Keresés

Részletes keresés

nunya Creative Commons License 2006.05.05 0 0 28187

Bahra

nagyon helyes a kislányod. Kis huncut a nézése :-)

esztus

De jó, hogy végre mutogatsz. Barni már nagyon nagy lett. Bo-ról ne is beszéljünk. édesek!

tasha

neked is akartam írni, hogy a vodkás kép nagyon jó!

tej

na ez volt a másik, amit kérdezni akartam, hogy aki ad az forralja? én eddig mindig fölforraltam, de ezek szerint mindegy...?

Mi minden nap iszunk, kvba, kakaó....hiányzik ha nincs, na....

furcsa volt olvasni a cikket. fene tudja...

a gondom az, hogy gyakice mindent szid valaki. szóval ha minden meghallgatok, akkor semmit sem fogok enni....kész vagyok

a zöldség ugye permet, érlelő, mittomi

a hús az ami

tej is. ...hát

sok tartósító mindenben meg adalékanyag...szóval passzolok. kezdek begolyózni.

mostanában struccpolitikára álltam át. tudoom, hogy nem jó, de ez van. nem kívánok belegondolni, hogy mibe mi lehet, van...vagyis de, de elhessegetem, mert nem bírom.

tasha Creative Commons License 2006.05.05 0 0 28186
végre :)))))))))))))
jaj de szépek :) Milyen nagy lett Barni :-o és hajasbaba o is!

tej: terhesen én is kakaóztam sokat, a savamnak jót tett. Nálunk a pasim és b. családja a bottleneck, laktózintolerancia meg minden ami kell, szóval mi óvatoskodunk.
Előzmény: esztus (28185)
esztus Creative Commons License 2006.05.05 0 0 28185

Sorry, csak tegnap töltötte le Zsolti. De a gép meg bemondta az unalmast. Ide teszek kettőt.

Előzmény: tasha (28180)
wywywy Creative Commons License 2006.05.05 0 0 28184
csatlakozom sapihoz! én alapból is nagyon tejes vagyok, ilyenkor meg úgy csúszik le, mint a sicc. :) de apu, öcsém, nővérem is ilyen. a legtöbb kaja után irány a hűtő tejért. :) mivel a páromnál sem gond a tej, én nem féltettem Kiarát tőle, igaz nagyobb menniységben csak év eleje óta kapja (akkor maradt abba a szopi), de asszem kb 2* forraltam fel az elején csak. különben is hidegen szereti.
ha viszont lett volna tejérzékeny a családban, vagy nehezen emészetné vki, vagy bármilyen problémát okozna, biztos sokkal óvatosabb lennék.
Südve Creative Commons License 2006.05.05 0 0 28182
Köszi mindenkinek a tejes hozzászólásokat, most már értem. :-) Mondjuk mi férjjel szeretjük a tejet, bajunk sincs tőle, Marcinak se. Már el sem indul reggel a 2 dl kakaója nélkül... ilyen direktben még tejbegríz formájában kapja néha vacsorára, olyan 3 dl körül, egyébként ő is joghurtot, sajtot eszik sokat. Viszont nem és nem itta és issza meg a tápszert/babatejet.

haspoki, Marci nem hagyja, hogy etessük, mindent egyedül akar, levest is, háááát, érdekesen szokott kinézni - meg az étkező is. :-)
tasha Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28181
Bili: az enyém nem ul rá, a wc szukítorol is menekul. Én nem eroltetem.

Egyedul evés: M. nem hagyja h etessuk, ami levesnél pl komoly szívás. De ez van. O az ikeas gyerekvillával tanult meg enni, sztem szuper, mai napig azt használjuk. A kanala is jó, klassz nagy.

Táp: az estit a fogmosás miatt hagytuk el, kakaót pláne nem szeretnék alvás elott adni. Most az van, hogy furdés elott iszik rizs/zabtejet, ha kér, vagy kefírt. Az esti szertartást nem zavarta meg hála ég a dolog, a pizsihúzás, hármasban összeölelkezés+1 Bóbita elég neki :)

Bahra, helyes a csajszid :)

t.

tasha Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28180
:DD

képek??? azóta is kuldöd! :)
Előzmény: esztus (28173)
Bahra Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28179

közeli

Na végre:))

Bahra Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28178
 talán...
Bahra Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28177
Miért nem jelennek meg a képek?
Bahra Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28176
Na mégegyszer:
Bahra Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28175

Nálunk nincs gond a tejjel!

