Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 75
...szabad a gazda.:-)
Előzmény: alfredoo (72)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.17 0 0 74
bn

ja meg kihagytal egy m betust. nem volt magyar. viszont szemelyisege meglehetosen ellentmondasos volt. es a nemet szocialdemokrata part bad godesbergi programjaban vegkepp elhatarolodott tole illetve elmeletenek EGYES elemeitol. na azert nem az osszestol. es gondolom a sirjat sem dultak fel. az ott van ahol van. nyugalomban. es ugy altalaban nagy embernek tartjak!

ja meg egy masik be van balzsamozva. lehet rola rosszakat gondolni es mondani. mindenesetre 300 millio ember orszaganak fovarosaban be van balzsamozva. es ott van. nem forgattak MEEG ki a sirjat. lehet mondani hogy az 300 millio hulye ember. persze nem a magyarok jartak eloszor a vilagurben. de nyugodtan lehet fikazni!

Előzmény: alfredoo (72)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.17 0 0 73
kedves Luby!

Köszönöm, az elismerő szavakat.

Szükséges kiegészítések:

Ezen kampánytanácsadó nekem nem szimpi, két okból:
nem él hazánkban, tehát azt gondolom, hogy nem lehet olyan rányalt képe az ithoni viszonyokról, mint egy honinak vagy soksok éve itt élő, külföldinek.
Másik, szerintem nem olyan jó tqnácsadó, mint amenniyre a jobboldal hujjogni kezdett és vicsorogni. Az országjáró ellen uszítás és a szórólapok kérdésében nem igazán tudok állást foglalni, az én szememben mindkettő kimeríti a közpénz kidobása fogalmát.

összemosás:
Én nem mondtam, hogy jó, hogy összemosunk dogokat, de nem áltatom magam azzal, hogy ez nem történik meg a valóságban, ígyhát bátorkodtam felhozni azt a példát, amelyet alant olvashattál. (zaccról a kávét)

Orbán állásfoglalása:

Nagyon nem értünk egyet.
Hiszen ezzel elismerné ,hogy ma Magyarországon veszélyeztetettek a zsidószármazású magyarok.(figyelj erre a meghatározásra- én így gondolom.)

Azzal, hogy elismerné, az én szememben csak a földönjárást bizonyítaná. Nem a veszélyeztetést, mert - közvetlen - veszélyben nincsen egy zsidó sem magyarországon, zsidósága miatt. De (f)elismerését jelentené annak a szomorú, de létező ténynek, hogy bizony magyarországon van antiszemitizmus és erről neki véleménye van. Tudtommal Orbán magát tartja a jobboldali eszme hordozójának, és ahogy látom a jobboldal is valahogy így gondolja. Ez tipikusan nem az a kérdés, amelyben lehet nem állást foglalni. Ugyanakkor azt gondolom hogy ma magyarországon egy értelmes, tisztán látó, felelős gondolkodónak deklarálnia kell bizonyos értékek befogadását. Ha ő Orbán, a jobboldal reménysége és minden bizonnyal min.elnök jelöltje 2006-ban, akkor pláne.
Amikor az ominózus éjjeli menedék támogatása mellett emelte fel a szavát (amely műsor léte vagy nem léte fontosságban nem összemérhető az antiszemitizmus létével vagy nemlétével) sőt/pláne akkor amikor az a műsor is antiszemita/náci szellemiségű, szalonképtelen ember miatt szűnt meg, akkor sokakban felmerült, hogy vajon Orbán egyetért ezen eszmékkel? Majd az ifj. Hegedűst felmentő ítélet után - az értelmiséggel - nem siet kijelenteni, hogy a magyar jog ezt lehetővé teszi, sőt a vélemény szabadságának alapvetése, viszont maga a kirekesztés (amire Lóri felszólított) elfogadhatatlan és kiirtandó a magyar közéletből... elgondolkodtató.

folyt köv.

Előzmény: Luby (68)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.17 0 0 72
bn

kihagytal egy l betust!

Előzmény: Törölt nick (59)
alfredoo Creative Commons License 2003.11.17 0 0 71
he

sok szepet erdekeset irtal. csak azt nem mondtam meg hogy ki es mi a zsido!

es annal is erdekesebb ez a kerdes hogy konnyen elofordul hogy zsido gyulol zsidod.

de magyar is gyulolhet magyart. simaan. barmikor. es hanyszor de hanyszor elofordult. veereet vette, lanyat megeroszakolta es vagyonat elrabolta. magyar a magyarnak. akkor ezek antimagyarok voltak? hunyadi es csak mate? nem voltak magyarok?

most mondta a vago hogy konyves kalman csak apjat es vak belat vakittatta meg. pedig mind a harman magyarok voltak. te meg tudnal vakittatni valakit akit nem gyulolsz?

