legyen a meleg mert "hogy nekik semmi bajuk a melegekkel.:))) "
Ez jo, ez tetszett. Igy kell szoszerint szavan fogni oket :-))).
Csak azert emlitettem a kerdest, hogy el kellene fogadni egy altalanos elnevezest, de akkor onnantol ne legyen az ami az usaban, hogy kis tulzassal 5 evente kell valtogatni a PC szotart mert mar k tudja hanyadik elnevezes nem jo a negerekre.
A melegekkel kapcsolatban is elojon ez mert mar azt is olvastam hogy Angliaban meg a homosexualist is akarjak hanyagolni mert mar az sem tetszik (hat annal jogibb/orvosibb kifejezes ha erted mire gondolok nincs).
Egyebkent a buzinal meg nem feltetlenul a mindenaron valo sertes van, mert ha megnezed valami oknal fogva a magyar nyelv ami egyebkent roppant egyedi es nagyszeru nagyon prud a sexualis dolgokkal. Pl. a nemiszervekre van normalis szo? Ott is ugyanez a helyzet.
Vagy a latin, vagy az alpari (mint a buzi a melegekre) van. Kesz kifujt. Jo lehet meg a gyerek szakat hozni (az is inkabb a ferfiak szamara van), de az meg rohejes.
Mint említettem, az egészséges emberek ösztönösen ellenkeznek az abnormalitás törvényre emelése ellen. Érdekes hogy ez Amerikában is így van. Így döntött a többség, a többség kívánalma pedig meghatározó. Ezt nevezik demokráciának.
Dextra
Nahh látod én meg pont azt szeretném, ha egyenlő jogok illetnének meg a törvény erejével és mint mondtam, az sem nagyon érdekel minek neveznék, törvényes homoszexuális párkapcsolatnak, vagy melegházasságnak vagy akárminek. Igen, pontosan olyan jogokat kívánok elérni egy hivatalosan kinyílvánított melegkapcsolat esetén, mint amilyen egy házasságban jár a házastársnak, persze azokra a jogokra gondolok, amelyek nem a gyerekneveléshez vagy annak előfeltételezéséhez kötődnek.
Nem látom be miért is ne kaphatna egy meleg nyugdíjat azután a társa után akivel együttél? Pont úgy, mint az a házaspár is akinek nincs gyermeke.
Dextra
Az idézetem az etimológiai szótárból volt, ott már elfogadták.
Akkor most neked kell az akadémiához fordulnod, hogy ez a szóhasználat elfogadhatatlan, és kerülendő!:DDD
Érdekes, Te az ív magyarázatához hozzáteszed: "vagy mittodomén" ugyanezt a magyarázatot a meleg szó homoszexuális értelemben való használatára már már nem fogadod el. Miért is?
(Azt mondjuk eleve kétlem, hogy mikor valaki azt mondja, hogy vett egy ív papirt, aminek láthatóan semmi köze a görbülethez, akkor arra gondolna magában: bár látom, hogy ez az ív nem görbe, de elfogadható, hogy ívnek nevezik, mert mikor gyártották, akkor két henger között nyomták át a papir alapanyagát.
Ha veszel egy gyertyát az autódba, akkor azon töröd a fejed, hogy ez most mennyiben hasonlít a gyertyára?
Mikor valaki vár a buszra, szerinted azon töri a fejét, hogy összeegyeztethető ez a tevékenység megjelölés azzal a másik szóval, ami egy építményt jelent?)
Ha éppenséggel a két alak közt semmi összefüggés sincs, akkor mi van?
Mondjuk én egész találónak tartom az etimológiai szótárban említett meleg barátságból való eredeztetést, de nem vagyok nyelvész. Geszti adott egy másik magyarázatot, ahogy szerinte értendő. Az sincs ellenemre. Ha végül még sincs rá magyarázat attól még használhatom, nem?
Gyanítom csak az zavarhat, hogy a meleg szó általában kellemes érzéseket kelt, és nem szeretnéd, hogy a homoszexuális szintén kellemes érzés legyen.
De akkor mi a francnak kertelsz? Mondjad, ha a szörnyű alakot választották volna a melegek megnevezésére, akkor már helyeselnél.
