Próbálkozhatsz reklamálni, de nem volt olyanról szó, hogy ingyenes lesz az utalás. Arról volt szó, hogy 20 ezer forint alatt nem kell tranzakciós illetéket fizetni. Az a helyzet, hogy tranzakciós illetéket eddig sem fizettünk, azt a bank fizette, és csak "véletlen", hogy pont ennyibe került az utalás az ügyfélnek. Most a banknak nem kell beküldeni a közösbe azt a 0,3%-ot az utalásod után, és az így spórolt összegen osztoztok. Ő megtart 0,2%-ot, a tied a maradék 0,1%.
Annyi hozzátartozik még a teljes képhez, hogy az utalás díja 20 ezer forint fölött is alacsonyabb lett (de azért nézd meg a számlacsomagod kondícióit), így valójában a nagyobb összegű utalásokkal még jobban is járhatsz. (De azt azért feltételezhetjük, hogy a bank elég jól körbejárta ezt, és összességében ő biztos nem fog rosszabbul járni, mint eddig).
Meg vagy ugy egy evtizede mikor megszuntetes miatt mentem be egy fiokba, akkor kertek az internetkartyat. Kerdeztem, hogy azt a papirfecnit, amin volt egy kartyaszam a tobbi parameterrel? Mondjak, hogy igen. Ha nem tudom leadni, akkor 3000(?) forint.
Mondom az ugyintezonek, hogy akkor most kernem a potlasat, a kondicios lista szerint az ingyenes. Es majd miutan kikuldtek, akkor visszajovok.
Gondolom az tobb munka lett volna, igy kinyomtatott egy papirt, hogy leadtam. Ugyis eltepte volna es bedobta volna a kukakaba.
Par eve megint van OTP-s szamlam, mert volt par deviza ugyem. Utoljara nyaron kellett. Most a Revolut, Transferwise idejeben mar nincs szuksegem ra. Igy gondoltam bemegyek egy fiokba es megszuntetem. Negy devizaban van szamlam, Angol font, Kanadai dollar, Usa dollar es Euro. A darabszam mindegy, mert ugyis csak havi 55 Ft a szamlavezetes.
Mondja nekem az ugyintezo, hogy ebben a fiokban csak az euro es a dollar szamlat tudom megszuntetni, mert ez egy kis fiok. Hat en meg ilyet nem hallottam, de mindegy, nem vitatkoztam. Ugyanez az oreg p.na mar a nyaron sem volt kepben az egvilagon semmivel. De gondolom a munkaerohiany miatt kenytelenek analfabetakat is foglalkoztatni.
Nyaron az is meglepo volt, hogy hiaba mentem be egy szombaton nyitvatarto fiokba, azt mondtak, nem tudnak devizaszamlaval kapcsolatban ugyet intezni, mert az a felulet kozpontilag zarolva van.
Nem vagyok naprakesz minden infoval, de azert az ilyenek jo lenne ha kint lennenek a honlapon. Ha egy fioknal ki van irva, hogy "Devizaszámla kezelés, -bankkártyák, -megtakarítások", akkor nekem azt jelenti, hogy "Devizaszámla kezelés, -bankkártyák, -megtakarítások" Nem azt, hogy csak egyes devizakkal tudnak foglalkozni, vagy adott esetben nem tudnak a temaban ugyet intezni.
Lehet, nem tudom. Mindenesetre érdekes, hogy jogilag teljesen rendben van, hogy csak címszavakban közlik a felszámított díjakat, majd az ügyfél találja ki, hogy mit jelent.
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy milyen díjakkal számolhatok, ha a Junior számlámat át akarom vinni a Budapest Bankhoz? Lassan megszűnik a Junior kedvezményem és a Budapest Banknál diákigazolvánnyal továbbra is ingyenes a számlavezetés. Tudom, hogy egy számla megszüntetéséért nem számolhatnak fel díjat, de ilyenkor szokott kiderülni, hogy ügyintézési díj vagy papírdíj vagy valamilyen néven mégis fizetni kell. Illetve gondolom a pénzem átutalásáért is kérnek díjat, ami elég sok a teljes számlaegyenleget nézve.
Maestro betéti kártya stroke volt. Elfelejtettem a pinkodot. Kértem másikat aktiváltuk jo volt. később - egyszer jó utána nem. ez külőnböző terminálba hol jó -hol nem. OTP -voltam ott jó volt. Maestro kártyámat szeretném megtartani, vásárlásnál a kártyám lehúzása nem müködik szinte sehol,de ha beirom kézzel a pin kódot az általában müködik.
.2018.03.06.-án stroke-ot kaptam,korlátozottan tudok beszélni,nehezen tudok kommunikálni.Ettől függetlenül ha bármiben tudok segíteni,bárkinek szívesen ha kicsit korlátozottan is.köszönöm a türelmét és megértését.
Ez van, sajnos a platform kihalt, nem éri meg rá fejlesztőt tartani, ill. a supportját intézni. Én is szerettem, még Lumiám volt, de sajna elcseszte mind az MS, mind a Nokia.
Ahogy én nézem, 55 ezer forint kiutalása interneten 250 forintba kerül (minimum díj a kis utalásokra). Ettől olcsóbban szerintem nem úszod meg (az ügyintézős utalás 500 forint lenne). Ha most nincs lehetőséged interneten utalni, akkor ennek az otpdirekt funkciónak a havidíja 150 forint, de elvileg időarányosan számolják (ha ugyanazon a napon kéred ezt a szolgáltatást, amelyiken megszünteted a számlát, akkor lehet, hogy ez a része ingyen lesz).
