Keresés

Részletes keresés

ke_p Creative Commons License 2003.02.19 0 0 10
Zadar: 1981-ben jártam ott és az Adrián az egyetlen hely, ahova nem mennék vissza. Nem akarlak elszomorítani.
Utoljára a múlt nyáron jártam Horvátországban, az Isztrián, kellemesen csalódtam, mert sok minden megváltozott. Anno a turistákat jobban átverték, mint nálunk a Balatonon, most egyszer próbálkoztak egy kikötői étteremben egy extra hétkunás tétellel. Ennyi volt az egész.

Viszont életem egyik legszebb élménye volt a Krka vízesés. Látványnak is gyönyörű, de nyáron fürdeni is klehet benne, és az mindennél csodálatosabb. Kristálytiszta, álladóan cserélődő víz és a sziklába vájt, sima, járható felületek.

Zadarban van a Maraska nevű likőrgyár, ha szereted a maraskínót (fene tudja, hogy kell írni) akkor ne hagyd ki. A kedvencem töményileg a Travarica, ami a régi lengyel Zbrjowkához hasonlít.

Jó utat!

kekszon Creative Commons License 2003.02.19 0 0 9
2 ezer kuna bőven elég, feltéve, ha nem akartok dőzsölni! A Kornati szigeteken még nem voltam, de eddig csak jót hallottam róla. Zadar télleg szép, és még egy jótanács Krka-ra! A diák jegy olcsóbb, mint a gyerek (kicsit furi), bár nincs kiírva (legalábbis 2001-ben még úgy volt!).
Plitvice:
Az egészet végig akarjátok nézni? Mert tudok egy utat, ahol be lehet lógni (egyáltalán nem veszélyes, sőt!), de akkor nem tudjátok a hajót használni, mivel azon kérik a jegyet. Ha nem használsz hajót, akkor vagy rövid vagy nagyon hosszú túrát tudsz csak tenni! Bár volt olyan, hogy a hajóra is fel tudtunk menni jegy nélkül:)
Ethan Hunt Creative Commons License 2003.02.18 0 0 8
Zadar maga is nagyon szép, de ha van rá lehetőség, az ajánlatom: egy hajókirándulás a Kornati szigetek közé és a Telascica-ba nagyon szép. Én vitorlázni szoktam arra (3 hét múlva megyünk!! :))), azzal egyszerűbb a szigeteket bejárni.
Előzmény: alpesi (7)
alpesi Creative Commons License 2003.02.18 0 0 7
Köszi a választ! A Krka nemzeti parkot és Plitvicét beterveztük előre! Hvarba szeretnénk még átkompolni /Hu, de jó szó!/. Az árakkal kapcsolatban úgy gondolom, hogy kb. 2 ezer kunának elégnek kell lennie 5-6 napra. (Bár többet nem istudok szánni per pillanat erre a kirándulásra.) Azért viszünk majd kaját is magunkkal.
H_G!
A piát feltétlenül megkóstolom. A bureket szeretem, de édességet nem igen eszem. A tortát majd elmeseli a nejem és a fiam, hogy milyen izű.
Előzmény: kekszon (5)
H_G Creative Commons License 2003.02.18 0 0 6
Van arrafelé egy igen jó büféhálózat, a Delta, ahol viszonylag olcsón lehet kajálni, pl. melegszendvicset (olyan, mint a gyros, de hús helyett keménytojással), burekot és más hasonló sós-túrós sütiket, de főleg diós-csokis tortát, az nagyon-nagyon finom! A közértben föltétlenül vegyél "Dioklecijan" proseket (aszúbort) és Jamnica ásványvizet, szuper jók!
kekszon Creative Commons License 2003.02.18 0 0 5
Szia alpesi!

Én már jópárx jártam Horvátországban, legutóbb 2001 nyarán. Bejártam az egész tengerpartot. Ha szép dolgokat akarsz látni, akkor mindenképpen menj el a Plitvicei tavakhoz, a Krka nemzeti parkba (Sibenik mellett) és ajánlom Trogir városát, ami nekem nagyon tetszett, de az kicsit messzebb van Zadar-tól (Splithez van közelebb).
Árak:
Ha be akarsz ülni egy kevésbé elegáns helyre, akkor kb. 30-60 kunára kell számítanod egy tál ételre, attól függően, hogy mit kérsz. Pl. a tintahal ez a kategória, és a csevabcsicsa (gőzöm sincs, hogy kell írni) is. A bolti árak kb. másfélx-esek az itthonihoz képest, jobban jársz, ha sok, nem romlandó, kaját viszel magaddal. A belépők úgy emlékszem nem olyan húzósak (kivéve Plitvice!), ajánlatos diákot, vagy diák utánzatot vinni, mert pl. nekünk elfogadták a magyar diákot is és fele árért mentünk be a Krka parkba (ez gyönyörű hely!!!!).
Egyéb kérdésekre is szívesen válaszolok(ha tudok).
Csövi

alpesi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 4
Az "utazás Horvátországba - merre??? topicra gondolsz?
Előzmény: ona (3)
ona Creative Commons License 2003.02.17 0 0 3
Szia
a másik topicot nagyon sokan látogatják és ott nagyon sok kérdésre választ kaphatsz Horvátországgal kapcsolatban!
Előzmény: alpesi (2)
alpesi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 2
Hát ez az üzlet úgy látszik, hogy nem igen akar beindulni, pedig nagyon várom az infókat a feltett kérdéseimre. Segítsetek!!!!!
Előzmény: alpesi (1)
alpesi Creative Commons License 2003.02.16 0 0 1
Még mindig várom az infókat!!! Help!! Hilfe!!! Segítésg!!!
Előzmény: alpesi (0)
alpesi Creative Commons License 2003.02.14 0 0 0
Hát nincs nagy tolongás a topikban. Legalább az árakról írjatok már valamit! /Horvátországban még nem jártam, ui. elkötelezett hive, megszállotja vagyok az Alpoknak. Előre is köszi, ha valaki reagál.
Előzmény: alpesi (-)
alpesi Creative Commons License 2003.02.12 0 0 topiknyitó
Áprlisban öt napra Zárába utazunk. Ha valakinek vannak jó tippjei, hogy mit érdemes csinálni és megnézni /az útikönyv ajánlatokat ismerem/ az legyen szíves ossza meg velem! Érdekelnének például jó kis kajáldák is, ui. önellátóak leszünk. Kiváncsi lennék az árakra is. Előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!