Teszek fel pár képet a kiscsajomról ha érdekel valakit! Ma egész délután a teraszon pancsolt pedig nem volt valami nagy meleg de ő tántoríthatalan volt!

esztus Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28174

A tejet én sem szeretem, max  kávéba teszek. Bo az esti kakaóját múlt hét óta tejjel készítjük. 2 decit kap, de általában nem issza meg  az egészet. Sok tejterméket eszik ezen kívül. A tápszer szerintem nagyon felfújta, most kis sonkagyurma. :)

esztus Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28173

Fém, próbáltál már neki olyan ásványvizet adni, aminek az üvege, olyan sportkupakos. A San Benedetto-nak van ízesített ásv. vize, Boldi azt nagyon szereti. Boldi mostanában már nem használja az Avent sportkupakos itatóját, pohárból iszik. Szokott szólni, ha szomjas. Ha utazunk akkor iszik csak Aventből.

Na megyek sír  a ketteske. A másik is rajta nyomul. ááááááááááááááá

brmmm Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28172

Bazsi csak egyedül hajlandó enni. Ha én etetem rázza a fejét és elkezd bohóckodni. De ezen szerintem ne izgasd magad, nyilván megoldódik majd a dolog, ha közösségbe kerül.

Bili: áááá, írtam, hogy az én fiam is bohóckodik csak vele, autó, autó felkiáltásokkal csücsül rajta ruhában. Ja és Fém ez egy VW Bogár formájú, lehet, hogy Mercedest vagy Audit kellett volna venni, hogy rá is férjen a popója? :D

Előzmény: haspoki (28171)
haspoki Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28171
Én reggel adok kakaót Petinek, este tápszer.
Minden gyerek eszik már egyedül? Peti nem hajlandó. Ha elé teszem, hogy egyen, azt mondja, "anyucimió etet, anyucimió etet". Én meg etetem, így is alig eszik valamit.
A bilire sem hajlandó ráülni, wc-től meg menekül. Mondjuk a szemetessel már megbarátkozott, csak egy napig félt, mostmár megint kedvenc :)
brmmm Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28170

Kiderül, hogy itt senki nem szereti a tejet? :D Egyébként én sem adtam még direktbe Bazsinak, főleg, mivel kiderült, hogy a tejes dolgoktól már eleve "laza" lesz a széklete. Így mivel már csak a tejtermékek ilyet okoznak, mi lenne, ha direktbe kapná...Ráadásul én kakaó ellenes is vagyok, még nem találtam ki, hogy majd mit fog kapni reggel-este a tápszer helyett, ha egyszer felhagyunk a tápszercégek szponzorálásával. Ötletek?

És Ljucus az a véres, nyákos nem is tudom milyen széklet nagyon rosszul hangzik, meg kellene nézetni szerintem.

FémFatál Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28169

Tejről például:

http://www.geocities.com/all_are_one.geo/hun/tej.htm

Persze a témában összeírogatnak pro és kontra mindent, de én saját magamon is tapasztaltam egypár dolgot, úgyhogy ha a cikkeknek esetleg nem is, a saját tapasztalatomnak feltétlenül hinnem kell.

Meg ahogy Tasha is írta lejjebb, a tehéntej = kisborjúk számára készült anyatej, tehát nem embereknek van kitalálva, konkrét agyrém, hogy valaki egy más fajhoz tartozó kölyöknek dizájnolt anyatejet igyon :-)

Az ember nem is tudja rendesen megemészteni, mert nem olyanok az enzimjei. Van aki különösen érzékeny rá, és heves allergiás reakciókat produkál, mások határeseti szinten elbirkózgatnak vele (de minek...), és van akinek semmi különös gondja nincs tőle. (De akkor is elég fölösleges).

