Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 565
Miert kell allanona a zsidiokkal jonnod? Anelkul nem megy?

Miert nem az arabokkal jossz akkor mar? Ott halalra is itelik az embert ha megserti a nepet, vallast (lasd Rushdi). NO ilyet a zsidok mar evezredek ota nem tettek, meg a hos inkvizicionk is tobbet "alkotott" e teren mint a zsidok.

Elhiszem most ugy jott nektek ez a Gibbson ilm mint az egi manna - biztos majd elovetelben felvasaroljatok az osszes jegyet, hogy majd elvezettel ne ertsetek semmit az arami es latin nyelven keszult filmbol -, de talan ha mar allandoan erre hivatkoztok itt akkor nem kellene elfelejteni, hogy mit muveltek a Krisztus Utolso megkisertesevel, de meg a Brian elete ellen is volt anno felhaborodas...(csak ott eppen magukat rohogtettek ki vele igy az nem volt akkora)

Szoval csak lassan azzal a "vilagmeretu a visitozas".

Persze ha oda akartok lesulyedni ahova a muszlimok mentek a legujabb Jim Carrey filmmel Malajziaban.....

Előzmény: Törölt nick (546)
geszthi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 564
Szoval a Csapd le csacsi. Ugye az is tortenelmi vigjatek! De a 6:3-is berakhatjuk ehhez.

Ja, hogy ott a jobboldalnak tetszo dolgot figuraznak ki akkor az dicso, azt lehet? Ahogy a Tanu is?

NO de mi legyen a Csodacsatarral?! (ott ugye a komcsik is alkottak anno vele politikailag, de nem jottek magyargyalazo dumakkal)

Hat pedig az is kerem "magyargyalazas" volt a nagy fociszereto magyar neprol....(mar ha sajtos lenne az agya valakinek)

Mondjuk az is mutatja a dolgot, hogy ilyesmi itt a gond, hogy a Tanu 2 (ami egybekent kozelebe nem ert az elsonek, no de az mas korszak volt azt a hatast nem lehet ujra megcsinalni) eseteben is elojott itt a gyalazkodas elore, hogy ez semmi mas csak partpropaganda a szent nemzeti oldal ellen.

Előzmény: Törölt nick (513)
geszthi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 563
Szerintem masrol beszelunk, kedves Gorilla.

Latom te sem ertetted meg miert hoztam di Capriot es Chamberlaint ugyanabban a tortenelmi szerepben pedlanak.

Szoval azt nem ertem, hogy honnan gondolod, vagy miert tetelezed fel a magyarokrol, hogy ennek a filmnek a szerepebol fog azonositani barmit is.

Csak ezert kerdem mert ha valami magyargyalazas - hogy ilyen Macisajtos baromsagokkal eljek en is - akkor eppen ez az.

Miert EZ?! Ha ilyen jelentos akkor megsem lehet rossz, akkor az kerem igazi muveszet ha ekkora hatasa van.

De jo, vigyuk kovetkezetesen vegig, az elmeletedet!

Te biztos vagy benne, hogy Szechenyirol az embereknek Eperjes Karoly fog az eszebe jutni?!
Eperjesrol nem inkabb a nagyobb sikerei a 6:3, Uramisten vagy a Csapd le Csacsi fog beugrani?

Csak azert mert ha mar Reviczkynel (pedig neki is van rengeteg komoly film szerepe) ezt hoztad elo akkor a masik oldalra miert nem teszed ugyanigy?

Előzmény: Törölt nick (511)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.07 0 0 562
Ezt a filmet nem feltetlenul kell megnezni ahhoz, hogy az embernek sok szempontbol meglegyen rola a velemenye (megalapozottan)
Előzmény: Törölt nick (557)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.07 0 0 556
"Azért ez a mizéria is rávilágít arra hogy sokaknak egy kicsit lazítania kellene ebben az országban... "

Jajaja...
Rögtön javasolhatod a MAI ballib sajtóban őrjöngöknek...

