Keresés

Részletes keresés

Alhazred Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2207
na ja, de hajasnak volt ráadásul pár jó kritikája is régen, bár főleg ilyen "hatásokk" jellegű dolgok, régi helloween, kyuss, coc stb lemezismertetői pl. tök jók voltak, aztán később elkezdett riasztó baromságokat írni, feltétként pedig ott volt az anthrax-interjú és társai

...tehát a tisztelt topikzenekar ne akadjon már fenn rajta, ha kérhetném.
Előzmény: nine (2204)
fácán5 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2206
Nine:Egyébként nekem jobb ha tudod, hogy a Bözs a másik szextárgyam.Úgyhogy répa a füledbe:)A Hevi Gecál.hu meg mehet a bélbe
nine Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2205
én egyébként az ilyen-olyan turnénaplókat szoktam ott megolvasni, azok általában mókásak, meg érdekesek, meg némelyik interjú, de ennyi.
nine Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2204
jó, hajas mindig is idióta volt, és szarul írt (van booklet... ugye), de régen megvolt az a vonzereje a hm.hu-nak, hogy 1: rendszeresen ott voltak olvashatóak először magyarul a hírek, 2: volt egy csomó jobb szerző. most már mindenhol vannak hírek, meg felnőtt egy angolt alapnyelvként használó generáció, azok a szerzők meg eltűntek mind.
Előzmény: Alhazred (2203)
Alhazred Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2203
bazmeg, amikor olvastam, hogy jó lenne, ha kirk helyett anselmo énekelne a crowbarban, akkor egy harsány röhögés közepette ikszeltem egyet a jobbfelsőbe, és azóta csak ilyen kirívó esetben kattintok a hm.hu-ra, pedig azelőtt tényleg sokszor.
Előzmény: nine (2202)
nine Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2202
pedig meg mernék rá esküdni, hogy az ő fejében kb. az játszódott le, hogy: "ok, utálom az angerteát, szar a zene és szarok az arcok de most akkor nagyon objektív leszek és adok nekik egy esélyt, hogy lássák, hogy egy ízig-vérig korrekt heavy-metál SZAKÍRÓVAL állnak szemben". a végeredményt pedig ismerjük.

persze a közönség-szelekció itt is működik: a heavymetal.hu már rég nem az a meghatározó portál, mint 2001-körül, a bözs/perkele/pumpkin fémjelezte időszakban. ők valamiért leléptek, a hm.hu meg szépen lassan beleolvadt a középszerűségbe a béna új szerzők, meg a színvonalasabb új portálok között.
Előzmény: diesel()diablo (2199)
fácán5 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2201
Szerintem meg változzunk késekké!:)Ez az egyetlen megoldás!
Egyébként legurítottam egy-két whiskey-t, szóval még egy bélből jósolás sem kell ahhoz, hogy kitaláljátok, baromi jó kedvem lett:)
Pusz
exon_rock Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2200

A médiákban korrektséget keresni nem könnyű feladat :-) Van, de sajna nem jellemző :-( De figyumán: a közönség szereti amit műveltek. Meg mi is szeretjük! Ez is valami :-)

Előzmény: fácán5 (2196)
diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2199

ugyan, migi, ne izélj már!! tudja itt mindenki, hogy nem arról van szó, hogy ti most azon vagytok kiakadva, hogy nem borulnak le. (amúgy de)

szóval, én csak azért nem kezdtem el hajasozni, mert ugye sajna nem tudom őt rendesen, objektíven nézni, hiszen nem csípem az arcot. tény, hogy baszogatós volt a kritika, de én azon kezdtem el gondolkozni, hogy ezen felesleges felbasznotok magatokat, rosszul érezni magatok, és egyből dühből írni. de az tényleg felháborító mondjuk, hogy úgy kezd valaki egy kritikát, hogy "bármennyire is utálod az angerteát..." ez a csávó kicsit furcsa.