Előzmény: Hayloft Ezekiel (58)
Luby Creative Commons License 2003.11.17 0 0 70
Kedves hitetlen Tamáska !
Sajnálom, hogy minden látható igyekezeted ellenére csak egy ilyen eröltetett ,satnya szóviccre telt a kapacitásodból.De nem ez a lényeg.
Kétlem, hogy a Demokrata protofasiszta irányultságú lenne. Egyrészt ilyen irányultság nincs; másrészt a poltikai paletta nem úgy néz ki, hogy vannak a balliberálisok és vannak a fasiszták. Attól, hogy valaki nem szereti az MSzP-SzDSz házasokat még nem lesz fasiszta.
Ha a tényleges jobbközép meg akarta volna játszani a MIÉP-kártyát, akkor támogatta volna.
Minduntalan az elhatárolódás követelésétől visszhangzik a vágytól fűtött jajgatásotok.Megítélésem szerint ostobább dolgot nem is tehetne Orbán,vagy Dávid,mint hogy elhatárolódik. Hiszen azzal elismerné, hogy nem csak a baloldal eszköztárában van a demokráciát veszélyeztető szélsőjobb, hanem a valóságban is.
A Vasárnapi Újság nekem is nehezen emészthető volt. Szinte ellensúlyozta az ilyen jellegű liberális műsorokat. (pl.: 168 óra) Sok rosszat lehet elmondani néhány műsorról, de azt ,hogy nyiltan fasiszta -nehezen.
Azt javaslom kedves kis Tamáska, hogy politikai kérdésekben legközelebb akkor szólalj meg, ha már Tamás leszel! Üdvözöl: Luby, aki Gábor
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.11.17 0 0 69
Kedves agya-Lubby

Irtad

"A másik-a választási készülődés egyik hazug és minősíthetetlen módszerének tartottam, hogy a baloldali értékek ruhájába bújó és liberális politikusok és média-guruk minden igyekezetükkel össze akarták mosni a FIDESz-t és az MDF-et a MIÉP-pel és más szélsőséges csoportokkal.
"

Bizony ezek az aljas médiaguruk elérték,

1. Hogy Orbán Viktor a Süddeutsche Zeitungnak adott nyilatkozatában nem volt hajlandó kizárni egy MIEP-el való koaliciot.
2. Rákényszeritették továbbá ezek az aljasok, hogy Orbán kampányoljon a protofasiszta Demokrata és az egészen nyiltan fasiszta Vasárnapi Ujság számára.
3. A gaz baloldali media odáig pimaszodott, hogy szintén megzsarolta a volt miniszterelnököt, hogy az Endere Lászlo nyomdokaiba taposo antiszemita és MIEP tag Grespi Lászlót nevezzie ki Budapest főispánjának, és halmozza el az illetőt dicsérettel, miközbeben az illetőt sorozatban marasztalta el a biróság etnikai diszkrimináció miatt.

4. De az aljas bal liberális média legnagyobb gaztette az volt, amikor erőnek erejével mikrofonhoz kötözte Csurka Isvánt és kipréselte belőle, azt a megállapitást, hogy Grespik személyében ténylegesen már létre is jött a MIEP és a Fidesz koalicioja.