Akik , Népszabadság, Népszava még egy Demokratában megírt cikk kapcsán verik magukat a földhöz nagy történelmi "máskéntgondolkodásukban" persze Orbánig lyukadnak ki...:)))
vagy Fellegi Ádám tiltakozására egy egyszerü, felírat nélkül Teleki Pál szobor felállitásának engedélyezése miatt...

Szóval , ki mire érzékeny, ugye.

Nahát.

Előzmény: Bambu (555)
Bambu Creative Commons License 2004.02.07 0 0 555
Ez a kva nagy igazság! Végre valaki leírta. :) Van akinek azért ez elsőre átjön.
Hacsak nem ökölbe szorult fejjel ül be a moziba. (akár a kritikák, akár ilyen topicok hatására) :)

Azért ez a mizéria is rávilágít arra hogy sokaknak egy kicsit lazítania kellene ebben az országban...

Előzmény: Tamás (547)
Via Galvani Creative Commons License 2004.02.06 0 0 553
NA, akkor ajánlom a Kultúra rovatban futó "Magyar vándor. A film" c. topikot, ott ugyanis a filmről, és nem politikai uszulásról van szó.
FREEDOM OF PRESS Creative Commons License 2004.02.06 0 0 551
Állítólag már 15 ezer nézője volt, ez példátlan! Ezexerint a PR nagyon bejött. Ha így megy tovább, a "kidobott pénz" motívumot ki lehet pipálni.
Tamás Creative Commons License 2004.02.06 0 0 550
Májdír KP,

Szerinted az Új Zrínyiászból nem csináltak filmet? Ha már szóvá teszed...

Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy a MV-nak kifejezetten csak a szórakoztatás volt a célja, ahogy azt sem lehet mondani, hogy az ÚZ-nak pont fordítva.

Előzmény: Törölt nick (549)
Tamás Creative Commons License 2004.02.06 0 0 547
Tegnap megvolt, itt a véleményem, aztán lehet anyázni. :-D

Nagyon kiváncsi voltam rá, nem utolsó sorban azért is, mert sokan már jó előre vinnyogtak miatta. A sok kritikus véleménye előre nem izgatott, mivel láthatóan egyik sem volt képes felülemelkedni a Monty Python-Gyaloggalopp (vélt)előzményen... ha már itt tartunk, egyetlenegy kritika volt, ahol az egyébként sokkal inkább releváns Új Zrínyiász-ra volt visszautalás, azt hiszem , ez nagyjából jellemző.

A film célja a könnyed szórakoztatás, aki ennél többet vár, az hülye. Különösen, aki kritikusként azt volt képes leírni, hogy majd a "magyarkodást" fogja karikírozni. Ez a vélemény a magyargyalázók ellenpontja az idiotizmusban.

A szórakoztatás pedig a helyén van, már ha valaki tényleg képes rövid időre elengedni magát, és hülyeségeken röhögni. Persze, ez biztos tré dolog, hát tudja a fene, sokan vannak, akik napi tizenvalahány óra munka, alkotó tevékenység, vagy bármi egyéb után le akarnak ereszteni.

És a film igazi értéke, most kapaszkodjanak meg a magyargyalázásról hadoválók, hogy ez egy BÜSZKE magyar film. Bizony, bizony. Egy darab magyargyalázás nincs benne, viszont benne van sok minden, amire az ember "magyarként" büszke lehet. Nem minden persze, de elég ahhoz, hogy az ember a film vége után még egy picit üldögéljen a stáblista előtt, és elmélázzon...

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 546
Azert kicsit vitatkoznek Herendivel:

"Ezek a támadások akkor indultak, amikor a filmet még senki nem láthatta. Akik azon háborognak, hogy a film nevetségessé teszi a történelmet, megsérti a nemzeti érzelmeket, nem látták a filmet."