"Ugyanez a helyzet a sportban is. Ezért nem értek egyet a Paralimpiával se.
Mert az egészséges emberek közül is csak azok lehetnek élsportolók, akik az átlagnál különb teljesítményre képesek, és ehhez az átlagnál különb alap adottságokkal rendelkeznek.
Olyan adottságokkal, amelyek elengedhetetlenek az adott sport üzése szempontjából.
Ezek után szánalmas dolog testi fogyatékosoknak élsportolói babérokra törni, az elismerés úgyse lesz soha öszinte, csupán burkolt szánakozás, mondván: "szegény hadd érezze úgy mintha.""
mondd el ezt akkor mondjuk a Szekeres Palinak, vagy a Krajnyák Zsuzsának, akik a fél életüket a vívóteremben töltik, mellette melóznak és kenterbe verik a fél világot ki tudja hanyadik éve. A burkolt szánakozás meg a te csökevény léted manifesztációja, drága felebarátom.
Miért nem élhet két meleg egy életen át együtt szeretetben és megértésben?
Ki mondta hogy nem élhet? Költözzenek össze, szívük joga.
De ami a házasság intézményét illeti, az férfi és nö kapcsolatának szentesítésére késöbb törvényes keretek közé való emelésére lett kitalálva. De nem azonos nemü embereknek.
Semmi bajom azzal, ha két buzi együtt él. Azzal viszont már igen, ha állami szinten elfogadottnak tekintenék az egynemüek házasságát, ezt törvényre emelnék, még kevésbé fogadom el hogy ugyanolyan állami támogatásokban részesülnének mint a hetero házaspárok.
Nem értem a logikádat, hogy a meleg szót miért is nem használhatjuk homoszexuális értelemben?
Én nem értem a te logikádat. A szavaknak van etimológiai mgyarázatuk. A villanykörte ugyebár körte formájú. Az ív papír nyilván a gyártástechnikával lehet összefüggésben (gondolom valamilyen íven megy át, annak az ívnek megfelel? méretü? talán...) stb.
De a buzi az mitöl is meleg? Miért épp ez lett kitalálva hasraütés szerüen? Ennyi erövel mondom akár lapos is lehetne, vagy mittudomén... Miért pont meleg? Hol az ésszerü magyarázat? Hol a logika?
Nem szükiteni akarom a nyelvet, inkább védeni. Ha a homoszexualitás és a hömérséklet között van valami összefüggés akkor OK. De így, nem.
Dextra
Hogy neked az a véleményed a homoszexualitásról, hogy az abberáció, ez a T edolgod, nincs vele mit kezdeni, azt gondolsz, amit akarsz.
Ellenben Te írod:
"Tehát bárki képes valóban értékelhetöt nyújtani, akkor is, ha nem próbálja meg önmagát lejáratni olyasvalamivel, ami megfelelö adottságok híján eleve kudarcra ítéltetett."
Na most miért van kudarcra ítélve a topikban vitatott kérdés?
Miért nem élhet két meleg egy életen át együtt szeretetben és megértésben?
Miért lenne ez kudarcra ítélve?
Ha végre erről írnál valami érdemlegeset, akkor valszeg nem kellene ide semmilyen szempontból sem illő példákat citálnod.
Ismereteim szerint ha valakinek valamilyen testi hiányossága van, attól még házasodhat.
Az meg a topik témája szempontjából tök lényegtelen, hogy Te mit is gondolsz a paralimpiáról. (Legfeljebb ismét tanúbizonyságot adtál arról, hogy úgy nyilatkozol valamiről, hogy nem is tod miről szól. No de nem gondolom, hogy paralimpiát itt kellene vitatni.)
Ne terelj.
Dextra
Nem véletlen említettem az azonos alakú szavakat.
Ha azt írom: balra nagy ívben kanayarodik az út, senki nem értetlenkedik, hogy mi köze van egy ív papírnak az úthoz.
Ha a villamossági boltban kérek egy körtét, valszeg nem fognak elküldeni a piacra.
A nyelv gazdag, egy-egy szónak nagyon sok jelentése van, Te miért is akarod szűkíteni?
Nem értem a logikádat, hogy a meleg szót miért is nem használhatjuk homoszexuális értelemben?