Előzmény: Luby (68)
Luby Creative Commons License 2003.11.17 0 0 68
Köszönöm Hayloft Ezekiel.Végre érdemben és írás közben gondolkodva szólt valaki. Sok igazságodat elismerem ,mert tudom ,hogy nem egyetlen igazság van.
Két helyesbítés, mert űgy ítélem meg, hogy két ponton félreértettél, vagy én nem fogalmaztam elég árnyaltan.
Az import menedzserrel közel sem az a bajom, hogy zsidó. Tőlem lehetne Mars-lakó is. Ha tényleg ő tervezi meg az MSzP kampányát a választás előtt, és után; ha ő találja ki ezeket
a ciklus közbeni szórólapokat, ugyanakkor tiltakozást és vádaskodást diktál például az Országjáró ellen...Nem tudom, a ciklus kétharmada előtt eldönteni, hogy kit fogok támogatni a következő választáson, de ez a magyar viszonyokat,szokásokat,mentalitást csak érintőlegesen ismerő menedzser rossz irányba hajtja az MSzP-t (szerintem a többség ellen!); és belehajszolja egy súlyos választási vereségbe.
Nekem ilyen képem van erről a kérdésről.
A másik-a választási készülődés egyik hazug és minősíthetetlen módszerének tartottam, hogy a baloldali értékek ruhájába bújó és liberális politikusok és média-guruk minden igyekezetükkel össze akarták mosni a FIDESz-t és az MDF-et a MIÉP-pel és más szélsőséges csoportokkal.
Az nem várható el, hogy Orbán, vagy Dávid egy-egy ilyen ügyben,mint a Hl kontra TGM ügy állástfoglaljon. Hiszen ezzel elismerné ,hogy ma Magyarországon veszélyeztetettek a zsidószármazású magyarok.(figyelj erre a meghatározásra- én így gondolom.)
Mindent összevetve, örülök annak, hogy ilyen net-társak is vannak, mint Te.ezért érdemes véleményt cserélni. Üdv.: Luby, aki Gábor
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 67
CSakhogí még mindig nem értek veled abban,hogy ez egy "olyan" névsor...
nem vitatom azonban, hogy lehetnek akik igy értelmezik. Hiszen mindent lehet többféleképen értelmezni.

Hogy én is irjak egy mondást: Rossz az, aki...
:-)

Előzmény: HitetlenTamaska (66)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.11.17 0 0 66
" nem a rossz szándékból tetem, hanem csakis a tisztelet miatt"

Persze, hogy elhiszem, csakhogy mint tudod, a pokolba vezető út is...

Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 65
MInt irtam, nem én állitottam ösze a listát, (sőt még nem is én irtam a mondatot sem) persze attól a hiba még hiba, ráadásul mivel én hoztam ide, az én felelősségem,hogy nem vettem észre. ha lehet, akkor légyszi töröld ki belőle azt a mondatot, amit idéztél. köszi.
Előzmény: gegenseegross (64)
gegenseegross Creative Commons License 2003.11.17 0 0 64
Ők azok, akik már nem tudják megvédeni magukat, néhány szézezer társukkal együtt.....

Tony Curtis - él
Ephraim Kishon - él
Elie Wiesel - úgy tudom, él

Tessék egy kicsit vigyázni.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 63
Igen, egyetértek azzal, hogy valóban nem szabad embereket megkülönböztetni pl. a vallásuk, származásuk (meg még sok minden) alapján .
Viszoitn ez jelenleg utópia, mert Magyarországon valahogy mindeni tudja minden hirességről, hog yzsidó vagy nem az. (Egybéként sosem értettem ezt, de ez mindegy).
Tehát csak emlékeztető akart lenni a névsor (amit mégegyszer mondom: nem én álitottam össze, tehát nem "mazsoláztam"), hgy kiekt is veszithetünk el a hülye kirekesztések alapján...Hátha elgalább egy-két ember elgondolkodik.

Mindettől eltekintve: akár jogos is lehet a meglátásod, hogy az ilyen névsorok helytelenek, de hitlerinek nevezni ...
Nekem az első gondolatom (és a ásodik, harmadik se) nem az volt, hogy ez a névsor helytelen, hanem az,hogy mennyi mindent köszönhetünk nekik. (mármint a felsorolt személyeknek).
TErmészetesen lehetséges,hogy hiba vagy tévedés nem ugy látni a névsort, ahogy Te irtad viszont remélem elhiszed nekem a fentiek alapján, hogy nem a rossz szándékból tetem, hanem csakis a tisztelet miatt. Én még most sem vagyok meggyőzödve arról, hogy igazad van, de "bogarat tettél a fülembe".

Előzmény: HitetlenTamaska (62)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.11.17 0 0 62
Kedves bolond nöszemély

Ha egyszer elfogadjuk egészséges alapelvként, hogy embereket származásuk szerint nem különböztetünk meg, akkor - könyörgöm - tartsuk is magunkat hozzá.
Ha pedig valaki elkezd mazsolázni ez egyik szempontból, akkor minden erkölcsi jogát elveszti más, számára nem kellemes szempontok szerint mazsolázgatókkal szemben.

