Keresés

Részletes keresés

naiv Creative Commons License 2005.06.19 0 0 73
Beszéljünk inkáb a kialakult, igazságtalan, nem egyenlő esélyű helyzetről, melyre pedig - látszólag - a szakadtdemokraták oly kényesek...
Előzmény: rizsa. (51)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 72
Egyébként az, hogy kevesebb lexikális ismeret kell, egyszerűen nem igaz. A feladatok nagy részéhez gyakorlatilag semmilyen konkrét tudás nem szükségeltetett, hiszen beidézték az erre vonatkozó szöveget, egyszerűen el kellett olvasni és kiszedni belőle a kulcsszavakat meg az évszámokat. Nekünk a gimnáziumi felvételi is nehezebb volt ennél. Jóval.
Előzmény: rizsa. (70)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 71
Nem CSAK lexikális ismeret, az kétségtelen.
De mostanában a lexikális tudás annyira leértékelődik, hogy az elképesztő. Ez zavar engem.
Előzmény: rizsa. (70)
rizsa. Creative Commons License 2005.06.19 0 0 70

Azt csak te hiszed! Az valószínű, hogy kevesebb lexikális ismeret kell, mint ami neked megvan, de nem biztos, hogy te meg tudtad volna ennek ellenére oldani, ha csak a lexikális ismereted van meg. A tudás egyébként nem lexikális ismeret. Ezt azért ugye elismered?

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 69
Nagy túrót. Olyan feladatoknál, ahol be van idézve a forrás és a feladat rákérdez néhány szóra ami szerepel vele, vagy kivonatot kér belőle, nem kell tárgyi tudás. Márpedig az idei érettségi ilyenekkel volt tele történelemből.
Előzmény: rizsa. (68)
rizsa. Creative Commons License 2005.06.19 0 0 68

Zutymó! Te tényleg nem tudsz szöveget értelmezni, de azért még nem vagy feltétlenül debil. Azok a pedagógusok, az az oktatási trend a hibás, amely csak azt követeli meg, hogy papagájmódra felmondd, amit megkövetelnek tőled. Ezt viszont ragyogóan teljesítetted itt is és most is.

Csakhogy szó sincs arról, hogy nem kell tanulni, hogy nem szükséges "tudásanyag". Csakcsupán arról, hogy gondolkodva, értve kell tanulni, olvasni. Attól, hogy te tudod, mikor született, hol, mikor halt meg pld. J. Swift, milyen műveket írt, meg megtanulod, hogy mit ír a tanköny a Gulliverről (esetleg el is olvasod, mint szorgalmas, jó diák vagy) , de még ha később valamiért el is olvasod Szatmári Sándor Kazohiniáját vagy  Orwell Állatfarmját vagy az 1984-et, vagy a Majmok bolygóját, nem fogod érteni az összefüggéseket.

Vagy ha megtanulod Mikszáth életét, munkásságát, a Két választá Magyarországon c. mű "elemzését", majd Móricz életét, munkásságát, a Rokonok c. művének elemzését, nem fogod meglátni a két mű mondandójának rokonságát, s nem fogod a mai világ politikai működésének hasonlóságát meglátni. Hiszen arra szoktál rá, hogy amit mondanak, azt neked el kell fogadni, meg kell tanulni. Pedig frászt. Gondolkodnva kell elfogadni vagy elvetni, vagy tanulni valamit.

rizsa.

Előzmény: Törölt nick (61)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 67
ki tart vissza? :-D
Előzmény: Törölt nick (66)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 66
Megyek is, jobban járok, mintha egy 17 éves kis hűbelebalázzsal vívok szócsatát.
Előzmény: kutya17 (65)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 65

Te is olyan sok mindent tudsz rólam...

Ha 20% lesz az összes érettségim akkor is felvesznek az OKTV miatt szal nekem mind1. Te meg menj tanulni, rádfér

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 64
Ja, becsúsztam egy egyetemre, ezt te csak tudod, hiszen ismersz. Ja, és egyébként akkor jártasd a kis pofádat, ha leérettségiztél (hátha eléred a 20%-ot!) és felvettek egy felsőoktatási intézményre, picuri. Szia.
Előzmény: kutya17 (63)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 63

"Na tovább nem vitatkozom"

nem is szükséges, az eddigiek magukért beszélnek. Amikor arról beszéltem hogy egyesek képességei a rendszer miatt hiányosak nem magamról beszéltem hanem pl rólad aki épp hogy becsúszott vmi egyetemre. Az E/1 nem mindig a beszélőre vonatkozik a kritika esetében, de nem várom hogy megértsd.

Csá, tanulj te is sokat, szükséged lesz rá!

Előzmény: Törölt nick (61)
rizsa. Creative Commons License 2005.06.19 0 0 62

Látom, te még a régi rendszer szerint sem érettségiztél. Merthogy akkor legalább a logika alapvető szabályait ismernéd, s azt is tudnád, hogy a szöveges értékelést nagyon régen kitalálták. Aztán elfelejtették. Aztán az alternatív iskolák ismét használták (igaz, ott a tanárok többsége nem közalkalmazott, s nem nyüszög azon, hogy "ezért a pénzért" mennyit kell dolgozni).