Azzal viszont számolj, hogy nehéz kiügyeskedni a 0-s számlát azzal, hogy letakarítod, odamész és megszünteted. Lehet, hogy amikor leürítés után odamész az üres számládat bezárni, akkor kidobja a gép, hogy jóváír valami függőben lévő betéti kamatot, vagy visszaad a számlavezetési díjból valamennyit a tört hónapra, akkor már mindjárt nem lesz üres a számla és nem lehet lezárni.
Konkrétan pár éve jártam úgy, hogy üres számlával odamentem megszüntetni, de már az elején meg kellett adni egy cél számlát, ahová az esetleges plusz pénzt kérem kiutalni, és ezen a ponton az ügyintéző nem tudta megmondani, hogy lesz-e ilyen plusz. Lett 1 forint kamatjóváírás, amit kb 200 forintért kiutaltak, így pedig már nem lehetett lezárni. Ezt azért megreklamáltam, és végül nem került semmibe az egész procedúra, de azért pár hétig eltartott.
Sziasztok. Látom nem nagyon pörög a topic. Hátha valaki erre jár és tud segíteni.
ELőzmények:
Az OTP-nél van egy Bázis számlám, amit meg szeretnék szüntetni. Nincs hozzá kártya. Csak arra használtam eddig, hogy a lakáshitel törlesztőjét az OTP innen vonta le. A lakáshitel szerződésben benne volt, hogy nem szüntethetem meg a számlát egész addíg, amíg a lakáshitel fennáll. Ha megszüntetném, akkor azonnal aktuálissá válna a fennmaradó lakáshitelem.
Most jött el az a (hó)nap amikor megszűnik a hitel. Az utolsó részletet is le fogják vonni pár nap múlva.
Az utolsó levonás után azonban még maradni fog rajta 55 ezer forint. Nem miattam természetesen. A bank nem volt oly kedves időben közölni azt, hogy mennyi az annyi én meg a szokásos havi törlesztő összegét utaltam rá és emiatt, de ez most nem is érdekes.
Kérdés: Hogyan tudnám ezt a pénzt költségtakarékosan kinyerni a bankból? Egyidejűleg a számlát is meg szeretném szüntetni. Nyilván a banki ügyintéző meg tudja ezt nekem csinálni, de ő nem feltétlenül nézi azt, hogy az nekem mennyibe fog kerülni. Várom javaslataitokat.
Ezt köszönöm, ezt én is olvastam. De ez csak azt írja, hogy a Posta nem számol fel költséget. És a kis * alul azt írja, hogy a befizető által a bankja által a vásárlás után felszámolt díjak és egyéb költségek a befizetőt terhelik. Én pont azt szeretném tudni hogy a bank / az otp felszámol -e díjat, illetve, hogy a tranzakciós díj, mint egyéb költség levonódik-e.
Tudom, hogy nagyon buta a kérdésem, de még sosem használtam csekkautomatát. OTP bankkártyával akarok csekket befizetni az automatán. Kérdésem, hogy ez pénzfelvételnek vagy vásárlásnak minősül-e. Levonnak-e tranzakciós díjat vagy/és az OTP készpénzfelvételi díját. Mindkettőt, egyiket, vagy esetleg egyiket sem?
Nem vész el a kamat, mert nincs is rá kamat. Esélyed van nyerésre, ha meg kell, akkor azonnal a teljes összeget megkapod! Ha az otp-be tennél be pénzt, akár lekötve is, akkor 1 év múlva lényegesen kevesebbet kapsz vissza, mint, amennyit betettél. Tehát érdemes venni, ha jobb ötleted nincs.
Sziasztok! Valaki esetleg rendelkezik gépkocsinyeremény betétkönyvvel? És valaki aki nyert is már valaha vele? :) Egy darabot betenni nincsen sok értelme, akinek van, annak mennyi van bent nagyságrendileg? Azt mondják túl sokat sem érdemes betenni, mert elvész a kamat.
*A díjkedvezményt, mentességet a Bank visszavonásig, de legkésőbb a KSH (Központi Statisztikai Hivatal) 2017. évi infláció közzétételét követő 2. hónap első napjáig biztosítja
Termeszetesen a MAK-nal ertekpapirszamlarol van szo, plusz 1x el kell egy kormanyablakba (nem feltetlen kp forgalmu) zarandokolni megnyitni, es kerni hozza webkincstar hozzaferest. De a lenyeg, hogy nem valtja ki a sima folyoszamladat, hanem mellette erre a celra megcsinalod, aztan akar meg is maradhat, enni nem ker.
Vannak mas olcso utalasu szamlak, cib-nel is ha me'g nyithato volt valami ahol a tr.dijat se kerik, de az nem biztos hogy a te helyzetedben hosszutavra erdemes valtani. Foleg nem elore... a bankok ha nem is tehetik kotelezove, kondilista "trukkos" kifaragasaval meg szoktak oldani, hogy ahol a lakashiteled van, ott tarts fent egy folyoszamlat is. Ugyhogy majd ha megvan a hitelezo bank, akkor ugyis ujra tema lesz ez nalad valoszinuleg.
Muszaj hogy bank legyen? MAK-nal lehet szamlad, ingyen fenntartas, es onnan
- utalaskor csak a 3 ezrelek max. 6e dij van, osszegtol fuggetlenul
- kp-ben felveve is! ilyen mashol nemigen van... (persze ezt be kell jelenteni + megyenkent talan 1-2 helyen)
Raadasul ha nem surgos es a tesodnal is koltseget akarsz csokkenteni, akkor o se kell a sajat bankjabol utalasi dijat fizessen, ha van netes vasarlasra alkalmas kartyaja es azzal vesztek a te szamladra diszkont kincstarjegyet, kevesebb mint 3 het mulva utalasra keszen lehet a szamladon. Nemreg 4M-t utaztattunk igy az ismerosi korben, sokkal olcsobb lett.