És a fenteket ne vedd személyeskedésnek, mert semmi okom rá.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 61
Nem értem mi a bajod vele...vagy velem..?
Milyen családfáról beszélsz? Milyen hitleri névsoról...?
Ezt nem én állitottam össze, hanem ugy másoltam ide és azt kivánta szemláltenti, hogy nagyon-de nagyon sok olyan ember él -élt közöttünk a legigazabb magyar emberként, akinek ez az ország és ezen belül mi magyar állampolgárok sokat köszönhetünk.
Ergo : egy meglehetősen pozitiv lista, amin ha például én szerepelnék nagyon büszke lennék rá. Sosem fogok rajta szerepelni és nem csak azért mert nem vagyok zsidó...Sokal inkább azért, mert nem vagyok nagy formátumu ember.
Előzmény: HitetlenTamaska (60)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.11.17 0 0 60
Hm hm.

Nem tartom izlésesnek és szerencsésnek az ilyen egyrészt a dicsekvés, másrészt meg rosszindulatu szemlélőben némi felsőbbrendüségi igenybejelenés látszatát sejtető és ab ovo hitleri foggantatásu (származást firtató) családfa kiteregetést.

Nyilván nem kértél minden érintett családjátol engedélyi ilyen felsorolásban való szerepeltetésre.

Ezennel kivánok továbbá hosszu és boldog életet Szepesi Györgynek, amire - a babona szerint - minden reménye megvan, mert ugye akinek halálhírét költik, arra hosszu élet vár.

Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 59
Megjegyzéseid teljesen helyén valóak, én is nagyon de nagyon leegyszerűsitve irtam - mint az elején jeleztem is. Nem akartam belemnni a részletekbe, csak azt szerettem volna jelezni, hogy alapjában veve az antiszemitizmusnak is az irigység (amit a pénz (ami ugye egy idő után együtt jár a hatalommal is) birtoklása bváltott ki)az oka. Tehát az emberi természet.

A többi meg jön magától, aháogy Te is leirtad- akit üldöznek az előbb utóbb másként kezd el viselkedni...

egy szép névsor, akiktől óvni kell a hazánkat::-(
tomahawk válasz erre | adatok | e-mail 2003-11-13 22:17:30 (33995)

Ime, néhányan a "galíciai jöttmentek" közül, akiket ki kéne rekeszteni ifj. Hegedűs szerint.
Ők azok, aik egyenként is többet tettek a magyarságért, a MAGYARSÁG elismertetéséért, mint egyes magyarkodó, mélykeresztény polgárok....

Ők azok, akik már nem tudják megvédeni magukat, néhány szézezer társukkal együtt.....

"Aszlányi Károly, Balázs Béla, Bródy Sándor, Dénes Zsófia, Devecseri Gábor, Falk Miksa, Frankel Leó, Füst Milán, Gábor Andor, Gál György Sándor, Gellért Oszkár, Gyergyai Albert, Hatvany Lajos, Heltai Jenő, Hevesi András, Hunyady Sándor, Ignotus Pál, Karinthy Frigyes, Kellér Andor, Királyhegyi Pál, Koestler Artúr, Lénard Sándor, Mikes György, Mónus Illés, Osvát Ernő, Péchy Blanka, Pulitzer József, Salten Félix, Sík Sándor, Szabó Ervin, Szép Ernő, Szomory Dezső, Török Sánodr, Várnai Zseni, Gelléri Andor Endre, Rejtő Jenő, Szerb Antal, Molnár Ferenc, Lengyel Menyhért, Nóti Károly, Romhányi József, Vadnai László, Aczél Tamás, Déry Tibor, Gáspár Margit, Goda Gábor, Karinthy Gábor, Örkény István, Tabi László, Zelk Zoltán, Elie Wiesel, Ephraim Kishon, Szilárd Leó, Teller Ede, Wigner Jenő, Neumann János, Kármán Tódor, Bláthy Ottó, Gábor Dénes, Bánki Donát, Bíró László József, Hauser Arnold, Róheim Géza Szeiber Sándor, Benedek Marcell, Trencsényi-Waldapfel Imre, Germanus Gyula, Goldziher Ignác, Stein Aurél, Vámbéry Ármin, Hirschler Imre, Korányi Frigyes, Kresz Géza, Montágh Imre, Rózsavölgyi Márk, Auer Lipót, Sándor György, Fischer Annie, Solti György, Reiner Frigyes, Doráti Antal, Kertész István, Ormándy Jenő, Széll György, Mihály András, Blum Tamás, Sándor Frigyes, Ernster Dezső, Carelli Gábor, Alpár Gitta, Kálmán Oszkár, Kishegyi Árpád, Goldmark Károly, Weiner Leó, Kadosa Pál, Ránki György, Rózsa Miklós, Kálmán Imre, Ábrahám Pál, Hajdú Júlia, Kozma József, Majláth Júlia, Reinitz Béla, Seress Rezső, Szirmai Albert, Zerkovitz Béla, Kellér Dezső, Ascher Oszkár, Básti Lajos, Benedek Tibor, Beregi Oszkár, Berky Lili, Darvas Lili, Dénes György, Gombaszögi Ella, Gombaszögi Frida, Gózon Gyula, Herczeg Jenő, Paul Hörbiger, Huszár Károly, Kabos Gyula, Kálmán György, Keleti László, Komlós Vilmos, Mányai Lajos, Márkus László, Peti sándor, Ráday Imre, Rátkai Márton, Rózsahegyi Kálmán, Ruttkai Éva, Salamon Béla, Szőke Szakáll, Timár József, Törzs Jenő, Várkonyi Zoltán, Varsányi Irén, Alfonzó(Markos József), Rodolfó(Gách Rezső), Ditrói Mór, Jób Dániel, Bárdos Artúr, Gellért Endre, Hevesi Sándor, Hont Ferenc, Lakner Artúr, Max Reinhardt, Czóbel Béla, Fényes Adolf, Herman Lipót, Iványi-Grünwald Béla, Beck Ö. Fülöp, Hajós Alfréd, Robert Capa, Juan Gyenes, Moholy-Nagy László, Kovács Margitz, Kner Izidor, Tevan Andor, Korda Sándor, Korda Zoltán, Zukor Adolf, William Fox, Kertész Mihály, Georg Cukor, Tony Curtis, Leslie Howard, Brodszky Miklós, Komjádi Béla, Elek Ilona, Petschaer Attlia, Szepesi György, Jacobi Viktor,...

