De fölhívom a figylemed,h. PFT-s barátaid részéröl kirekesztettnek bélyegzett vagyok!
Nemisigaz! :-DDD
Szerintem én még nem is bántottalak (no jó, egy ujjacskát már kaptál), pedig nekem a PFT-sek szinte mind az igaz barátaim (Pixy és macstappancsok éke feltétlenül!). Meg kellene valahogy értened, hogy nem vagy a kizárólagos igazság birtokában, a vitapartnereid is érett felnőtt emberek, tapasztalatokkal és önálló világképpel. Ha fölényeskedni próbálsz, visszavágnak; ha együtt gondolkodni, Te is több leszel!
Patrubány az újraszámolási marhaságával kifejezetten Orbán ellen dolgozik. Minél tovább húzza a fellebbezéseit, annál többen fordulnak szembe a Fidesszel. A volt min.elnök elvesztette egykori realitásérzékét és nyilvánosan támogatta a népszavazást, bízott a sikerben, amelyet magának vindikált volna. Persze a kudarc alól sem tud kibújni, hiába adott ki győzelmi jelentést.
Orbán elérte, hogy a magyarországi választók Patrubány szövetségesének és harcostársának tekintik. Erősíti ezt a hitet, hogy Orbán a 2002-es bukása után maga is csalás emlegetésével akarta menteni megtépázott tekintélyét. Így aztán le nem mossa magáról, hogy ő áll Patrubány reklamálása mögött.
Patrubány most került abba a pozícióba, hogy jól megzsarolhatja Orbánt: tényleg elmegy Brüsszelig és ezzel végleg lenyomja a Fidesz választási esélyeit, hacsak nem kap egy szép kerek summát vagy valami más kellemes dolgot, amely pénzre váltható.
A népszavazási ügyben teljesült Orbán régi óhaja, ismét az ő kezébe került a döntés egy fontos államügyben.
Nemzetközi bíróság talán elmarasztalná Mo-ot ilyen-olyan hibák miatt, de hogy megváltoztassák a végeredményt, az kizárt.
Ismétlem, hogy ez már csak amolyan utóvédharc P. részéről. Baromi nehéz lehet elfogadni, hogy ez sem jött be, pedig ő már valószinüleg azt hitte, hogy igen.
Azért ha utánagondolok, Patrubány nem tudhatta, hogy mi lesz az eredmény. Ha néhány körzet eredményét megtámadják és azt megsemmisítik, éppen az ottani igenek hiányozhattak volna az eredményességhez. Ezért talán helyesen tette, hogy nem erőltette a nem-aláírást.
A kijelentö elsö dolga lenne azt mondani,h. egy gyáva nyúl voltam, vagy hülye bamba voltam...mea culpa...
Nem olyan mókás ez az egész. Mégcsak nem is játék. Rideg valóság, amelynek következményei vannak és lesznek...
Mellesleg ahol "EP választások 2004.május" urnazáró címkék használhatók, ahol két zárószalag, két különbözö urnazáróval szerepelhet, ott egyéb disznóság is lehetséges. Az egészben az a legnehezebben megemészthetö számomra,h. a 46.sz. (Ifjúmunkás úti állt.i.) szavazókörzetben készült videófelvételeket kinek mondtam el elöször és az, hogyan reagált: "dehát az másutt is természetes volt..." Bizonyára a "kis herceg" bolygóján élek...:)
Tudod erre az országra nem jó fényt vetett, ahogyan a két "Schummel Pisser" az olympiai álgyözelmüket védték. Ezt a stílust vélem fölfedezni a népszavazás körüli herce-hurcában, az újranemszámlálási trükkökben.
Patrubány ott is hibát követett el, söt jellemzö rá, ahogyan öket indulatból védte. Nem volt teljesen alaptalan, de rossz diplomáciai érzékröl tanuskodott...
Persze hasonló hibát elkövettek a görögök is. Az ameriakiak meg egyszerüen megelözték az ellenörzési lehetöségeket...
Korábban már kérdeztem, de nem kaptam választ, talán te segítesz: érvényes volt a népszavazás és győztek a igenek. A kettős siker után a HT-magyarok miért vannak elkeseredve, és az indexfórumos igenpártiak miért szidják a magyar szavazók négyötödét ?
