Keresés

Részletes keresés

cserép virág Creative Commons License 2005.04.06 0 0 77

Teljesen össze tetszett zavarodni!

Sajnálom!

Előzmény: AradiGábor (75)
cserép virág Creative Commons License 2005.04.06 0 0 76

"de ha megkérdezik, mi is vagyok, elsösorban nem nemzetséget, hanem érdeklödés és kultúra alapján adnék választ."

Hát egy ilyen válaszra nagyon kiváncsi lennék!?

Előzmény: Beavis Butt-Head (74)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 75
Nem tetszik olvasni a sajtót ??? És mi lesz ha majd az egyetemistáknál kiborul a bili? Jön a Lelkiismeret 88 vagy a Jobbik, esetleg a Fibisz és dádá lesz? :-)
Előzmény: cserép virág (73)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 74
Nem, az a negatív, amelyikre Te gondolsz. Amelyik sehol nincs otthon. Én az vagyok, amely "szupranacionális" értékeket tart fontosnak, és ahol azok megvannak, nagyon is otthon tudja magát érezni.

Und ich verstehe auch was du geschrieben hast... de inkább magyarul válaszolok, hisz mint olvashattad, nem mindenki ért németül. Tehát. Lásd az elöbbi hozzászólásomat, ehhez még azt teszem hozzá, hogy én még soha senkinek, se németnek, se más nációnak nem szidalmaztam az országot, meg a vezetést, talán Demszky az egyetlen kivétel, de akkor se úgy szóltam, hogy ezzel elriasszam Budapesttöl az embereket. És mint mondtam, sok minden nem tud úgy müködni nálunk, mint kint, amik fontosak nekem. Mégis arról a kevés eredményröl mindig szóltam és szólok, hogy azt érdemes megnézni. (Ez nemcsak Magyarországra vonatkozik, számos ország van közel és távol töle, melyekröl nem a legjobb impressziói vannak az embereknek, számos esetben okkal, én mégis igyekszek keresni az értékeket, még ha ez nem is mindig sikerül, de ha találok, mindig szólok róluk!) Szóval ne keverd túlzottan a Gizikét a gözekével... ;-)

A zászló-himnusz dologra lásd ismét a Magyarország-Hungarisztán párhuzamot. Még ahhoz annyit, hogy Kazahsztánba pl. még turistaként se nagyon mennék el, mégis az ö zászlójukat tartom a legszebbnek, egész egyszerüen esztétikai alappal.

S nem vagyok német. Magyar állampolgár vagyok, vér szerint a jó ég tudja, mi szorult belém, de van pár tippem (a német nincs köztük) - de ha megkérdezik, mi is vagyok, elsösorban nem nemzetséget, hanem érdeklödés és kultúra alapján adnék választ.
Előzmény: AradiGábor (70)
cserép virág Creative Commons License 2005.04.06 0 0 73

"Ahol az egyetemisták jelentős része kisebbségellenes és antiszemita... és még lehetne sorolni!"

Hol tetszett volt kutatni a közvéleményt?

Vásárhelyi Mária tanodájában?

Nem tudom az egyetemsiták mit szólnak ahhoz, hogy állandóan vádolják őket, de lehet, hogy egyszer elegük lesz ebből piszkálódásból.

Előzmény: AradiGábor (30)
T-34 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 72
Nem vagyok zenész, ettől eltekintve mindennel, amit leírtál, tökéletesen egyetértek. Valami rettenetesen elsz@ródott ebben az országban, olyan fogalmak,  mint pl.  "erkölcs", meg "etika", meg "becsület" nem létezik a szó hagyományos és tiszta értelmében. Mégsem megyek el innen. A feleségen bármikor vállalhatna olyan jólfizetett állást Finnországban, hogy ha újságíróként nem is, de akár kocsimosóként is keresnék annyit, hogy megéljünk belőle, jobban, mint idehaza. Imádok horgászni, de a Finn-öböl nem a Velencei-tó, és hiába keresném, nem találnám Visegrádot a várral és nem nézhetném a nagybugaci tanyánkon, hogyan kel fel a Nap a puszta felett.
Előzmény: Dzseff (33)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 71
Hát akár több okom is lenne rá! Például: 1. Túl hosszú (majdnem fél év) a télies, rossz idő. 2. Túl keveset fizetnek azért a tevékenységért, amit máshol triplán honorálnak. 3. Nem akarok árokba esni (a kátyuk se jók, de kikerülhetők!), s bármit mondsz valamelyik oldalról belelöknek. Nagyon elszabadultak az indulatok. A való és netvilágban egyaránt. 4. Túl sok a bunkó, intoleráns - de ennek ellenére magát felvilágosultnak valló - emberke, akik nem tudnak viselkedni, nem türik az ellenvéleményt. 5. Eddig a drogozást, a bemelegedést tiltották, manapság tolerálják, nem akarom megvárni mig kötelezővé teszik mindenki számára. 6. Talán máshol tolerálják, ha valaki az akar lenni ami s nem akar közösködni olyanokkal, akiket nem tart magához méltónak.
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 70