Előzmény: Hayloft Ezekiel (57)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.17 0 0 58
hú, elkések, de azért mégis...

Miért azt keressük mindig, hogy miért nem szeretik a zsidókat? Miért nem vizsgáljuk, hogy mi az oka annak, ha egy közösség befogadja és elismeri őket? (pl. mórok, hollandok, időnként hazánk)

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.17 0 0 57
engedj meg két megjegyzést:

aztán nyilván ebbúl adódott későbbiekebn, hogy a pénzzel igen jól tdunak bánni

ez egy szimpla általánosítás

- összetartás, ebből fakadó elkülönöltség -

elkülönültség, ebből fakadó összetartás. Ez is megállja a helyét.

Egyébként nem csak a pénzzel való foglalkozás miatt, de pl. nem vehettek földet, nem lehettek állataik, nem sok minden maradt, a kézművességen és a pénzen kívül. Aztán még ide jön a vallási kötelezettség, az írás-olvasás ismerete, amely sok történelmi korban, hogy finoman fogalmazzak, nem volt általános. De ettől a mai zsidók nem okosabbak a mai nemzsidóknál. Az akkori kényszerhelyzetben választás elé állottak, elfogynak vagy megmaradnak. A megmaradást választották.

De mondok mást:
Egy évszázadok óta mezőgazdasággal foglalkozó közösségben nem lesz népszerű a kereskedelem, mint olyan, ott a termelés lesz a megszokott és bevált életforma. Ha itt megjelenik egy társaság aki nem termel, nem robotol tizenórákat a mezőn, ráadásul még eltérően is öltözik, saját nyelvét használja, kereskedik, az nem lesz népszerű. Csak jönnek-mennek(sic!) és gazdagodnak munka nélkül. Ha ehhez hozzáveszed, hogy mondjuk ez a termelő közösség jobbára írástudatlan, tanulatlan (nem buta!) akkor a különbség egyre erőteljesebb lesz. Ergo az elkülönülés is. Innen már csak egy lépés a "mit keresnek ezek a mi földünkön?" kérdés.