A TVben es az interneten mutatott filmelozeteseknek az a nem titkolt celja, hogy izelitot adjanak a filmbol. Az a feladatuk, hogy bemutassak a film hangulatat, latvanyvilagat, humorvilagat, zenejet, izelitot adjanak a gegek tipusabol, es korvonalakban bemutassak a nezoknek, hogy mit varhatnak a moziban. Minden filmelozetesnek ez a celja. Akik megnezes nelkul kritizaljak a filmet, azoknak is van mar nemi alapja. Ha a film gyokeresen elterne lenyegileg az elozetesekben latottaktol, akkot az elozetes nem mas, mint a fogyazsto megtevesztese, azaz jogi ertelemben buncselekmeny, mert a fogyaszto felrevezetes miatt valtja meg, az amugy nem olcso mozijegyet.
Nekem (mivel kulfoldon elek) nincs lehetosegem egyelore megnezni a filmet, de az elozetesek alapjan alkottam egy velemenyt, amit csak alatamasztanak azoknak az embereknek a kritikai es eszreveteleli, akik mar megneztek.

Ezenkivul nem csak a filmbe kotnek bele az emberek, nem csak a film technikajaba, szineszi jatekba, vilagitasba, zenebe, operatori munkaba, hanem olyan dolgokba, amiknel nem feltetlenul a film megnezese szamit.

Tegyuk fel, hogy felroppen egy hir, vagy mar reklamozzak is a filmet "Dicso magyar multunk" cimmel, egy olyan alkotas, aminek a celja a magyar tortenelem dicsoseges bemutatasa, hatalmas hazafias erzelmek felkorbacsolasa, a Fidszekormany altal kiutalt 100 millio forinttal, es a jobboldali partok igen elismero varakozasaval.
El lehet kepzelni a baloldali felhangokat: "Minek megint ez a magyarkodas, mi a fenenek kell egy ilyen film, hogy gyuloletet, kirekesztest szitson, mi a feneert ad a kormany penzt ilyen celokra, ez a film nagy magyarkodas lesz, gerjeszti az antiszemitizmust stb, stb. En szinte biztosra veszem, hogy ez lenne, megpedig ugy, hogy senki nem latta a filmet.
Mel Gibson filmjet is antiszemitizmussal vadoljak, pedig azt sem latta senki, hiszen meg nincs is kesz a film, megis vilagmeretu a visitozas.

"Az látom, hogy egyik oldalon vannak a felszított indulatok, másik oldalon van a film."

Az indulatokat a film szitotta fel

"Szeretettel készített film, amely, megkockáztatom, a hazaszeretetről szól"

En azert erre nem mernek merget venni. Valoban kockazatos kijelentes

Előzmény: livefast (524)
léclaci Creative Commons License 2004.02.06 0 0 545
A Népszabadságból idézve (530), tömören erről van szó:

Több mint bűn ez a film – hiba.
Nem „magyargyalázás”, hanem bántó humorgyalázás.

Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 544
az egy rakás hülyeség.
Előzmény: Törölt nick (543)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 543
360.
362.
Előzmény: Törölt nick (541)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 542
mitől "ballib" egy ilyen film ?!
de most komolyan ?
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 541
majd a "magyarkodáson" és a magyar történelmen röhögtessenek.
A kísérlet nem sikerült.
A ballib /hiszterolib most azért dűhös mert nem eléggé "ütösre" sikerült, a másik oldal meg azért hogy egyáltalán ilyen provokációs kísérlet megszülethetett.

istenem, ekkora marhaságot.
nem is írhatta más mint te...

Előzmény: Törölt nick (538)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 540
Min mérgelődőm?:)

Hát hogy 100 millió közpénzt kidobtak egy olyan gyalázatos ballib filmkísérletre, melynek díszletéül
a magyar történelmi múltat pecézték ki...

Hát, ezen mérgelődtem. Legföbbképpen.

No meg azon, hogy a jelenlegi pattanásig feszült politikai helyzetben, ahol már SMS-eken és internetes fórumok cenzúrázásánál meg feljelentéshegyeknél tartanak parlamenti politikusok (is), az effajta tudatos provokációs kísérletek csak újabb cseppenként gyűlnek..

