World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Vasárnap megyünk instázni az új kiskarimmal. Íme a meghívó:
Nagy Zűr Or-Grimmarban
Zhana! Pandúra! Gorodbrom! Darawir!
Fontos híreket kaptam a Démonügyi Minisztériumból!
Graarkharburi unokanagybácsim, aki a védelmi ügyosztályon ügykezelő, ma reggel sürgős táviratot küldött. A Minisztérium fejenként 10 goldot, továbbá varázslatos tárgyakat ajánlott fel annak, aki megoldja a Dühös Tűz Hasadékában (Ragefire Chasm) felmerült problémát.
Az orgrimmari katakombák (Cleft of Shadow) egyik oldaljáratában elhelyezkedő hasadékba bevetette magát az Árnyék Szék (Council of Shadow) egyik szeparatista csoportja. Vezetőjük, Jergosh, hírhedt boszorkánymester, aki az addig is ott élő, a fejlődésben visszamaradott, enyhén mongoloid idióta vonásokkal rendelkező troggokat az uralma alá hajtotta azzal, hogy garantáltan értéktartó nyugdíjat és holtig tartó haszonélvezeti jogot ígért nekik az ingatlanra. Mivel a troggok harci ereje csekély, Jergosh borzalmas démonokat idézett a külső létsíkokról: orkméretű gilisztákat, morgó sziklákat, valamint állítólag egy igazi felguardot is.
Az Árnyék Szék e destruktív sejtje terrorizálja a környékbeli lakosokat és lázadást szít vezérünk, Garrosh Hellscream ellen, ezzel együtt is azonban úgy néz ki, hogy rosszban sántikálnak. Nincs más megoldás, csak a totális kipucolás! Mivel a jutalmat az kapja, aki elhozza Jergosh varázskönyvét, hogy a Minisztérium tisztségviselői elrakhassák egy poros raktár legmélyére... pontosabban megvizsgálhassák, azt javaslom lépjünk mielőbb.
A terv: vasárnap este lemegyünk és eltakarítjuk az útból a gilisztákat, troggokat, sziklákat, démonokat, meg akiket még ott találunk és pirosan világít a nevük.
Találkozás: 8-kor a fodrászatnál.
Üres táskákkal jöjjetek, mert a hullák kifosztása ilyenkor a kalandozók alapvető kötelessége!
A hold the line elég szar sajnos. Én a blockra rage dolgot raktam ki az első tier után.
10. szint után soloban nevetségesen erős, pajzzsal behúzol 3-5 mobot és simán lemennek és maxon jössz ki a VRek miatt.
Instázás 20. szintig eddig jó XP volt, de nem tudom ígymarad-e, most nerfelték az instában kapott XPt, legalábbis BC területeken kb a harmadára-felére ment le. Elkezdtem questelni a blood dkval :(
Na kipróbáltam én is a warriort (lvl 10). Eddig nagyon király, sokkal élvezetesebb, mint a druid, bár kicsit sérülékenyebb, így heal nélkül. Be kell tárazni minor healing potion-okból, nincs mese. :))) A tank rotáció érdekelne engem, így alacsony szinten. (Lvl 15-től főképp instában szeretnék fejlődni.)
Ahogy én látom lehet indítani shield slammel, de utána a thunderclap előtt érdemes rendet nyomni, mert csak akkor viszi át a többi targetre (Blood and Thunder talent)
Utána már csak csapkodni kell a shield slameket... Meg majd a sundert ha lesz.
Talentfán második tierből érdemes szerinted kirakni valamit? Én inkább az első tiert maxolnám ki és talán a Hold the Line-ra tennék 2-t. Utána jöhetnek a hasznosabb dolgok a tier 3-ban.
Most prot, így jelentősen könnyebbnek tűnik mint ameddig nem volt az :) Dehát 12-es most, szóval sokmindenre nem tudok alapozni. A warrior meg utoljára BC közepén volt iszonyatosan szenvedős soloban, azóta sokkal jobb.
Zka, te milyen talentet húzod a warriort? Prot? Gondolkodom most, hogy átnyergeljek-e arra a droidról, csak régi warriorom egyrészt nagyon sérülékeny volt és könnyen halt solozás közben, nem is ölt különösebben gyorsan, és minden második kill után kötözni/enni kellett...