(nagyon leegyszerűsítettem, szándékoltan)

Előzmény: Törölt nick (55)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.11.17 0 0 56
"Hajlok arra, hogy a "kis zsidókkal" közöttük élek,nem, EGYÜTT élek velük Újlipótvárosban nem törődnek a harcos zsidóvédők.Ma inkább egy érdekközösségről van szó. És ennek az érdekközösségnek nincs köze a zsidósághoz. Ez a kvalifikált értelmiségiekből álló, a közbeszédben szereplő csoport kisajátítja a zsidóság érdekeit; meglovagolja évszázados szenvedéseit. Ráadásul a zsidóság felé is úgy adja el magát,hogy " ha mi nem lennénk újra jönne a vészkorszak." "

Kedves Luby!
Lefordítom mit mondtál! Vannak okos zsidók (érdekközösség) akik felhasználva a buta zsidókat (kis zsidók) marha jól élnek. Ha olyan okosak és összetartóak a zsidók, mint ahogy egyesek látni vélik, akkor hogyan lehetséges ez? Ki a zsidóság fele aki úgy adja elő magát?

Van antiszemitizmus. Mindig is volt, azt hiszem lesz is. Ez nem egyedüli jelenség, mármint a másik nép gyűlölete, számtalan példa van rá az emberiség történelmében. A mások által ide citált vélemények (mark twain, stb.) az én szememben pont annyit érnek, mint a tied vagy a sajátom. Egy vélemény. A kora (ön?)kirekesztés oka maga a zsidó vallás alapja, az, hogy a zsidó népnek istentől rendeltetett küldetése van amit személyesen közölt velük az örökkévaló. Parancsolatok, tiltások. Ha te megparancsolod magadnak, hogy csak a fél arcodra borotválkozol, mert te így tudsz csak élni, akkor előbb utóbb furán fog rád nézni a szomszéd és te nem érted miért, neked ez a normális. És ez csak a látszat. A zsidóság (legalábbis a zsidó vallás szerint) semmiben nem kiemelkedőbb, okosabb, szebb, ügyesebb, jobb üzleti érzékű, mint bárki más ember. Ez persze ritkán hangzik el, mert ez nem jó ok arra, hogy hibáztatni lehessen őket mindenféléért. Az összetartás meg teljesen normális emberi viselkedés ellenséges közegben. Ha mindenki utál és bánt akkor olyat keresel akit szintén utálnak és bántanak, hogy erősebbnek és kevésbé elveszettnek érezd magad. A hagyományok őrzése és szigorú megtartása a lelkes ipari antiszemitáknál negatív tényező, ugyanakkor pl. a határon túli magyarságnál elismerésre méltó dolog. Nekem ez kettős látás. Nagyn jól megfigyelhető ahogy itt az indexen érvelnek az antiszemiták, a lakóparkokba zsidók jönnek, a földeket zsidók veszik meg, a média zsidó kézben van, stb. Mivel ez a duma már többször bevált, ügyes retorikával most is beválik.
Ezen antiszemita hangok (amelyek szrencsére meglehetősen alacsony számban vannak jelen a magyar közéletben) elleni fellépés is jó biznisz. A zsidóknak pedig nem káros, azt hiszem. Az antiszemiták ellen való fellépés nem az antiszemitizmust növeli, mint ahogy a náci, kommunista eszmék ellen fellépők sem növelik a kommunizmust.
Az antiszemitizmus nem az, hogy a zsidóknak meg kell jelölniük magukat, vagy nem kerülhetnek be az egyetemre vagy nem művelhetnek földet. Hanem az, amikor túlreprezentáltságról beszélsz. Mihez képest túl, és miért túl? A számarányukhoz képest? A más vallásúakhoz képest? A csillagok állásához képest? És mindez miért baj? Elveszi egy más vallású/származású elől a kenyeret?

Úgy látom, hogy ma egészen jól meg lehet élni abból, hogy az ember félti a magyarhont a zsidóktól, ha elég hangosan teszi. Még a bíróság is felmenti adott esetben. A megélhetési antiszemiták évadjában járunk, meggyőződésem, hogy az igaziak oda se férnek. Itt már csak csillagszóró a keresztyén álca (megsértve a valódi keresztyén érzülettel élőket is), a hithez semmi köze.