Előzmény: nunya (28166)
nunya Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28168

valamiért sejtettem eme feleletet. :-)

Benő olyan belevaló. el se tudnám képzelni, hogy ne kézből egye a csirkecombot. :-)

Előzmény: FémFatál (28163)
nunya Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28167

egy liter???? anyám

jó, ha nálunk 4 deci lemegy és akkor már sokat ivott....van hogy egy deci aztán csókolom. +reggeli esti 2-2 dl tápszer. de az még ígyis jó, ha fél liter van.....

nunya Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28166

nálunk meg pont a főzelékesek csúsznak.

bár tegnap a hagymás rántottám is bejött neki persze villával, ,ahogy azt kell ( miután vagy 8 kanál tejpépet benyalt) :-o

tényleg gombát ugye már lehet adni? vagyis már mindent, nem? van még valami nem ajánlott? jó, tudom eper, dió , de már lassan az is mehet, nem?

áruljátok már el nekem mi a frász nem jó a tejben, mert kifúrja az oldalamat. de valami tudományosat is monnyon má vki, mert hülye maradok, aztán a végén rosszul táplálom magunkat :-)

tasha Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28165
na igen, így gondolom én is, pont így.

Húst eszi enyém, ha felvágjuk apróra. Pörkölt, sult hús, csirke, fasirt, minden megy, csak a panirozott cuccokat nem szereti. Amúgy szúrja a villára és tolja :) Amit nem szeret, az a krumplipuré, meg sajna a fozelékek sem csúsznak :(
Előzmény: Como (28162)
FémFatál Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28164

Ivászat: Hát mi úgy vagyunk szocializálódva, hogy folyton visszük az innivalót magunkkal. Meg a gyereknek az autóban kezébe nyomva quasi-pacifikátor szerepe is van a cumisüvegnek, pár perc csendet lehet vele nyerni.

És azt se bánom, ha egész nap folyamatosan iszik, így biztos elég folyadék jut a belibe (hát ő azért nem túlozza el annyira, mint Sapi Borcsája, úgyhogy naponta egy liter vizet iszik meg kb. így, de annyi kell is).

Ezenfelül az is teccik nekem, ha szépen kiszolgálja magát, mikor szomjas, legyen csak önálló.

Előzmény: Como (28162)
FémFatál Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28163

A Benő eszi mint gép. A kezébe kell nyomni egy darab rántotthúst oszt negyedóra áhítatos csend van :-)

A csajszi anno nem volt hajlandó, őbelé úgy kellett a húst trükkösen csempészni - zöldségbe, krumplipürébe rejtve, turmixolva, atomjaira darálva szószba belefőzve, stb.

Ez hálistennek elmúlt nála röpke 4-5 év alatt :-)

Előzmény: nunya (28159)
Como Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28162

Én sem adok és nem is tervezek tejet itatni Flórával. Persze, kap mindent, amiben tej is van, sőt reggelire ő is szokott kapni olyan egészségtelen-de-nagyon-finom cukrozott cereáliákat, amiket kikanalaz, és úgy persze tej is jut bele bőven, de deciszámra, inni nem fog sosem kapni. Szerintem sem egészséges, nem véletlenül nem bírják nagyon sokan megemészteni. (Nem akarok senkit meggyőzni, csak elmondom, hogy én miért nem.)

Nálunk reggel-este tápszer, abban még vas is van, ami a vérszegény gyerekemnél nem hátrány.

Fém,

Benősztorik nagyon kemények! Még jó, hogy ilyen tökös anyja van, akinek meg sem kottyannak ezek a dolgok. :DD 

Ivászat: de amúgy miért kell olyan ivóeszköz, amit hordozhat is? Az, hogy ha szomjas, odajön, iszik, aztán továbbmegy, az nem játszik? Vagy naív vagyok? :))

Előzmény: tasha (28158)
FémFatál Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28161

Erre válaszoltám már eccer de közben kivágott az index mint a macskát.

Szóval, egyetértek, a tej méreg.

A tej életerőegészség sztori csak a tejtermelő lobby marketingszövege volt, egy hangot nem kell elhinni belőle.

Én se iszok tejet, és amióta nem iszok tejet (és nem szedek multivitaminokat), azóta nem hízok (vagy hát izé.... nem nagyon), nem nyálkásodok, nem hörgök, és az allergiám is nagyjából elmúlt.