Akkor most ezek szerint van ezernél több MVSZ-megfigyelő, aki hajlandó egy tisztességes bíróság előtt kijelenteni, hogy vele hamis jegyzőkönyvet irattak alá? Mert ugye ez vagy világraszóló botrány vagy egy hatalmas rágalmazás-sorozat. Ha az MVSZ-nek van igaza és nem jár be minden lehetséges fórumot a gaz kormány perbefogására, semmi szükség rájuk. Ellenkező esetben viszont velük szemben van jogorvoslatok sorának helye. Ezt a mókát - akár ennek, akár annak - csak egyszer lehet eljátszania.
Apropó, mennyivel növekedett idáig az igenek száma? Félmillió hiányzik...
Patrubány akármilyen furfangos, itt valószinüleg hibát követett el.
Gondolom, ha a többséget nem is győzte meg, saját magát igen -- és feltehetően biztos volt a győzelemben. Ráadásul bár erről beszélt, valószinüleg maga sem hitte, hogy itt csalások lesznek -- mint ahogy utólag ez be is bizonyosodott.
Ezért nem készítette fel a MVSz embereit, hogy mit kell tenniük.
Mert valljuk be, ha tömegesen nem írják alá a jk-et, ennél sokkal jobbak lehettek volna a rágalmazások feltételei.
Azért nem adtam választ, mert nem tudom. Magam sem értem.
Nem vagyok MVSZ tisztségviselö, de ismerem az embereket. Sajnálom, de azt kell mondanom,h. a legtöbb ember gyáva, befolyasoható mert bizonyos mértékben kiszolgáltatott. Hihetetlen volt számomra, de amikor az egyik körzeti MVSZ ellenör ott rinyált,h. "nem kellett volna aláírnia, dehát olyan agresszíven követelték...", akkor nem írom le mit gondoltam. Egy idös, nyugdíjas bácsika volt...Ez csak egy példa.
Amilyen a magyar nemzet,olyan a Világszövetsége, tisztelet a kivételnek...
Ha az MVSZ-t gittegyletnek nevezik, akkor miért nincs más, erösebb, hitelesebb? Miért van a hasonlóan szétszórt zsidóságnak sokkal erösebb érdekérvényesítö és több világszervezete is? irigylem öket.
A politikai célokról lehet vitatkozni, bár pontosan soha nem fogjuk megtudni, mert nem látunk a fejekbe:
1. Patrubány nyílván egy nevéhez fűződő nagyvonalú akciót akart véghezvinni, amellyel revansot vesz a szervezete Orbánék által kezdeményezett leértékelésén és így jelentős poltikai tényezővé válhat Mo-on és a ht-on.
2. Orbán - bár a KÁP ügyét többszörösen talonba tette -- nem mert szembe menni a nemzeti jelszavaknak és rácsatlakozott egy akcióra, amelytől azt várta, hogy földbe döngölheti a kormányt.
3. Az kormánypártok célja főleg a 2. pont elkerülése volt, valamint az hogy továbbra is a kormány és a parlament kezében maradjon az ország irányítása.
>Németh jelenleg egy partvonalon kívüli politikus.
Ez stimmel.
>Saját magát helyezte oda, hogy mi az ő frusztrált véleménye, az talán csak a te számodra fontos.
Hát nem,
például nekem is fontos,
gondolom nem fox azzal meggyanúsítani, hogy új nicken jelentkeztem be. S tulajdonképpen azonos vagyok a kétségkívül hasonló gondolkodású Gonda Lászlóhoz.
Bár ami a hasonlóságot illeti, én soha nem értettem volna egyet azzal, hogy "el kellene felejteni az akciót", a "szégyenteljes" minősítést meg felháborítónak tartom.
Egyébként most látom először a topicot, azért merek beírni, mert figyelemmel követtem a népszavazást.
>Ami meg a mindenkori aktív min. elnököket illeti, nem hiszem, hogy bármelyik nagyon tapsikolt volna, ha saját meggyőződése ellenére, a parlamenten -- sőt az országon -- kívülről erőszakolják rá, hogy mit tegyen a kormánya.