kieg. inf.: a zsidó vallásban kötelesség a tanulás például. Egy tanult ember könnyebben érvényesül a mai társadalomban, egy képzetlenhez képest. Ebben semmi csoda nincs és semmi felsőbbrendűség. Ettől egy zsidó nem lesz okosabb, mint bármelyik tanult nemzsidó.
Vagy mondok mást. Amikor az emberek összemossák a jobboldalt a miéppel/jobbikkal akkor a zaccból ítélik meg a kávét. Így van ez a zsidósággal a mazsihisz viszonylatában. Ha a mazsihisz mond egy egetverő baromságot, akkor - pl. itt az index polfórumán - olvashatjuk, hogy "a zsidók szerint..." miközben nyilvánvalóan nem képviseli a zsidóságot a mazsihisz (pláne, hogy nincs is zsidó egyház) mint ahogy a konzervativ gondolkodásúak véleményét nem feltétlenül képviseli a miép.
Szánt szándékkal nem írtam a pénzről. Én szinte csak "szegény" zsidót ismerek, ami nem azt jelenti, hogy éhenhal éppen, hanem azt, hogy hónapról hónapra a fizetéséből él, mint bárki más teszi. Nem sok szadi szavazó van köztük. Minimális, vagy semmilyen tartalékkal nem rendelkezik. Na ezek az emberek féltik a kis életüket azoktól a fröcsögőktől és élnek becsomagolt bőrönddel.(már amelyik) De róluk sosincs szó, csak a sorosról.
Ők azok akik nem járnak el a gyűlésekre meg a V&B kanmurikra, hanem élnek normálisan és dolgoznak. Visszaél velük bárki? Nem hinném, nem nagyon lehet.

még valami:
Ez végtelenül aljas játszma és árt a zsidóságnak, árt az országnak és főleg árt a baloldalnak. Hiába beszél bármit az import kampánymenedzser.

Mondd, csak, ha már ennyire aggódsz a zsidókért és a baloldalért Gábor, miért piszkálja a szemed az import kampánymenedzser? Mert zsidó? És ha osztrák lenne, vagy amerikás magyar, vagy felvidéki, vagy ausztrál? Akkor is így fel lennél indulva? Vagy a kampánymenedzserek között túlreprezentáltak az izraeliek? Miért fontos, hogy valaki honnan jött? (ha már nem találtak egy magyart?)

megintmég valami, aztán mennem kell:

Gyakran olvasom, hogy jönnek a zsidók, elveszik az országot. (nem kell odaadni-HE) Ha nekem lenne annyi pénzem, akkor vásárolnék egy lakást valahol horvátországban egy kis faluban. Meg mondjuk Te is, hat házzal odébb. Jogos lenne a horvátok félelme, miszerint a magyarok felvásárolják az országukat?

