Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.15 0 0 54
Szerinted Romániai Magyarok Demokratikus Szövetsége miért ez a nevet kapta? Logikád alapján Román Demokratikus Szövetségnek kellene hívni.
Előzmény: MrJones (30)
Molaf Creative Commons License 2004.06.15 0 0 53
Már ne haragudj, de nekem mint EU-polgárnak jogom van pl. Írországba költözni és ott élni. Emiatt szerinted automatikusan elíresedem?!
Előzmény: MrJones (28)
Don Alfonso Creative Commons License 2004.06.15 0 0 52
Szóval Kányádi akkor lenne rendes ember, ha románul írna verseket?
Ezt Ceaucescu sem kívánta tőle.
Előzmény: MrJones (49)
Don Alfonso Creative Commons License 2004.06.15 0 0 51
"Speciel komolyan gondolom"
Elég rosszul teszed. Fordított nacionalizmusod ugyanolyan marhaság, mint az, amit kifordítasz. Elfogadod a nacionalizmus eszményképét, hogy ti. az a tökéletes ország, amely belül etnikailag homogén és határain kívül ebből az etnikumból nem él senki. Oszt' úgy gondolod, hogy az eszményi állapotot definícióval is el lehet érni. Csak éppen a szorgos definiálás közben belegyalogolsz olyan két és fél millió emberbe.
Miért is lenne román Kányádi Sándor?
Előzmény: MrJones (34)
Fedoszejev Creative Commons License 2004.06.15 0 0 50
Fokozd még, fokozd! :))
Ezeket is bemásoljam a fikatopicodba?
Előzmény: MrJones (49)
MrJones Creative Commons License 2004.06.15 0 0 49
"Magyar a neve, az anyanyelve."

Most arról én tehetek, hogy a szülei nem tanították meg a hazája nyelvére?

Előzmény: Pókerarc (37)
MrJones Creative Commons License 2004.06.15 0 0 48
"Szekelyudvarhely vagy Csikszereda szerinted roman varosok ?"

Természetesen.

Vagy New York kínai negyede Kína lenne?

Előzmény: Jo Tunder (45)
Siculus Creative Commons License 2004.06.15 0 0 47
MrJones elmehet a melegebb éghajlatra, a marhája. Keveri a zállampógárságot a nemzetiségvel.
Ne hallgass rá! Hülyeségeket beszél.
Én csak tudom. :)
Előzmény: Maggie Archer (46)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.06.15 0 0 46
Nem tévedek, erdélyi nemesi családból származik, nemde?
És ez Mr Jones okfejtésével románnak számit.
Előzmény: Siculus (44)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.06.15 0 0 45
dear MrJones,

Szekelyudvarhely vagy Csikszereda szerinted roman varosok ? Kanyadi Sandor es Szilagyi Istvan roman ? Ember, attol mert Torockoi, Molnarbalazs meg Bayerzsolt hulye soviniszta balfekek, es esetleg Csosz Boglarka nem egy hibatlan intellektus, talan nem kellene emberek szazezreinek az identitasat megkerdojelezni. Ez ugyanis orbitalis bunkosag. Nem kell hulyesegi versenyt rendezni a topiknyitoval.

Előzmény: MrJones (32)
Siculus Creative Commons License 2004.06.15 0 0 44
Tévecc komám. MP nem romány származású. Aza Torgyán.
Előzmény: Maggie Archer (43)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.06.15 0 0 43
Juteszembe: mit keres kormányunk élén Medgyessy Péter román származásu miniszterelnök ur????
Fedoszejev Creative Commons License 2004.06.15 0 0 42
Eddig nem tudtam, hogy ezt a rigmust kiről faragták:

Felvidéken nincsen komám
Az erdélyi az nekem román
Nagypofájú státuszmagyar
Semmije sincs mindent akar

Előzmény: epdm2 (36)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.06.15 0 0 41
A Te elméleted alapján nem létezhetne a MAZSIHISZ sem, meg a sok hasonló szervezet, akár az örményeké sem. Merthogy ezek mind magyarok és punktum.
Maggie Archer Creative Commons License 2004.06.15 0 0 40
Magyarország az egyetlen ország a világon, amely önmagával határos!
A székelyek évszázadok óta a fenekükön ülnek, csak nagyokosok huzigálják piros ceruzával a határokat ide-oda. Ettől még az ott élők nem lesznek románok.
Maggie Archer Creative Commons License 2004.06.15 0 0 39
Olvastad Puput(15)???
iratmegsemmisítő Creative Commons License 2004.06.15 0 0 38
Szóval mindenki tartsa magát annak, aminek akarja, ám én is annak tartom aminek akarom.
Az én szabályom pedig asszem elég logikus: éljen itt, építse ezt az országot, részesüljön az ország közösségének minden nyűgjéből-bajából-öröméből, és akkor az én szememben is magyar lesz. Addig meg felőlem azt mond magáról, amit akar.