Előzmény: fácán5 (2196)
Alhazred Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2198
még mindig nem hiszem el, hogy mindez hajas miatt van, ugyenem?
fácán5 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2197
Amúgy Pa Lee!Emlékezz vissza, hogy mit mondtam az IHM fontosságáról neked, amikor a Bözs nevű cimboránál szeszeltünk!
fácán5 Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2196
Akkor elmondom utoljára!Nem azon vagyok kiakadva, hogy nem borulnak le előttünk vagy a lemezünk előtt az emberek!Ilyenről szó sincs!Nem sírok a zenekar megítéltsége miatt, hiszen minden interjúban azt nyilatkozom, hogy mennyire elégedett vagyok a zenekar helyzetével, mert elértünk annyit vagy még többet is, mint amit mi célul tűztünk ki magunknak és amire ez a zene hivatott.
Én az újságírók stílusát fikkantottam és a részrehajlásukat a meg nem nevezett zenekarokon példáján keresztül, de ez az egész nem a zenekarokra irányult.
És pont nem az Isten Háta Mögött-re vagy a Subscribe-ra gondoltam és aki egy kicsit is ismer, azt tudja hogy ez igaz.Jelenleg is az új IHM-et hallgatom és bizony én olyan ember vagyok, hogy ha egy zenekarban nekem unszimpatikusak az arcok, akkor azzal a zenével én nem tudok azonosulni.
De eleve ez az egész cirkusz alapvetően csak arról szólt, hogy megjelent egy cikk rólunk, amiben méltatlanul bántak velünk.Ennyi és nem több.Néztétek már a vendégkönyvet?Kilinkeltünk oda összehasonlítás képpen egy olyan negatív kritikát a lemezről, ami szerintem például korrekten meg volt írva. Mert egy negatív kritikát is lehet kulturáltan megírni és ugyanolyan fontos, mint a pozitív kritika.Szóval nem kell azt belemagyarázni ebbe az egészbe, hogy mi most meg vagyunk sértődve, mert kaptunk egy-két negatív kritikát vagy hogy mi nem vagyunk annyira sikeresek és most sír a szánk.És megint csak azt tudom mondani, hogy ha valaki egy kicsit is ismer bennünket, akkor ilyet nem állít rólunk.Ha sikeresek akarnánk lenni ,akkor nem ilyen zenét játszanánk meg tényleg úgy pörgetnénk a zenekart, ahogy azt mások teszik.Ennek a zenekarnak azonban sohasem ez volt a célja.És elég sok negatív kritikát kaptunk már ahhoz, hogy hozzá legyünk szokva, szóval nem ez a gond.Én csak a szakmai korrektség kérdését feszegettem az újságírók körében.Ennyi.De lassan kezdem kurvára megunni a magyarázkodást.
IamTheDog Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2195
teljesen egyetértünk ádám
Előzmény: nine (2194)
nine Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2194
az indulásnál biztos, hogy megvolt annak az előnye, hogy igen szépen bejátszották magukat az ilyen-olyan középiskolai helyeken, és hoztak magukkal onnan egy stabil rajongótábort, akik eleinte nem feltétlenül a zene, hanem inkább a cimboraság/bandázás miatt jártak subira, ugyanakkor a zenekar jól sáfárkodott ezzel a megalapozott közönségbázissal, ráadásul zeneileg is nagyon komolyakat fejlődtek, úgy, hogy mostanra eljutottak odáig, hogy magyarország egyik legjobb rockbandája legyenek. nekem az első subi annyira nem nagy flash, szerintem bőven vannak gyerekbetegségek ott, a kettes az, ami minden ízében kiváló lemez lett, szerintem ezzel ért be igazán a zenekar.
Előzmény: supertzar (2182)
diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2193

mi a fenéért nem jün elő a kép, ki tudja, nem?

szal a subi myspace-en van fent egy ilyen kép, zseniális!

Előzmény: diesel()diablo (2192)
diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2192
erre gondoltam
diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2191

egyébként, cár, megkövetlek, egy nagyon durva, ostoba, legalább 8 éves beszólásom miatt, ami egy iron maiden-képről szólt, ahol így a dobokból fényképezve a zenekart mutatja a rajongókkal a háttérben: erre azt írtam, hogy gáz ilyet csinálni. de persze hülye voltam, én is szeretnék ilyet, és mindenki

:

diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2190
de abban igazai cárnak, hogy ez nem lenne elég, mert a zene azért a lényeg, és azt igenis elkapták. viszont enélkül hiába csinálsz kurva jót, semmire sem mész vele. ezért hoztam fel másik példának magunkat, akik valszeg még mindig sehol nem lennénk, ha nem lett volna helyettünk egy olyan csoport, aki segít nekünk és bizonyos szempontból tol minket, még ha nem is olyan lelkesedéssel, ahogy valszeg az anga miki a saját zenekarát, de ez természetes is!
Előzmény: IamTheDog (2189)
IamTheDog Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2189
"jól menedzselik magukat"

na látod, ez a rejtély kulcsa. anga-kis mikinél szorgosabb, kitartóbb, céltudatosabb zenekarvezetőt, menedzsert nem nagyon találni itthon. talán még road máté. az meg zseniális húzás tőlük, hogy közösen turnéznak. ez az összeállítás gyöngyösön majd ezer embert behozott. abban a városban, ahol lényegében halott a zenei élet. na, jó ez a road hazai terepe, de akkor is. meg különben is, veszprémben is volt legalább 600 fizető subric-roadon.
Előzmény: viscera (2186)
diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2188

lehet, hogy úgy hangzott, mintha ezt a szemükre vetettem volna? na nem, ilyenről szó sincs. én, ha nem is rajongok, de szeretem a subricet.

