Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3069

mondjuk az enyem ennyire nem bator:))

Igaz,az en felvagottfogyasztasom mondjuk evi 20 deka mindenestol:))

O meg masfel orakat kepes bogaraszni a felvagottas-osztalyon valamelyik hipermarketban.

Előzmény: viktorya (3068)
viktorya Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3068

én meg tegnap virág helyett egy hatalmas rúd téliszalámit kaptam apjuktól ( csak úgy, minden ok nélkül ). Monjuk azé volt ebben a gesztusban egy kis önös érdek is:)

Előzmény: Gabiiiiii (3065)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3067

Te,Pasa,ilyen alapon azt mondom,hogy azok ott fent szerintem nem megfeloen hasznaljak fel az adomat,ezentul tojok adot fizetni,es sokat kell varnom egy rendeloben,tehat a TB-t sem fizetem be.

Ez azert nem egeszen igy mukodik,meg ha igazad is van

Előzmény: pasa_ (3066)
pasa_ Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3066
>A nembérlet-ügyben álláspontom sziklaszilárd: aki nem fizet érte, járjon gyalog. Sokáig éltem külföldön, ott ezt nagyon komolyan veszik (Észak-Európa).

Gondolom Eszak-Europaban az sem szokas hogy a kozlekedesi vallalat annyit kolt amennyit bir, aztan ev vegen egyszeruen odanyomnak egy csomo milliardot az allami koltsegvetesbol. A vezernek meg bortont adnanak a mutatvanyert es nem premiumot.
Gipsz Jakab bivajbasznadi adofizeto esetleg ugy gondolja hogy o most amikor eleteben egyszer felugrott a fovarosba gyalogmenes helyett leutazik egyet abbol a par ezer jegybol amit mar reg vegrehajtottak rajta...

Előzmény: Elizabeth (3053)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3065

akkor most elmondom,apja mit kert a nevnapjara....egy egesz sajtot,mert egy kocsiderek szalonnat:)

es akkor csodalkozzak,hogy ilyeneket eszik a lanya??

Előzmény: kriszi (3064)
kriszi Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3064
Nem írom le a havi sajtfogyasztásunkat. Pedig a gyerekek nem esznek sokat. Kicsi pl. gyak. az ízetlen mozzarellát, meg néha sajtos meglegszendvicset.
Előzmény: sezi (3059)
kriszi Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3063
Leszokott ám róla. Mármint a mennyiségről:-)
Előzmény: Törölt nick (3056)
viktorya Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3062

nálunk sajt megy majdnem mindenhez. Szendvics elképzelhetetlen nélküle, sokszor van melegszendvics, amihez ugye alap, de pl ezek képesek megenni egy kiló almát 40 deka sajttal, persze szépen felszeletelve ( meg nem csinálnák maguknak ). ha húst vagy tököt rántok kell sajtot is, és a natur sült husira is reszelhetek nekik.

Gabiiiiii Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3061

a budos 3 eves siman megeszik 30 dkg sajtot egyulto helyeben,imadja..

Tegnap ures tesztat vacsorazott,mert szoszt azt nem kert ra.A sajtot kizarolag kulon eszi meg.

Előzmény: bokor (3060)
bokor Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3060
Nálunk tejföl nélkül, de mostanában mehet rá egy kicsi pesto is... Meg parmezán, fene a kényes ízlésit neki :-)))
Előzmény: Törölt nick (3029)
viktorya Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3057

Persze, bemegyek a boltba, és előszedem az üzletvezetőt, majd megkérdezem tőle, bocsi, mennyi volt 2003-ban egy kifli, majd 2004-ben egy túrórudi, és egy kis szívószálas üdcsi, és akkor elkezdek számolgatni, saccolgatni. Majd ha kitaláltam, mennyit is kéne fizetnem, odamegyek a pénztárhoz, és bediktálom, hogy én még pluszban ennyit és ennyit szeretnék még fizetni. Ááááá, kicsit se fognak hülyének nézni. De kipróbálom, persze kizárólag ha arra járok, és épp nem felejtem el, s majd leírom, mi történt.

