Nekem a 3x inzulinra 2 doboz csikot adnak. Brutális vagyok, mert elfelezem a csikot, 1 hétre fél doboz, ha elég, ha nem :)) A felét téritik, de igy is drága... Mondjuk panaszkodni nincs okom, mert tuti a cukrom, nem kell pluszban mérnem... Csak itt a táborban... Fehér tészta, rizs, tarhonya... Anyám :))
ez az átgondolás borzalmas :((((( Nekem is ez a halálom...
Naplót írni meg minek? Tudja az ember mit eszik, nem hót mindegy? Na én ezért akarom kikerülni a hivatalos "szerveket" :)
(mondjuk brutál drágák ezek a tesztcsíkok... a az ember tényleg be akarja állítani a diétáját az minimum 5-8 tesztcsík naponta... de inkább 10 (ha 60-as után 90-est esetleg 120-ast is néz stb.)... szóval minimum 1 doboz/hét, persze TB támogatás nélkül... tök jó... (1-2 hét után már szerintem elég havi 1-1,5 doboz.. kivéve ha front van és amiatt gyakrabban méricskél). Vagy csak én vagyok maximalista? (Na én most nem állítgatok semmit, csak a reggeli cukrom csekkolom plusz ha nagyon necces kaját eszek akkor azután nézek egyet-kettőt, ez így max. 1 doboz havonta)
Szuper, hogy jól ki tudtad kisérletezni. Én a kapuccsinónál úgy csinálom, hogy fél pohár viz és hozzá negyed pohár tej, és nem viszi fel a cukrom.
Nekem segiteni szokott, ha előre átgondolom, mit fogok enni. Nem vagyok olyan fajta, úgyhogy nagyon nehezemre esik... Amúgy amit a csirkeundorról irtál, nekem ismerős, mert amikor a kajanaplót kellett irni, egyszerűen egy falat se ment le a torkomon. Én már 2 hete táborban vagyok, menzakajával próbálok egyensúlyozni :)) De eddig elég jól megy. Persze veszek mellé sok uborkát-paradicsomot meg gyümölcsöt, de mégis vannak érdekes kaják. Kedvencem a lekváros bukta, és hogy minden reggelihez van lekvár :))) Az egyik ebédből a barátnőm, aki még szoptat és a babája tejallergiás, nem is ehetett (tejfölös leves+bukta). Jó, hogy aznapra főztem hajdinát :))
(viszont CH-t max. a reggelinél számolgatok majd -ld. max. 30-40- nap közben csak a GI-re figyelek... Na jó, azért arra is megpróbálok figyelni, hogy minden kajálásnál bevigyek valamennyi CH-t ld. nem eszek simán csirkét salátával hanem eszek hozzá valamit amiben CH is van stb. mert nálam a túl kevés viszont nem egyenletes CH bevitel a legnagyobb gond, ezt kéne valahogy megoldanom)
Miután az utóbbi napokban már kezdtem pánikolni a reggeli cukrom miatt, ma elkezdtem kísérletezni.
Ittam 10-kor egy capuccinot, ettem hozzá két korpovitot... pont tökéletes volt reggelire... vártam 75 percet és mértem... 4.7 a cukrom. Jipiii :)
Különbség az előző mérésekhez képest:
Úgy döntöttem nekem a 75 perc a szimpatikus, a 90 már kicsit sok, a 60 percnek meg nem sok értelme van... (ld. ha 60 a csúcs akkor ha nálam eleve IR van akkor kicsit később de el kéne indulnia lefelé... én mindig így működtem... így max. 1/4 órán belül már jó értéket kéne produkálnom... )
Megittam előtte és utána is 3-3 deci vizet (utólag is köszi a tippért:))) Eleve marha keveset iszok, ez legalább extra minimum fél liter naponta:)))) és az első adag vízzel még pont reggeli előtt vettem be a metformint, nem reggeli után ahogy szoktam.
