Keresés

Részletes keresés

Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.20 0 0 133

Köszi Csinbarát, várom az email-edet!

Bandibá

Előzmény: Csinbarát (131)
Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.20 0 0 132

Tegnap éjszaka kipróbáltam a Floorplan-t, 8.0. Szerintem nagyon ügyes, DE: ahogy a vonatkozó topikban figyelmeztettek is, ez gonoszkodik! Az én gépemen is megjelent néhány spyware, és megpróbált szólni is a Nagy Testvérnek.

Tisztelettel azt tanácsolom, hogy semmiképpen ne használjátok firewall nélkül, és telepítés után érdemes leirtani a gépről a spyware-eket, mielőtt nagyobb lesz a baj.

Előzmény: yaszs (117)
Csinbarát Creative Commons License 2004.01.20 0 0 131
Szerbusz Bandibácsi!
Természetesen, megérdeklődök a kk-tól, hogy mit szólna a dologhoz, és amint tudok valamit azonnal jelzem, vszinüleg emailben. Én nem ismerem annyira a nállatok lévő "közös képviselő, országgyűlési képviselői fizetéssel... " neveztű illetőt, de az egész szitu nagyon hasonlatos a mienkhez, csak talán egy kicsit nagyobb méretben. Tudomásom szerint már valamilyen kapcsolat volt-van már a két lakóközösség között, de lehet, hogy csak régi barátok ahol ez egyik ide, a másik oda költözött.Sajnos már nem emlékszem pontosan, málunk mostanra elég nagy lett a zürzavar. Mi már a perek derekán járunk (pro és kontra), s közben próbálunk talpon maradni. Majd egyszer mesélek róla bővebben.
Előzmény: Bandibacsi (129)
Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.19 0 0 130

Halló Sacyka,

A G átadási határideje papíron jan. 31., ezután két hónap ún. kötbérmentes időszak következik. Tehát magyarul az átadási határidő március 31 :).

Nem vettünk kocsibeállót, mert drágállottuk, és mert arra a bank nem adott volna kölcsönt, ha jól emlékszem. Majd ha lejjebb mennek az árral, esetleg... Addig gyönyörködjön az a masina a holdfényes kalászi éjszakákban. Szerintem a lejárat nem veszélyes.

Hogy a csudába kell http linket betenni ide?! Sőt, valamelyik topikban láttam képet is...
Help!

Előzmény: Sacyka (119)
Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.19 0 0 129
Szia Csinbarát!

De jó hogy idetaláltál!! Pont azon gondolkodtam, hogy honnan lehetne valakit keríteni, aki elvállalnák a közös képviselőséget. Így versenyhelyzet alakulhatna ki, nem automatikusan Ákos úr lenne a közös képviselő, országgyűlési képviselői fizetéssel...

Esetleg megadnád annak a cégnek az elérhetőségét, amely nálatok képviseli a közt? Úgy is jó, ha nekem elküldöd email-ben, ha ideírni nem akarod.

Esetleg ha más céget vagy vállalkozót ismersz, aki vállal ilyet Kalászon, azt is légyszi írd meg!

Nagyon megköszönnénk!

Amúgy én még olyan embert nem láttam, aki elégedett lett volna az építtetőjével :)).

Előzmény: Csinbarát (126)
gaabor Creative Commons License 2004.01.18 0 0 128
Üdv,

Ha minden igaz, a C épület a B és a már megépült, de még üresen álló ikerház közé épül majd.

Miért? Költözni szeretnél?

Előzmény: zoltan1 (127)
zoltan1 Creative Commons License 2004.01.18 0 0 127
Sziazstok!

Nem tudjátok véletlenül, hogy hova épül pontosan a C épület?

