Keresés

Részletes keresés

PSB fan Creative Commons License 2019.03.07 0 0 372

Valószínűleg arra gondolt, amit itthon a telekom és a upc is csinál (lehet, más szolgáltatók is). 

De a free wifikre simán rá lehet csatlakozni bármivel. Akár a metróban is. 

Előzmény: quad (371)
quad Creative Commons License 2019.03.06 0 0 371

Bocs, de nem nagyon értem ezt a WiFi-s dolgot. A WiFi-nek semmi köze a SIM kártyához. (A Wifi-s készülékek jó részében nincs is SIM kártya)

Előzmény: sitamica (370)
sitamica Creative Commons License 2019.03.06 0 0 370

Mi vasárnap jöttünk haza Moszkvából. A város felemás. A nevezetességek nagyon szépek, egyébként olyan szűrke város. Senki nem beszél angolul, de egyébként segítőkészek akár útbaigazításban, akár bőrönd cipelésben. Mindenhol van WIFI, de felcsatlakozni csak orosz sim kártyával lehet. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy itthon vettünk egy Vasco nevű fordítógépet, aminek saját hálózata van. Olyan, mint egy telefon. Tudsz vele telefonálni, netezni, fényképezni, le lehet rá tölteni a város térképét, de tud navigálni és 24 nyelven fordít (nem google fordító módon), felismeri a dialektusokat is. Itthonról lehet feltölteni a kártyát, tehát nem tudod magad túlkölteni. Mi 50 dollárt töltöttünk fel rá, amiből 10 nap kint tartózkodás után 29 dollárt haza is hoztunk. Ez a pénz a számlán marad, nincs időkorlátja. Mindenkinek ajánlom! 

rutthin Creative Commons License 2019.03.01 0 0 369

Mi vonattal mentünk Moszkvába, úgy oldottuk meg a pénzváltást, hogy Csapon Ft-ot Grivenyre váltottuk, majd Kijevben a Grivenyből vettünk Rubelt! (igaz, be kellet járni a város vagy 20 pénzváltóját, hogy össze jöjjön a kívánt összeg...) Így kb. 4.30-ba volt a Rubel. Aztán még Moszkvában váltottunk Eurot, szinte mindenhol van váltó, az árfolyam szinte azonos volt. Persze ha repülővel utazol, akkor ez nem játszik...

Előzmény: Kataline Acs (359)
quad Creative Commons License 2019.03.01 0 0 368

Mondjuk az automatából történő külföldi kp felvétel időnként szintén a rablás kategóriába tartozik, csak az törvényes. :-( 

Előzmény: Kataline Acs (367)
Kataline Acs Creative Commons License 2019.03.01 0 0 367

Köszönöm a válaszokat. Azt hiszem, maradok az euronál. Nem szeretem a dollárt, idegen tőlem. A kártyavisszaéléstől meg tart az ember. Esetleg még automatából kivenni pénzt, de azért valamennyi kp. kell. 

Előzmény: quad (366)
quad Creative Commons License 2019.02.28 0 0 366

Sok helyen igen, de messze nem mindenütt! Pl a hozzánk legközelebb lévő boltban -  ami egy Dixi élelmiszerbolt volt -  se lehetett. 

Paypass még gyerekcipőben jár, ha meg kiadod a kezedből a kártyát bármire számíthatsz.

Mondjuk a lenyulásokat téríti a bankod, kár nem ér, de azonnal le kell tiltanod a kártyát, és ott állsz pénz nélkül. 

Előzmény: PSB fan (365)
PSB fan Creative Commons License 2019.02.28 0 0 365

Felesleges bármit vinni, gyakorlatilag mindenhol lehet kártyával fizetni.

Kataline Acs Creative Commons License 2019.02.28 0 0 364

Szpasziva! :D

Előzmény: quad (363)
quad Creative Commons License 2019.02.28 0 0 363

Az a gond, hogy én inkább Szentpéterváron vagyok inkább ismerős.

Azért megadom az egyik legnagyobb szentpétervári pénzvátó honlapját, szerintem nem lehet nagy eltérés a két város között

https://ligovka.ru/

Előzmény: Kataline Acs (362)
Kataline Acs Creative Commons License 2019.02.28 0 0 362

Elnézést, van valami honlap címed, ahol a moszkvai árfolyamot meg lehet nézni ? Mert most keresgélek, de oroszul nem tudok... Tudom, sok kérdés és kérés, de nagyon köszönöm!

Előzmény: Kataline Acs (361)
Kataline Acs Creative Commons License 2019.02.28 0 0 361

Köszi szépen. Akkor nem pikkelnek a dollárra annyira. Csak mert olvastam, hogy az oroszok menekülnek a dollártól! 