Asszem marad ez a stratégia:))))) (és talán nem kell lemondanom a reggeli capuccinomról:)))))))) Viszont a szőlő továbbra is csak max. fél fürtnyi és csak akkor ha már lesz magyar, dinnye is csak mértékkel, nem eszek meg egyszerre 2 kilót stb. ja, és hetente néhányszor mérem a cukrom és jobban odafigyelek... és a metet mindig a kaja elején veszem be, nem utána... (plusz keményen figyelek a GI-re, magas GI-st kizárólag akkor ha nagyon alacsony GI-s kajával kombinálom... ld. kenyérféle max. minimum háromszor annyi minimális GI-s kiegészítővel, sok vajjal, sajttal stb. stb.)
Remélem ez működni fog... (Holnap megyek a kórházba terheléses cukorra... szép lesz, sunnyogni fogok mert max. 40g CH-t fogok meginni... de legalább békén fognak hagyni a 24. heti mérésig... )
Köszi a drukkot :) Szombaton Hajdú Krisztina mindent rendben lévőnek talált. Most Hajdú Júlia is a szívével :) Kicsit elbeszélgettünk, szerintem jó fej :) Elképesztő (vagy inkább szívmelengető) amúgy, hogy az ilyen emberek, akik tényleg vérprofik, milyen lelkiismeretesen tudnak dolgozni... Mindent megnéztek, végigszámoltak, megmértek, közben nem voltak faragatlanok... Pedig ma a szívUH-n ezren voltak (az I. nőin voltam) kismamák, plusz közben érkeztek újszülöttek hol anyjuk kezében, hol mentővel inkubátorban. Szóval volt hajtás, mégis képes volt normálisan beszélni velem, nem úgy, mint némelyik aki úgy viselkedik, mintha a s...éből rángatott volna ki... Az külön érdekes volt, hogy rákérdeztem valakire, akit kiszűrt kb. egy hónapja, és emlékezett rá, sőt, a HgA1c értékére is. Mondjuk nem mindennap talál olyan rendellenességet (remélem!), de akkor is... Napi hány betege lehet? 50? Húúú...
Na, megyek kicsit pihenni, mert kemény hétvégénk volt (a lányom leesett az ágyról, varrni kellett az állát + utazás + hányós vírus)...
Igen, ezeket a cisztákat az első számú kismamaparáztató eszközként szeretik használni... (ld. iszonyúan megéri rávenni mindenkit egy amniocentézisre... az egyik ismerőst jól megijesztették aztán adtak neki 2!!!!! percet, hogy döntsön, hogy MOST megcsináltatja-e az emniot (Sote1)... én ilyenről pl. eddig még csak nem is hallottam...)
Megy a nagy drukk!!!!!! Anno nekem találtak a genetikain egy 5 mm-es cisztát a baba fejében. Első körben nagyon beparáztam, aztán jól utánanéztem a dolognak és nem engedtem csak e miatt magzatvízvételt (minden más érték tökéletes lett). Elmentem 3 nap múlva magánklinikára, akkor már csak 2 mm-es volt és a 30. hetin már ott sincs :o)))
Sztem csomószor beparáztatják a kismamákat.... persze jobb az óvatosság
Kedves, hogy érdeklődsz :) Köszi szépen jól vagyunk!!! Szedem az antibiotikumot e hét csütörtökig, aztán izgulhatok mikor kezdődik újra az egész.... ált. 1 hétig bírom :(((
Én is megjártam már az import gyümikkel. A diéta kezdetén volt az eperszezon, szabályosan lehetett látni, hogy akár 2 egész érték különbség volta a hazai és a külföldi eper hatása között (ugyanabban az időszakban ettem ) , pedig én a magyart édesebbnek éreztem.