Hayloft aki Ezekiel

Előzmény: Luby (40)
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.17 0 0 55
Nagyon leegyszerűsitve: ennek is, mint a világon szinte mindennek a forrása a kiinduló pontja a pénz....
keresztény vallás tiltotta a pénzkölcsönzéssel való foglalaltosságot, viszont szükség volt rá. Ezt a zsidók büntetlenül megtehették, igy ők lettek már a korai kereszténységben is a "bankárok"...akiket megvetettek (mert tiltott foglalkozást űztek, akiket gyűlöltek, mert szépen gazdagodtak, de akikre szükség volt...
aztán nyilván ebbúl adódott későbbiekebn, hogy a pénzzel igen jól tdunak bánni. Az emberi irigysgé meg mindt tudjuk határtalan és mindig is szeretett mindenki a mások zsebében turkálni.
Nyilván ez csak az egyik ok, még sok más is van - összetartás, ebből fakadó elkülönöltség - de sezrintem az egyik leglényegesebb ok.
Előzmény: Luby (54)
Luby Creative Commons License 2003.11.17 0 0 54
Azon a jogon, hogy én indítottam a topicot megismétlem az alapkérdést.
Tehát nem magára a zsidókérédésre vonatkozik. Nem arra vonatkozik, hogy kinek van igaza, kinek van sérelme, kinek van félnivalója. Nem csak írni, olvasni is tudni kell..
A kérdésem lényege: mi a magyarázata annak, mi okozhatja, hogy a világ számtalan országában, évszázadok óta van antiszemitizmus. Annak ellenére, hogy mindenki felháborodik a nácizmus rémtettein, Sztalin zsidógyűlöletén ,etc.
Tehát a kérdésem erről szól.
Két rövid válasz.KedEmb! köszönöm és közlöm ,hogy nem leszek zsidógyűlölő. Lehet, hogy néhány figurát nem nagyon szeretek, de nem azért mert zsidók.
Triste ! neked érdemben nem válaszolok, mert nem szeretnék belépni abba a szellemi kocsmába, amelyikből kidöllöngéltél, hogy leböfögj egy "korlátolt figurát." Üdv.: Luby, aki Gábor
Hostel Creative Commons License 2003.11.17 0 0 53
ADRIEN ARCAND (kanadai politikus az 1930-as években):
"Az ő (a zsidók) hírügynökségeiken keresztül úgy formálják az agyunkat, hogy a világot ne úgy lássa, mint amilyen, hanem úgy, ahogy ők akarják, hogy lássuk. A film segítségével ők fiatalságunk oktatói, és csak egy kétórás filmmel kisöprik egy gyerek agyából mindazt, amit 6 hónap alatt otthon, a templomban vagy az iskolában tanult."
originalqszi Creative Commons License 2003.11.17 0 0 52
Az könnyen lehet:))))) itt valaki beszélt az asszimilációról! Nos a zsidóság igenis asszimilálódik. Már ma is nehéz megmondani, hogy valakinek zsidó leszármazási fonalai vannek e, vagy nem!!!! De a fiatalok még az echte ortodoxról is nehezen állapítják meg! nézd csak meg az izreali katonákat, olyanok, mintha magyarok lennének:DDDDDDDDDDDDDDD Persze, tudom ezért katonák:DDDDD
Nos ezért nem értem a zsidó taktikát, hogy olyanokat tesznek előtérbe, akikről még a 6 éves is látja! Ezzel csak bőszítik a sokat megélteket:((((( Vagy már ennyire magabiztosak????? Hát igen, csak bele kell nézni a CNN-be!!!!!
Szóval turáni nép ELŐRE, utatok biztosítva!!!! ma még ugyan az USA-tól, de holnapra tiétek a világ:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: zsele5 (48)
Fine Tune Creative Commons License 2003.11.17 0 0 51
Annyi zsidót öltek meg, hogy nem is igazán hiszem azt, hogy aki ma zsidónak vallja magát egyáltalán képes e a reális gondolkodásra ezen a téren. Törvényszerű, hogy köreikben jóval több a szélsőséges vélemény, a félelem és az érzékenység. Ez egy normálistól eltérő állapot és ezért a zsidók beilleszkedése, elfogadtatása nehezebb, feltéve, ha nem süllyedtek el a nép tengerében, mint pld. a svábok. Egy agresszív zsidónak az ő szempontjából igaza van, de igazán őt csak Izraelben fogják elfogadni, hiszen máshol kb. annyira eltávolodnak tőle mint egy enyhébb elmebetegtől.
KedEmb Creative Commons License 2003.11.17 0 0 50
"Ma inkább egy érdekközösségről van szó. És ennek az érdekközösségnek nincs köze a zsidósághoz. Ez a kvalifikált értelmiségiekből álló, a közbeszédben szereplő csoport kisajátítja a zsidóság érdekeit; meglovagolja évszázados szenvedéseit. Ráadásul a zsidóság felé is úgy adja el magát,hogy " ha mi nem lennénk újra jönne a vészkorszak"

Huhh, nagyon jól látod a dolgokat, és ráadásul még jól meg is fogalmaztad. Gratulálok!

Előzmény: Luby (40)
KedEmb Creative Commons License 2003.11.17 0 0 49
Ez is magáért beszél.
Előzmény: Hostel (30)
zsele5 Creative Commons License 2003.11.17 0 0 48
Ajvé, akkor jók vagyunk. :))
Koestler érvelésének nehezen lehet ellentmondani, és így a magyarok egyik legközelibb vérrokonai a kazár ivadék, főként galíciai askenázi zsidók, akik a zsidóság sikeres rétegeit adják, szemben a kisebb befolyású és valóban szemita szefárdokkal.

Még a végén uralkodó lesz a földön a turáni fajta? ;DDDD

Előzmény: originalqszi (44)
dzsászti Creative Commons License 2003.11.17 0 0 47
Olimpia: csak ugy poenbol menj el a www.mob.hu-ra es csodalkozz...

Mentegetozes: Alljon meg a faklyas menet! A vad az volt, hogy valakik szamontartjak a szarmazasukat. Az ellenvetes meg az, hogy maguk az erintettek terjesztik propagandisztikusan az eredmenyeiket. Szerinted izlestelen valaki szarmazasat szamontartani, ha az illeto maga is tobbszor nyilakozik errol?

Romanok: A 300 leggazdagabb romanbol 10 magyar van. Tulreprezentalt?

Előzmény: geszthi (20)
Triste Creative Commons License 2003.11.17 0 0 46
"nem tunik tulsagosan kerulgetett kerdesnek"

Persze, hogy nem, mivel - jól látod - nem is az. Mindössze egy Luby nevű korlátolt figura próbálja lehányni ócska kis előítéleteivel a topictársakat.

Előzmény: alfredoo (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!