Előzmény: quad (360)
quad Creative Commons License 2019.02.28 0 0 360

Elvben mindegy mit váltasz, de az elképzelehtő, hogy ha forintot váltasz Euróra vagy dollárra, és azt utána Rubelre, egy kicsit más lesz a végeredmény, de ehhez utazás előtt kell megnézni valamelyik moszkvai pénzváltó árfolyamát. (Naponta változhat)

Kataline Acs Creative Commons License 2019.02.28 0 0 359

Sziasztok, lehet mennék városlátogatásra ki Moszkvába. Eurot érdemes vinni vagy dollárt? Vagy mindegy, mert a váltóban egyaránt beváltják? Mert hallottam, hogy a dollárt Amerika miatt most tán nem szeretik annyira. Köszönöm előre is a válaszokat! 

Inkognitó987 Creative Commons License 2019.02.19 0 0 358

Igen, próbálkoztam. 😁

Köszi  😊

Előzmény: quad (353)
quad Creative Commons License 2019.02.18 0 0 357

Te koedukát fürdőt kerestél. Amennyire tudom külön női fürdési lehetőség létezik.

(Az orosz fürdőkben általában egy szál lepedő a dressz kód)

Előzmény: sitamica (356)
sitamica Creative Commons License 2019.02.18 0 0 356

Köszönöm a választ. Alapból télen nekem sem ez a legfőbb vágyam, de mi egy sportverseny miatt utazunk és a verseny előtti lelazításhoz lett volna jó egy fűrdő, de úgy tűnik mégis kimarad :(

quad Creative Commons License 2019.02.18 0 0 355

Én több mint tíz éves moszkvai tartózkodásom alatt nem igazán éreztem késztetést arra, hogy elmenjek egy orosz fürdőbe.

Szerintem olyan, hogy koedukált már nincs. (régen se nagyon volt) Olyan van, hogy egy kis szeparált részt bérel ki egy társaság, férfiak nők vegyesen, de onn nem a fürdés a fő cél.

Itt van a legjobb moszkvai fürdők felsorolása oroszul. 

http://markakachestva.ru/amenities/2281-luchshie-bani-moskvy.html

Az első volt a maffiózók kedvenc találkozó helye. (talán még most is az) 

Előzmény: sitamica (354)
sitamica Creative Commons License 2019.02.18 0 0 354

Esetleg valaki járt Moszkvában fűrdőben? Olyat keresnék ami koedukált, de sajnos nem találok információt.

Köszönöm előre is!

quad Creative Commons License 2019.02.16 0 0 353
Előzmény: quad (352)
quad Creative Commons License 2019.02.16 0 0 352

Az interneten kerested? :-)

Pl a legelső találat: https://www.mos.ru/en/news/item/28383073/

Előzmény: Inkognitó987 (351)
Inkognitó987 Creative Commons License 2019.02.16 0 0 351

Sziasztok, végre egy aktív moszkvai fórum. 😊

Tavasz végén utazunk Moszkvaba egy csoporttal, még sosem jártunk ott. Nem nagyon találok infót napijeggyel kapcsolatban (tömegközlekedés). Létezik 1, 2 vagy 3 napos? Árat is tudtok írni?

Hálásan köszönök minden segítséget, javaslatot, akár infót is, hol olvasgassunk hasznos dolgokat. Szép estét minden kedves tagnak! 😉

cshgy Creative Commons License 2019.02.06 0 0 350

30 év után készülök újra Moszkvába, úgyhogy van mit tanulnom itt a fórumon. Köszönet mindenért! A vízummal kapcsolatban annyi már körvonalazódott, hogy a Vízumközpontot nem lehet megkerülni, de az a kérdésem, hogy a voucher-gyártó oldalakat sem lehet? Van olyan szállás, amely elküldi a foglalás visszaigazolását úgy, hogy azt elfogadják? Mert ha jól értem, egy sima pl. booking.com-ról érkező visszaigazolás nem elegendő. 

Tuzorke Creative Commons License 2019.02.05 0 0 349

Szia! Vnukovón, ahogy kijössz az épületből, elmégy jobbra vagy száz métert, majd menj át az épület előtti út másik oldalára és a parkolóház után fordulj balra, mintha át akarnál menni a Moszkvába menő buszok régi megállóihoz! Na, ott a sorompóknál balra volt egy jegyárusító konténer, ha szerencséd van megvan még. És, ha nincs, akkor meg bemégy 38,-Rub helyett 55,-Rub-ért egy a sofőrnél vásárolt vonaljeggyel az első metróállomásig, oszt onnan már sínen vagy. Igaz buksz 34,-Rub-ot, de ettől még talán marad sörre is. Esetleg nézz körül bent is, mielőtt kijössz, hátha van már valami kulturált jegyiroda ott is! A befele menő buszok megállóit áthelyezték kb 100 méterrel feljebb, jobbra egy kis utcába. A Trojka jegyről már írtam itt elég részletesen, hadd ne írjam le mégegyszer! Ne költs feleslegesen, de érezd magad jól! Üdv! Tuzorke

Előzmény: jozsi550 (348)
jozsi550 Creative Commons License 2019.02.03 0 0 348

Üdvözletem mindenkinek!