Most úgy elképzeltem, ahogy jópár emberre rátör a tudat, hogy úúúr isten, az elmúlt néhány évben mennyi kárt is okozott, majd fejvesztve rohangál mondjuk hivatalról hivatalra, üzletről üzletre, meg még kitudja hová, ás asztalt verve követeli, hogy hadd fizesse meg a kárt. sztem az adóhivatalnál kígyózó sorok lennének, az utakra kivonulnának az építővállalatok, hogy hú de gyorsan újracsinálják az utakat, nem kilopva belőle a sok anyagot, a rengeteg lakóparkot rohamos tempóban kezdenék felújítani, mert ugye onnan is csusszant ide-oda valami, nem beszélve a politikusokról, akik önként visszaszolgáltatnák a vagyonukat az államnak

Ja, mellesleg az miért is szomorú, ha valaki őszintén leírja a stiklijeit? Akár szmájlival, akár nem?

Előzmény: Elizabeth (3053)
Elizabeth Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3053

Na, átrágtam magam  a termésen és javaslok valami hülye becsületeset. Saccold meg a kárt, amit okoztál. És legközelebb üttess be a kasszába annyival többet.

A nembérlet-ügyben álláspontom sziklaszilárd: aki nem fizet érte, járjon gyalog. Sokáig éltem külföldön, ott ezt nagyon komolyan veszik (Észak-Európa).

Kaja-kérdésben inkább kussolok, én ettem és etettem velük mindent, amit hajlandóak voltak megenni, a védőnő pampogott, ezen túlléptünk, ma már a mennyiségen van a fő hangsúly, egy szimpla milánói 60 dkg darált husi, 2 nagy csomag tészta, rengeteg házi szósz (2 nagy üveg) , rengeteg sajt. Mosogatni utána nem akar senki.

Ne utáljatok, ma irtó nehéz napom volt. Még csak most fogok lefeküdni aludni.

Elizabeth Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3052
Bocsi, ez fasza. Én meg képzeld, valamennyi gyerekemmel együtt bérlettel járok. Megáll az eszem, netre telik, bérletre nem?
Előzmény: AliceCsodaországban (2990)
Elizabeth Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3051
Na, Alice, te meg...apumat nem bántani, mert harapok!
Előzmény: AliceCsodaországban (2983)
Elizabeth Creative Commons License 2005.11.08 0 0 3050

Visszaolvastam a felháborodás okát.

Én csíplek itt a neten, de húbazzeg, ez szimpla becstelenség és nekem nem tudsz semmilyen indokkal magyarázkodni. Ha ilyesmit meglátok (és volt ilyen) keservesen leb***m a T. Szülőt. Tökmindegy, hogy két forint vagy Mars csoki vagy bármi, és ne takarózz az egeres kaláccsal, mert ha visszaviszed az egeres kalácsot a blokkal a boltba, elnézéskérés mellett szó nélkül kicserélik és hivatalból megkeresik a felelőst, főleg egy hipermarketben.

A szomorú nemcsak az, hogy megcsinálod, hanem az, hogy még le is írtad a neten. Szmájlival.

Nekem meg egyáltalán nem volt kedvem nevetni rajta.

Előzmény: viktorya (2945)
pasa_ Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3049
Ja hogy teljesen fuggo fuggore gondolsz? Olyannal viszont meg agyaltalan nem talalkoztam... Ugyhogy annak sem a kajaban kell keresni a gyokereit szvsz. ;)
Előzmény: Törölt nick (3042)
Lovászi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3048
Szasa, szvsz amíg gyakran szopik, sok a tej, ha ritkábban, apad. Az én nagy gyerekeim 10 ill. 12 hónapos korukig szoptak, és az uccsó hónapban már csak reggelente. Alig volt már akkor tejem. A kicsi meg 4-szer szopott 1 évesen, és vele annyi volt, hogy délben evett ezt-azt, meg vacsira, a többi csupa anyatej volt.
Előzmény: Törölt nick (3046)
kriszi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3047

Szerintem működik, amíg szopik, addig (extrém esetet leszámítva) tej is van. Pluszban ugye az anyatej jó része szoptatás közben termelődik. De mondom, én szerencsés voltam, rendesen beállt  a kereslet-kínálat. Evés ügyben annyival könnyebb volt, hogy minden főzeléket elfogadott kezdettől. Sárgarépát amúgy nem próbáltad? Vagy a natúr tököt? De amúgy igaza van a kölöknek, jó is az a sütőtök.