Alacsony szinten nagyon kevés képesség van, druiddal én is hallottam, hogy szopó lett tankolni kisinstában. Warriornak legalább van ss/tc/aoe rend, az jó lesz. Miningért 4.0.1 vagy 4.0.3 óta jön XP és sokszorosan annyi node van mint régen. Most húzok egy be warriort, nagyon jók az új questek.
Hehe, megijedtem, hogy én voltam az a druid, aki Jimbonak DM-ben tankolt tegnap, de azért én legalább maciformában csináltam. Igazából nem volt egyszerű, mert mindenki lőtt, amit látott és a mobok össze-vissza futkostak. Estünk-keltünk végig, de azért jó volt a maga kaotikus módján. Amúgy újra van designolva az egész insta, alig ismertem meg, Van Cleef sincs már :((((, helyette valami Murloc a főboss, WTF.
Asszem itt az ideje elolvasni valami druid tanking 101-t, mert egyelőre nem igazán tudom hogy kéne. Van 1 taunt, 1 valamiféle területre ható debuff kiáltás, és 2 heroic strike-ra hasonlító valami. (Utoljára warriorral tankoltam, vaníliában.) 2,5 év ranged dps után elég nagy változás. (Pláne, hogy másfél éve nem játszottam.)
Amúgy viszont sokminden változott, szerintem előnyére. Ez pl. mióta van, hogy bányászásért kapok xp-t? Ráadásul többet, mint amennyi egy mob megöléséért jár...
Sztori: kiesett a savory saviate delight reci. Nagyon örültem neki! Hello 1000 g! Aztán megnéztem az AH-ban, hogy van bent 20 db, legolcsóbb 50-ért. Hab a tortán: 2 óra múlva kiesett mégegy, akkor már csak 22-t ért. Nerfelték a droprate-t?
ez tenyleg szerencse kerdese :) Azert igy cata elott tenyleg megnott a szama a frissen dingelt x ideje nem jatszo kariknak, akik nem feltetlenul tudjak mindig mit csinalnak, vagy kellene csinalniuk :) Meg ott van az amit a Jimbo is irt.
Talan egyedul a hc instakba normalisabb a szitu, bar ott is elojon naponta 1-2 erdekes fazon. Meg most sokan toljak, akiknek mar nem a jp miatt kell az insta, tabard-os repuert is.
Ritka peches lehetsz, én pont az ellekezőjét tapasztalom alacsony és magas szinten is. Mindenkinek ott van a jele, hogy mi a dolga, mindenki ready, különben be sem teleportolja az instába. A legtöbb instában a "hi"-on és a "bb"-kívül nem nagyon hangzik el más. Gyors, pörgős, király. :-)
Most 10es a BE warriorom, a troll kezdőterületet nyomom, nagyon jó és egészen olyan mint nagyonrég, hogy meg tudnak ölni a mobok, 2v1 nagyon necces 3v1 fix halál de haltam már 1v1ben is.
Elvileg a kisinstákat boostolták durván. (BC területeken semmi változás, teljes faceroll blood DKval soloban meg instában is)
Amúgy faszányosak az új területek és questek, szerintem sokkal többet tanítanak a játékról, mint az eddigi solo content.
Baszki, most, hogy jön a kieg, és egyre többen térnek vissza, egyre több barom is lesz....
Kezdtem egy priest altot, beránt Deadminesba, in progress. Druida tankol Wrath-tal, maci form véletlenül sem megy, vagy 5-ször kérdem meg, semmi válasz, biztos valami török vendégmunkás volt és nem beszélt angolul...
Másik instában tank kezdéskor köszönés nélkül előrerohan beránt 2 pakkot, elfekszik, majd elkezdi basztatni a huntert!!!, hogy ugyan élessze már fel, hiszen 18-s szinten már biztos van élesztése. Írtuk neki, hogy 20-től kapja a hunter az élesztést, fel se fogta a szívatást, csak egy laza ok-val nyugtázta...
