A Felvételi Információs Szolgálat 265 érettségit adó középiskola 2268 pedagógusának megkérdezésével készített felmérést a kétszintű érettségiről és a felsőoktatás színvonaláról. A felmérésben helyet kapott egy olyan kérdés is, hogy ki az általuk legismertebb, illetve a legelutasítottabb politikus.
A végeredmény szerint a tanárok 15 százaléka Orbán Viktor volt miniszterelnöktől határoldik el a leginkább. A negatív ranglista további két szereplője Szálasi ferenc (12 százalék), illetve Rákosi Mátyás (11 százalék).
2. Nem tolvaj, ha az - fel lehet jelenteni, biztos el fogják ítélni (mint mondjuk Várhegyit vagy esetleg a most még nyaraló Vargát, Simlicskáról már nem is beszélve). Mellesleg az ÉS, eddig nem cáfolt cikkéből kiindulva a szőlőbányászi hivatás se elismerésre méltó miniszterelnökként.
3. Amióta miniszterelnök a fizetését nem veszi fel. Amit előtte tett lehet bírálni (mondtam: feljelenteni érte). Van aki a vagyonát akkor szerezte amikor me. volt.
4. "Hogy csinálta? " No, ez jó kérdés és örülök, hogy nem bánod. (kicsit ugyan fura)
5. Várhegyi/Simlicska/Varga (edző: a szőlőbányász) vs. Csintalan/Szűrös/Pozsgay (edző: Kontúr Pál. Tippelj a nyerőre.
Rosszul látod. Ez ilyen egyszerű. Gondold végig ezt a lehetőséget.
(Kerülni: nemzethalál, jog- és létbizonytalanság, falurombolás, padlón lévő gazdaság. Figyelembe venni: GDP növekedési ütem (tudod, ami a p.figura idején lett 5,2-ről 3), infláció (a legalacsonyabb hosszú évek óta)).
A pedagógusok 15%-a tartja Orbánt a legnegatívabb történelmi személyiségnek. Ez azt jelenti, hogy a tanárok viszonylag kicsi része mondja be Orbán nevét, ha a leggyűlöltebb politikust kell megneveznie. Kb. ugyanennyien (13%) vannak, akik a legkiemelkedőbb történlemi személyiségről Orbán jut eszébe.
Ez azt jelenti, hogy a tanárok harmada-negyede szűklátókörű, politikailag elvakult hülye. Mert tök mindegy, hogy valaki jobb- vagy baloldali, beteg ember, ha az abszolút jót vagy az abszolút rosszat egy ma élő, demokratikusan megválasztott és demokratikusan leváltott politikusban látja.
Ennyit mond, nem többet ez a felmérés.
(Egyébként a cikkek címe a félrevezető. Hiszen nem sorrendbe kellett állítani Orbánt, Szálasit és Rákosit, hanem spontán módon megnevezni kit tartasz a legnagyobb/legelvetemültebb magyar politikusnak. 28% úgy látszik képtelen letenni a Magyar Nemzetet vagy a Népszavát, és csak a Gonoszorbán vagy a Gazembergyurcsány bír eszébe jutni. Remélem, az én gyerekem megmenekül tőlük.)
Nevetséges, hogy egy pár szerencsétlen most elkezdi a tanárokat köpködni mert akad olyan akinek nem nagyon jön be a kisisten! Még egyszer mondom hülyeség volt ez a lista de ettől még nem kéne a tanárokat szapulni!
Ma szerintem a lakosság 3-4 % van valós tárgyi tudás, helytálló összefüggések ismeretének birtokában.
Érdekes módon szerinted ezek mind jobboldaliak, uyge? A többiek csak azon kislábosok elmosására alkalmasak, melyből kanállal kizabálták a pörköltszaftot, a lyukacsos atlétáikban.
Majd egyszer listázzák fel azokat a pedagógusokat, akik nagyon szeretik, és nagyra becsülik Orbánt - érdekes, hogy én csak ilyeneket ismerek. Még sose hallottam, hogy Orbánt Szálasihoz, vagy Rákosihoz hasonlította volna bárki is.
Arra azért kiváncsi lennék, hogy Gyurcsányról miért nem kutatták a közvéleményt.
Nagyjából lehet tudni, hogy mennyire értékelik a szellemi képességeit, de azért írásba is foglalhatnák, ha már így belejöttek...
Jaj , ne haragudjatok, elírtam! 3-4 ezreléket akartam írni. Igen, talán benne vagyok, nem az én érdemem. Megfelelő körülmények kellenek hozzá - körülvéve bizonyos emberekkel, rendelkezve kellő intuitív intelligenciával. :)