Viszont visszakerestem a másfélévesem "étlapját". Rosszul emlékeztem, ezek szerint akkor már átlagban csak 2x szopott. (vagy szépítettem a topikon, majd kérek családi kontrollt):

"Bálint 18 hónapos lesz napokon belül, és íme az ő napi étlapja. Bár rosszul evő babák szüleinek igazság szerint nem ajánlott:
reggel 5-6 között szopi.
8-9 között reggeli: müzli gyümivel, vagy kis szendvicskék: sajt, felvágott, paradicsom stb.) Tea vagy valamilyen tejes ital (utóbbi szigorúan hidegen). + amit mi eszünk, abból nasi.
12 ebéd: főzelék, ha kevés, akkor joghurt v. gyümi. Víz.
15-16 körül (ébredéstől ill. éhségtől függ) uzsonna: gyümölcs, joghurt, néha babapiskóta, sütike. Illetve bármi kaja, amit elfelejtettünk elrakni. + gyümölcslé.
18,30 vacsi: szendvics, vagy tejpép, vagy tejbegríz. Néha főzelék, de az egyre ritkább. Tej.
8 körül esti szopi.
No, ami nincs benne, hogy a gyermek rendszeresen megy ki ölelgetni a hűtőszekrényt, és néha-néha megkönyörülünk rajta napközben is. + bárki eszik, ő is beáll a sorba, otthon, játszón egyaránt.
Mindenesetre egyelőre ledolgozza, egyre kevesebb a hurka rajta. :-)
Szóval ő gyakorlatilag mindenevő, de nem aggódom, hogy így marad, mert ilyen volt a bátyja is, aztán 3 évesen egyik napról a másikra leszokott az evésről. :-("

Előzmény: Törölt nick (3046)
Lovászi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3045

Csokifüggő csak akkor lesz, ha sutyiban eszed a csokit, és neki nem adsz ;-)

Előzmény: Törölt nick (3038)
Lovászi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3043

Télleg nem anyás, inkább lányos ;-)))

Én is szoptattam volna kicsidét még (bár már kifejezetten elegem volt belőle), de egyszercsak úgy nézett rám, mint aki meg akarja gyilkolni, ahogy leültem vele a szokott helyünkre :-)

Előzmény: kriszi (3040)
kriszi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3041
És lemaradt, fogalmam sincs, mitől volt elég a tej, a kezdettől minden klappolt, soha nem fejtem, gyerek meg eszelős mennyiségeket evett már a kórházban is. Szóval a nagy titkot nem tudom átadni.
Előzmény: kriszi (3040)
kriszi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3040

Hát ugye 6 hónapig csak anyatej, 7 hónaposan kezdtüka  délit elhagyni. Mentem vissza dolgozni, ez kellett is (bár ha hazaértem délben, azért  afőzelék után is képes volt rámvetni magát). Így maradt négy (néha 5, mert hajnalban kelt a beste kölke). Aztán olyan 10 hónaps kora körül elhagyta a délutánit, önkéntes alapon. De napi 3-4 maradt másfél éve skoráig, akkor bölcsis lett, onnantól max. 3x ugye. 22 hónaposan ment le a reggel-estire. Aztán önként hagyta el az estit, és 25 hónaposan a reggelit is. És mielőtt valaki nekem esik, 22 hónaposan még annyit evett "reggelire" (6-7 körül), hogy 10 óráig nem volt éhes. És soha nem kért nyilvános helyen, mindig otthon hozta a párnámat, amit  a hátam mögé szoktam tenni. Mondjuk, emlegetni szokta, mikor már tudott beszélni.

Aki ismeri, az tudja, nem az a nagyon anyás típus, inkább eszméletlenül önálló.