Csinbarát Creative Commons License 2004.01.18 0 0 126
Sziasztok!
Bocsesz, hogy bele szólok, én egy, tőletek nem messze lévő tsház lakója, vagyok B.kalászon. Azzal kezdtem, hogy vissza olvastam kb.dec.01.-ig. Látom nállatok is van elég sok gond, pl.: az építtetővel. Azt hittem, csak mi vagyunk ilyen balekok, hogy nem fizetnek közös költséget, energiát, stb. Az első idökben nálunk is az építtető látta el a közösképviseletet + az üzemeltetést. Olyan módon, hogy hogy a fizetni valók magasabbak voltak egy panellakás rezsiénél is (fűtést is bele értve, mert nállunk kp.rendszer van). Viszont a külömböző szolgáltatók nem kaptak egy vasat sem. Ez addig fajult, hogy pl.: a Tigáz tavaly augusztusban leakarta zárni a gázt az egész házról. 2 órán és a rakparti csúcs forgalmon múlott, hogy nem sikerült. Mi át vettük a Gázórákat azzal a feltétellel hogy a fizetéssel nem késünk egy napot sem. Kb. ez a helyzet a többi szolg.-val is. Eladni nem tudjuk a lakásokat, mert a befelyezési határidők lejárta után (melyek többször lettek módosítva) még nincs kész az építkezés, nincs végleges használatba vételi eng. (ebben, azt hiszem az önkorm. is sáros), stb. Megdöbbenve olvasom, hogy mennyit gombolnak le rólatok közös képviseleti díj néven, ez az összeg egy épületre értendő?. Mi egy teljesen független ts.ház kezelő céget kértünk fel, ami lakásonként! 1500.- at kér 120 lakásra.
Javaslatom, hogy az önkorm.-ra is figyeljetek oda. Érdekes dolgok vannak ott is.
Még egyszer bocsesz, hogy bele szóltam.
Csinbarát.
yaszs Creative Commons License 2004.01.16 0 0 125
Szia!

A burkolást (ha nem tévedek) nálunk kezdték meg, de először a földszinti lakások készülnek el. B. úr azt mondta, hogy nem kezdik el a burkolást amíg a vevővel nem egyeztettek, de érdemes felhívnod, mert valószínű, hogy hamarosan ti is sorra kerültök. Gondolom nektek is le kellett rajzolni, hogy nézzen ki, de érdemes a burkolókkal is megbeszélni, mert előfordulhatnak váratlan a dolgok (pl. a fürdőben a dekorcsempe tervezett helyére esett egy konnektor).

Egyébként mostanában rengeteget voltam az építkezesen (a security dog már jó ismerősként fogad) hatalmas a nyüzsgés, és szemmel látható a haladás (főleg a G épület környéke szépülget.

Nem tudom foglakoztatok-e vele, hogy mikor és hogyan süt be a lakásba a nap, de nálunk ez igen kardinális kérdés. Azt megállapítottuk, hogy így a téli hónapokban besüt a nappaliba (kevésbé mert a felettünk levő erkélt árnyékol), illetve a konyhába. Az másik oldalon levő szobákba viszont valószínűleg nem süt be.

Az új építésű lakás az első vevőnek illetékmentes is csak a tárolók és a garázs után kell illetéket fizetni (aki vesz).

Kíváncsian várom az OTP tapasztalataidat...

Előzmény: Sacyka (124)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 124
Mondd, hogy a jobb szélén kezdték a burkolást! Nekem még adósságom a B. építésvezetőúr felé, mert nem írtam meg se a fugaszíneket, se azt, hogy hova tegyék fel a fűtőszálakat a fürdőben. Holnap sort kerítek rá.

Ma az egész délelőttöt az OTP-ben töltöttük, úgyhogy mindenki készüljön fel rá, hogy kb. három órát ott kell dekkolnia. Javaslom, hogy ha megoldható, akkor kora reggelre kérjetek időpontot, akkor nem kell előtte annyit várni, de maga az ügyintézés mindenképp több óra.
Most tök álmos vagyok, úgyhogy a történetet holnap írom le, mert tanulságos. Addig jóéjt mindenkinek! :)

Előzmény: yaszs (117)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 123
Háát... Nem hiszem, hogy jelentősen. Max. 10 kocsi fér el ott, és a C épülettel együtt majdnem 100 új család költözik majd be... Ennek szerintem a felét nem éri el a G alatti helyek száma, de nem számoltam meg.
Előzmény: yaszs (115)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 122
Szerintem mindenképpen megfogadjuk a tanácsodat, utána is fogok nézni addig, hogy kiket lehetne meghívni, akik megbízható cégnek tűnnek.

Csak azt az egy apró momentumot nem értem, ami már korábban is előkerült, hogy mi az, hogy a Tópart NEM FIZET KÖZÖS KÖLTSÉGET??? Korábban volt szó arról, hogy azokat a közüzemi számlákat sem fizeti, amiknek az órája még a nevén van. Ez hogy lehet??? Kötelessége lenne, nem? Hiszen ha nem fizet, akkor az ingatlanra terhelik (akár a szolgáltató, akár a társasház), ha meg ráterhelik, akkor már nem áll, hogy az eladó tehermentesen bocsájtja a vevő rendelkezésére az ingatlant. Vagy mi van?