Ha egy könyvet a barátomnak melegen ajánlok, akkor ő sem gondolja, hogy meg kellene melegítenie.
Nézzük mit mond a szótár?
meleg – ‘kellemesen magas hőmérsékletű’; ‘a test melegét megőrző’: meleg ruha, takaró; ‘szeretettől áthatott’: meleg barátság, melegszívű; ‘izgalmas, nehéz ‹tkp. megizzasztó›’: meleg helyzet; ‘‹újabban› homoszexuális’; ‘‹főnévként› kellemesen magas hőmérséklet, ilyen időjárás’: nagy a meleg; ‘belső melegérzet’: melegem van. Származékai: melegség, melegít, melegítő, melegítés, melegedik, melegedő, melegszik, melenget.
Úgy látszik a nyelvészek nem berzenkednek.
Az a baj a pc-vel, hogy tök mindegy hogy mit találsz ki egy adott megnevezés helyett, mert hamarosan az új megnevezés is olyan töltetet fog kapni mint az elözö.
Itt igazából az adott állapot társadalom általi megítélésén van a hangsúly. Ha a társadalom többsége nem hajlandó elfogadni az ominózus állapotot "normális"-nak, akkor megette a fene, hiába találunk ki mindenféle finomabb jelzöket a meglévö helyett.
Arról meg elpolemizálgathatunk a végtelenségig hogy a társadalom milyen intoleráns stb., de eröszakkal nem lehet rávenni a többséget olyasvalaminek az elfogadására amitöl ösztönösen irtózik.
Az emberben van egy belsö késztetés, ami meghatározza hogy számára mi a normális, mi az elfogadható. Szvsz ezt a késztetést próbálja megeröszakolni az, aki azt próbálja kicsikarni a többségböl hogy tartsa normálisnak a homoszexualitást.
Hiába, az ember már csak ilyen, ösztönösen negatívumként kezeli a természetellenességet.
A buzikat el lehet fogadni, meg lehet érteni, elvégre nem tehetnek róla hogy olyanok amilyenek. Az a normális, ha az ember nem utál valakit csak azért mert az illetö buzi. Azon úgy se tud változtatni, ilyen és kész.
A probléma az, hogy a homoszexuálisok elvárják azt, hogy az állapotukat senki ne tartsa aberrációnak. Ez viszont nem fog menni, mert a homoszexualitás - bármily sajnálatos - de aberráció. Ugyanúgy, mint a kéz vagy láb nélkül születettek, törpék, ilyen-olyan veleszületett betegségekkel rendelkezök esetében.
Ennek nyílt kimondása nem bántás, nem sértés, hanem egyszerü ténymegállapítás.
Azt aláírom hogy aljas, primitív, bunkó dolog odadörgölni valakinek az orra alá, indokolatlanul, de lássuk be, vannak olyan helyzetek amikor elkerülhetetlen konfrontálódni.
Ha pl. egy púpos, gerincferdüléses, járáshibás ember akar tagja lenni a dísszázadnak, lássuk be, ez nem lehetséges. Oda az egészségesek közül is csak a leginkább rátermettek valók.
Ugyanez a helyzet a sportban is. Ezért nem értek egyet a Paralimpiával se.
Mert az egészséges emberek közül is csak azok lehetnek élsportolók, akik az átlagnál különb teljesítményre képesek, és ehhez az átlagnál különb alap adottságokkal rendelkeznek.
Olyan adottságokkal, amelyek elengedhetetlenek az adott sport üzése szempontjából.
Ezek után szánalmas dolog testi fogyatékosoknak élsportolói babérokra törni, az elismerés úgyse lesz soha öszinte, csupán burkolt szánakozás, mondván: "szegény hadd érezze úgy mintha."
Azt viszont teljes öszinteséggel elismerem amit pl. a szájjal lábbal festök csinálnak. Az tényleg tiszteletreméltó teljesítmény, mert a produktumaik valóban müvészi színvonalúak.
Tehát bárki képes valóban értékelhetöt nyújtani, akkor is, ha nem próbálja meg önmagát lejáratni olyasvalamivel, ami megfelelö adottságok híján eleve kudarcra ítéltetett.
Bocs az offolásért.
