"Mi a szigettúrán Korfu belvárosába mentünk, ahol szabad program volt pár óráig.
Felmentünk valami kolostorba, aminek most sajnos nem jut eszembe a neve, de nem a meteorákra gondolok. Sissy kastély. Aztán lejöttünk a hegyekből valami szép barlangos strand részre, ami, ha jól emlékszem egy kisebb falu is volt. Itt is szabad program. Szerintem ennyi."
Tapasztalataim szerint az egyéni utazókkal nem nagyon szokott "gond" lenni; aki egyedül utazik többnyire már feltalálja magát, önálló, tud viselkedni, stb. A buszos csoportokat nem viselem el; legtöbbje nagy elvárással indul a számára drága, de nemzetközi árszinten filléres útra és szeretné kiélvezni és mivel nincs más kéznél a csoporttársaival és néhány karton sörrel kezd intenzíven örülni az életnek :)
Nem tudom ki és hogy van vele, de én csak olyan helyre megyek, melynek 50 km-es körzetébe nem visznek szervezett magyar csoportokat! Pont az ilyenek miatt!
"Mövenpicknél tetszik a saját strand, a szebb és több medencetér, a napi ingyenes minibár és alapban szimpatikusabb. Hátránya szerintem a kevés magyar és sok arab vendég."
"Nyilván pénztárca függő, de kb. mennyi költőpénzt ajánlotok, hogy a fakultatív "kötelező" programokon is részt tudjunk venni, meg a vacsik ez,az,amaz is meglegyen... :)"
-különösen az utóbbi három tétel adja fel a leckét
A svédasztalos jelenetet én is tapasztaltam már 1998.-ban Hajdúszoboszlón!
Akkor voltunk először ilyen "svédasztalos reggelis" szállodában és csak néztem mint a moziban.
Ott is hordták az asztalhoz a kajákat,majd a felét otthagyták! Ott is volt,aki csomagolt szendvicseket és a női retikülbe csempészték ki -annak ellenére,hogy táskát nem lett volna szabad bevinni!
A büdös,tahó kölök belemártotta a kiflijét 1 kefirbe,leharapta a végét,majd a kiflit függőlegesen belenyomta a pohárba,majd otthagyta és közben röhögött a malac fejével...
Mindezeket magyar turisták követték el!
Persze nem állítom,hogy ezeket nem követik el mások is...
A kedves világjáró hozzászóló folytatta a buszos utazással kapcsolatos tapasztalatit:
Én se vagyok egy ínyenc . Viszont percek alatt tuti kaját készítek. Mellette , ,midig szoktunk vinni zacsis levest ebédre. Ez így nem marad el. A busz utal nincs bajom , legfeljebb akkor ,ha olyan busz jön , mint most amikor mentünk a Velencei Karneválra. 66 fős tömött busz. Az ülést nem lehetett mozgatni kifelé . Hátra se nagyon ,,mert nagyon kicsi volt a hely. Horror volt az út ! Pedig csak 700 körül mentünk. Asszem minden fontos dolgot megbeszéltünk.
júzer spanyolországba utazik majd nyáron, busszal.
"Olvastam ott nem túl rugalmasak a takarításnál. Csak du 3 körül jutunk be a szobába. Addig lepetézek! Szembe van egy étterem. Állítólag Magyar étlappal.Ott 2 órát elücsörgök . Mondjuk másik kettőt sétálok. Marad még kettő . ???? Nem tudom kibírja e majd a kaja a fagyasztóban addig ?"
Csak mondom, a nagy kiszerelésű hajbalzsam valóban nagy kiszerelést jelent! ;) Az enyém 1000ml-es, súlyra olyan kiló körül lehet, teli állapotban. De nálam sosem volt kardinális kérdés, hogyan oldjam ezt meg. Simán kiveszek belőle annyit, amennyi a majd 3 hetünkre elég! :D
Meglepne, bar nem igazan ismerem a csaladod, igy meg ez is elkepzelheto.
Sampont visznek? Csak mert akkor szinte 100%, hogy balzsam is van, max neked eddig meg nem tunt fel... :)
En a "bungikban" szotol kapok inkabb hidegrazast, de a Maldiv forumban a hulye p$%^knak ezt nem lehet elmagyarazni. Gyakorlatilag minden, harom szotagnal hosszabb szot roviditgetnek, azt gondolvan, hogy ezt a szokast mindenki ugy szereti, mint ok, pedig nagyon nem....
Én minden utazás alkalmával viszek balzsamot, de ez kb. a 265879. dolog, amit megkérdeznék bárkitől. Ha utazom valahova, akkor a hely érdekel és nem az, hogy sampon, balzsam, wc papír, stb. van-e a szálláson...