Na pontosan ezért nem az a topik címe, hogy "vajon melyik vallás és kultúra a felsőbbrendű?". Most a török EU tgaságról van szó, mégis három napja másról sem olvasok, csak vagy arról, hogy az iszlám alsóbbrendű, erőszakos ósdi vallás, vagy arról, hogy hely nem az, és a magyarok sem jobbak.
Szerintem nincs alsóbb- és felsőbbrendű kultúra, legfeljebb a nemzetközi normák szerinti, vagy attól eltérő viselkedés.
Törökország csatlakozását csak racionális alapokon lehet (szabad) ellenezni. Pl. egy olyan ország, amelyik nem képes szembenézni a történelmével, ahol árulásnak minősül, ha valaki kimondja, hogy népírtás történt, az nem érett az EU tagságra. Nem azért, mert az elismerés visszahozná a halottakat, hanem azért mert az adott társadalom ezek szerint alapvetően még tekintélyelvű, és így a megújulási/önellenörző képessége is korlátozott.
Ezen kívűl rengeteg gazdasági/politikai érv is van a csatlakozás ellen. ezek egy részéről már volt szó.
Egy biztos: minél többen ellenzik Törökország csatlakozását irracionális, érzelmi alapokon, annál biztosabb, hogy sikerül nekik.
Egyik legjobb barátnőm papája muszlim, anyukája magyar keresztény (?)...az apja sosem próbált vele semmi ilyesmit, mára pedig a barátnőm úgy döntött, keresztény lesz és kész. Eygelőre köszöni, él és ól van, minden évben látogatnak, de senki nem próbálta visszalopni, erőszakkal téríteni, stb, s már nem is gyerek, úgyhogy erről lemaradtak.
A Keleten vagy Nyugaton békésen élő keleti-magyar családok most miféle hírverést csapjanak? Marsí anikó a Fókuszban nem fogja midnennap elmondani: Kauthar/Aziza/Zeinab/hajar, stb (itt egy hosszú felsorolás következne) napja ma is jól telt, a férjük elvitte őket vacsorázni, aztán hazamentek, Play Stationoztak és aludtak, mert másnap korán kell kenni. Bántalmazásról hír nem érkezett.
Egyébként NEM vagyok a vegyesházasságok apostola, van különbség a két világ között és egy lánynak mindkettőt ismernie kell ahhoz, hogy el tudja dönteni, milyen természetű ember a férje, milyen a családja, az Iszlám milyen irányzatát, áramlatát követi, stb. Tanácsos megismerni a családot, a környezetét, stb.
Nem hiszem, hogy a török-magyar kisfiúnak köze volt az Iszlám "elvetemültségéhez", én a múltkor egy német-magyar kisgyerekről hallottam, ilyen sztorit, ahol a magyar anyukát felhívta a kisfiú, hogy öngyilkos lesz, ha a német apuka nem hozza vissza; eddig tudtommal nem hozta vissza. De ezzel az újságok annyit nem foglalkoztak, a német konzult sem vonták bele.
Szerinted Magyarorszag gyerek lakossaganak hany szazaleka szenved muszlim szulo fenyegetesetol es mennyi nem-muszlim szulo fenyegetesetol? Es ennek mi az oka?
Azt mondod, hogy ket embersorsot nem lehet osszehasonlitani? Ez hulyeseg. Ha engem kerdezel, inkabb vitt volna apam Torokorszagba, minthogy naponta vertek volna kiskoromban. Ossze lehet es kell hasonlitani. Mindegy, hogy mi az apa vallasa, az a kerdes, hogy mit tett.
...........csakhogy,nem mindegy hogy az adott társadalom ezt hogy tolerálja,ésmilyen gyakori az előfordulás.Kérlek ne próbálj párhuzamot vonni a kettő közé mert nem lehet. itt nem csak az elrabolt gyerekről van szó.
