Persze kölcsönadom, de nekem is elő kell ásnom, mert valahol anyukámnál van egy dobozban a pincében.
Ha jól emlékszem egy 90 perces kazettára vettem fel és sajnos pont a Neurock szám közben kellett megfordítanom, úgyhogy hiányzik belőle a legjobb rész. (amikor felgyorsul)
A ’80-as években (gimnazista koromban) voltam egy-két Topó koncerten; baromi jók voltak. Egyik alkalommal elvittem magammal egy kis magnót is és felvettem a koncertet. Megnéztem a http://toponeurock.freeblog.hu/ lapot is és szerintem nem egészen azt a szöveget énekelték, amit ott olvastam. Például az ABC című szám egyik versszaka így hangzik:
Lementem az ábécébeSonkát venni szeletelveKiszolgált egy szőke tündér10 helyett csak 8 dekát mért
Ezen kívül a Jön a baj címűnek van még egy versszaka, valahogy így:
Nem volt jó a lyukasztó az autóbuszonAzt gondoltam, valahogyan majd megúszomA Moszkva térnél, -ott még minden rendbe’ voltDe aztán jött az ellenőr és vége volt
Nem hiszem, ahhoz túl fiatal volt, kb 90 környékén hallhatott meg az apja, akkor meg Vince max 18 lehetett. Persze lehet, hogy tévedek, mert nagyon keveset beszéltünk erről.
"A haverok mondták, hogy tudnak egy bandát, ami más, mint a többi."
na bezzeg ha lett volna aki szól nekem is:-))) de nem volt...így hát sikerült centikkel mellette elmennem...ehh, ez már így marad, akármennyire is bánom...
szóval amit így utólag kihallhatok belőle az szinte szó szerint ugyanez, amiket Te is leírtál...pedig nem voltam ott...
Az életútját a fent megadott helyen megismerhetitek. Én arról írnék pár sort, hogy milyen embernek ismertem meg. Talán 1989-ben láttam először zenélni. Addig csak filmekben láttam. Nem is tudtam róla, hogy van egy együttese. A haverok mondták, hogy tudnak egy bandát, ami más, mint a többi. Ráadásul még jók is! Az első, ami megfogott mégsem a zene volt, hanem az a kisugárzás, ami ebből az emberből áradt. Nem véletlenül fértek meg a Topó bulikon a legkülönbözőbb arcok. Volt ott rocker, punk, alternatív, skin, discós és még ki tudja, milyen irányzat képviselője. Ami közös volt, az az, hogy mind jól tudta érezni magát! A Csabi nyugalma, optimizmusa és szeretete áthatotta az együttest is. Nyugodtan mondhatom, az évek során igen közelről megismertem Őket. Teljesen más-más természetűek, mégis a színpadon eggyé váltak, és biztos vagyok benne, hogy ez Csabi személyisége tette. És ez tette a Topó zenéjét egyedivé, utánozhatatlanná. Ők nem csak lenyomták a számokat egymás után, hanem valami megfoghatatlan, de érezhető érzést (talán a szeretet érzését) adtak át. És ez Csabinak volt szerintem köszönhető. Sokáig nem tudtuk róla, hogy beteg. Halk, csendes modorát, szinte állandó mosolyát nem törte meg a kór sokáig. Mikor elkezdtek keresni egy másik énekest, aki kisegíti a Csabit, azt mondta, azért kell, mert sok a munkája a színházban. Még engem is megkérdezett, hogy tudok-e énekelni. Biztosítottam, hogy nem, és ha akarja, ezt be is bizonyítom. Erről letett:).
Még rengeteg minden jut az eszembe, de nem írok többet, mert úgy érzem, nem tudom igazán visszaadni azt, amit érzett akárki, aki csak egyszer is beszélgetett vele.
Azért jó lenne, ha Ti is írnátok valamit róla, ha tudtok és akartok. Megérdemli, hogy emlékezzünk Őrá!
Pontosan nem emlékszem, hogy mikor halt meg, csak arra, hogy mellbevágott mert talán 50 éves ha lehetett. Jól emlékszem, hogy a fia többször dobolt Topo koncerteken?