyan nem érek rá..mert mennem kell, de "kicsit később" visszajövök. )

--de ha konkrétabbat akarsz, szívesen megnyitom neked, csak pontosan írd meg, hogy mire gondoltál, milyen címmel akartál topikot nyitni?

Előzmény: bubisrsc (8)
bubisrsc Creative Commons License 2005.07.12 0 0 8
Hmm, nem tudom miért, de nem nyithatok topikot. Biztos nem vagyok elég aktív, azért.

Engem az érdekelne, hogy ki nevezhető hamis prófétának. Nem vélemények, hanem bibliai alátámasztás érdekel.

Egyet én is tudok, a Máté 24.21-24 alapján aki a nagy nyomorúság idején azt mondja, hogy Krisztus itt vagy ott van fizikailag, az hamis próféta.

Vagy az 1. János 4.1-3 alapján aki nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, az is. (Persze ha pl. prófétának mondja magát.)

Engem viszont nem az ilyen "egyszerű esetek" érdekelnek. Mi van pl. ha valaki sokakat vezet megtérésre, Jézust Krisztusnak vallja, de mondjuk egy "Azt mondja az Úr ..." kijelentése nyítlvánvalóan "nem jön be". Nos ilyenkor nyílván nem a Szent Szellem álltal szólt, de most akkor - mondjuk úgy - elvetette a súlykot, kérjen bocsánatot, vagy onnantól kezdve, hogy ez előfordult tekinthető hamis prófétának?

Ismétlem, nem vélemenyek érdekelnek, hanem bibliai érveles, és a téma elméleti szempontból való tisztázása.

Ha valaki nyit erre egy topikot, megköszönném.
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 6
Mikor és hol hallottál legutoljára prófétálást?
Előzmény: Törölt nick (4)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 5
Amúgy neked mi a véleményed a témáról?
Előzmény: Törölt nick (3)
ti_me Creative Commons License 2005.07.12 0 0 2
Hát  többek között ez az, amit észrevettem én is. Nagyon sok gyülekezeti vezető beszél ma arról, hogy hogyan lehet az ember sikeresebb, hogyan lehet gazdagabb stb. Különben semmi bajom a pénz-szerzéssel, de azt hiszem ma más fontos(abb) üzenetek is lennének.
Előzmény: Threepwood (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!