Valószínű Te az eredeti homlokzatot már nem, a felújítottat pedig még nem ismerted. Azóta a stílusjegyet jelentő homlokzati díszek leegyszerűsödtek. Ráadásul pár éve valami borzasztó kénsárga műanyag festékkel festették le, anélkül, hogy a vízszigetelés problémákat megoldották volna. Így most olyan nem szobatiszta, pisifoltos jellegű szegény jobb sorsra érdemes épület.:(
Szóval a "jót, s jól" igényességétől itt is messze maradtunk.
Engem is érdekel, bár én csak bevándorló vagyok, valamivel több, mint tíz éve lakunk Érden. A meló mellett eddig nem nagyon volt időm ismerkedni vele. Az utóbbi évben kezdtem el gyűjteni a fotókat és beszélgetni róla az őslakós szomszédokkal. Sajnos igaz az, a gyerekkori élményeket nem lehet pótolni, aki belenőtt a faluba (városba) másként tájékozódik, más szemmel látja a valóságot, érzelmileg másként éli át.
Az óvoda oldalánál a Sugár út megy, ez később átmegy az általad említett Kerülő utcába. Lásd: http://www.erdcenter.hu/pub/ec/maps/terkep.html?streetid=698&name=Sug%C3%A1r&frmSend=street_search
Azt hiszem ebből nyilik aKerülő utca,mi ott laktunk mikor elsős voltam,és a sarkon volt az óvoda,de mintha nem ilyen lett volna,lehet hogy nem jól emlékszem?
A Te fotód egy korábbi állapotot rögzít, akkor még megvoltak a bejárati oszlopok a szobrokkal, mintha a kerítésen belüli terület is nagyobb volna a mainál.