Köszi, igazából azóta én is erre a következtetésre jutottam, csak az idegesít, hogy így nem tudom a 120 percest... de már fájt mindkét kisujjam úgyhogy inkább feladtam a méricskélést. Férjemmel ma hozatok tesztfolyadékot aztán majd a kórházban összemérem a vénással és ha nem OK akkor valahogy elviszem a szervízbe. Még jó sokáig kell majd használnom, fontos, hogy megbízható legyen (az én hülyeségem az más:) (férjemnek kiadtam, hogy ma ő fogja megenni a maradék szőlőt és megnézem, hogy az ő tökéletes cukra mit kezd vele:) (lelkes volt, mit mondjak:))))))
Víz: igen, köszi, ezt már nekem is mondták de tegnap vödörrel a kezemben ültem, ha még ráiszok valamit akkor minden kijön sajna... (terhesen hányni meg ugye maga a rémálom... és talán jobban bekavar a cukorba mint maga a magas cukor...)
Szurkolok a szív UH-hoz!!!!!!! Vicces, hogy ez a 2 Hajdú a legjobb az országban:) Minden rendben lesz!!!! (Én júli 10-én megyek H K-hoz 18. heti genetikaira... izgulok én is..)
Hát ez a szőlő tutira nem volt százas, eddig akárminél mértem OK volt a cukor, de ettől szó szerint hányingerem volt... (na ezért nem szoktam csak hazai gyümölcsöt enni... ezt meg a szüleim hozták -valami chilei xar volt- mert tegnap iszonyúan megfáztam és hátha ettől jobban gyógyulok... na ja...) (és 100%, hogy nem a cukrom miatt voltam rosszul, de ennek a szőlőnek az íze még az éjszaka közepén is a számban volt - idegesítően émelygős íze volt....).
Ma reggelre is tervezek egy tesztelést, mindjárt megreggelizek (kb. 40CH-ra lövöm be aztán nézek egy 60 percest). Egyenlőre így kezdem a diétát... (ld. reggel elkezdek hetente 2-3* cukrot nézni).. a szőlő, szilva meg sárgabarack meg tiltólistás... (dinnyét kipróbálom majd de inkább lemérem előtte utána meg mérek, hogy tudjam mennyi fér bele... mert arról nem szívesen mondok le:)
Szerintem lehet attól, hogy a fény nem "jó helyről jött". Azt írják, hogy a közvetlen napfény megzavarhatja a foto"cellát", ezért szerintem ez is bejátszhat. Bocs, elég szakszerűtlenül irtam, de eléggé álmos vagyok. Nekem az nagy felfedezés volt, amit az egyik lány mondott (aki gyerekkora óta inzulinos és most együtt járunk gondozásra), hogy ha magas cukrot mérek, kezdjek el inni, brutális mennyiséget :)) Azt modnta, hogy kb. 1,5 litert 1 óra alatt, és akkor elindul lefelé a cukor. Azóta a kajához is meg utána is mindig iszom 1-2 nagy pohár vizet :)
Ma megyek magzati szívUH-ra. Szurkoljatok, mert mióta kiszűrtek mellőlem egy lányt, akinek azonnal meg kellett szülnie a babáját szívhiba miatt, eléggé parázok. Szombaton voltam Dr. Hajdú Krisztinánál genetikán, ő mindent rendben talált. De a szívet nem vizsgálta (csak ránézett, hogy 4üregűnek látja, ami azért biztató). Úgyhogy ma megyek Dr. Hajdú Júliához, aki a legjobb ebben... Brrrrr...