Nem azért használom a buzi szót hogy megsértsek vele valakit, hanem mert ez a szó fejezi ki a magyar nyelvben a homoszexualitást. A meleg szó nem a homoszexualitást fejezi ki, hanem a hömérsékletét valaminek vagy valakinek.
Ha azt mondom hogy meleg vagy, az alatt azt értem hogy lázas vagy, nem azt hogy buzi.
igen, lehet fröcskölni őket, mert ők nyíltan felvállalják, szemben az álforgató, sz....t keresztkonzervekkel; még véletlenül sem a többit emelik ki, mert sokkal emberibb, mint az álszent, tekintélyelvű, vezért kívánó jobbok; én nem vagyok szavazójuk, de, másodlagos helyen örökké ők állnak4 mikor még a vezér csak második pálfordulását hajtotta végrre, ő is, pártja is eléfogadható volt; ma már tudható, hogy egyetlen elve, hogy ő diktáűtorkodhasson, dehát vagyunk nehányan, akik nem csókolunk neki kezet, lábat, másik párt szavazóit is embereknek tekintjük, nem füttyögünk, dobálózunk kövekkel, lekeöpködünk az utcán, éás megfélemlíteni próbálunk; mert annyi eszük sincs, hogy egy demokrata nem fél!
geszthi
Igazságod van, ha netbuziz valamelyik ismerősöm -aki hetero de tudja, hogy meleg vaok- azon csak röhögök.:)
Meg azt is mondták már, hogy ne buzuljak, és a hozzátapadt jelentésre gondoltak nem az "eredetire".:)
Amúgy meg elárulom engem már nem zavar pejoratív jelentés tartalma, a kérésem, hogy a meleg szót használjátok, csak egy próbatétel, mert akik homokosoznak, buziznak, azok közül legtöbben, azt is kijelentik, hogy nekik semmi bajuk a melegekkel.:)))
Valahogy meg kell ismerjem az olvtársakat.:)
Ráadásul az is előfordul, hogy azt sem pontosan tudják, hoggy ha ilyeneket mondanak kiket sértegetnek éppen saját környezetükben, erre is érdemes rámutatni.:)
geszthi
Valszeg Te értesz félre, azt is mondtam másképpen is hívhatják felőlem.
Magam is a polgárijogi elismerést szeretném.
Csak azt próbáltam magyarázni, hogy ettől még nem még lehetne határt szabni a szülő-gyermek vagy testvér házasságoknak.
Amúgy meg én mivel ötödik x-en túl vagyok, így elég sok "áldozatot" hoztam. Többek közt mikor szembesültem azzal, hogy mit is szeretnék szexuális értelemben, akkor az még bűnnek is számított. Bár hozzá kell tegyem, ezt jóval később tudtam meg, mert az ember tizenévesen nem nagyon bújja a büntetőtörvénykönyvet.:DDD
Ez a kis áldozat most már bőven beleférne.:)
Az áldozatot különben nem panaszként mondtam, mert sikerült megtalálnom lelki békém, még azelőtt mielőtt a házasság vagy valami ilyesmi egyáltalán szóba jöhetett.
Tisztában vagyok azzal is, hogy szerencsére bár nagyon-nagyon sokat változott a világ, ennek ellenére tizenéves vagy fiatal felnőtt melegek ma is sokszor hoznak "áldozatokat".
Ritkán kapnak segítséget akkor, mikor a legjobban kellene, és a homoszexuálisok együttélésének teljes egyenjogúsítása, akár más elnevezéssel is bizony segítség lenne.
Az világosan közvetítené a társadalom hivatalos álláspontját.
En ugy tudom, kertbenyi a szodomita es pederasta (?? itt tevedhetek) ellen hozta letre a homoxesualis kifejezeset. De lehet a buzi is meg volt mar akkor.
Egyebkent a buzi nem feltetlenul a legdurvabb, hisz a mozibuzit en allandona megkapom (mint nagy fan) de a csillagbuzi is gyakori a csillagasz hobbira. Plusz az erdelyi csaladnevek...
Persze nem azt mondom, hogy legyen akkor a buzi az elfogadott de ha ezentul a homosexualis lesz mocskos jelzo ugyanot vagyunk. Annak meg nem lesz akkor pozitiv es humoros jelentese is mint a buzinak most.