de az az örök igazság, hogy a jó időben a jó helyen, azért bőven megállja a helyét. tény, hogy a subi az ország egyik legjobb koncertbandája, a bálint igazi frontember (a máté is, tulkép, de azért nem tennék egyenlőségjelet), jókat játszanak nagyon, és tényleg nem lehet azzal vádolni őket, hogy igazi emészhető, nyálas szart tolnak, ráadásul butamagyarul.

de ha valaki nem látja be azt, hogy a szinte már divatból, félvállról odamondott "budai gimis fiatalozás" jogosan szerepel a fentebb említett okokon kívül azon a listán, ami a subi sikereihez vezet, akkor nem lát jól. sztem.

tévútra vezethet, ha valaki csak magából indul ki. nem személyeskedés, inkább vitatkozom, mert azért nem hinném, hogy túl sok kortársad volt az 1000+ ember között most a pecsában.

és: ez nem kritika a subira. a subi nagyon komoly hasonlítási alap kell, hogy legyen bizonyos szempontokból egy mai magyar rockzenekarnak. ezért is írtam ide angerteáékhoz, akik nem is tudom, hogy bírják-e őket, vagy nem.

IamTheDog Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2187
az, hogy hogyan juthattak ilyen bonyolult, angol nyelvű zenével eddig...
Előzmény: supertzar (2184)
viscera Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2186

Ez hülyeség, nincs itt semmi rejtély. Jól játszanak, jó fazonok vannak benne, meg tudnak szólalni a színpadon, jól menedzselik magukat és nem lusták dolgozni. Tudnak valami olyat, ami érdekli a közönséget, ennyi.

Mondom ezt úgy, hogy bevallottan nem jön be a zenéjük, aminek a nagyon egyszerű oka az, hogy nem hozzám szól. De arra úgyis ott a Mayhem meg a Cannibal. :)

Előzmény: IamTheDog (2183)
IamTheDog Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2185
természetesen ez érvényes a kritikusokra is. nem mondtam sehol, hogy nem.
lényegében ez a két szakma (zenész - kritikus) a mai időben már nem létezhet egymás nélkül. az ellentét is örökké fog tartani.
nem hiába hívják a majdnem híres című filmben a zenekarok "ellenségnek" az újságíró gyereket.
Előzmény: viscera (2176)
supertzar Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2184
Miért lenne rejtély?

Inkább jó példának nevezném :-)

Előzmény: IamTheDog (2183)
IamTheDog Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2183
a subi a magyar underground rejtélye...
supertzar Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2182
"Gimis kultúra?" Ennyi?

Én nem hinném. Szerintem valami olyasmit hoztak össze már az első lemeznél, amire sem a kortársak, sem a valamivel korábban indult bandák nem voltak képesek.
Zene, szöveg, hangulat.
Én még akkor jártam gimibe, amikor dinók taposták a Feneketlen tó partját, de azonnal leborultam a Subi lemez előtt.

Tévútra vezethet ha valaki gimis korszellemmel akarja magyarázni a Subi évek óta tartó sikerét.
Előzmény: diesel()diablo (2179)
nine Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2181
én '96 óta figyelem a megmozdulásaikat, kincsként őrzöm a hangok a ködben kazit, bazmeg, na azt kéne újrakiadni, kíváncsi vagyok, mit szólna hozzá a roqmédia
SolarTom Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2180

Srácok, tudjátok, hogy minden megmozdulásotokat figyelem kb. 99 óta. És az ahonnan akkor indultatok, és ahol most vagytok, elég nagy lépés. Ha már azt nézi az ember, hogy egykor a pattanásait nyomta a tükör előtt, közben Type O-ra léggitározva, most meg színpadon áll, lemezt készít, stb, az már egy nagy dolog. Nem kell, hogy mindenki szeresse és leboruljon, de mégis eljutott eddig egy elég mostoha színtéren. A pohár félig tele van. Na. 