Ha ez az álláspont hivatalossá lép elő egy országban, akkor az számtalan esetben súlyos igazságtalanságokhoz vezethet. Ilyen esetekben az állam azt mondja, hogy ő előtte mindenki egyenlő, a magánéletben pedig mindenki azt csinál, amit akar. Ha akar, focimeccsre jár, vagy a strandra, ha meg akar, akkor vasárnapi iskolába, esetleg saját nemzetiségének nyelvét, kultúráját továbbadó foglalkozásokra. Ez a megközelítés még a legangolszászabb országban is ellentmondásos lenne, de Ká-Európában, ahol még mindig az állam körül forog minden, igencsak embertelen lenne.
Életünknek számtalan olyan pontja van, ahol alapvető jelentőségű, hogy az állam elismerje és elfogadja, hogy egy adott kisebbséghez való tartozás eltérő elbánást indokol. Például elfogadja azt, hogy iskolai tanulmányaink ne az állam hivatalos nyelvén, hanem anyanyelvünkön végezzük, vagy más, hivatalos esetekben is anyanyelvünket használhassuk: keresztelő, házasságkötés, szerződéskötés sat. esetén. Ez a minimum, azt hiszem. Ehhez pedig feltétlenül szükséges az, hogy az állam elfogadja polgárai identitásválasztását.

Pókerarc Creative Commons License 2004.06.15 0 0 37
"Node csak úgy perhecc ukmukkfukk nem osztogatom a magyarságot beköpés alapján. "

Tényleg ily ostoba vagy, vagy rossz napod van?
Magyar a neve, az anyanyelve.
Tudod, ha valami hápog, és kacsacsőre van...

epdm2 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 36
Már bocs, de elmeháborodott vagy. Ennyi erővel a volt szovjet tagköztársaságok lakóit is le lehetne oroszozni, vagy le lehetett volna oroszozni. pld a észteket, letteket, litvánokat. vagy egyik napról a másikra oroszokból észtekké váltak? Kívánom neked, hogy kanyarintsák ki a magyar térképből a lakóhelyed, és akkor mi leszel, ha mondjuk szerbiához csatolnának? Ekkora begyepesedett posztkádári förmedvénnyel még nem találkoztam.
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.15 0 0 35
Annál rosszabb. Azt hittem nincsenek ilyen emberek. Újra bebizonyosodott, hogy betegesen jóhiszemű vagyok, kóros mértékben hiszek az emberségben.
:(
MrJones Creative Commons License 2004.06.15 0 0 34
Speciel komolyan gondolom.
Előzmény: Kovács Béla Sándor (33)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.15 0 0 33
Ezt nem gondolhatod komolyan! Átgondolatlan, heveskedő baromság.
MrJones Creative Commons License 2004.06.15 0 0 32
Kétesélyes kérdésekben alkalmazva ezt a szabályt, egyetértek veled. Például Derek esetében, (aki az első mittoménhány évtizedét itt, magyarként élte le) őt kérdezném, hogy minek tartja magát, és ahhoz igazodnék. Node csak úgy perhecc ukmukkfukk nem osztogatom a magyarságot beköpés alapján. Ilyen alapon én holnaptól kuvaiti leszek, jövő héttől amerikai, utána egy kicsit orosz, aztán szuahéli, majd "bejárom" az összes többi országot, miközben ki sem mozdulok a házamból...
A világ minden országának oridzsi polgára körberöhögne egy ilyen "önmeghatározósdi" esetén.

Szóval mindenki tartsa magát annak, aminek akarja, ám én is annak tartom aminek akarom.
Az én szabályom pedig asszem elég logikus: éljen itt, építse ezt az országot, részesüljön az ország közösségének minden nyűgjéből-bajából-öröméből, és akkor az én szememben is magyar lesz. Addig meg felőlem azt mond magáról, amit akar.

Előzmény: iratmegsemmisítő (31)
iratmegsemmisítő Creative Commons License 2004.06.15 0 0 31
Úgy gondolom, a nemzetiség kérdésében a döntő szó mindig az egyéné: ha valaki románnak tartja magát, akkor román, ha magyarnak, akkor magyar, ha vizigótnak, akkor vizigót sat. Indentitásunk szabad megválasztása egyik alapvető jogunk - barbárság lenne ezt bárkitől is elvitatni.
MrJones Creative Commons License 2004.06.15 0 0 30
Csúsztat a rosseb.

Erdély Románia része, és aki "románia része", az román. Az amit itt leadtok ugyanaz, mintha az alföldiekre azt mondanám, hogy nem magyarok lennének, hanem mittomén vízigótok vagy mik.

Egy frászt vízigótok.
Magyarok.
Aki meg erdélyi, az román.
Bizony.

Előzmény: Kovács Béla Sándor (29)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.15 0 0 29
Tudod, hogy csúsztatsz. Nevezetesen a "romániai" és a "román" szavak jelentését igyekszel összecsúsztatni. Őszintén szólva, nem értem, miért.
MrJones Creative Commons License 2004.06.15 0 0 28
Már miért lenne?

Hogy belépnek az unióba (majd egyszer), attól még románok maradnak. Mint ahogy a franciák franciák, a britek britek, ésatöbbi ésatöbbi.

Hogy könnyebben járhattok át hozzájuk szomszédolni és viszont, az teljesen más kérdés.

Előzmény: Maggie Archer (14)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2004.06.15 0 0 27
OFF
No, az index képriportjában látott Köztársaság téri lányok sem voltak szebbek, mégis elvállalnám őket. Nem szabad válogatósnak lenni.
Jut eszembe: nyugtass meg, hogy nem te vagy az a korpulens fiatalember Medgyessy mögött!
ON
Előzmény: Daemon (26)
Daemon Creative Commons License 2004.06.15 0 0 26
Nos nem keveset dolgoztam még "civil" koromban a CKM-nek. Hidd el pontosan tudom, hogy ezek a műnőcskék szellemileg hol állnak a béka seggéhez viszonyítva.
Előzmény: epdm2 (24)
epdm2 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 25
Én is használom:)
Előzmény: Daemon (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!