Ha maldív elvárásokkal mész, akkor csalódni fogsz, a fülöp-szigeteki turizmus teljesen másra van berendezkedve. Fehér homokos strand van sokfelé, de ahol nincs tömeg, ott kényelem sincs. El Nido és Coron körül csodás szigetek vannak, ha belefér a költségvetésbe, hogy ezek valamelyikén szállj meg, akkor csak ajánlani tudom, de amúgy nem lesztek egyedül, sőt. Boracay sokat változott, mióta bezárták és megnyitották, a strand biztosan gyönyörű, korábban is az volt, de azóta komoly tömegek sincsenek, mert az egész sziget megdrágult, ráadásul szállásfoglalás nélkül állítólag nem is lehet a szigetre utazni (korábban ilyen szabályok nem volta). Nézz rá, hogy neked tetszik-e, korábban kvázi parti- és nyaralóhely volt, ami mindenki számára nyitva volt (minden árkategóriában volt szállás, étterem), mostanra inkább a pénzes külföldiek nyaralóhelyének tűnik.
Szóval én ezeket a szigeteket ajánlanám: El Nido és Coron környéke, Boracay, Camiguin, Siargao esetleg Kalanggaman.
Kovetkezo uticelnak felmerult bennunk Fulop-szigetek. Junius kozepetol szeretnenk menni 3-4 hetre es tobb szigetet is szeretnenk meglatogatni. Nagy Maldiv rajongok vagyunk, ugyhogy elsosorban a nyugalom, a gyonyoru feher homokos tengerpartok es a minel kevesebb turista lenne az elsodleges szempont. Tudnatok ezek alapjan szigeteket ajanlani?
Elsősorban szeretnék mindenkinek boldog új évet kívánni. Jelenleg Puerto Princessaban vagyunk. Január 4-én indulunk El Nidoba 6 éjszakára . Esetleg nem lessz még valaki ugyanebben az időpontban?
Iden igy mentem (masik terminalrol, ezek valtozhatnak, jovore nem lesz Boracay, nem neztem most honnan mennek) Arrival Monday 22 January 2018 , 1200 H (12:00PM) Ninoy Aquino International Airport Terminal 3 Andrews Avenue, Pasay City
AED 228.95 (DXB-MNL-DXB)
ingyenes busszal atmentem T4-re (idoigenyes)
Departure Monday 22 January 2018 , 1755 H (5:55PM) Ninoy Aquino International Airport Terminal 4 Domestic Road, Pasay City
Elvileg DXB-MNL és MNL-MPH között 2h40' van, ha nem egyben veszem meg, szerintem esélytelen.
Viszont nincs aznap más verzió.
Akkor szerinted ez kuka, ugye? Ha lesz addig valamilyen akció, le kéne próbálni....
Sajnálatos, de ha kell, újratervezek.
Amikor akció van, akkor kell kupont aktiválni, vagy akkor automatikusan az akciós árat dobja?
Getgo megvan, rengeteg oldalon is beregisztráltam, ahonnan elvileg értesítést küldenek az akciókról ( nehogy ne vegyem észre :)
Paypal is van..
Én is úgy gondoltam, hogy az alapjegyet veszem meg először, de gondolom utólag ehhez is hozzá lehet adni ezt-azt, mint a rendes fapadosoknál általában.
Jobban nekiláttam a szervezésnek, mivel közelednek a repjegy-akciók.
'20 februárban mennénk, a Te okos jegyvásárlásodat szeretnénk lemásolni:)
Elvileg a Wizz '19 áprilisban kezdi árulni ezt az időszakot, a Cebu pedig talán január végén.
Lenne egy pár kérdésem:
-a belföldi és nemzetközi járatokra külön szoktad-e megvenni a jegyet?
Írtad, hogy ritkábban van jó áron a nemzetközi járat, de akkor mindig jó áron van a belföldi is?
Vagy a belföldi járatokat is máskor jobban akciózzák ?
Te hogy szoktad csinálni?
pl. megvehetem a DXB-MNL-DXB-t egyben,ha így tudom olcsóbban, de ha nem lenne árkülönbség és a DXB-MNL-CEB-et egyben veszem meg, biztosabb, hogy elérem a CEB-i járatot.Van köztük 4 óra, de ha Manilában lépek be az országba és a csomagot is fel kell vennem , majd leadnom....necces lehet.
Ugyanígy visszafelé, megvehetném DGT-DXD-t egyben MNL átszállással, ott csak a kényelem szempontjából, mert az idő ott elég , van csaknem 5 óra az átszállásra.
-csináltam próba-jegyvásárlást a Cebu-ra.
Először mutatja a járatok árait, aztán a kiválasztáskor rádob egy csomó extrát magától, amit utána kéne elvileg levenni (biztosítás, kaja, ülőhely). Nem jöttem rá, hol lehet ezeket akár teljesen is levenni.