diesel()diablo Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2179

jajjmár, nehogy már a hajason basszátok fel magatokat!!! ráadásul annyira, hogy bele is gabalyodtok: ti elvárjátok szinte migikém, hogy szétessen mindneki a lemeztől. de ez nem fog megtörténni, egészen egyszerűen azért, mert nem olyan zenét játszotok, méghozzá BEVALLOTTAN! tehát ti igaziból mégsem akarjátok, hogy mindenki szétessen a lemeztől, hanem csak azok az arcok, akiknek ez a fajta zene átjön. meg azok a fiatalok, akik a 5-10 évvel ezelőtti magatokra hasonlítanak, akik könnyes szemmell éppen  fedezik fel maguknak az aic-t, tool-t, meshuggah-t. érted? szóval, sztem nem fair bárkit is nekiállni fikkantani azért, mert "nyomul". azon túl, hogy van igazság abban, amit mondtok, hogy vannak szerencsésebb helyzetben lévő, a húsostálhoz közelebb álló bandák, DE: ti tényleg közösködni szeretnétek velük? mármint, ebben közösködni, hogy közel a húsostálhoz, másszóval a lehetőségekhez? csakhogy, az nem feltétlenül szar, hogy ha valaki kavarja a zenekarát azon túl is, hogy dalt ír/felveszi/koncertezik. mármint, most akkor beszélve magunkról: nyílván kurvára szerencsés helyzetben voltunk, amikor a vörös megkeresett minket, hogy legyünk bprnr, és tudtunk fellépdelni mondjuk egy évben pesten kétszer-háromszor. ez sokat segített ahhoz, hogy a zenénket odanyomjuk az emberek arcába. sőt, még ezt megelőzően, vinsz tudja, mikor összebratyiztunk a jakabzolival, és ő elég sokat sgeített nekünk anno. de ez csak az egyik rész.

a másik: a subi, mint "hazai sikertörténet" sosem kapott akkora nagyon csúcsszuper kritikákat a zenéjére. elismerték, de ők is megkapták a hidegmeleget, ugyebár numetál-hajkurászás, stbstb. aztán, most 1300 embernek játszottak a pecsában. és miben gyökerezik ez a siker? hát persze hogy abban (is), hogy jó helyen voltak, vannak. a gimis kultúrában, amiről viszont egyáltalán nem gondolom, hogy szándékosan úgy írnak dalokat, hogy a gimisek szeressék. érted? ezt így nem tudod befolyásolni, vagy csak azzal, hogy kópia-dolgot csinálsz.

de ti azt akartok csinálni? vagy ti is a gimis népeket akarjátok? mert ugyebár csak abban van úgymond siker...

szóval, nem is tudom, mit akartam ezzel az egésszel, ill. de: hogy megnyugodjatok, és ne kezdjetek egyből mindenkit lezúzni (névnélküli, bár kitalálható megjegyzésekkel). és mindezt azért akartam leírni, mert szeretlek titeket, és fontos ez nekem. már, ha csak az írásom hosszát nézitek...

viscera Creative Commons License 2009.03.03 0 0 2178

A bevállaltan szubjektív kritikával nincs semmi gond, meg úgy egyáltalán egyikkel sem. Csak az olyanokon szoktam kiakadni, amikor valaki felületes, vagy hülyeségeket magyaráz bele valamibe, netán tényszerűen marhaságokat, vagy meg nem történt dolgokat ír - volt már pár ilyen.

Az is kiakasztó, ha valami rosszul van megírva. A minimum lenne, hogy aki kritizál, annak legalább legyen stílusa, tudjon helyesen írni, ne legyenek elírások, netán tárgyi tévedések. Ez ugyanúgy alap, mint egy koncerten a behangolt gitár, vagy a pontos játék. Tévedek? (Nyilván nem minden zenében alap ez, de most nem a szőrszálhasogatás a lényeg...)

Az szerintem nem színvonal, hogy egy 19 éves Jóskapista pl. lejön a koncertre, felveszi a sajtójegyet, aztán olyanokat ír le, amik meg sem történtek, meg elferdít dolgokat, netán leírja, hogy az utolsó zenekarból csak az első számot láttam, mert jöttek a haverok és be kellett velük rúgni, mindenesetre az alapján szar volt,

és ezek után azt gondolja, hogy ő a netes kritikus. Ilyen alapon én is lehetnék mondjuk nőgyógyász.

Sokszor van szó arról a jelenségről, hogy a net miatt sokan azt hiszik, tehetségesek lettek, csak ahogy Hofi mondta "ahhoz anyucikád nunája kell, és még akkor sem biztos".  Azaz, ha valaki leírja a véleményét, mert azt gondolja, hogy mondanivalója van, vagy mert ő is hozzá akar tenni valamit a maga részéről az undergroundhoz, azzal nincs baj, de akkor ott is elvárható lenne az a színvonal, amit a zenekarokon kérnek számon.

És hidd el, ugyanúgy kiakadok azon, ha valaki pozitív irányban elfogult, mert általam gyengének gondolt koncertről is kaptunk már pl. egekbe emelő kritikát, és akkor is azt mondtam, hogy "ez a csávó vagy részeg volt, vagy nem ezen a koncerten járt".

Ugyanúgy érvényes ez akkor is, ha olyan dologról írnak, ahol nem vagyok érintett.

Ez szerintem nem kettős mérce.

Előzmény: nine (2177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!