Na ez aztán tutti így van.
De ettől függetlenül az akció helyes volt és szükséges is.
A politikai elit 15 éve nem tesz semmit ebben az ügyben.
>Vannak országok, ahol a népszavazás a demokrácia normál, mindennapi gyakorlási módja, nálunk a politikai ellenfél legyűrésének eszköze.
Ez is igaz,
s nincs is mit csodálkozni ezen.
>Mostantól egy kicsit nyugodtabban tevékenykedhet minden kormány, hála a nép bölcsességének.
Szerintem a népszavazási törvényt módosítani kellene és levinni az érvényességi küszöböt.
Ha a cél a kérdés rendezése, a határon túli magyarok állampolgárságszerzésének könnyítése, akkor sokkal előrébb vagyunk mint voltunk annak előtte.
Ma a kormánypártokat leszámítva - melyeknek a nemzeti elkötezettsége pontosabban annak teljes hiánya ugyebár közismert - minden politikai erő támogatja a gondolatot.
Ez pedig a népszavazás eredménye mert korábban egy-két periferikus szervezetet leszámítva senki nem állt mellé.
Egyébként hogy lehet szégyenteljes akcióról beszélni?
Szégyenteljes amit a kormány művelt, az emberek félretájékoztatása,
szégyenteljes a csalás és annak leplezése. Az Újranemszámolás, ahogy a kollega mondja.
Németh jelenleg egy partvonalon kívüli politikus. Saját magát helyezte oda, hogy mi az ő frusztrált véleménye, az talán csak a te számodra fontos. Az is csak azért, mert véletlenül nem áll talán távol a tiedtől.
Ami meg a mindenkori aktív min. elnököket illeti, nem hiszem, hogy bármelyik nagyon tapsikolt volna, ha saját meggyőződése ellenére, a parlamenten -- sőt az országon -- kívülről erőszakolják rá, hogy mit tegyen a kormánya.
Vannak országok, ahol a népszavazás a demokrácia normál, mindennapi gyakorlási módja, nálunk a politikai ellenfél legyűrésének eszköze.
Mostantól egy kicsit nyugodtabban tevékenykedhet minden kormány, hála a nép bölcsességének.
A kérdésre nem adtál választ. Az 1139 szavazókörben talált-e az MVSZ megbízottja akkor és ott visszaélést és megtagadta-e ezért a jegyzőkönyv aláírását?
"Jó lenne már elfelejteni ezt a szégyenteljes akciót!"
Ebben megegyeztünk.
De én inkább az ahhoz vezetö útat felejteném el. Azt ahogyan az orzság "snájdig" fönöke és a szoci és liberális kormány vezetöi megtagdaták saját alapelveiket, a nemzet egyik, történelmi okok miatt kierekesztett, általuk évttizedekig elfelejtett, majd most megatagadott állampolgárságukkal megosztották a nemzetet.
Mi lett volna annak az eredménye,ha Gyucsány is úgy vélekedett volna mint Németh Miklós?
A szégyentelen, a LB elnöke szerint is betarthatatlan népszavazási törvény, az egész mis-másoló OVB és szavazatnemujraszámlálosdi, rendkivül negatív fényt vet a magyarországi demokrácia állapotára. Ezt pedig valaki helyre kell tegye...de legalább is a következményeiért vállalni kell a felelösséget.
Belehajtottátok az országot ebbe a felelőtlen népszavazásba, amely nyílvánvalóan megbukott, a számok azt mutatják, hogy halvány remény sem volt az eredményességre.
Nem elég, hogy lejárattátok magatokat, képtelenek vagytok beletörődni a vereségbe, csalásról beszéltek és nemzetközi fórumokon is folytatni akarjátok a Mo elleni támadásokat.
A Fidesz legalább rájött, hogy nem vállalja tovább a pofozógép szerepét és kilépett a játékból, de ti ezt sem tudjátok megemészteni, az utolsó töltényig folytatjátok a vesszőfutást.
Patrubányból és követőiből egyszerűen hiányzik az intellektuális képesség, hogy felfogják, hogy a játszmának vége.
Jó lenne már elfelejteni ezt a szégyenteljes akciót!