kozben eszembe jutott egy még ócsóbb megoldas: ha befizetsz csak 1 honap elofizut (12.99eur) ezzel megkapsz mindent lvl50-ig (a jovobeni karijaidra is)
azzal azert jo ideig elleszel, es ha egyszer telleg odaersz 50re, akkor valszeg fog erdekelni annyira hogy kiegessel tovabbi huszonvalahany eurot a maradek szintekert, en asszem 28at fizettem a 2 kiegert osszesen
2 class van kicsukva az ingyenesbol, egyik warden-tank (van ingyenes masik tank kaszt, legalabb olyan jo, igazsag szerint talan jobb is) ill a rune-keeper dps v healer kaszt, ez eleg ellentmondasos class amugy is, van masik healer aki jatszhato F2P alol, es AZ lenne a hagyomanyos, elfogadottabb healer class (minstrel : nekem van egy alacsony szintu, eddig imadom), ill. lehet captain-t (szinten ingyenes) is heal-re talentolni, amit hallottam az alapjan teljes erteku raidhealer is lehet akár
tartalom bizonyos resze termeszetesen fizetes elleneben nyilik meg, DE ingame is gyujthetsz Turbine-pontokat, amibol megveheted, ez nyilvan idoigenyesebb
megoldas valszeg az hogy kiprobalod, es ha 2-3 het utan (mire kinovod az ingyenes zonakat) még mindig erdekel, akkor EGYSZER beruhazol a korlatok feloldasara, itt ilyen Cata arszinvonalra gondolj, utana nagyon sokaig tudod nyomni mielott megint zsebbe kellene nyulni - nem mellesleg ezeket a korlatokat most fogjak emelni
ugy altalaban ; NYILVAN penzt akarnak toled, nem jotekonysagbol tartjak fennt a servereket, dev, team-eket stb :))))
a kulonbseg az, hogy ha nagyon akarsz, akkor tenylegesen jatszhato egy filler beruhazas nelkul, de akkor mindent vegig kell csinaljal az alsobb szinteken hogy legyen eleg pontod megvenni a kov. kuldi-csomagokat - szamomra egyszerubb volt hozzajuk vagni par eurot, de havidijas game-hez hasonlitva igy is sokkal olcsobb
gear v item SEMMI sincs amit muszaly lenne penzert megvenni, ezek inkabb kozmetikai cuccok, effektiv gameplay-re nincsenek befolyassal
ja, a F2P playereknel van bagspace ill. AH egyidejuleg felrakhato aukciok szama korlat, ez nem jo, de legalabb rossz, a fenti egyszeri fizetessel ez eltunik vegleg, minden kesobbi karidra nezve is
Jól alakul az új guild, tegnap ismerkedős raid keretében lett egy LK kill. 8 embernek lett meg ezzel a title, csomóan most (értsd ebben és az előző resetben) voltak először ICCben.
Az mit jelent, hogy ingyenes lett, teljes értékű játékot lehet játszani ingyen, vagy a jobb cuccokat/classokat/szinteket meg kell venni mint pl. a Dungeons and Dragons Online-ban?
Reszemrol szunetelem a WOW-ot, ez itt a regebbi forumtarsaknak egy “State of the Union” jeleggu osszefoglalo hogy hol jar, es merre tart a Lord of the Rings Online, amit jelenleg tolok. Akit nem erint/erdekel, egesz nyugodtan ugorja at
Nalam is 2ik nekifutas ez a LOTRO-val, tavaly tavasszal volt egy harom honapos ropke romancom vele.Nem is tudom mi vett most ra a visszateresre, akarhogy is, nagyon orulok hogy adtam nekik még egy lehetoseget Sokat valtozott a jatek, elonyere, raadasul a fejlesztok folyamatosan dolgoznak tovabb. A tavalyi allapotaban a kozelebe sem johetett a WOW-nak jatszhatosag teren, azota mar epp hogy csak jobb a WOW, azt viszont en mar igen unom:D
Regen tele volt apro, de annal idegesitobb hulyesegekkel a jatek, amik egy ido utan teljesen kikeszitettek.Csak hogy egy igazan banalis peldat adjak, a postalada megnyitasahoz le kellett szallni a (magas:D) lorol...Ilyen es ehhez hasonlo baromsagok gyokeresen kiirtasra kerultek, ill. a developer blogok szerint kerulnek hamarosan. Az osszes legendasan kenyelmetlenul megtervezett UI ment a levesbe, most epp a Crafting Panel lesz soron. A kozhiedelemmel ellentetben egyebkent az alap UI most mar flexibilisebb mint a WOW-e, minden kulon addon nelkul a CTRL+# komboval BARMIT BARHOVA elhelyezhetsz az UI-bol. Alap, hogy egybol kiraktam egy WOW-klont:P A masik legendasan nagy jatekos-siramnak is engedtek, most mar lehet addonokat irni LOTRO-hoz is, de ez meg gyerekcipoben jar, en kb.20-30at talaltam osszesen, ennek a fele bugos, szal itt van még mit fejlodni.