Keresés

Részletes keresés

Boar... Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2199

Nem az ördögtől való a patkószeletek vágása sem, ha nincs valakinek akkora sütőalkalmatossága amiben megmerítheti az egészben hagyott halat...vagy legalább az egyik felét. A sütőben mire "ropogósra" sül a  süllő valszeg teljesen kiszárad és élvezhetetlen lesz.

Fritu vagy wok vagy egy magas oldalú tepsi amit két lángra teszel a főzőlapon és beletöltöd a család havi olajfogyasztásának legalább a felét.

öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2198

Én nem képviselek senkit, egyszerűen, ha valamit ketten mondunk, akkor az - nem fejedelmi - többes szám. Amit ugye, azóta sem sikerült elismerned...

A személyeskedést meg te kezdted.

Előzmény: szkati (2197)
szkati Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2197

A legjobb védekezés a támadás, ezt már egy 5 éves gyerek is tudja. Kösz, sem a memóriám sem a tájékozottságom ellen még nem volt kifogás. De hogy ezek hogy kerülnek ide, a süllő sütésével kapcsolatban( amire még a filézésen kívül egyetlen használható ötleted sem volt), azt nem tudom.

"Én és Hepci"- már itt nagy bajok vannak, ezt hívják énközpontú gondolkodásnak. ( egyébként nem hiszem, hogy felkért, hogy képviseld, mert hogy a hangnemetek nincs azonos nevezőn)

Ide " halügyben" járok beszélgetni,  tanácsokat kérni, mint ahogy az összes topicba is beszélgetni járok és nem veszekedni, se nem  nyughatatlanságomat kiélni, úgyhogy  itt most legnagyobb sajnálatomra félbe kell szakítanom a veled való, nem éppen építő jellegű, viszont tét nélkül szócsatát.

Előzmény: öreg_néne_b (2196)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2196

Szerintem meg a te stílusoddal van a baj. Meg a tájékozottságoddal és a memóriáddal is. Hogy isvolt az a fejedelmi többes?

Előzmény: szkati (2192)
szkati Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2195

Láttam a neten, egy videón a süllő sütését. Ott( étterem) egy teljes bográcsot majdnem megtöltöttek olajjal és abban sütötték, úgyhogy igazad van.

Előzmény: Hepci (2191)
szkati Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2194

Na örülök, hogy nem csak nekem nem lett ropogós:))

Előzmény: krizsi_l (2189)
szkati Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2193

Igen. Itt tévesztettem el, hogy én rögtön hasra raktam összefogott fejjel-farokkal. Mondjuk szépen mutatott, de nem lett jó. Na majd a következő:))

Előzmény: Dydand (2190)
szkati Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2192

Te nem tapasztalatot adsz át, hanem szinte állandó jelleggel és mindenhol fölényeskedően kioktatsz.( lásd étkezési keményítős téma) Nem vagyok egyébként sértődős",Ha ilyen okos vagy, miért nem lett jó a hal?" csak  a stílusod bicskanyitogató. Még nem mondták? Akkor én most mondom.

Előzmény: öreg_néne_b (2187)
Hepci Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2191

Egyben ropogósra feltehetőleg a halsütödék technológiájával (mérhetetlen sok, nagyon forró olajban) lehet sütni.

Ennek otthon nem sok értelmét látom, ezért józan választás a filézett szeletek sütögetése.

Egyébként ne bosszankodj, nagyon jó szakácsnak se megy így sütni, pl. Mogyorósi Gábor egyben sült karikakeszege a néhai LaciKonyhában gyakorlatilag élvezhetetlen volt.

Előzmény: szkati (2186)
Dydand Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2190

Csak össze kellett volna fogni a fejét a farkával. Hasra csak tálalásnál kell állítani, addig -a sütőben- az oldalára fektetve sütni (egyik oldal, másik oldal).

Előzmény: szkati (2183)
krizsi_l Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2189

Sütőben nekem is a sült - párolt átmeneti állagú. A tegnapi vacsora is ez volt. Kisebb, kb 50-60 dkg-ost sütöttem kunkorin. Grill, hőlégbefúvás 150 fok, kb 10 perc, majd 200 fok, kb 5 perc. Néhány helyen mindkét oldalán bevagdaltam, zsemle morzsába forgattam, kb 5 perc után meglocsoltam egy kis olivával. Nem száradt ki, nem lett málós, de nem az igazi ropogós sült állag.

Köret vajas kelt tésztában sült zöldségek és zöldfűszeres tejföl.

Volt még más is, így kettőnknek pont mértetes volt a kis süllő. Kislányom nem szereti a süllőt, kisfima nem eszik halat.

öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2188

magyar

Előzmény: öreg_néne_b (2187)
öreg_néne_b Creative Commons License 2013.01.01 0 0 2187

Kia az a mi? Mert hogy ilyen királyi többesben beszélsz.

Én és Hepci. (http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=122759567&t=9125730

Azaz ketten javasoltuk, ami a Magyar nyelv szabályai szerint többes szám használatát teszi kötelezővé.

Nem a filézés miatt lett párolt hal a hal. A kettőnek semmi köze egymáshoz. 

Ha ilyen okos vagy, miért nem lett jó a hal?

Nagyon sértődős vagy, hallgathatnál a tapasztaltabbakra.