Gyerexempontból ezért van még mindig a tápszer, illetve kefír, joghurt, sajt, túró nálunk is jáccik, de az egy gyereknek nem élet az élet kakaó nélkül, van egy ilyen tudományon felüli érzésem :-)

Előzmény: tasha (28158)
csehlencse Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28160

a ti gyerekeitek megeszik a húst? nálunk csak turmixolva. a fene sem érti. imádja, de ha kicsikre vágom öklendezik. bezzeg a sütiből nagyobbat bekap mint én... fene sem érti...

Anna is csak turmixolva eszi meg, vagy ha valami mással együtt - pl. főtt zöldség - adok neki egy falatot. Ő nem öklendezik tőle, hanem "gyönyörű" pépesre rágja, és órákig forgatja a szájában, ahelyett, hogy lenyelné!:))

Minden más darabos csúszik neki is, csak a hússal van ez.

Előzmény: nunya (28159)
nunya Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28159

én mostanában kezdtem keverni a tápszert kis tejjel. de nem láttam semmi problémát.

ivás.

FF

passzolok. pohárral mi is a helyzet? ha itatod?

bölcsiben hogy csinálják?

bili.

fene tudja. én még nem szereztem be. ami viszont értekes, hogy mostanában a produktum guggolva zajlik. szóval gondolkodom rajta. nade a probléma nálam is az, hogy szerintem nem ül ő ott dolga végeztéig. szóval ebbe még bele sem akarok gondolni.....pisinél meg egy csomószor mutat a pelusára. hát majd nyáron a szabadban próbálkozunk.

ti hogy kezdtétek? esténként?

ljucus

jó ez a fotelos sztori :-D

a ti gyerekeitek megeszik a húst? nálunk csak turmixolva. a fene sem érti. imádja, de ha kicsikre vágom öklendezik. bezzeg a sütiből nagyobbat bekap mint én... fene sem érti...

tasha Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28158
finn gyerek :D

fél liter: én úgy tudom, ez az össz tejtermékre vonatkozik, nem csak tápra/tejre. Nem aggódom ezen, M. elég kiegyensúlyozottan kajál, zöldséget, gyumölcsöt, húst, tejterméket is, elég strammnak is tunik :D Kalciumból biztos nincs hiány. A kefír amit kap, az meg bifiduszos v mi a kő. Meg issza a rizstejet is ca-al dúsítottat.
Én a tehéntej nagy mennyiségu fogyasztásával kapcsolatban igen szkeptikussá váltam, a tej élet-ero-egészség duma kezd egyre inkább megdolni. Meg én sem iszom, max kávéba és elég nagyra nottem :D Lehetne még ragozni, h nincs még egy emlos, aki a más állat tejét megissza, sallallastbstb, de most ez hosszú lenne.

Útraelvihetos: de akkor neked semmi nem oldja meg, a sportkupakost is kinyitná és kilocsolná, nem? Kisdobozos szívószálas udíto? Azt M. kiszívja egy pillanat alatt, játszani max az ures doboz marad neki, hehe :)
Azért fura h a cumisuvegbol nem folyik a cucc, a csorösbol igen?! Vajon minden ilyen kifogna Benen? A varázsitatót próbáltad?
http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/sportkupakos.htm
Előzmény: FémFatál (28155)
FémFatál Creative Commons License 2006.05.04 0 0 28157

Hát nem mindig kívánja :-) Mondjuk te szereted a az almás rétest, de néha nem kérsz mégse.

Ben úgy szokta ugyanezt pepitában, hogy mondjuk ebédre nagyon eszi az akármit, spenótót, bolognait, bármit - ha másnap ugyanaz az ebéd, akkor már nem kell neki.

Zsömlét csak akkor kér, ha ő veheti ki a zacskóból.  (Sőt, szívesen elfogyasztja nejlonzacskóval együtt. Bizonyisten. Volt, hogy a zacsin keresztül már jól szanaszét harapta, mire az őrség észbekapott). Viszont ha ha te adod neki az asztalnál ülve, akkor nem kéri, egyáltalán.

Előzmény: Südve (28156)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!