Bénázás...de nem megy egyedül:)
Tudsz ebben segíteni?
-Wizz mentrenddel kapcsolatban:
Most csütörtökön és szombaton mennek a járatok.Jövő októberig mutatja most, akkor szerda és vasárnap van a menetrendben.
Ez már a téli menetrend lehet?
Mástól is szívesen veszem a tanácsot, ne kíméljen, aki tudja:)
Minthogy éppen végigjártuk az adminisztrációs lépéseket, nem könnyű a szükséges papírok összeszedése.
Saját erőből vízumot akkor kaphat, ha jelentős mennyiségű pénzbeli megtakarítást tud igazolni és/vagy helyi szinten elég magas jövedelemmel rendelkezik. Ennek összegére nem emlékszem fejből.
A meghívólevél kiváltható egy helybéli közjegyzőnél tett "affidavit of support" -tal, amelyben ugyanazokat a vállalásokat kell tenni, ami szerepelne a meghívólevélben. De a csatolandó dokumentumokat ugyanúgy ehhez is mellékelni kell. (Kereset, bankszámlakivonat, stb. Az ingatlan tulajdoni lap ügyfélkapun keresztül online is igényelhető) Ettől még valószínűleg kíváncsiak lesznek a kettőtök kapcsolatára és annak előzményeire. A manilai magyar konzulátuson időpontot kell kérni, csak személyesen adható be a kérelem. A repülőjegyet nem kell előre megvásárolni, a konzulátus nem is javasolja. Egyes utazási irodákban adnak foglalásról igazolást kb. 150 PHP -ért. Viszont az ebben foglalt schengeni belépési pont később nem módosítható. Ha másik repjegyet vásároltok később az itt megadott reptérre kell hogy szóljon. Ami még nem került említésre az egy megkötött utazásbiztosítás a repjegyben foglalt időtartamra legalább. Egyes esetekben aszem +15 napra, de ennek utána kell nézni! Amúgy a konzulátus és a bevándorlási hivatal weboldalain fent van minden, csak nehéz kibogozni. :) Az elbírálás, ha jól emlékszem 15 nap. Ha hiánypótlásra van szükség, akkor hosszabbodhat.
Első lépésben úgy tudom maximum 30 napra adnak vízumot, de függhet az anyagi helyzetedtől is.
Ha egyben veszed meg a jegyet, márpedig úgy nézem meg tudod venni egyben, akkor semmi gond, ha késik a gép megoldják, áttesznek másikra. Az adott reptéren érvényes minimum átszállási idő alatt el sem adhatnak jegyet.
Tapasztalt Cebu Pacific utasok segítségére lenne szükségem.
Hong Kongból repülnénk Palawanra manilai átszállással, de nem merem befoglalni a repjegyet, mert nem egyértelmű a Cebupacific szabályzata.
Elvileg point-to-point carrier, és nem garantálnak átszállást, ugyanakkor azt is írják, hogy saját hálózaton belül lehet átszállásos jegyet venni.
Manilában a 3-as terminálra érkezik a hongkongi járat, és onnan indul a palawani is Puerto Princesába, minimum csatlakozási időt csak a Philippines Airlines oldalán találtam, ott a nemzetközi-belföldi csatlakozásokhoz 3 órát ír minimálisan.
Az egyetlen opció amivel még aznap El Nidoba érnénk az 2óra 40 perc átszállással foglalható, tehát nincs meg a 3 óra közöttük, ugyanakkor ha ezt a gépet nem érjük el, akkor még mindig megy egy későbbi járat aznap.
Ha az immigration lassúsága vagy a gép késése miatt nem érjük el a csatlakozást akkor a CebuPacific felrak minket a következő gépre, vagy bukjuk a jegyet?
:) mindig mindenki azt hiszi, hogy az akivel ô ismerkedik az nem olyan :) /de anno még ismerkedés szinten belefutottam én is 1-2 olyan leányzóba aki le akart húzni/
(Beteg nagymama, single mom vagyok, nincs munkám...)
Sugar daddy/gold digger kombinációval tele vannak a repterek. Olyan csajok vannak nagyapám korú öregurakkal, h dörzsölöd a szemed, azt kérdezve, h "ez komoly"?
A pénz nagyúr. Elég csak aTrike Patrol videókat megnézni.
Kedvesek, aranyosak gyönyörûek... És szinte ingyen vannak. /mondjuk a repjegy / szállás / utazgatás / költôpénz nem elhanyagolható összeg/ - ezt csak arra, h "csak találkoznánk".
Én 11 hónapnyi ismerkedés után repültem ki a pangasinani barátnômhöz. /de persze az nem a csak találkoznánk szintû dolog volt. - hanem a tipikus Long Distance Relationship/
Volt napi 5 6 óra skype. Családdal való online "találkozás". Laptop elôtt elalvás... 😊