Előzmény: zoltan1 (112)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 121
Vitzes kis történet ez! Gondolom, pár szívrohamot kaptál közben. Mindenesetre gratulálok a hitelhez! :) Lassan kezdenek alakulni mindenkinek a dolgai. :)

Mi még szerencsére semmiféle levelet nem kaptunk az illetékhivataltól, aminek rém örülök, mert sok pénzt fognak kérni, ha egyszer írnak... De milyen használatbavételi engedélyt kérnek? És mi okból???

Előzmény: yaszs (109)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 120
Isten hozott köztünk téged is, kedves Zoltan1! :)

Elképesztően magas a közös képviselő fizetése!!! Sebaj, júniustól már mi is szavazunk a lakógyűlésen, mivel akkortól kerül a tulajdonunkba a kocsibeálló. :) Addig sajna a miénkkel is a Tópart szavaz.

Egyébként hogy áll a villanyórák átírása? Úgy hallottam, hogy azzal nagy problémák voltak.

Kiváncsi vagyok én is, hogy mi lesz a tóval. Remélem, ez nem azt jelenti, hogy fizetős lesz a strand.

Nagyon ajánlom a Tópartnak, hogy ne legyen szükség a kötbérre!

Előzmény: zoltan1 (108)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 119
Kedves Bandibácsi!

Én is üdvözöllek a körünkben! :)

Hogy áll a házatok? Mikor van az átadási határidő? Ti vettetek kocsibeállót? Nekem kicsit szűknek tűnik a lejárat, meg kép alapján a garázs eleje is....

Köszönöm a dicséretet, mostanában lesznek még képek, többek között egy kis havas panorámakép a házról. :)

Előzmény: Bandibacsi (103)
Sacyka Creative Commons License 2004.01.15 0 0 118
Sziasztok!

Na, nekiállok megint egy adag hozzászólásra válaszolni. :)

Értékbecslés nem lesz, hanem helyszíni szemle (húúú, ma nagyon ki lettem okosítva, majd mesélek). Ezt minden folyósítás előtt külön kérni kell az OTP-től, és akkor kijönnek és megnézik, hogy valóban olyan a készültség, mint amilyennek állítja a Tópart. Darabja asszem 10500 Ft (ebből sajna az 500 az asszem). Nálunk csak a régi lakásban volt értékbecslés, mert csak ezt ajánlottuk fel.

Szerencsére a kocsibeállót részletre vesszük, bár húzta kicsit a száját az U.

A hentesek egyedül vannak a József Attila utcán kb. két saroknyira a Tanító utcától. Karácsonykor ki is próbáltuk és nagyon meg vagyok velük elégedve, törzsvásárlójuk leszek.

A pékeket is megnéztem már, bár egyelőre csak térképen. Kettőt találtam, majd őket is le kellene tesztelni. Az egyik itt van, bár ez egy kicsit messze esik tőlünk. A másik pedig kb. itt.

Mást keressek még? Van egy nagyon jó kis füzetkénk, amiben mindenféle reklám van, címmel, ezeket is onnan néztem ki.

Én a Coraba be nem teszem a lábam (Peti persze ilyenkor mindig mosolyog rajtam, hogy majd fogom még! :) ), akkor inkább Auchan.

Előzmény: gaabor (102)
yaszs Creative Commons License 2004.01.14 0 0 117
Én a Floorplan nevű program 15 napos trial verziójával próbálkoztam. A bútorkészlet elég szegényes, de egyébként jó a program, és van egy külön topic is, ahol ezzel programmal fogalkoznak.

Helyzetjelentés (ma reggeli állapot):
A B épület földszinten (egy részén) már berakták a bejárati ajtókat (nagyon masszívnak tűnnek) és elkezdték a burkolást is. Szerencsére az időjárás is velünk van, így szépen halad a építkezés.
A G épületnél a kerítést csinálják illetve közműves emberkék járkálnak mindenhol.
Ha meg akarjátok nézni a lakást gumicsizma erősen ajánlott, a közműmunkák és az olvadás miatt hatalmas a sár.

Előzmény: Bandibacsi (116)
Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.12 0 0 116
Mielőtt elfelejteném, dögös 3D bútortervező szofver ingyér letölthető.

Konyhabútor, ez angolul van: http://www.ikea.co.uk/ms/en_GB/rooms_ideas/kitchen/download.html

Ezt ki is próbáltam, király.

Más, ez elvileg nem (csak) konyha, ezt még nem próbáltam: http://www.boconcept.com/SiteVersions/42/278.asp

Ugyanaz a progi, csak más benne a bútorkészlet, az adott cégé.