A

Előzmény: Törölt nick (3037)
pasa_ Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3039
Statisztikak szeint 10 emberbol 10 szereti a csokoladet ugyhogy tuti az lesz, ez ellen kar hadakozni. ;) Es a csecsemokori kajanak nincs koze hozza.

Amugy a nevezett termekekben csak mutatoban van csoki.
Előzmény: Törölt nick (3038)
pasa_ Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3036
Jut eszembe, Mildipep es klonjait nem probaltad adni? Abbol van tobbfele is, csokis, bananos, almas, malnas. Hatha valamelyikre raharap. Ha eszik ilyesmit meg a patymagot a legadazabb dokineni sem szolhat egy szot sem.
Előzmény: pasa_ (3031)
kriszi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3034
Az a baj, mikor válogatós kölkének már ez se kell:-)
Előzmény: Törölt nick (3029)
viktorya Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3033

Ja, igen a szopizás nálunk is sokáig tartott, közel két éves korukig. Sztem az, hogy a kicsi életben maradt, főként annak is köszönhető. Még az intenzíven is kiharcoltam, hogy szoptathassam, pedig alig volt végtagja, ahová nem ment infúzió.

A háziorvosunk ( mármint a felnőtt ) meg azt mondta, hogy egy éves kor után nem jó, meg hogy nagyon anyás lesz. Még szerencse, hogy nem hallgattam rá. És nem is lettek anyásak, ráadásul nem is betegesek. Idén két járvány is volt a suliban, szerencsére egyik se kapta el. Telente max 1-2 hurutos megbetegedés, az se vészes.

Előzmény: Lovászi (3030)
kriszi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3032

Hmm, enyém gyerek 7 hónaposan kezdett el anyatejen kívül mást enni (6 hónaposan kapott gyümölcsöt, de egy kisebb betegség miatt 2 hétre leálltunk vele), valahol az szmk-ban benne van, mit "zabált" aztán. Gyenge lelkű és rosszul evő gyerekek anyáinak már akkor se volt ajánlott olvasmány. Emellett 25 hónapos koráig kapott anyatejet is.

Nekem is nagyon tapasztalt és idős gyerekorvosaink vannak, szerintük a gyerek hozzátáplálási korának semmi köze nincs a finnyáságához. Idős dokinénink spec. egyenesen drukkolt a a 6 hónapig csak anyatejnek.

Ja, 3 éves kora óta a gyerek finnyás, ámde mindenevő. Csak időnként semmit nincs kedve enni.

Előzmény: AliceCsodaországban (3006)
pasa_ Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3031
En foleg *olvasni* jarok az indexre, es ritkan szolok hozza. Idoegysegre eso hozzaszolasszam alapjan is latszik hogy milyen messze vagyok a foallasu szonokoktol. ;-)

Kajas kerdesben meg milyen jo osszhang van, ude valtozatossag. Btw ugy remlik az en gyerekeim is imadtak a sutotokos izet. Az aktualis mar kinotte es a nemzetek konyhaja sorozatot pusztitja gozerovel meg a "vadmacskast" (KK vadas marha rizzsel).
Előzmény: Törölt nick (3019)
Lovászi Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3030
Nekem a nagy kölkeim 1 évesen mindent megettek, amit eléjük tettem. A kicsi nem. A nagyok 1 és 2 éves koruk között főzeléket egyáltalán nem ettek, gyümölcsöt is csak alig, csak szárazkaját akartak. A kicsi meg minden gyümölcsöt és zöldséget megevett úgy 16 hónapos kora után, akkor hagyta abba a szopást.
Előzmény: viktorya (3028)
viktorya Creative Commons License 2005.11.07 0 0 3028

mintha a kisebbik fiam kajaigényét írtad volna le 1 éves korában :)

Most meg lazán elélne minden nap sajtos tésztán (néha egy kis bolognai szósz mehet rá) meg söltkrumpli ketchup, rántott husin.  Viszont a joghurt, túrórudi és a gyümi korlátlan mennyiségben. Azt mégis él és mozog rendesen :)

Előzmény: Lovászi (3022)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!