Na ilyet nekem is csinált :X , bekattant a gép vagy nem tudom, de emlékszem, hogy volt ilyen, méghozzá akkor, amikor totál elcsesztem a cukrom. Ha jól emlékszem, nálam a túróstáska ütötte ki úgy a biztosítékot, hogy másfél óra múlva még volt egy emelkedés. Aztán arra is gondoltam, hogy a rossz értékektől bestresszeltem és attól ment föl
, de a lényeg, hogy felment, ideje diétázni! Gondolom baromira örülsz :SS
(asszem jövő héten elindulok és bekalibráltatom a mérőm... mértem egy 90 percest, az még mindig 7.4 lett de legalább már elindult lefelé... gondoltam akkor jöjjön a 120 perces... ja... 10,3-at mért... dobtam egy hátast... azonnal néztem mégegyet az meg 8.4 lett... szóval valami nem egészen OK... még ha ilyan magas is lett volna, nem lehetett volna 2 egész eltérés a 2 mérés között... az meg elég valószínűtlen, hogy egy már lefelé mászó cukor egyszercsak elkezd felmászni... nem? Szóval azt hiszem jobb, ha nem bízok meg benne amíg el nem viszem a szervízbe bekalibráltatni... addig meg valszeg veszek egy tesztfolyadékot)
(az bekavarhatott, hogy a laptopom billentyűzetére pakolt készülékkel mértem miközben a szobában tök sötét volt? Ld. máshonnan jött a fény, esetleg belevilágított?... Na mindegy, mégegyet nem nézek, 4 elég volt egy estére...)
Asszem tutira passzolom a kórházi terhelésest... Ma este úgy kiütöttem magam, hogy a szőlőnek/szőlőcukornak már a gondolatától is rosszul vagyok. Kaptunk egy nagy doboz szőlőt (asszem fél kilós) aminek bezabáltam a felét plusz ráettem egy tányér újkrumplit... hát nem tudom mikor voltam utoljára ilyen rosszul.
Mértem SOS egy 60 percest ami 8.4 lett... szóval durva. Nemsokára nézek egy 90 percest is csak, hogy lássam mi a helyzet (ld. szépen javul-e). Nem tudom mennyi szénhidrátot nyomhattam le de asszem jobb bele se gondolni.
Mondjuk annyi pozitív hozadéka van a dolognak, hogy valszeg a jövőben a szőlőtől is és az újkrumplitól is önként és dalolva fogok tartózkodni...
(az utóbbi időben mindig csak meggyet ettem az meg ugye barátságos egy gyümölcs, jó savanyú... úgyhogy kicsit elbíztam magam....)
(Fú... még mindig hányingerem van... ez nagyon durva... nem gondoltam, hogy így ki lehet ütődni egy szénhidrátbombától... szegény baba...)
fú, ott vannak, Anno miattuk vezettek be az egész kórházban a szobákban teljes látogatási tilalmat (ld. mindent elloptak amit csak értek... a dokim mesélte). Mondjuk most pánikolok is mert mintha vége lenne ennek a tilalomnak... és ha nem kerülök be fizetős szobába akkor nem tudom hogy élek túl 3-4 napot... (WC a folyosón és iszonyú büdös, nem hiszem, hogy takarítják... zuhanyzón nincs függőny, kabinos tömegzuhany, tuti fertőzésveszély... fizetős szobából meg sajna kevés van). (Egyébként meg tök jó a szülészet, arra semmi rosszat nem mondhatok, csak a 6 ágyasak borzalmasak).
Kistarcsa. reggelire 2 zsömle meg valami hányinger párizsiféleség, ebédre nem tudom mi... akárhogyan is számolgattam, de soha nem volt több 20-30CH-nál (de az bezzeg rizs és/vagy krumpli volt valami darált húscafatos zsírtól csöpögő izé), vacsora meg ha jól emlékszem nem volt mert a reggeli 2 zsömlét ugye ossza már be az ember. Teáról, vízről stb. nem tudok max. ami a csapból folyt (lehet, hogy volt csak nekem nem szóltak róla). Kávé meg volt a büfében meg a folyosón lévő automatákban... (Mondjuk szülés után már ehető volt néha a kaja, lehet, hogy csak a diétás volt ilyen gáz... ráadásul amikor szültem akkor a büfé is zárva volt - ld. 4 napos ünnep). Úgyhogy a kaja arrafelé kritikus kérdés (és ezért nem értem amikor valakit befektetnek, hogy majd ott beállítják a diétát... egyszerűen nem tudom elhinni, hogy volt-e valaha valaki akinek ez sikerült volna...)