Ha megtiltod, akkor is mondom, hogy nem Magyar Bálint írta a tanulóértékelő mintalapot.  S ha valóban voltak helyesírási hibák benne (én nemigen találtam, de te biztos jobban értesült vagy, bizonyíthatnád is, amit írsz!),  a mintalapot nem kötelező használni, pláne nem helyesírási hibákkal. Van olyan funkció  a szoftveren, hogy a tanítónéni a saját mondatát használja. Hogy a XXI. századi magyar iskolában ez nehézséget okoz, az tényleg szégyen. Talán ha Pokorni úr nem állítja meg az internetes kultúra terjesztését az iskolákban, ma nem lenne ekkor a szégyen, hogy az iskolák nem tudják használni az internetet, a számítógép-adta lehetőségeket. De ki tudja. Lehet, ezért is Magyar Bálint a hunyó!

De mire is  alkalmatlan Magyar Bálint? Szerintem arra biztos, hogy visszamenőleg az eddig  hülyén maradt tanulókon ő segítsen. Úgyhogy más szakembert keress ennek a bajnak az orvoslására:)

rizsa. 

Előzmény: molar (53)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 61
Ha nem tudsz szöveget értelmezni, akkor valószínűleg debil vagy. Erre utal a viktorozásod is.

Itt nem a magolásról van szó, hanem a tudásanyag megszerzéséről, ami a mostani érettségihez egész egyszerűen nem szükséges.

Egyébként 2003-ban érettségiztem, persze már akkor is egy vicc volt, de úgy tűnik, még lehet tovább zülleszteni az oktatást.

Na tovább nem vitatkozom, mert mindig felhúzom magam a vadliberális hülyéken, pedig most így vizsga előtt nyugalomra lenne szükségem. Csá, tanulj sokat.
Előzmény: kutya17 (59)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 60
Zutymó mikor érettségiztél te?
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 59

Olyasmiről beszélsz amihez nem értesz. Hidd el én több véleményt hallottam róla mint te és több próbaérettségit láttam mint ti itt összesen.

Persze az eddigi érettségihez sokan ragaszkodnak, akik csak magolni tudnak, benyalok 800 oldalt, visszamondom mint egy papagáj... hát ez tök jó

másnapra meg elfelejtem...

szöveget értelmezni azt nemtudok, mivel csak arra tanítottak hogy magoljam be az évszámokat meg az életrajzokat ahhelyet hogy megérteném az anyagot. És persze tökéletes fidesz-talpnyalóvá válok ahogy azt már elmondták itt előttem, aki kapásból beveszi amit a Viki meg a barátai mondanak.

Magyar Bálint marad! És jól járunk vele

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 58
Ez a gondolatmenet olyan fals, hogy nem is tudom kommentálni. A szövegeértési készséget nem a követelmény csökkentésével kellene javítani.
Előzmény: sashimi (52)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 57
Ja igen, a stressz! A stressz az rossz! Meg a tudás is, úgy tűnik.
rizsa. Creative Commons License 2005.06.19 0 0 56

Neked külön írok, mert mintha próbálnál gondolkodni. Csak van egy alapvető tévedésed: Magyarországon is az egyetemek döntik el, kit vesznek fel, s nem Magyar Bálint. Persze az egyetemek nem a régi jó protekciós alapon döntenek, hanem a felvételi pontszám alapján. A kétszintű érettségi pedig arra jó, hogy megtanuljon mindenki időben jól dönteni (középszintű érettségit tesz-e, vagy emeltszintűt, elég-e a felvételijéhez a középszint vagy nem stb.), s ne azt várja, hogy majd valakik döntenek helyettük. Az biztos, hogy Magyar Bálint nem fog helyettünk dönteni. És ha nem ő lesz a miniszter, az új is csak akkor fog, ha megváltoztatja a "játékszabályokat". Az pedig már egy kicsit ciki lenne, mert akkor kilátszik a lófütyi... "Maradjatok gyereknek, majd mi állambácsik döntünk helyettetek. Gondolkodnotok sem kell!

Ja, és ide ixelj!"

rizsa.

Előzmény: Törölt nick (48)
szőlővessző Creative Commons License 2005.06.19 0 0 55
:-D
Előzmény: molar (53)
szőlővessző Creative Commons License 2005.06.19 0 0 54
a reformra szükség van, de Magyar Málint alkalmatlan
molar Creative Commons License 2005.06.19 0 0 53

Az általános iskolákba  Magyar Bálint miniszter vezette  műintézmény kiküldött évvégi tanulóértékelő mintalap tele volt helyesírási hibákkal.

Nehogy most valaki azt mondja, nem Magyar B. írta!