Előzmény: szkati (2186)
szkati Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2186

Kia az a mi? Mert hogy ilyen királyi többesben beszélsz. Mintha említetted volna, de hát aki hülye, az haljon meg:)) Nem a filézés miatt lett párolt hal a hal. A kettőnek semmi köze egymáshoz.  Nem okosokodásra vagyok kiváncsi, kioktatásra meg végképp nem hanem arra, hogy egyben sűlt süllőt hogy lehet ropogósra sütni. És te pl. éppen nem erre válaszoltál.

Előzmény: öreg_néne_b (2184)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2185

Én is készítettem Karácsonyra gravlaxot vendégváró falatkáknak.

Előzmény: oiuz (2182)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2184

Mintha említettük volna, hogy a nagyobb süllőt filézni érdemes, nem egyben sütni...

szkati Creative Commons License 2012.12.31 0 0 2183

Nekem viszont egyáltalán nem lett jó a karácsony másodiknapján sütött balatoni süllő.

Összefogtam a fejét a farkával , hasra állítottam. A hal farka kezdett megégni, pedig a hasa még nyers volt. Akkor becsomagoltam a farkát alufóliába. Hőlégbefúvással sütöttem és ennek ellenére is a hal inkább párolt volt, mint sűlt. Na még van ebből 3 db, ott remélem ügyesebb leszek!

oiuz Creative Commons License 2012.12.23 0 0 2182

Amúgy jó lett a gravlax.

Kicsit lehettek volna vastagabbak a szeletek, mert kissé keményebb lett, de elégedett vagyok az ízével.

oiuz Creative Commons License 2012.12.23 0 0 2181

A kakas mag így járt....

:):):)

Előzmény: öreg_néne_b (2180)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2180

A helepölkölt alapanyaga. :)

Előzmény: oiuz (2179)
oiuz Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2179

azt nem tudom, hogy mi az a fagyatott hele, de fagyasztott halat akartam írni!

Ha valaki meg tudja mondani, hogy mi a fagyasztott hele, kérem tegye meg, hogy az agyturkászomnak is meg tudjam mondani...

:D:D:D

Előzmény: oiuz (2178)
oiuz Creative Commons License 2012.12.21 0 0 2178

Ma elkészült a gravlax. Lehet, hogy nem volt éppen jó gondolt fagyaszott hele venni, mert talán sok volt benne a nevesség (víz) ehhez a mutaványhoz. Minden esetre bízom benne, hogy a só teszi a dolgát és kivonja belőle a felesleget!

Amúgy oiuzné szakácskönyveivel nyomattam le, és a túl sok kifolyt lé miatt a legalsó egy kicsit elázott! --> megint én vagyok a feketeseggű!!!!

Azért nem haragudott nagyon! Leöntöttem a lé jelentős részét, majd a könyveket is befolpackoztam védelmi célokból. (azért a Horváth Ilona szakácskönyvét ilyenre nem használom...:):):)

Majd beszámolok, hogy milyen lett!

Ha nem írnék többet addig:

Boldog Karácsony Mindenkinek!

afSiH!

oiuz

krizsi_l Creative Commons License 2012.12.19 0 0 2177

Ha főzöd éppen csak összerottyantani. Ínségesebb időkben sprotniból is csináltam paradicsomos  - babost, de az utóbbi pár évben ami sprotniba botlottam az általában a macska előtt végezte.

Előzmény: H_G (2176)
H_G Creative Commons License 2012.12.18 0 0 2176

Épp ezért sszoktam zavarban lenni tőlük,mert nem egyértelmű, hogy meg kell-e még főzni...

Előzmény: krizsi_l (2174)
Vanessa... Creative Commons License 2012.12.18 0 0 2175

vagy makrelapasztat.

Előzmény: H_G (2171)
krizsi_l Creative Commons License 2012.12.18 0 0 2174

A füstölt hal isteni babos - paradicsomos olaszos fűszerezésű mártással tésztához.

No meg nyersen, friss zöldekkel vagy majonézzel, vagy bárhogy :)

A füstöltből nálam No1 a tok.

krizsi_l Creative Commons License 2012.12.18 0 0 2173

A pécsi tecsóban kaptam jó árban és frissességben tengeri süllőt (branzino). Gondolom most máshol is nyomatják, akinek van a közelében érdemes rárajtolni.

szkati Creative Commons License 2012.12.18 0 0 2172

Megeszem:))

H_G Creative Commons License 2012.12.18 0 0 2171

Mit csinálsz a füstölt makrélával?

Előzmény: szkati (2170)
szkati Creative Commons License 2012.12.17 0 0 2170

Hidd el, hogy sok - láthatatlan- ember szereti a halat. Mi is nagyon. Mind a négyen a családban. A gyerekeink már 1 éves korukban ették a panírozott halrudacskákat és azóta a hal szeretetében régen túlnőttek rajtunk. Csak hát ugyebár nevelés kérdése, na meg nyitottság kérdése is, hiszen egyszerűbb kis csirkét összedobni, mint hal után koslatni( lásd kaposvári topictársunkat)

Szóval kedves topicnyitó, csak semmi pánik! A topic nem fog meghalni, mi meg továbbra is esszük a halat és megpróbáljuk rávenni embertársainkat, hogy őúk is egyék ilyen, vagy amolyan formában.( A nagycsarnokban füstölt makrélát vettünk. Hát az valami isteni!)

Előzmény: oiuz (2167)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!