Anyám, te hol voltál???? Én mikor a SOTE Belen feküdtem, komolyan jó volt a kaja (mondjuk alapjában sem vagyok válogatós) és ch-ra ki volt mindenkinek számolva az adagja. Ja, és pl innivalóból lehetett kérni bármikor (regelikor hoztak, tejeskávét, teát cukorral és cukor nélkül pl.)
Fú, hát én 1 nap alatt éhenhaltam volna attól a mosléktól amit a kórházban diétás kajának adtak - a moslékot kéretik szó szerint érteni. Állagra, szagra, színre stb. moslék volt. Egy disznónak se adtam volna oda. Ráadásul jó sokszor valaki el is lopta a kajámat (ld. kreolokkal volt tele minden őket meg nem izgatta, hogy névre szólóan volt kipakolva a kaja a diabosoknak, vitték azt is...főleg ha jött a család is látogatni... azok meg jöttek... Mondjuk az is gáz, hogy senkinek se vitték be a szobába hanem ha az ember pont rájött, hogy jön a kaja akkor odanyomulhatott az előtérbe ha tudott... ha nem jött rá vagy nem tudott akkor eleve bukta volt). Szóval ezért nekem otthonról hoztak a szüleim és/vagy a férjem minden nap friss kaját. (a büfében meg nem volt semmi diétásnak mondható kaja... )
Én a tésztákkal nem nagyon merek kísérletezni... azt már tudom, hogy a krumpli nagyon nem jön be, viszont a rizs nem okoz gondot. Lehet kipróbálok lassan vmi tésztás kaját is... Mondjuk ha most kórházba kerülök, akkor nem igazán fogok tudni válogatni :D
Hát engem is a láz aggaszt a legjobban :((( Ha ma felmegy, irány a kórház ( akkor jópár napig off leszek...). Vesegörcs az volt rendesen, arra nospa-t adtak, hatott is. Csak a lázra nem mertem eleinte semmit bevenni, próbálkoztam borogatással , hűtőfürdővel, de nem hatottak, aztán utolértem a dokim és mondta, hogy algót nyugodtan vegyek be, sőt kötelező .
ja... és vééégre vettem tesztcsíkokat :) (nem tudom, mi ebben a különleges, mert a szomszéd patikában külön kellett rendelniük... forgalmas hely pedig)
Eredmény ma vacsora után: 5.0 Kb. 80-90 perces érték (nehéz belőni, minimum fél órán át nyammogtam) plusz abszolut nem diétás kaja (mirelitt vega bio lasagne gyári szósszal meg mindennel ami ehhez kell, kb. 60CH stb...). Nem tudom, hogy ez most jó vagy rossz (ld. korábban mindig 60 percest néztem és arra is figyeltem, mikor kezdek kajálni és gyorsabban is ettem)... nemsokára rá kéne néznem a reggeli cukromra is... (plusz bevonulni a kórházba egy kamu terhelésesre... ami nem tudom mikor lesz mert ezen a héten már semmi kedvem hozzá... az AFP-t már megcsináltattam privátban úgyhogy bőven bele kellene a jövő hétnek is férnie az időbe...). Szerintem egyébként most OK a cukrom, remélem ez jó sokáig így is marad, de a reggelire azért jobb ha odafigyelek (ha másra nem is).
Jajj annyira sajnállak :(((( Lillával ugyanez volt csak én megúsztam a lázat... (másfél hétig viszont úgy fetrengtem a fájdalomtól, hogy ahhoz képest -nem vicc- a szülésen csak röhögtem ... ) Mit kapsz a görcsökre? (Nekem végül -amikor végre komolyan vettek mert már az ultrahang is kimutatta, hogy gáz van- az algo+nospa koktél volt a megváltás utána meg nospa marékszám... antibiót nem adtak, de nekem hála a jó égnek nem volt olyan durva a helyzetem mint neked).