És ha egyszer túlcsordul, akkor megint csak lehet szemforgatva belebámulni a semmibe hogy mink nem úgy gondoltuk/ csak részeg volt/viccelt stb.

Nahát.

Előzmény: Törölt nick (539)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 538
Hüm, hüm...

Itt az inkriminált Népszabadság idézet:

"Máris azt olvasom deklarált „nemzeti” vitafórumokon, „nemzeti” hozzászólóktól, hogy „magyargyalázás” folyik a vásznon. Ezen az ostobaságon már nem is csodálkozom, a buták szidják csak e rossz filmet a maguk tébolydai szemszögéből."

Na puff neki...
Már megint egy hiszterolib aki az internetes vitafórumokon történő hozzászólásokat gyalázza
a Népszabadságban...:))))
Elvileg egy filmkritikában...
Azt írja:

"Nem, nem: Herendi Gábor félresikerült filmje dehogyis „gyalázza” a magyarokat. Én nem láttam benne semmi „bántó szándékot”, merthogy nincs benne ilyen."

Aha.
Vagyis a népszabadságos "nem látott benne"
magyargyalázást....
Nos, félretéve a "hagyományos" népszabadságos szemszöget (ha nem haragszik meg túlzottan, ritkán
szokták a nemzeti, magyarságtudat mércéjeként a Népszabadságot emlegetni:))))), szóval ha ezt félretesszük, akkor megint csak a "nincs benne ilyen." miatti csalódottságot/dűhöt érzem az
ő kritikájában- mint a port.hu-ban is.

Lecsupaszítva.
Herendiék kaptak a ballib állami- és nemállami filmmaffiától száz millió közpénzt + isten tudja mennyi magánpénzt hogy majd a "magyarkodáson" és a magyar történelmen röhögtessenek.
A kísérlet nem sikerült.
A ballib /hiszterolib most azért dűhös mert nem eléggé "ütösre" sikerült, a másik oldal meg azért hogy egyáltalán ilyen provokációs kísérlet megszülethetett.

Nahát:)

Előzmény: kvantum (536)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 537
no tegnap megnéztük a filmet.
közepesen gyenge.
akad néhány emlékezetes poén ("my name is Ond, Ond Kond" vmint szellemes - néha Monty Pythonra hajazó - gegek), de úgy az egész inkább hasonlít egy baráti társaság jóhangulatú poénkodásának lefilmezésére, semmint egy Valami Amerika szintjén összerakott vígjátékra.

A topicnyitónak: még csak a polgárpukkasztás árnyéka sincs meg a filmben, a történetének témáját, közegét pedig - mivel nincsen védjegy oltalom alatt - mindenki szabadon választhatja.

Herendi jól választott, de rosszat csinált (a magyar-angol 6:3 például egészen gyenge, a leggyengébb epizód az egész filmben).

Persze a megélhetési magyaroknak és az akciópolgároknak illik reagálni a honfoglalás kényes magyar témájára. Ha nem a soraik közül felkent mívész alkotja meg, offkóz potenciálisan benne van a "magyargyalázás" veszélye.

pedig ez a film vígjátékban legalább annyira gyenge (bárgyú), mint a saját kategóriájában (történelmi játékfilm) a Honfoglalás, vagy Hídember.

na jó, azért annyira nem, de majdnem.
Annak ellenére, hogy több alkalmam volt felkacagni, én sokkal többet vártam.

kvantum Creative Commons License 2004.02.06 0 0 536
Nincs rajta sapka, ugye?:)

...mert eddig az un. "magyargyalázás" miatt fikáztad - az általad amúgy büszkén, bevállaltan nem is látott - filmet.

Most az a baj, hogy nem tetszik a kritikusoknak?

