Mantra76 nem kell őket védeni,az építésvezető szavait idézem neked,"sok embertől elvettem volna a szakmunkás bizonyítványt"ezen az építkezésen!sajnos ez így van,főleg a gépészeti munkák voltak nagyon hanyagok,nekem a sógorom víz-gáz szerelő,de mikor meglátta a képeket fogta a homlokát,az esztétikára nemigen adtak inkább a funkcióra,de még arra sem nagyon,ahogy eset úgy puffant,a mi konyhánk 17 centivel keskenyebb lett,a tervrajz szerintl(ez azért dúrva)persze mindenhol megvannak ezek a dolgok,de ha magad csináltatod,akkor megválogathatod az kivel dolgoztatsz! Megmondom őszintén nekünk nem tetszettek azok a csempék amiket ajánlottak,mattosak szintelenek élettelenek voltak,persze kinek hogy,és lehet is rajta spórolni,de azért csak azt nézi az ember mindennnap,akkor olyan legyen amibe jól érzi magát,de mind ugyanaz volt 4 féle színben,és nagyon azokat erőltették,biztos arra kaptak nagyobb kedvezményt.barátom is most költözött be nemrég a lakásába,és ott mind a csempésnek a konyhásnak,volt saját bemutatóterme ahová el lehetett menni megnézni hogyan néznek ki felrakva,sokkal könnyebben el lehet dönteni mint hogy kezedbe fogsz egy db csempét,és elképzeled milyen lehet a falon. ha nem tetszett az alapáras akkor választhatott 100 közül még,ugyanúgy a konyhásnál.Itt meg ez van válassz!Na mindegy ezen már nem lehet változtatni,de legalább költözhetnénk,mert nekünk tavaly augusztusi a szerződésünk,a műszaki időpontjára,az meg nem most volt.
Gondolom sokan kaptatok a napokban március 30-ra szóló szavazási értesítőt és gondolom sokan nem tudjátok, hogy miről is van szó. Én sem tudtam és bárkivel találkoztam, ők sem.
Így hát íme, a kerületünkön keresztül haladó Külső Keleti Körút egy szakaszáról szól a kérdés:
Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest, XVIII. kerület kertvároson átmenő forgalom csökkentése érdekében a fővárosi terveknek megfelelő nyomvonalon megépüljön a Külső Keleti Körút, oly módon, hogy a Flór Ferenc utca Nefelejcs utca közötti szakasz mélyvezetésű, zárt, fedett kialakítással készüljön el?
És íme egy link, ahol láthatjátok hogy hol és hogyan megy az út, szavazzatok!
Olty: a bank csak akkor utal, ha meg van kötve a biztosítás. A biztosítás minimál összege (ingatlan) a felvett hitel összegétől is függ, a felett, pedig ahogy kuutamolla is írta van külön ingóságra is biztosítás, és az ingatlanodat pedig annyira biztosíthatod a minimum felett, amennyire akarod, természetesen az ésszerüség határai között.
Amúgy akár újat akár használtat veszel nem úszod meg a szervezkedést. A régi lakás tele van hibákkal, melyekről csak később szerzel tudomást, rengeteg pénz kell a felújításra, és azokat is mesteremberek végzik, tehát az azokkal történő egyeztetést semmi képpen sem úsznád meg. Amúgy nekem költöztek barátaim, ismerőseim újba, és mindenkinél ennyi, vagy még több az ügyintézni való. Ja, és mi pont a csempe mizéria elkerülése végett nem vittünk csempét, hanem választottunk azokból amit felajánlottak (amúgy nekünk tetszettek is, mint ahogy azt anno írtam is), mert vagy szinte minden nap ott kell lenni, és felügyelni, mintha saját házat építenél, vagy utána van az, hogy vagy hiszel a kivetelezőknek, vagy nem.
Nem tudom, hogy tényleg vannak-e már lakók, majd ma rákérdezek, mert megyünk hatra konyhabútort átvenni.