Valaki tudja,hogy a vukovon lehet e trojka kártyát venni és hogyan?

sitamica Creative Commons License 2019.02.01 0 0 347

Köszönöm szépen a választ. Ha sikerül ki fogjuk próbálni, bár februárban utazunk és most igen hidegek és nagy hó van arra :)

Előzmény: Tuzorke (346)
Tuzorke Creative Commons License 2019.01.31 0 0 346

Szia! Még nem próbbáltam ki, de attól még létezik a moszkvai libegő! 2018.11.27.-től üzemel. A Лужники stadiontól megy fel a Moszkva folyó felett a Lomonoszov egyetem felé a Воробьевы горы nevü dombra. 720 m hosszú és 1.600 fő/óra a kapacitása 35 db 8 fős kabinnal. Orosz neve Московская канатная дорога, azaz Moszkvai drótkötélpálya. Сергей Собянин polgármester is megáldotta, itt megnézheted:

https://www.mos.ru/mayor/media/video/6873057/

2018.12.27.-ig ingyenes volt, de most, ha jól tudom ennyiért mehetsz vele:

Felnőtt jegy hétköznap egy útra 200,- Rub, Oda - vissza 350,- Rub, Hét végén, ünnepnapon egy útra 250,- Rub. Oda - vissza 400,-Rub.

Gyereknek 6 éves korig ingyenes, 7-14 év között egy útra hétköznap 150,-Rub. Oda - vissza 250,- Hét végén, ünnepnapon 200,-Rub. Oda - vissza 350,-Rub. Lehet fizetni Trojka bérlettel is, ha "кашилок"-ba tettél rá pénzt.

Nyitva hétfő 16:00 - 22:00-ig, a többi napon 12:00 - 22:00-ig, menetidő 5 perc. Jegyet a neten is vehetsz itt:

http://srkvg.ru/#/

A metró térképeken a talán pirosnak nevezhető kettős vonallal jelölt új nagy körgyűrű az M14-es vonal, vagy más néven Московское центральное кольцо, röviden МЦК. Nem a hagyományos metrókocsik járnak rajta, hanem a magyarországi elővárosi vonatokhoz hasonló modern, légkondis, wifis szerelvények. Nem próbáltam ki, de szerintem a 438,-Rub-be kerülő háromnapos egységes "единый" bérletnek is jónak kell lennie rá, hiszen ez is a metróhálózathoz tartozik. A Trojka "кашилок"-ot viszont kipróbáltam, a metróból teljesen az utcára kimenve szálltam át, de a jegyérvényesítéskor nem vont le semmit a gép. Ez így rendben is van, mert a Trojkáról azt mondják, hogy 1,5 órán belüli metró átszállásnak ingyenesnek kell lennie vele, tehát elvileg akár ingyen vissza is mehettem volna a nagy metróra ezen időn belül.

A Trojka jegyről még azt kell tudni, hogy 50,- Rub a kiváltási ára és vehetsz rá 1-2-60 utazásra jogosultságot, 55-110-1.900,-Rub áron. Vehetsz rá egységes bérletet 1, 3, 30, 90, 365 napra 230-438-2.170-5.430-19.500,-Rub áron és van még egy csomó más variáció is, például csak felszíni közlekedésre jogosító TAT utazások, helyközi Стрепька ... stb.

Mindezek mellett dobhatsz rá pénzt "кашилок" üzemmódra is. Ha mindegyik részen van pénz, akkor először a fix utazásokat fogyasztja, aztán a kasilokot. A kasilokkal egy út 38,- Rub, másfél órán belüli első átszállásnál 21,-Rub, a többi ingyenes, tehát 59,-Rub/1,5 óra. Kasilokos üzemmódban az érvényesítés után 7 percet kell várni, hogy ugyanannál a bejáratnál mégegyszer le tudd húzni, a 3 napos egységes bérletnél ez a várakozási idő 20 perc, hogy be ne engedd a fél várost. Tudj meg többet itt!

https://troikarta.ru/tarify/

Előzmény: sitamica (339)
19Mayor Creative Commons License 2019.01.23 0 0 345

Sziasztok!

Július elejèn megyünk a családdal Moszkvába.Sokat olvasom a kerdèseket,válaszokat,ami sokat segít, hálás vagyok mindenkinek.lenne kèrdèsem: a írták többen ,hogy a meghívó levelet a hotel intèzte a foglaláskor.Minden Hotelben megy az ügyintèzès ,kèrni kell külön, jobb ha magam intèzem,hogy jövök ki jobban?

Előre is köszi!

PSB fan Creative Commons License 2019.01.22 0 0 344

Nehezen tudnám elképzelni, hogy arra külön jegy kellene, a sima jegy működött.

Előzmény: sitamica (342)
PSB fan Creative Commons License 2019.01.22 0 0 343

Kívülről megnézheted őket, a belépéshez értelemszerűen belépőjegy kell.

Előzmény: JÓZSEF5010 (337)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!