Ja, már értjük! Szóval te amolyan gyökértelen globálpatrióta vagy? Az még tán rosszabb mint a hungarista:

Nirgendwo in der Welt nimmt man jene Ausländer in die eigene Gesellschaft gerne auf, die ihre eigene Nation beschmutzen und auf den heimischen Tisch spucken! Denk 'mal nach! Was du hier so "einfach" herumklatschst is gar nicht "geil" ! In deiner Stelle würde ich mich sehr-sehr schämen!

A zászló pedig a legszentebb dolog! Élhetsz bárhol, lehetsz dühös a hazai viszonyokra, de ha neked a piros-fehér-zöld színre, vagy a Himnuszra nem dobban meg a szíved, akkor javaslom legyél csak germán! Auf Wiedersehen, ehemaliger Ungar!

Előzmény: Beavis Butt-Head (63)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 69
Lehet, hogy Téged sért az, hogy Hungarisztán. Örülök neki, legalább akkor Te bizonyos helyzetekben nem vagy közülük való...

Magyarországgal nekem sincs semmi bajom, söt, úgy beszéltem róla eddig is az ittenieknek is, hogy jöjjenek csak oda majd, mert tök jól lehet ott gyógyfürdözni, szép városokat nézegetni, jókat enni és finom borokkal leöblögetni, meg vonatozni, Ikarus buszokkal utazni. És ha majd egyszer itt fogok kint élni, akkor is inkább a magyar aranyakra fogok odafigyelni az olimpiákon, nem a németekre. Meg most is pl. meséltem egy olasz csajnak, hogy miröl is szól az Ember tragédiája, igaz, nem elsösorban irodalmi célzatú beszélgetésben. Szóval mondom, épp ezért ha ki is települök, bármikor szivesen gondolok Magyarországra, elmegyek oda évente legalább egyszer, nemcsak anyám miatt, és ajánlom majd mindenkinek a környezetemben. Hungarisztánnal így viszont csak kevesebb kapcsolatom lesz, az is inkább csak mint üzletfelek, nem a közéleti szutyok. Ja, hogy az van Germánföldön, Svájcban, Dániában, mindenhol? Tudom. De mivel nem abba nöttem bele, jobban ki tudom iktatni, és csak azzal foglalkozni, ami nekem jó. Ez a nem mindegy még...
Előzmény: jozanesz60 (59)
cserép virág Creative Commons License 2005.04.06 0 0 68

Miközben minden úgy van, ahogy leírtad, hazajövünk, vagy mégis itt maradunk.

jozanesz60 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 67

Amit leírtál, magáért beszél. Viel Glück. (Bocs a németem gyenge.)

Azért ideírom magyarul is: Részemről sok szerencsét kívánok.

Előzmény: Beavis Butt-Head (63)
Gab-Chi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 66

"Gondoltál már arra, hogy máshol "jobb" lenne?"

Igen.

"Szereted Magyarországot, de nem bírod tovább elviselni az itteni viszonyokat?"

Igen.

"...érdemes-e itthon maradni"

Idősebbek elkezdhetik...

"Ha pedig NEM, te hova mennél, és mely okok miatt?"

Szavannáááák, fekete nőőők, o-ó-ó Afrika.

Derek Creative Commons License 2005.04.06 0 0 65

"- zenészként lehetetlen itt érvényesülni;"

Gondolod az USA-ban konnyebb?Itt ahol a gyara van ?Persze attol fugg miben vagy zenesz,de jazz-ben ,rockban,bluesban egy harmadosztalyu neworleansi barban kulonbek jatszanak ,mint az egesz magyar elvonal. Iden van eloszor hogy magyar banda a debreceni Dixieland meghivast kapott az aprilis vegi new orleansi Jazz fest-re ahova a Benko nagyon szeretett volna kijutni,mint nyilatkozta nemegyszer.

geszthi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 64
Ja persze.... Helyben vagyunk az en varosvezesem jo csak a masik rossz (47.)

Nem en vagyok a bunos ha odaszaratom a kutyam, hanem a varosvezetes amiert nem tart rendori dikturat. Ha meg akar, akkor kozfelhaborodas, hogy juj milyen jogon buntet.