Nem akarom a csapatot védeni, de az építő ipar ilyen, máshol se jobbak, és hibák, bakik mindenhol vannak. Nekünk pl. az erkély ablakok, és ajtó (négy nagy) vannak teljesen megvetemedve, elgörbülve. A műszakin jegyzőkönyvbe is vettük, hogy cseréljék, de azért próbálkoztak a javításával... ez van. Időhúzás, mert az olyan görbületet nem tudom, hogyan lehetene kivasalni.
Megnézzük ma hogy állnak a dolgok, megcsináltak-e már mindent, amit a műszakin észrevettünk, és szerintem lassan költözünk mi is kb. Beku76-ékkal együtt, húsvét tájékán.
Az ingatlan nagy része benne lesz a társasház biztosításában mondjuk 200e Ft/m2-ig, biztos van mellette víz üveg stb.
A tiedben kérhetsz az ingatlanra plusz értéket, ha pl leég a ház, akkor ne csak 200et fizessenek a társasházi bizt alapján, hanem kérsz rá még +90e-t m2-enként.
Emellett mondhatod azt, hogy ingóságod 3 m ft, mert tv , hifi videó stb x e, ruhák ennyi, háztartási gépek amannyi. És ékszer ilyenolyan érték.
Tehát ha tűz van, és minden porig ég, akkor szinte mindened fedezve van. Ha csak ingatlanbizt-od van, és rabolnak, arra nem volt biztosításod, akkor így jártál.
Megkötés. ha hitelt veszel fel, anélkül szerintem egyik vbank sem ad. Akkor érdemes a bank sajátjával kötni mondjuk 3 hónapra, és azalatt van időd rendesen körbenézni, és választani.
Most voltunk a kecónál,és már vannak lakók:))5. ütemben,2 lakáson is volt már redőny,gondolom ők vagy a készpénzesek,vagy nem erstések,mert mi azok vagyunk és még sehol semmi! Biztosítással kapcsolatban tud valaki vmit,hogy mikor kell megkötni?Szerintem addig nem utal a bank amíg nincs de az irodában azt mondták hogy majd utána kell kötni! Egyébként egy kicsit tököm tele van ezzel a kontár csapattal,a konyhaszekrényünket elrontották,mintás ajtót kértünk és simát raktak fel,és még azt állitja neki az van felirva,persze méret sem stimmle itt ott,de nekünk lett igazunk.A csempét mi vittük és amikor felrakták elmentünk megnézni,aztán kb 3-4 bontatlan doboz még volt ott meg több darab,persze most kérdeztük a burkolót hol a csempénk,azt mondta pont elég volt nem maradt egy darab sem.Most vitatkozzunk egy olyannal eki nem az idén barnúlt,amúgy is mikor megláttam szemem ketté állt hogy ez a vállakozó a burkoló,én nem vagyok rasszista csak gyűlölöm őket:) Ha tudtam volna előre ez ennyi herce hurcával jár már rég vettünk volna egy használtat!
megkérdezhetem, hogy ki mikor költözik? Esetleg valaki már be is költözött (kulcsokat már adtak állítólag...)? Mi húsvét körülre tervezzük (a bankkal úgy túnik okés minden). Várjuk már...
A biztositó csak úgy nem fizet,attól függ mire terjed ki a biztositás,mert egy sima lakásbiztositás az még kevés hogy fizessen ha kirabolnak,azt álltalában különböző elemi károkra rajtad kivűl álló okokból történő rongálódás,földrengés,tűz,villám,vihar stb.Az hogy ha elviszik a TV-t meg a számitógépet arra tutti nem fog fizetni,max a zár miatt vagy ajtó miatt amit megrongáltak,ezekre szerintem külön kell biztositást kötni aminek természetesen magasabb költségei vannak!