Magyar alkalmatlan. Illetve csak arra jó, hogy a tanulóifjúság minél inkább hülye maradjon.

sashimi Creative Commons License 2005.06.19 0 0 52
Ketsegtelen, hogy a fidesznek komoly erdeke fuzodik ahhoz, hogy az emberek szovegertese a jelenlegi igen alacsony szinten maradjon es igy ne lassak at azonnal OV szamos kijelentesenek ertelem nelkuli illetve abszurd voltat (pl Nemzeti kormany kell! A legfontosabb arakat a kormany hatarozza meg), etc. Ezert tehat tamadjak az oktatasi rendszer minden olyan modositasat, amely a diakok ( leendo szavazok!) olyan keszsegeit javitana, amely veszelyeztetne az ertelem nelkuli, pusztan erzelmekre alapulo valasztasi startegiajukat.

sashimi
rizsa. Creative Commons License 2005.06.19 0 0 51

Jééééé! Nem is tudtam, hogy Magyar Bálint és a minisztérium állította össze a szerinted primitív tételsort! Úgy tudtam eddig, hogy tanárok színe-java. Meg hogy az Érettségi és Mittommilyen Vizsgaközpont bonyolítja az egész érettségit a fideszes főnökkel az élen. Azt sem tudtam, hogy Magyar Bálint és a minisztérium felelős azért, mert egy diák vagy egy szülő, megver egy tanárt! (Ha tudom, továbbképzem magam, amikor legszívesebben megvertem volna az osztályfőnökömet, s akkor tényleg megverem. A felelősség úgyis  Magyar Bálinté lett volna, mint most már tudjuk.) És tényleg vigye el az ördög azt, aki megszünteti azt a streszt, ami az érettségi után jött eddig: a felvételi írásbelit. Éljen Pokorni, aki elszabotálta a kétszintű érettségi bevezetését. Vesszen Magyar Bálint, aki merészelt hozzányúlni a régi  struktúrához! Vissza az időalagúton, s maradjon minden változatlan! Akkor sok-sok ilyen baromságot leírtok rezzenéstelen arccal, ami itt olvasható, mert nem a gondolkodás a lényeg, hanem az, hogy ki mit és hol olvasott valamiről, amiről azt sem tudja mi (példának okáért a liberalizmusról).

rizsa. 

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.19 0 0 50
A kétszintű érettségi katasztrofális. Eléggé röhejes, hogy egy ilyen primitív tesztsort, mint az idei, jónak nevezel úgy, hogy jövőre fogsz érettségizni. Ezzel Bálintka többek közt a te értelmi színvonaladat becsülte alá. Ha én most érettségiznék, fel lennék háborodva, hogy ilyen hülyének néznek a minisztériumban.
Előzmény: kutya17 (49)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.19 0 0 49

Én sem tudom hogy összességében jó ötlet e, de én meg inkább az igenre hajlok. Nemtom te hány éves vagy de én csak 17 úgyhogy nemtudom miket csinált annak idején "a párt"

"ott az Egyetemek döntik el kit vesznek fel, és nem az ottani Magyar Bálint"

nem nagyon értem ezzel mire gondolsz...

"És ha jövöre érettségiznél, már megint más szabályok lesznek"

Jövőre érettségizek és nem csak én érzem jobbnak ezt a rendszert hanem sok ismerősöm is, kicsit hosszú lenne leírni hogy miért, de hidd el mi eléggé benne vagyunk és meg tudjuk ítélni, jobban mint pl a most egyetemre járók akik azért szidják az egészet mert nekik nehezebb volt, vagy a fideszesek (tiszt. a kivételnek) akik meg azért szídják mert a ballibek vezették be. A tavaj érettségizők meg jobban járnak, épp ezen volt a vita, nem emlékszel?

Hát igen, a szándék biztos jó, mert senkinek nem áll érdekében rontani a helyzeten. És sztem jól meg van csinálva alapvetően az egész, csak egy-két részlettel meg a kivitelezéssel van gond.

Hú de hosszú lett

Előzmény: Törölt nick (48)
kutya17 Creative Commons License 2005.06.18 0 0 47

Nem nagyon merem megvédeni, ahogy látom igencsak ellene van a nép...

Pedig az oktatási reform és a 2szintű érettségi nagyon jó 5let.

Nekem jobb lett, sajnálom hogy sokaknak nem

Előzmény: Törölt nick (45)
naiv Creative Commons License 2005.06.18 0 0 46
Én azon csodálkozom, nem ment még diák/szülő az alkotmánybíróságra. Ugyanis a most érettségizettek és a tavalyiak értékelése nem összehasonlítható )más a pontszámuk, azonos teljesítménynél), már pedig az egyetemi felvételnél az esély egyenlőségre mindenkinek joga van!

Bálint, elég volt belőled, mennyé a villádba nyugdíjba.
Előzmény: Törölt nick (45)
a cigányok sátora... Creative Commons License 2005.06.18 0 0 44

Ez egy megélhetési véd és dacszövetség.

A szakadtdemokratáké.

Előzmény: a cigányok sátora... (42)
a cigányok sátora... Creative Commons License 2005.06.18 0 0 42
Hamarabb leszek én erkélyajtó, mint Bálint búcsúzásilag-ban-nek...
naiv Creative Commons License 2005.06.17 0 0 40
Namostakkor elbúcsúzunk Bálintkától vagy sem?
Előzmény: sashimi (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!