Kulonben is miert fizetnek a BKV berletert annyit (fuj Demszky), inkabb potyazunk. Kozben meg persze utaljuk az ellenoroket.

Jaj miert kell fizetni parkolasert (fuj Demszky) inkabb allok a jardara is. Ha megbuntetnek nem vagy nem erdekel, vagy huzom a befizetest.

Persze Demszky lop, de Kosa aki fele annyi ido alatt, tizedakkora varos elen hozott ossze hasonlo vagyont az nem lop. Kosa nyiltan hazudik pl. a diplomajaval 14 even at, azota sem vegezte el, de az nem szellemi igenytelenseg, az "igen en elvegeztem az egyetemet" es a hivek nagyban bologatnak, hogy igen ugy van!. Vagy ha mar menthetetlen akkor buszken hangoztatjak, hogy lenyegtelen nem is kell a diploma....csak a jrjon mindenki gytemre, nhogy csokkentseg tamogatast.
Előzmény: jozanesz60 (56)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2005.04.06 0 0 63
Schweine Ausländer? Ausländer Schwein? Rám érdekes módon nem mondta még senki. Söt, olyat is mondtak rám, hogy jómunkásember vagyok. Nem lehet, hogy mindenki magából indul ki?

Ha pedig figyelmesen olvastad volna, ez nem egy konstans állapot, hogy itt vagyok. Meg nem úgy akarok elmenni majd Magyarföldröl hosszú távon, hogy utána soha vissza ne menjek oda, vagy minden eszközzel letagadjam, hogy honnan való vagyok, és direkt megtanuljak tört magyarul beszélni.

Az élösködést meg nem tudom, hogy kavarod ide. Én megdolgoztam azért, hogy itt lehessek. Persze koromhoz és lehetöségeimhez mérten, de azért sok kortársamhoz képest az sem kevés. Meg dobálózol itt ilyen kétértelmü dolgokkal, hogy büszkének lenni. Ha vádaskodni akarsz, tessék egyértelmüen, nem fröcsögni!

Használni a Hazának. Így nagybetüvel. Gyönyörü! Mit használ nekem a Haza? Mi az, amiben többet használ, mint egy másik. Nem a hazának akarok használni, hanem azoknak az embertársaimnak, akikkel közösek az értékeink, a céljaink. Ezt meg nem az dönti el, hogy milyen zászlót húztak fel a póznára.

Hogy ki vagyok én? Wer bin ich?
Tudom jól, ki vagyok, és mit szeretek. Ich weiß es gut, wer ich bin und was ich liebe.

Hisz más nép által létrehozott készbe beleülni kényelmes és olyan trendi.

Hát én nem "trendi" akarok lenni. Egész egyszerüen csak olyan értékekkel foglalkozni, olyan lehetöségekkel élni, amikre itthon nincs lehetöség. És nemcsak élvezni akarom, amit létrehoztak, hanem én is tenni akarok azért, hogy megmaradjon, vagy még szebb legyen. És így tettem most itt is kint.

Hogy "schweine Auslander" maradsz míg élsz ? Mit érdekel ez téged ? Hiszen megvalósítod magadat.

Így is van. Megvalósítom magam. Úgy, ahogy otthon nem. S ezzel azt is teszem, ami másoknak is jó, és nem fognak "Schwein"-nek titulálni, söt, büszkék lesznek rám, hogy idejöttem ki tudja honnan, és mégis fontosak nekem is azok az értékek, amik sok Reichsdeutsch honfitársaiknak nem, és teszek is értük. Ez a nem mindegy látod, hogy nem azt nézem, magyar, német, cseh, szlovák, román, usák az illetö, hanem hogy vannak értékek, amelyek fontosabbak nekünk annál, hogy "hova rakott le az a nyomorult gólya" és teszünk is érte. Ha valahol pedig több lehetöség van erre, miért ne tennénk ott?...

Előzmény: jozanesz60 (51)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 62

Te magyar vagy? Olvasd már el a véleményeimet amiket ebbe a topikba írtam! Érdekes módon azonosan ítéljük meg a dolgokat, ezért nem is értem mi a fa..x bajod van! Sosem szavaztam Demszkyre, de még a pártjára sem... A szemetet sosem dobom el az utcán, és a kutyaszarról is azonos a véleményem veled. Az Intercity vonatok viszont már kezdenek amortizálódni, az ablakokat ritkán mossák le... vagyis én nem látom ilyen optimistán a dolgokat, ahogyan te. Ettől még nem vagyok provokatőr... Amúgy viszont a problámák felvetése, a lelkiismeretre való hatás -nevezheted akár provokációnak is- csak felébreszti az embereket...