Kérdéseid egy részét rögzíti a szerződés, más része számomra is homályos. A társasház már meg van alapítva, van Alapító Okirat, ebből kapnunk kellett volna kérés nélkül is ami a sajátunkra vonatkozik. Az első közgyűlés alkalmával általunk megválasztott közösképviselő veszi át a ház közös területeit és neki kell a hibajavítást számonkérni. A kertet nem tudom hogy van, szerintem ahhoz nem kell külsős. A közös területek után a birtokbaadástól kell fizetni, de hogy ki és milyen közösköltség alapján számolja ki ezt személyre szabottan azt nem tudom.
Amikor a legutóbbi betörésekről olvastam, először a villanypásztor jutott eszembe, aztán hogy egy igazi békebeli kukkolós öreg nénit kéne a házba költöztetni. Ezt poénnak szántam, de az biztos, hogy ha mi figyelünk egymásra és a másikéra is akkor azzal megnehezítjük a betörők dolgát. Ettől persze még lehet kamera is, meg mozgásérzékelős lámpa a hátsó fronton.
Anno volt téma, de most hosszadalmas lenne visszakeresni. Van aki tisztában van azzal, hogy hogy is lesz ez a társasházzá alakulás? Mikortól, milyen óraállástól fizetjük mi a számlákat. A közös területeket ki veszi át? Azok hibáinak javítását kinek kell kérni? A kertfenntartásra szerződnünk kell majd valakivel?
Nem feltétlenül jobb egy lakópark attól, hogy van benne kamera. A bartánőm egy óriási komplexumba költözött, a lakók belátnak egymás lakásába, gondok vannak a fűtéssel, igaz van kamera rendszer meg portás, amit nem ők választottak, és a költségeit majd fizethetik is.
Nem tudom, hogy a kamerarendszer költsége és annak elrettentő hatása egyensúlyban áll -e egymással.
Még egy kérdésem lenne. Ha van az embernek biztosítása, kirabolják, és nem találják meg a tetteseket, fizet a biztosító. Ha megtalálják őket akkor is fizet??
Szerintem pedig a kamera lenne a legjobb megoldás,annyit mindenkinek megérne hogy azért vissza lehetne keresni ha történik valami,mert az már kézzel fogható,na meg ha észre veszik a srácok akik éppen szeretnének bemenni vhová,akkor lehet átgondolnák mi legyen.a legtöbb új építésű ház(a jobbak)fel vannak szerelve kamerával!De ugye ameddig nem alakul meg a társasház addig ezt nem lehet megcsinálni!Bár nem tudom hol mennek be ezek,mert ezen az 5 ponton záródó ajtón elég nehéz át barkácsolni magát az embernek,ha meg az erkély felől le van húzva a redőny akkor azzal is el kell szórakozni,persze ezeknek nincs akadály! Szeretném azért egyszer megnézni ahogy alszom a nappaliban vagy TV-t nézek és valaki piszkálja az erkélyajtót:))
Tavaly nyáron nálunk volt a 2.emeleten próbálkozás...nem sikerült, de a kiscsóka leballagott az első emeletre és ott próbálkozott kívülről (kukára állva). De nem volt szerencséje, mert a lakó felébredt (ilyenek a terhes nők) és elkergették...
ugyhogy sajna egyik emelet sincs biztonságban...ezért szorgalmazzuk az összefogást...én már próbálkoztam, de volt akinek nem tetszett a kamera megoldás..pedig nem drága
A betörések napján a leendő patk területén többenláttak egy fehér autót,olyat amilyet azok használtak akik vágták a fákat a területen.Ha valaki esetleg látott valamit fontos lehet.
