Mondjuk bízzatok meg engem, utaljatok 10E-ket, hogy nagyformátumú hirdetéseket jelentessek meg a Csajágaröcsögei Harsonában. A különbözet az enyém, Kajmán-szigeteki számlára. Akkor már én is vagyok olyan "jó" mint az elit?!
Ha lenne egy komoly 5let, amivel világgá lehetne zavarni az elitet, Isten'bizony rááldoznám az összes veszteségemet, amit JZS&LCS okozott.
Felmerült 1 gondolat bennem: a képviselők visszahívhatóságát nem lehetne vmilyen módon megoldani? Mármint "népi" kezdeményezéssel.
A másik: az OGY-i képviselők létszámának csökkentését sem lehetne ugyanígy?
Konkrétan vmi népszavazásfélére gondoltam.
Világos hogy nem vonulnának vissza:)) Én sem ma jöttem le a falvédőről:((((
De figelemfelkeltésnek elég jó lenne, talán lennének pár tízezren, akik esetleg felhívnának hogy támogatnak, stb + a média is ráharaphatna esetleg ha más miatt nem, hát a botrány lehetősége miatt.
Ez az ötlet szinte már "Andrásfalvy szintű" realitásérzékre vall... :-))))))
A lapok amúgy hajlandók lennének egy ilyen tartalmú hirdetést nyomtatni, de aligha hiszem, hogy ez a politikai elit bármelyik tagját is önkéntes visszavonulásra késztetné...
Egy kezemen meg tudom számolni azokat a politikusokat, akik legalább az önkéntes visszavonulás látszatát meg tudták őrizni.
Na ez tényleg megölné a kisebb pártok esélyeit. A jelenlegi egykamarás partlamentatizmusban a lista kell. Csak az lenne a lényeg, hogy abból ne kádertemető váljon, mint ahogy azt már korábban irtam.
A rövidebb szmájli annak szól, hogy az MSZP-ben sok az őskövület, és kihalás miatt valamiféle változásra szükség lesz... Persze minimális a valószinűsége, hogy a változás "érdemi" lesz.
A FIDESZ-szel meg pont az a gondom, hogy bár nagyon sok kérdésben alapvetően egyetértek velük, a párt belső szabályai a jelenlegi vezetés bebetonozását szolgálják. Ahogy az OV vezette társaság elkezd majd öregedni, úgy vesztik majd el a még meglévő progresszivitásukat, politikai erényiket...
SZVSZ évente lehetne népszavazásokat tartani, ahol az egy év alatt felgyülemlő kérdéssel kapcsolatban lehetne a választópolgárokat megkérdezni. Ennek az lenne az előnye, hogy kérdések szerepelnének, nem pártjelvények a kérdőiveken. Azaz kicsit a svájci rendszer irányában lehetne elmenni.
De ez nehéz. Mert Magyarországon a népszavazás intézményét már nagyon sokan nagyon sokszor (szerintem többé-kevésbé tudatosan) lejáratták. SZVSZ népszavazással már semmit sem lehet elintézni. Egyszerűen közönyösek irántuk az emberek.
Ugyanis ki lehet személyiség? Az, aki ismert. Ehhez viszont médiakapcsolatok kellenek. Ez utóbbihoz pénz kell, mert a megjelenés a médiában valahol ennek a függvénye. Meg persze a politikai tőkéé, ami egy kezdő politikus számára nem adatik meg.
És mi az, hogy hiteles? Itt bejön a PR, azon keresztül a média megintcsak. És ugyanott vagyunk.
Azaz hiteles személyiség: aki rendelkezik megfelelő anyagi és médiaháttérrel. Ez kb. a jelenlegi politikai elit :-((((
nincs olyan, aki ezt a kezdeményezést felkarolná, és különben is tök érdektelenségbe fulladna. szvsz.
ha a kis pártok hiteles, személyiségeket találnának jelöltnek, ha a választópó'gár nem a pártlogót, hanem a képviselöjelöltet nézné, ha a kezem a bilibe..:-))
:O)
az első lépés bizony ez: átlépni az 5% küszöböt, vagy leereszteni a határt.
tudja valaki, mi kell a küszöb megváltoztatásához?
népszavazás? hány aláírás kell, hogy kitűzzék a szavazást?
(ha emlékeztek, kezdeményezés indult az állatkínzásért kiszabható büntetés súlyosbítására. hogyan csinálták, hogyan indították el...?)
aztán ha tisztában vagyunk a hogyannal, ki kell állni a terekre és gyűjteni az aláírásokat. elmennétek a nyugati aluljáróba ezt csinálni?
sok olyan egyszerű kérdés van, ami nélkül teljesen hiába hűtjük a szánkat... pedig bizony elkelne legalább egy jóember a parlamentbe, aki bekurjongatna, ha valaki (bármelyik oldalról) hazudik, ferdít... legalább ezt lehoznák a kereskedelmi tévék.
cha.cha.cha
Kevesebb képviselőt!!! Nem lehetne erről népszavazást kezdeményezni?
Deviszont:
Ha nincs pártlista, hanem csak egyéni kerületek, akkor még a mostaninál is nehezebb lesz a kis pártoknak. A jelenlegi politikai elit leváltása nyilván egy új pártnak lenne az érdeke, az új pártok pedig általában kicsik.