Milyen gyorsan feledesbe merul az, hogy itt Magyarorszagon is divat a csaladon beluli eroszak, es hiaba takargatjuk, itt olnek, eroszakolnak meg gyerekeket, noket, persze hol vannak ezek a tettek ahhoz kepest, hogy egy apa esetleg jogellenesen elvitte a fiat Torokorszagba.
Masreszt tanuljatok mar meg olvasni!!! Elkepeszto, hogy keptelenek vagytok megerteni, amit irok. Idezzem megint, hogy mit irtam?
"roviden, mielott elharapodzik az amcsi (lathatoan sikeres) anti-muszlim propaganda"
Muszlim NEM egyenlo torok. A propaganda az iszlam ellen folyik, meghozza kemenyen, kiemelve a fokent politikai felhasznalasu terrorizmust. Nem mintha ez utobbi nem lenne problema, mint ahogyan a csaladon beluli eroszak is az. De nem lehet ezt ugy megoldani, hogy minden arabot, torokot (gyk: nem egy nepcsoport) satani terroristanak kialtunk ki a mediaban, es nem szolunk azokrol a tomegekrol, akik az egesz haborusdit helytelenitik.
Nem árt,ha mielőtt vki kinyilatkoztat ,előtte tájékozódik,és demagóg ostobaságaival nemkísérel meg másokat befolyásolni.Köztudott tény?hogy Töröko csatlákozását leginkább az USA erőszakolja,így ebben az összefüggésben amcsi anti muszlim propagandát emlegetni tudatlanság.
Egyébként nem egy családról van szó családok tömegéről,az egyik gyereket rabol a másik gyereklányt öl mert nem akar a kiszemelthez férjhez menni(áprilisban németországban 7 török lányt öltek apák,vagy testvérek),a harmadik anyát öl mert szégyent hoz a családra a negyedik (ez mondjuk nem török afgán) testvért gyilkol mert zenés rádióműsort vezet.Úgy hogy jobban tennéd ha szembe néznél a tényekkel és nem hamukáznál :(
Latom olvasni es szovegerteni ma mar nem khiraly dolog. Persze elofordulhat, hogy direkt vagy hulye.
"a magyar-magyar kereszteny-kereszteny csaladok is ugyanigy vegzodhetnek, sot valas, gyilkossag, nemi eroszak es meg ket tucat mas koztorvenyes bunugyek esete ala tartozo cselekmeny is megeshet. Ezekhez kepest, hogy egy apa elvitte a fiat a szulohazajaba az anyja beleegyezese nelkul vagy akarata ellenere tundermesenek tunik."
Irtam volt. Te mennyit ideztel belole?
"egy apa elvitte a fiat a szulohazajaba az anyja beleegyezese nelkul vagy akarata ellenere tundermesenek tunik."
Mohamed hasznos idiótája vagy, fiam... mellesleg senkinek sincs olyan mélyen a nyelve a muszlimok végbelében, mint az "amcsik"-é.
"egy apa elvitte a fiat a szulohazajaba az anyja beleegyezese nelkul vagy akarata ellenere tundermesenek tunik" Elég beteg lehet a lelked, ha ez neked tündérmese.
roviden, mielott elharapodzik az amcsi (lathatoan sikeres) anti-muszlim propaganda: Ha egy csaladot kiemelunk a tomegbol (gyk: Karcsika), azzal nemhogy altalanos, de sokkal inkabb torz kepet kapunk arrol, hogy mi szamit csaladnak es mi nem. Hajlamosak vagyunk altalanositani "Legyen ez az eset (is) intő példa azok előtt, akik összefekszenek egy muszlimmal." es nepunk hulyebbjei konnyen elfelejtik, hogy a magyar-magyar kereszteny-kereszteny csaladok is ugyanigy vegzodhetnek, sot valas, gyilkossag, nemi eroszak es meg ket tucat mas koztorvenyes bunugyek esete ala tartozo cselekmeny is megeshet. Ezekhez kepest, hogy egy apa elvitte a fiat a szulohazajaba az anyja beleegyezese nelkul vagy akarata ellenere tundermesenek tunik.