(Vanilla-WOW feeling:D) Osszegezve azt mondanam hogy a jatszhatosag/felhasznalo-baratsag teren mar MAJDNEM behozta a WOW-ot, es onmagahoz kepest brutalis fejlodesen ment at, miota a devek nem akarnak mindig mindent maskepp csinalni mint a WOW. Sztem ez teljesen jo taktika, a LOTRO vilaga siman elbirja hogy maga a jatek hasonlitson a WOW-ra, itt nem a dev-eknek kell vmi nyomorult kamusztorit kiagyalni minden kieg ele, eleg ha szepen eloveszik a konyvet es elolvassak a kovetkezo fejezetet (Mellesleg a pletykak szerint Vasudvard lesz a kovetkezo kieg.) A grafikaja egyszeruen lenyugozo, es a korabbi 2 kieg-el megnyilt uj teruletek, ugymint Moria es Lothlorien annyira szepen es igenyesen vannak kidolgozva, hogy arra nincs szo. Galadriel varosa a fak koronajaban, vagy Moria barmelyik szektora tartalmaz annyi “artwork”-ot, amennyi 3 koreai jatekban van egyutt. Itt megjegyzendo, hogy az alapjatek ota sztem kirugtak par grafikust, mert bar a taj es az epuletek mindenhol gyonyoruek, de alsobb szinteken egyes mobok bizony eleg benara sikerultek. Az 50 feletti teruleteken ezek egycsapasra eltuntek, nyilvan kozben kib@szkodtak azokat a rajzolokat:P Valaki asszem itt fikazta Moria-t hogy chainpulling mobok meg h milyen szar az egesz, en most frissiben azt tudnam neki mondani hogy L2P ha nem ment.. gyenge kozepesen gearelt hunteremmel kulonosebb gond nelkul atverekedtem magam szoloban, kb 2 het alatt, persze csak estenkent jatszva mondjuk pullok elott azert megneztem merre hany ora..tudom hogy WOW-ban elszoktunk mar ettol, full heirloom gear aztan behuzzuk egesz Barrens-t egybe, ugye... nekem itt most ujra megvan az a “felfedezes orome” ami WOW-ban sajnos mar kiveszett, plusz orias rajongokent a jatek alaptemaja amugy is megfog – nem kerdes, en AKAROM hogy ez egy jo jatek legyen, az utobbi fel ev amugy is egy nagy-nagy sikersztori a LOTRO-nak, 1 millio uj account F2P ota, plusz a korabbi elofizetok 20% ujraelesitette az elofizut game mechanics : na itt van az, ahol még nem igazan tudok nyilatkozni, a karim 2-re van a max szint-tol, raid-be egybe elvittek mar a guildtarsaim, de ott en csak “poggyasz” voltam, inkabb a grafikaban gyonyorkodtem es nemigazan vagtam mi folyik ez is hozzajarul ehhez az emlitett “felfedezes orome” feelinghez, ohatatlanul is legeslegelso Kara-reszvetelem jutott eszembe, amikor a dps warrim rekorido alatt megfekudt a Maiden-en, de nem release-eltem, hanem hagytam fekudni es csak lestem ahogy a rutinosabb raidtagok levertek szepen
Vegszonak csak annyit, hogy egyaltalan nem WOW-fikanak szantam ezt, ha megnezitek, elismerem hogy meg mindig jobb a jo oreg Warcraft, inkabb csak annyi az uzenet, hogy a LOTRO piszok sokat fejlodott az utobbi idoben, es most mar WOW veteranok szamara sem feltetlen kirohoges targya tekinve hogy ingyenes lett, nemigazan tudtok vesziteni ha (ujra) kiprobaljatok:) koszontem a figyelmet STRENGHT AND HONOR !
Ne engem nézz hülyének, mondtam, hogy nem hiszek benne :D Csak nem tudom, hogy akkor a kis zsák ikon mit jelent mondjuk Group Looton, és miért vándorol.
Ezt ellensulyozhatjátok azzal, hogy ha amikor a boss 1%nál jár, akkor a ML gugolásban és karba tett kézzel körbemegy a szobájában miközben torkaszakadtából üvöltözik.
Állítólag nagyobbak az esélyek, ha az néz bele, akinél a zsák-ikon van, személy szerint ebben csak félig-meddig hiszek, de a GM szerint így van, én meg nem ellenkezem, és próbálok valami ilyen addont találni.