A Jobbik pl. kaphatna minden választókerületben 10%-ot, mégse lenne egy képviselője sem. (Amit én személy szerint ugyan nem bánnék, de igazságtalannak tartanám ettől függetlenül.)
Persze van még egy lehetőség: a FIDESZ és vagy az MSZP belső megújulása :-))))))
szükíteni kellene..
ennek az országnak böven elég lenne 178 képviselő.
csak egyéni jelöltek (mondjuk pártámogatással, vagy nélküle) a 178 választási körzetböl.
ez az "elvesznek a szavazatok" trükk is csak pártra-szavazás esetén vethetö be.
szóval szvsz csökkenteni, egyéni jelöltek, lecserélni a se füle, se farka, tekergö, egyenlö elosztású szavazási rendszerünket
talán
:O)
Gondolom tudod, hogy ez az IQ játék nem más mint az, hogy a pszichológusok elkészítik és aztán nagynehezen megtanulják, hogy hogyan is kell reagálni az egyes kérdésekre, rajzokra, stb.
Aztán, mikor már biztosan tudják csinálni, akkor odeteszik egy felmérendő elé és basszus gitár, találd ki, hogy mi mit találtunk ki. Ha eltaklálod, akkor megengedjük, hogy te is játsz valahol.
Egyszóval: nincs ennek az IQ-nak semmi gyakorlati jelentősége, néhány pszichológus belterjes idétlen játéka csak, akik aztán megkeserítik mások életét, sokszor akadályozzák az embert abban, hogy egy állást megkapjon. Pedig sok ember rátermett, csak ezzel a maszattal nincs kedve foglakozni.
Off
1. Ann Coulter mondott már ennél durvábbakat is, ezért fizetik meg és ezért hívják mindenhova. (Nagyon jó biznisz egyébként, $30 pl. az Ann Coulter baba, ha megnyomod a hasát vmi olyasmit mond, h. "miért ne támadhatnánk meg Irakot az olajért?"
2. Szerintem is valószínű, hogy az orvosit végzett Howard Dean IQ-ja magasabb, mint az ifj. Bush-é. Mindez azonban lényegtelen, hiszen az idézet a külföldi szardobálásra volt csak példa, nem állítottam egy percig se, hogy köze van az igazsághoz.
3. Az mondjuk nem igaz, h. George Bush híján lenne minden képességnek. Futni pl. egészen jól tud a korához képest, én egy huszassal fiatalabb vagyok mégis jóval később értem célba amikor egyszer még kormányzó korában együtt futott az egyszerű néppel :-))
ON
Akkor most milyen a hazai szardobálás helyzete a külföldhöz képest?
A politikai elitet leváltani nem lehet. A lopások során annyi kölcsönös kapcsolat alakult ki, hogy azok csak tovább erősítik a hatalomba maradásukat.Antall alatt kellett volna a megszeppent kommunista bűnözőket kipenderíteni mindenhonnét, átköltöztetni őket /humánus/ a mádfélszobás panelekbe, aztán már csak pár intézkedés kellett volna és a szemét eltűnt volna.
Most már késő, a nyakunkon vannak és maradnak.
Szarabb lett a helyzet mint Kádár alatt volt.
Alternativa: megfelelo mennyisegu ujsagiro-szimpatizanst osszeszedni. De az alapveto gond, hogy a legtobb azok kozul tul szorosan kapcsolodik az aktualis elithez.
"Nem kellene megpróbálni valami internetes szervezésű pártot összehozni? "
Ez mar nehanyszor felvetodott, de szerintem barmilyen kezdemenyezest ami a jelenlegi elit levaltasa erdekeben tortenne, olyan osszefogott ellentamadas erne a mai partok reszerol, hogy egyszeruen mar abban a pillanatban a kezdemenyezes valna a faeces celpontjava. Arrol nem is beszelve, hogy sok mindenben itt sem vagyunk egyformak, igy valoszinuleg eleg hamar sikerulne megbontani a sorokat egy profi ellen-PR kampannyal.
Bar azert mindezek mellett, lehet, hogy erdemes lenne megprobalni...
Egyszerűen nem érdeke a ker. TV-knek sem megváltoztatni a rendszert. Ők jól megélnek a mostani helyzetből.
Néhány ezer embert képviselő formáció csak akkor kerülhet be a műsorpalettára, ha egyébként valamilyen módon extravagáns, pl. bőgatyát visel, vagy csak buzikat fogad el tagjainak, etc...
Erre a célra, mármint a politikai erők bemutatkozására pont a közszolgálati televizió lenne kitatlálva. De asszem nem kell azt ecsetelnem, hogy miért is lenne hamvába holt kisérlet ott erőlködni.
Pénz beszél, kutya ugat, Mo. halad a latinamerikanizálódás irányába. Pénz nélkül nem lehet mit kezdeni...
Ha valaki milliárdos, akkor meg már nagyon mások az érdekei, mint az átlagembereké.
"Consequently, the Parasite Party starts with a guaranteed 40 percent of the vote. They could run a muskrat for president, they could run a stalk of asparagus"
Nem azért az apróért, de pl. Bushnak még annyi esze sincs, mint egy köteg spárgának. Milyen alapon fikázza egy ilyen repub idióta a demokratákat? Egyáltalán melyik repub elnök volt normális?