Ami nekem (akár más topikokban is) problámaként merül fel, talán neked nem az )és fordítva). Próbálj meg kicsit toleránsabban közelíteni másokhoz, nem rögtön mindenkit leprovokatőrözni! Ki vagy te? Orbán Viktor, esetleg Hende Csaba? Vagy netán Lendvai Ildikó a "károgó madár" ? Amúgy teszek rá! 

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 60

De amíg Demszkyk és hasonszőrű tehetségtelen pénznyelők és hozzád hasonló álszent provokatőrök tekintik a városokat és a szellemi műhelyeket prédának - kutyapiszokkal lessz tele minden.

Hacsak Demszkyék lennének?!

:-(

Az a baj, hogy egy teljes garnitúra van belőlük, akik megszállták az otszágot, amit egyébként koncnak-zsákmánynak tekintenek. Nem fogják addig elereszteni, amíg szét nem marcingolták. Fenevadak, hiéánák, ösztöneikben van a vérgőz.

jozanesz60 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 59

Nem ezt írtam, ne magyarázz bele, a tanulság levonása a fiatal dolga.

Hogy mit írtam? Itthon csak itthon vagy. Élhet (sőt éljen) külföldön, de magyarságát büszkén viselje, mert attól ember . Más bőrébe nem tud belebújni, hiába akar. Az nem érv hovatartozása megtagadására hogy máshol jobb. 

Ha valaki saját országát mint Hungarisztánt emlegeti , engem, mint magyar embert sért. Ő lehet hogy fel sem fogja azt, mit írt. talán eljön számára is a felismerés ideje.

Előzmény: AradiGábor (54)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 58
semmi pénzért nem nem lépnék le !
geszthi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 57
Egy magyar vicc es kozmondas a fo problemarol.

1, A pokolban kulon ustben fortyognak a kulonbozo nepek bunosei. Hogyan akadalyozzak meg, hogy ki ne masszanak?

Nemet/Angol ust:
Ott all mellette egy tabla, a kovetezo felirattal : Az ustbol kimaszni Tilos!

Orosz ust:
Ott all mellette egy katona aki fejbelovi azokat akik ki akarnanak maszni.

Magyar ust:
Nem all mellette semmi es senki. Minek is kellene? Aki ki akarna maszni visszarangatjak tobbiek.

2, "Dogoljon meg a szomszed tehene is"
Előzmény: AradiGábor (30)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 56

Ha valaki provokatív topicot ( nem ez az első amit nyitottál) nyit, akkor számítson rá, hogy sarkítva reagálnak.

A kutyaszar, elhanyagoltság, gettósodó Budapest nem a lakosságnak, hanem a városvezetésnek köszönhető. Javaslom látogass pl. Debrecenbe és várost látsz. Vagy szavazz megint Demszkire és járj a kutyakakiba. Vagy lépj le.

Ideje lenne felnőni a sokat emlegetett demokráciához. Aki azt hiszi, hogy  tehetségtelen politikusok  nény év semmittevés és  pénzlenyúlás után egy populista kampánnyal megvehetik, az nem érti a demokráciát.

Egy város élhetősége elsősorban a városvezetésen múlik. Kerékbilinccsel nem lehet a túlzsúfoltság ellen védekezni, a kutyaszar politikafüggetlen de próbáld meg New Yorkban a kutyádat a lámpaoszlop mellett WC-ztetni és utánna a mocskot két szép kezeddel nem eltakarítani. Kis túlzással felnyalatják veled.

Vagy miért nincsennek tönkretéve a szépen megépített és tisztántartott  Wc-k, a jó minőségű vonatok itthon sem?

Az igényesség egyre inkább tért hódít, az ország egyre élhetőbb lesz. De amíg Demszkyk és hasonszőrű tehetségtelen pénznyelők és hozzád hasonló álszent provokatőrök tekintik a városokat és a szellemi műhelyeket prédának - kutyapiszokkal lessz tele minden.

Miért lépnék le ebből az országból. Az enyém, miénk, minden hibájával, bajával. DE a hozzád hasonló provokátorok miért nem lépnek le? És miért jönnek újak?

Előzmény: AradiGábor (45)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 55

Persze a "magyar penzert mindenre kepes" dolgot se hagyjuk ki, mert sajnos az is szegyen...

te magyar vagy?