"Morvai Krisztina, aki a Női és Gyermekjogi Központ Alapítvány vezetőjeként megkísérelt segíteni Pap Edinának gyermeke törvényes hazahozatalában, csalódott. Emlékeztetett rá, hogy egy hete Budapesten Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök azt ígérte Gyurcsány Ferencnek, hogy személyesen jár utána Karcsika ügyének. Azóta több cikk is megjelent a török sajtóban az édesapjával Törökországban tartózkodó Karcsikáról, a török külügyminisztérium mégis azt állítja: nem tudja, hol van a Magyarországról kicsempészett fiú. "A magyar kormány illetékeseinek végre határozottan ki kellene mondaniuk: Törökország nem méltó és nem is alkalmas az európai uniós tagságra, ha ennyire cinikusan semmibe veszi az általa is aláírt nemzetközi egyezményeket."
Legyen ez az eset (is) intő példa azok előtt, akik összefekszenek egy muszlimmal.
Én úgy tudom egyébként, mecset előtt tilos koldulni, sosem néztem utána, de mindig mondták, hogy haram, a szunnita barátnőim is. Ennek mi az oka? (lehet, ez inkább a valfilbe való, ha van részeltes infód róla, oda is írhatsz)
Olyannyira vannak koldusok az iszlam vilagban, hogy mekkai nagymecset fele vezeto utcak kozepen is sorfalat allnak. Az is igaz, hogy szinte mind afrikai kinezetu (s egyesek szerint nem is muszlimok, hanem mas vallasuak, csak a zarandokok nagylelkusegere apellalo szerencsevadaszok - ha ez igaz lenne, akkor hogy juthatnak a szent varos teruletere?). Kairoban, Marakesben is latni koldusokat, Fekete-Afrikaban pedig kimondottan ramenosek.
Vannak ilyen filmek, csak nem nagyon mutatják be őket. A németek is csináltak dokumentumfilmet a Musza Dagh 40 napjáról, és pár éve egy amerikai film is született a témában, de asszem csak Örményországban vetítették (én ott láttam). Pedig nem B-movie volt, csak hát tekintettel kell lenni a sok európai Mohamed érzékenységére.
Jó világos, de az őstörténet, honfoglalás kor stb. mindig politikai kérdés is. Lehet, hogy valaki tőlünk nyugatabbra elhiszi a 2500 éves, centalizált dák királyságot is. Vagy például Orion = Űri hon:) Ezért kell mindig több forrást is megnézni, én is megnézem a Marczali és Hóman féle világtörténetekben. Azok biztos hitelesek.
A históriás linkedből ollóztam az idézett részletet. Abban volt valami ilyesmi is "őstörténetük nem ismert" majd nem sokkal utána "az ie. 13 században érkeztek" Erre esett le az állam, hogy amikor mi Vereckénél jártunk, akkor ők már bő 2000 éve dekkoltak ott, és még az őstörténetükről nem is tudunk...
Nem erről van szó. Hanem arról, ahogy van igazak kertje Jeruzsálemben, meg filmet készítettek Perlascáról, úgy lehetne írni azokról is akik megmentettek örményeket. Arról is lehetne írni, hogy az örményeket nem törökök ölték meg, hanem kurdok. Csak most a kurdokat szeretni kell, mert velük is zsarolni lehet a törököket.
"A hivatalos álláspont szerint az örményeket zavargások során ölték meg, és a török fél is súlyos veszteségeket szenvedett."
Egyszer láttam erről egy dokumentumfilmet, a törököket főként akkor érhette sérülés, amikor a felakasztott fegyvertelen civilek lába véletlenül megrúgta a hóhér orrát. Nem értem miért hiszi néhány hülye, hogy az európaiak (sajnos történelmi tapasztalatokkal a népírtás területén) ezt majd szépen beszopják.