OFF
Macisajt, amit itt ebben a topikban művelsz, csak azért nem alulmúlhatatlan, mert kisemmizett nick egy másik topikban megelőzött a 14 éve munkanélküli 2,5 millió jobboldalival:-)))
ON

Előzmény: Törölt nick (534)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 535
magasztalja ?!
te nem vagy normális !
Előzmény: Via Galvani (530)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 534
Magyar vándor

NSZ • 2004. február 6. • Szerző: Bikácsy Gergely

A hét vezér

A Magyar vándort annyira félresikerültnek, annyira szellemtelennek és unalmasnak érzem, hogy alig tudok róla szólni a sajnálkozáson kívül. Herendi Gábor második játékfilmje parodisztikus áltörténelmi komédia volna talán, mely arra az alapötletre épül, hogy a honfoglaló törzsek hét vezére az indulás előtti búcsúbuli után későn ébred, seregük már elporzott a jövő felé. A nyoma veszett magyarok után erednek hát, de csak a film végén, egy mai augusztus huszadikai ünnepségen érik utol őket napjaink Budapestjén. Közben átlovagolnak ugyan a magyar nép zivataros évszázadain, de a leporellók és kis óvodások humora is cserbenhagyja őket. „Nem láttatok itt magyarokat?” – kérdik úton-útfélen, leginkább különböző fogadókban, ahol szállást kapnak.

A nézőnek eszébe juthat a Monthy Python vagy a kiváló Brian élete: nekem csak azért nem jutott eszembe, amiért egy Móricka-viccet végigkínlódva sem jut eszembe Karinthy. Nemrég Szőke András: Helyfoglalás, avagy a mogyorók bejövetele című itt-ott szellemes, rokonszenves, de csak félig sikerült komédiája próbált a Koltay Gábor-féle patetikus és leckefelmondóan ásíttató iskolamozi ellenpontjaként szabados humorral élni – arról legalább érdemes volt elmondani, mi sikerült benne, és mi nem. (Mint ahogy természetesen Koltay Gábor hót komoly és „veretes” produkciója is legalább igazi bírálatra alkalmasnak bizonyult.)

Herendi Gábor Magyar vándora nem alkalmas ilyesmire sem. Itt aztán semmi sem sikerült, és ez némileg figyelemre méltó. Képtelen vagyok a teljes kudarcot, a megfoghatatlant megragadni, vagy kudarcának titkát megfejteni. Két napja csak, hogy láttam, s már nézése közben elfojtottam, feledésre ítéltem a roppant kínos viccelődést, az alsóbb szintű kabarékba (sem) illő sok bemondást, önismétlően lapos kínlódást, a kiszámíthatóan felesleges és mérsékelt frissességű helyzetkomikumok nézőbüntető sokaságát. Arra még emlékszem, hogy besenyőkről nem esik szó, viszont kínaiak, háremhölgyek, Batu kán, török padisah, Mátyás királyt játszó Mátyás király (Helyey László), Ferencz Józsefnek maszkírozott Windischgraetzet játszó Bodrogi Gyula, török pasának öltöztetett Gálvölgyi János feltűnik a vásznon, és abszolválja kabarészámát. A hét vezért játszó hét jobb sorsra érdemes színész aligha tehet a bukásról. Ezzel a megengedő és igaz mondattal fejezném be. De kihagytam, hogy gyakran könnyűzenei betétre fakadnak ismert és kevésbé ismert énekesek, szép és kevés ruházatú lányok okoznának szem-szájnak örömet, de nem okoznak még a szemnek sem. A vége felé gonosz nácik és elvonuló (szintén buta) szovjet katonák is felkomorlanak, akarom mondani felviccelődnek – másra nem emlékszem... Verjen meg engem a magyarok Istene – de nem, nem, visszavonom e rossz viccet (ez volna csak a film „humorának” cinkos elfogadása) –, verjen meg engem a tréfát nem ismerő nagybetűs Humor talán még kegyetlenebb Istene. A Magyar vándor a mozikomédia beteg állatorvosi lova, mindenfajta humor teljes félreértése.