Előzmény: geszthi (52)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 54
Ezzel a válasszal egyet kell értenem. Lehet kritikát gyakorolni, de nem ilyen formában ahogy azt ez a német-szívű iskolásgyerek teszi! Azz ilyen tényleg takarodjon és ne élősködjön magyar pénzen!
Előzmény: jozanesz60 (51)
Dzseff Creative Commons License 2005.04.06 0 0 53

A világ úgy működik, hogy "megszoksz, vagy megszöksz", de mivel egy ország nem tud megszökni, ezért kénytelen átvenni, ellesni különféle, máshol jól bevált mintákat, modelleket, hogy a világgal kompatibilis és kommunikációképes maradjon.

Ha ennyire zavar, hogy nyugat-európai példát mondtam, akkor mondhatom az általunk lenézett szlovákokat, vagy románokat is, akik lassan kezdenek leelőzni bennünket bizonyos dolgokban (most nem csak a politikáról és a gazdaságról beszélek).

Előzmény: Röné (44)
geszthi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 52
En is a mentalitasrol beszeltem 43-ban.

Persze a "magyar penzert mindenre kepes" dolgot se hagyjuk ki, mert sajnos az is szegyen...

Előzmény: AradiGábor (50)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.04.06 0 0 51

Hallottad már a " Schweine Auslander" kifejezést ?

Ha ennyire sz@ar minden itt Hungarisztánban mi a fenéért nem új csodás hazád fórumában rajongassz? Vagy a kedvezményes vonatjegyet ki adja anyukának ? Élősködni ok ( ja ) ? Tenni, dolgozni , büszkének lenni ? Ha már saját erődből (?) sokra vitted(?) használni a Hazának?

Tedd már fel a kérdést magadnak : Ki is vagyok én ? Persze németül. Hisz más nép által létrehozott készbe beleülni kényelmes és olyan trendi.  Hogy "schweine Auslander" maradsz míg élsz ? Mit érdekel ez téged ? Hiszen megvalósítod magadat.   

Hogy egy Rákóczi Ferenc mi a fenének akart magyar földben nyugodni , ha már nem térhetett haza? Vagy Vass Albert. Márai. Kossuth.  Ez persze  ma elő nem fordulhat - veled.

De mégegyszer . Miért magyar fórumra keresel rá ? 

Előzmény: Beavis Butt-Head (41)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 50

Igazad van, ezek vagyunk mi:-) A két véglet közöttiek!

Nem képesek megérteni sokan, hogy mi itt most nem a pénzről beszélünk, hanem a mentalitásról...

Előzmény: Dzseff (46)
AradiGábor Creative Commons License 2005.04.06 0 0 49
Röné drága! Senki nem mondta, hogy Európa más tájain minden OK.... de ha jártál nyugatabbra, talán észrevettél néhány "apró" különbséget. Elég ha Ferihegyről jövet végignézel a szürke, koszos Üllői úton... A beledet kirázza a kocsi, mert egyesek voltak kedvesek kilopni az anyagot az aszfaltból... Beérsz a Körútra... mit látsz? Rozsdás albán-tipusú villamosok csörömpölnek, rosszul öltözött emberek, büdös aluljárók... Kb ez az első benyomása egy "etalon-európainak" aki először jár nálunk.
Előzmény: Röné (44)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.06 0 0 48

Nagyon jó felfogás, maradj még kinn, mert amiért kimentél még nem teljesítettél mindent, van benned még sok kielégületlenség, tehát nincs még itt az ideje a hazajövetelnek. Nagyon komolyan beszélek!

Egyet ne feledj!

Te abban a tudatban utaztál ki, hogy bármikor hazajöhetsz, ennek tudatában a honvágy, nem jelentkeztik olyan olyan erővel. Gondolja arra a ma már öregekre viszont, akik annak idején, még úgy mentek el, hogy ez visszafordíthatatlan, és az esetek jó részében, soha többet nem jöhetsz vissza a hazádba. Ez a minőségi különbség.

Pont emiatt egyszer, valamikor, majd, azt fogod érezni, hogy elég volt, haza akarok menni. És akkor majd hazajössz, és szétrúgod a seggét az akkor még itt ott de azért lézengő senkiházinak, aki még mindig nem érti a demokrácia és a kleptokrácia közti különbséget!

De kár, hogy én ezt már nem érem meg!

:-)

Menjetek fiatalok, menjetek!

Minél többen, minél hamarabb, mert ez a záloga a nemzet fennmaradásának!

Előzmény: Beavis Butt-Head (41)
geszthi Creative Commons License 2005.04.06 0 0 47
Ez pedig a masik ok: Turáni átok. Mindörökre, mindenütt ?.

Teljesen mindegy hol elnek (lasd az az adott topiknal epp az USA). Ahol ket magyar van az mar harom fele megy.
Előzmény: Devil Inside (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!