A héten hétfőn,és pénteken 18:00 és 19:00 között törtek be a 3-ik ütemben két földszinti lakásba.Az első helyen rosszul volt beállítva az egyébként jó minőségű riasztó,de mivel az összes érzékelő késleltetve volt ezért volt ideje a betörőknek letépni a hangszórót.A hangszóró is rosszul volt szerelve,mivel ha letépika akkor is szólnia kell. Egyébként csak egy hangszóró volt ami hiba.Minimum 2 hangszórót kell felszereltetni: egyet belülre,egyet kívülre de nem árt eldugva egy harmadik. A második lakásban nem volt riasztó.Az egyik idősebb lakó észrevett a betörőket,akik szintén észrevették Őt ezért már indultak is.Így nyert egy Lcd tv-t a második lakás tulaja,mivel azt inkább ott hagyták.Pofátlanul még köszöntek is a házban lakónak.3-n voltak,kettő bent dolgozott a lakásban,egy pedig falazott kint. 3-5 perc alatt végeztek,úgyhogy a multialarm cégeket el lehet felejteni.Mérik az időt 5 percnél tovább nem maradnak,nehogy lebukjanak.A ,,park" felől jöttek be,van egy kiskapunk amit a nyáron építettünk,ezen jöttek be.De a kerítés sem akadály,mert másodpercek alatt szétvágják lássátok a múlt hónapban a kettes ütemben.Az a lakó aki látt a őket azt mondta,hogy szerelőruhát viselt az egyik.Valószínűleg ugyanaz a csapat tört be a földszinten a 2-es ütem,illetve a 3-as ütem 2 lakásába.A teraszajtón mentek be egyébként.Konklúzió: alapból kell riasztó minden földszinti,és 3-ik emeleti lakásba,de ne lúzerrel szereltessétek.És többször kipróbálni! A rendőrök lekakilják az egészet. 1 óra múlva jöttek ki,nyomozó kisejött úgy kell hívni telefonon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az első emeletre is elég könnyű bejutni : pl odatolják a kukát és simán bemásznak.Mi még azt találtuk ki a házban/3-s ütem/,hogy beteszünk hátra a kertbe pár kandellábert ugyanis este semmit nem látni hátul.Novemberben a 3-ikra törtek be,de ott sem volt riasztó! Még valami: a modernebb riasztók tudnak egy olyan funkció hogy riasztás esetén azonnal telefonon riasztanak akár 5-6 számot. Nekem ez a megoldás tetszik a legjobban.Multialarm nem fog kiérni 5 perc alatt,kidobott pénz.
Imádom az új lakók problémáit...de engem még mindig jobban foglalkoztat, ami talán minen ütemet érint: tegnap megint feltörtek egy lakást és teljesen kipakoltak!!!!
Mérhetetlenül fel vagyok háborodva és nem hiszem, hogy nem lehet semmit sem csinálni...
Ha valami miatt gyorsan kell költöznetek, vegyétek kezetekbe az ügyintézést! Mi is azt gondoltuk kis naívan, hogy központilag intéznek mindent. 1 hét után rájöttünk nem.Nektek kell nyomulni,telefonálgatni, bankba bejárni.Ugyanis mindenkinek ráér minden.Ha OTP-sek vagytok pláne járjátok ki személyesen,ott pikk-pakk elintéztek mindent.
A műszaki átadás után mannyi időn belül lett meg? Jól emlékszem, hogy ez az V. ütem?
Én ma reggel voltam a lakásban (VI. ütem) szélvészgyorsan haladnak és a minőség is kielégítő. A jóidő is a kezükre játszik... Nekünk levélben febr 28-ára igértek műszaki átadást, de pontosabbat nem tudunk. Azt mondják, tartani tudják a határidőt. Az igyekezeten nem múlik az biztos... :o)
Egyenlöre csak azt tudni róla, hogy jogerős. Remélem kétszer egymás után nem bökik el. Hogy jut el ez a bankhoz? Én viszem vagy valami központi megoldás van? És a tulajdonról lemondó nyilatkozat? Nekem kell levadászni mindent, vagy közreműködnek?
Nekünk nem adták ki a végszámlát. Ragaszkodtak hozzá, hogy ők vigyék be a bankba. Viszont keményen "rugdosni" kellett őket érte. Ugyanis csak azután utalta a bank a fennmaradó 5%-ot, és annak beérkezése után lehetett szó a birtokba adásról. Szóval itt egyáltalán nem mentek flottul a dolgok.