Máris azt olvasom deklarált „nemzeti” vitafórumokon, „nemzeti” hozzászólóktól, hogy „magyargyalázás” folyik a vásznon. Ezen az ostobaságon már nem is csodálkozom, a buták szidják csak e rossz filmet a maguk tébolydai szemszögéből. Nem, nem: Herendi Gábor félresikerült filmje dehogyis „gyalázza” a magyarokat. Én nem láttam benne semmi „bántó szándékot”, merthogy nincs benne ilyen. Filmje nevettetni akar a hét vezér ügyetlen viszontagságaival, de legalább annyira nevettetni a tatárok-törökök-németek-oroszok (sőt még a régi, 6-3-as angol futballcsapat) ügyetlen vezéreivel is.

Remélem, hogy a bemutatkozása után jogosan becsült rendező előbb-utóbb kiheveri majd e ballépést. Nála nagyobb alkotók is buktak már (majdnem) ekkorát.

Több mint bűn ez a film – hiba.

Nem „magyargyalázás”, hanem bántó humorgyalázás.

-------

Hüm.
Változatlan a kérdésem: ha ez így van ahogy a Népszabadság írja,akkor viszont miért kellett egy ilyen rémségesen elkúrt filmhez a MAGYAR történelmet díszletként felhasználni ?
Vagy az már védtelenül ki van szolgáltatva minden pancser humrozálási kísérletének?

Konrad Creative Commons License 2004.02.06 0 0 533
Te szerinted ez a feleslegesen kidobott 100 milla. Más szerint más. Most minden esetben kérdezzünk meg mindenkit? Nem érzed, hogy demagóg ez a beszólásod?
Előzmény: takacsi (531)
livefast Creative Commons License 2004.02.06 0 0 532
Láttam.
Humortalan antiszemiták azok is.
:-DDDDD
takacsi Creative Commons License 2004.02.06 0 0 531
"Az látom, hogy egyik oldalon vannak a felszított indulatok, másik oldalon van a film."
(Herendi Gábor)

Nem Herendi, egyik oldalon ott van 100 millió forint az én adóforintjaimból is.
A másik oldalon a feleslegesen kidobott 100 millió van.

Előzmény: livefast (524)
Via Galvani Creative Commons License 2004.02.06 0 0 530
Mai Népszabadság. Magasztalja.
Előzmény: livefast (528)
Konrad Creative Commons License 2004.02.06 0 0 529
És ezzel ugyan mi a baja Herendinek?

Szerintem semmi baja, csak ténymegállapít.

Előzmény: Törölt nick (527)
livefast Creative Commons License 2004.02.06 0 0 528
Egy pozitív kritikát azért még elolvasnék valahol a filmről
:-DDDDDD
Előzmény: Törölt nick (527)
Törölt nick Creative Commons License 2004.02.06 0 0 527
Megvan, megvan...:)

Ezen azért elgondolkodtam:

"Az internet az a fórum, ahol bárki gátlástalnul leírhat bármilyen véleményt, mert név nélkül teheti."

És ezzel ugyan mi a baja Herendinek?
Mert visszafordítva, nem mindenkinek jut az a lehetőség hogy állami százmilliókból, filmkészités címmel, magyar történelemmel szórakozzon...Névvel, akár.

Most az a baja, hogy egyeseknek a hazai média- és
egyéb viszonyok miatt csak ilyen "nyilvánosság" jut ahol a véleményüket kifejezésre juttatják?

Hja kérem, még azt is elhiszem hogy zavarja az internetes fórumokon megjelenő , khhhm. finoman szólva nem éppen dícsérő kommentárok...
Meg az "antiszemitizmus" ...:)))))
No de, valaki kergette az asztal körül hogy ILYEN filmet kell csinálni?

Előzmény: livefast (526)
livefast Creative Commons License 2004.02.06 0 0 526
Ott van a .hu címlapon a jobb felső sarokban a link egy kis szövegrészlettel.
Előzmény: Törölt nick (525)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!