Ha konyhatervezésbe fogtok, ajánlom itt helyben a Beépített konyha topicot, sok hasznos van ott, és egy építész, Koos Miklós tanácsokat is ad, meg okosakat ír.

yaszs Creative Commons License 2004.01.07 0 0 115
Sziasztok,
Reggel voltam a háznál és jó híreim vannak a csillaggarázsosok számára: a G épület előtt (ahol eddig a konténerek voltak) is lesz parkoló a tó felé, ez talán csökkenti a zsúfoltságot.
zoltan1 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 114
A Tópart-Harcon tulajdoni hányada azért ilyen magas, mert néhány lakás még nincs átírva a Földhivatalnál és nagyon sok kocsibeálló az ő tulajdonuk. Egy részét lízingelik, vagy bérbe adják.
Előzmény: gaabor (111)
zoltan1 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 113
A 325.000. Ft csak a közösképviselő díja, ehhez jön még a közöshelységek rezsije, tartalékképzés, stb. A háznak kb. havi 650-700 ezer Ft körül van a közösköltsége.
A Tópart-Harcon tulajdoni hányada kb 20-25 százalék. Azért tudnak ezzel mindent eldönteni, mert nyilván csak a lakók egy része jön el a közgyűlésre, és aki el is jön azok sem teljesen egységesen szavaznak. A részvételtől függően így 40-45 százalékra jut a szavazati joguk, amely mindent eldönt, mert néhány lakó velük szavaz.
Előzmény: gaabor (111)
zoltan1 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 112
Szervusz!

Sejtelmes megfogalmazás, hogy a közgyűlés dönti el.
Nálunk is így történt. Egyetlen jelölt volt közösképviselőnek, a korábban említett Szabó Ákos. A lakók természetesen nem ismerték egymást, Szabó Ákos pedig már korábban is a ház gondnoka volt a Tópart Kft. megbízásából, így simán megszavazták a kért megbízási díjával egyetemben. Szabó Ákos kész költségvetési tervvel érkezett, ami négyzetméterenkénti 150 Ft-ot jelentett. Az összeg megállapításához a közöstulajdon résztulajdoni hányada is beleszámít. Tehát: lakásnégyzetméter + közöstulajdon tulajdonihányada * 150 Ft. Ennek az összegnek a fele Szabó Ákos közösképviselőt illeti. A Tópart nem fizeti a közös költség rá eső részét, így gyakorlatilag minden befizetett pénz a közös képviselőt illeti, amit ő serényen fel is vesz.

A piaci ár nagyjából ennek a fele lenne, de nem lehet leváltani.
Javaslom, hogy hívjatok meg több közösképviseletet ellátó céget az első közgyűlésre. Infóim szerint Szabó Ákos úgy tervezi, hogy mind a három háznak ő kívánja ellátni a közös képviseletét, amellyel havi több, mint 1.000.000- Ft-ot tenne zsebre (nálunk a semmiért).

Előzmény: yaszs (110)
gaabor Creative Commons License 2004.01.06 0 0 111
Üdv a topicon!
Nem vagyok teljesen tisztában a tulajdoni viszonyokkal. Úgy tudom, hogy az összes lakás elkelt az A épületben. A Tópartnak és a Harconnak hogy lehet nagyobb tulajdoni hányada? A kocsibeállóból és az üzletekb?l? Mekkora az alapterületük? Ezek szerint a 325000HUF több mint felét is ?k fizetik?

A babához gratulálunk!

yaszs Creative Commons License 2004.01.06 0 0 110
Szia,
Üdv a fórumon!
Megsúgod nekünk, hogy mennyi a közös költség az A épületben? Ez iránymutató lehet a B épületre nézve is.
Amikor az értekesítési irodában pedzegettem ezt a dolgot, azt a választ kaptam, hogy ezt a társasházi közgyűlés dönti el.

yaszs Creative Commons License 2004.01.06 0 0 109
Boldog újévet minden kedves és kedvetlen leendő szomszédnak!

:))))))))
Most telefonáltak az OTP-ből azt mondták, hogy elfogadták a hitekérelmünket.
:))))))))

Nem volt azonban fáklyásmenet a dolog: amikor először felhívtak, azt mondták, hogy nem tudják megadni a kért hitelt, mivel a lakás hitelfedezeti értéke csak XFt amire csak 0.7X forint hitelt kaphatunk. (Mellesleg azt sem tudta pontosan mennyi hitelt igényeltünk). A lakás ára 2XFt szóval "egy kissé" ideges lettem. Megkérdeztem a hölgyet (aki mindemellett nagyon korrekt volt), hogy hogyan sikerült a lakás értékét megfelezni, erre ő is azt mondta, hogy utánanéz a dolognak mert vmi nincs rendben. Néhány (óráknak tűnő) perc múlva ismét hívott, hogy mégis elfogadták a hitelkérelmet, csak véletlenül a lakás leendő értéke helyett az értékbecsléskori tényleges (kb. 50%-os készültség) értékével számoltak a teljes érték helyett. Na, mindegy, a lényeg, hogy megkapjuk.

A másik: az illetékhivataltól kaptunk egy levelet, hogy 15 napon belül küldjük el nekik a lakás használatbavételi engedélyét, mert különben irgumburgum...ti is kaptatok ilyet?

zoltan1 Creative Commons License 2004.01.06 0 0 108
Szervusztok!
Itt lakunk 2002. novembere óta, de csak most fedeztem fel e fórumot. Nagyon örülök. Minden új szomszédot üdvözlök. Az A épület közössége szerintem nagyon jó, bár vannak ellentétek. Hiába akarja a lakók 80 százaléka elküldeni Szabó Ákos közösképviselőt, nem meg, mivel a Tópart Kft-nek és Harconnnak még mindig olyan magas a tulajdoni hányada, hogy leszavaz bennünket. A Társasházi törvény alapján ugyanis a tulajdoni hányad arányában szavaz mindenki, így szinte minden kérdést eldönt a Tópart Kft és a Harcon. Sajnos emiatt egy rakás pénzt fizetünk (havi 325000 (háromszázhuszonöt ezer) Ft-ért gyakorlatilag nem csinál semmit.

Sok fiatal lakó van és érkeznek sorban a babák is, nekünk is van egy.

A tó egy kicsit hangos nyáron és strandolók valóban nem az úri osztályból kerülnek ki, így szinte állandóan szemetes a part.
2004 nyarán már lesz gazdája a tónak, mivel egy partszakaszt bérelni fog egy vállalkozó. Lesz drótköteles vizisí is. Állítólag ez volt az ára, hogy rend legyen a tó körül és a nudisták eltünjenek. Ezt kíváncsian várom, hogy sikerül-e.

A kötbérre figyeljetek oda, mert még most is van olyan lakó, aki nem kapta meg.

NagyAnd Creative Commons License 2004.01.05 0 0 107
Hello!

Miért, olyan rosszul állnának a G-vel? Igaz bent még nem voltam, de kivülről már nagyon "egyben van".

a 11-es abszolut nem zavar, mondjuk mi se a tóra nézünk, hanem az udvarra.

Előzmény: Bandibacsi (106)
Bandibacsi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 106
Halló,

Csak azért kérdeztem, mert volt egy Nagy András nevű évfolyamtársam, gondoltam, háthe te vagy az :)).

Ha februárban adják át a sportcsarnokot, akkor szoros lesz a verseny a G épülettel, ott a határidő január 31. Bár ahogy most állnak, lehet, hogy egyáltalán nem lesz szoros a küzdelem, sajnos...

Titeket mennyire zavar a 11-es út zaja? Megfigyeltem, hogy miután a lombhullatók ősszel ledobálták a leveleiket, kicsit jobban hallatszik a forgalom.

Előzmény: NagyAnd (105)
NagyAnd Creative Commons License 2004.01.05 0 0 105
BUÉK Mindenkinek!

hello Bandibacsi!

én úgy tapasztaltam, hogy estefelé már szépen eltűntek a strandoló népek

Ja, 6-7 óra körül már szállingóznak hazafele.

Egyébként véletlenül nem 93-ban végeztél a BME-n informatikán?
Nem, 94-ben Miskolcon. :) De mibõl gondoltad?

Arról a bizonyos (francia?) beruházásról hol lehet olvasni?? Nagyon érdekelne!

Mármint, hogy franciak fogjak hasznositani az Omszki-tó környékét? Fogalmam sincs. Valamikor hallottam fél füllel. De ha a Budakalasziak Topicjaban nem tudnak róla akkor biztos kacsa az egesz. :)

A Sportcsarnokrol annyit tudok, hogy lesz benne fallabda és februarban lesz a megnyitó.

gaabor Creative Commons License 2004.01.03 0 0 104
Üdv a topicon,

Mi meg majd visszaintegetünk!

Én is kíváncsi lennék a tó körüli beruházások részleteire.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!