Keresés

Részletes keresés

Porter Creative Commons License 2003.12.18 0 0 379
Mindjárt megtudom a UPC-nél, hogy milyen formátumú dokumentumokat kell benyújtani, aláírni.
Angyal: természetesen gyere nyugodtan "fogadási időn" kívül is.

A bejárati ajtóra nagy sárga lapot ragasztottam ki, nem láttátok?

Előzmény: angyal111 (378)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 378
Porter,
Egyetértek, legyen minél előbb kábeltévé.
Pénteken én is megyek, de lehet, hogy csak 21-re érkek oda. A ti lakásotokhoz menjek?
A postaládáknál függesszetek ki egy papírt róla, hogy a többi lakó is aláírhassa. (Én péntekig már nem járok arra)
Előzmény: Porter (377)
Porter Creative Commons License 2003.12.18 0 0 377
Megnéztem egy csomó kábelszolg.-ót, de a XIII-ban senki nem szolgáltat a UPC-n kívül. Minden korábbi ellenfelét felvásárolta...
Előzmény: groteszk (376)
groteszk Creative Commons License 2003.12.18 0 0 376
Én sem tudok sajna más kábelszolg.-ról. Pénteken ott leszünk.
Előzmény: Porter (374)
Porter Creative Commons License 2003.12.18 0 0 375
Mi egy 600 m3/h-s teleszkópos, két motoros Teka-t vettünk. Egy csomó helyen kapható, 40 körül van.

Egy asztalos alakította át radikálisan a konyhabútort hozzá. Cső még nincs rajta, tegnap nem találtam jót a Praktiker-ben.

Előzmény: groteszk (373)
Porter Creative Commons License 2003.12.18 0 0 374
Sziasztok!

A legfontosabb: nincs kábeltévé behúzva a házba, a szolgáltató csak akkor kezdheti el a munkát, ha a házból megbízza valaki a megfelelő felhatalmazással.

Az első lakógyűlés januárra van betervezve. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de az ünnepek alatt én már szeretnék TV-t nézni.

Ezért kezünkbe vettük a szervezést: pénteken, 20:30-kor várunk mindenkit, hogy aláírásával jóváhagyja a kábeltévé bekötését. Szolgáltatóválasztással nem lesz gondunk, eddigi infóim szerint csak a UPC szolgáltat a környéken. (ha máshogy lenne, jelezzétek please!)

Előzmény: groteszk (373)
groteszk Creative Commons License 2003.12.17 0 0 373
Igen szegények megszenvedtek a lépcsőkkel a hatodikig :)
Porter. Szagelszívóért hova forduljak szerintetek? És a falbekötést flexibilis csővel oldjátok meg?

Előzmény: Porter (369)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 372
A mérőórák átiratására rákérdeztem és azt mondták, hogy mindent elintéz a Lavina. Kicsit bizonytalanul mondták, ezért rátok kérdezek. Tényleg nem kell semmit átiratnunk?

A Földhivatalt is intézik, ot sem kell semmit intéznünk, ha minden igaz.

Előzmény: angyal111 (371)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 371
Groteszk,
Gratulálok a beköltözéshez:))
Nekem is megvolt a kulcsátadás, a hibákat (a festés javítást leszámítva) kijavították. Ez viszont annyira nem érdekes, 6-12 hónap múlva úgyis újra lesz festve valószínqleg a lakás.
A csaptelepet nálam szó nélkül odaadták, csak kérni kellett.
Előzmény: groteszk (368)
Porter Creative Commons License 2003.12.16 0 0 370
Dóra, legyél kemény velük. Számold bele, hogy a projektjük sikerrel zárult (minden házat eladtak, határidőre elkészültek) úgyhogy vaskos a "céltartalék".

+ groteszk és a mi esetünkből úgy látom, hogy a Lavina is inkább gyorsan és komplikációmentesen le szeretne zárni minden vitát, gondolom, hogy már az új építkezéseikre koncentrálhassanak.

Előzmény: dora11 (367)
Porter Creative Commons License 2003.12.16 0 0 369
Vicces volt, amikor a kanapétokat vitték fel a hatodikra :) Találkoztam velük az 1. és 2. között. Biztosítottam őket a részvétemről.

PS: mától lesz szagelszívónk.

Előzmény: groteszk (368)
groteszk Creative Commons License 2003.12.16 0 0 368
Sziasztok!

Beköltöztem :)
Hétfőn sikerült a lényegi dolgokat elhozni úgyhogy ágy, hűtő, mosógép, kanapé és dobozolt holmik már bent vannak :)

HT-val közösen vásárolt konyhabútorunk is kezd összeállni (ma kötik be a sütőt). HT mindent bele nektek is! :)

Most már "csak" válaszfalat kell megoldanom valahogy + néhány bútordarab és szinte kész...

Én konyha csaptelepet már bebuktam mivel vettem egy frankót, bár ha akkor előhozom a témát talán ki lehetett volna verni belőlük.

Dóra: részvétem. :/

{Szép napot}

dora11 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 367
Azért egy kicsit irigyellek benneteket!
Tegnap azt ajánlotta a Lavina, hogy az ügyvédjük megkeresésével üljünk le egy megbeszélésre.Majd meglátjuk mi lesz.

Mindenkinek hajrá a beköltözéssel!

Porter Creative Commons License 2003.12.15 0 0 366
Szombaton költöztünk, az egész hétvégét átszereltük/pakoltuk, éjszakába nyúlóan. Úgyhogy most hullák vagyunk. Az édesem most is takarít, szegény már csütörtök óta folyamatosan csinál valamit a lakásban...

Ma megjött az ülőgarnitúra és az étkező székei. Egyedül már csak az étkezőasztal hiányzik.

angyal111 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 365
Majd igyekszem kemény lenni:))
Ma sajnos 8-ig suliban vagyok, de a hétvégén ott leszek, takarítás, pakolás, akkor összefuthatnánk.
Addigra te is kész leszel biztos a konyhabútorral:))
Előzmény: htplacebo (363)
htplacebo Creative Commons License 2003.12.15 0 0 364
A megnyitó korrekt volt:

Rózsavölgyi és a kerületi alpolgármester mondott egy-egy rövid beszédet, a háttérben egy projektoron az építkezés képeiből pedig diavetítés!!

A mélygarázsban gyűltünk össze, szerintem a lakók harmada talán, eljött. Utaltak a társasház alapítására, remélem ez hamarosan bekövetkezik.

Előzmény: dora11 (359)
htplacebo Creative Commons License 2003.12.15 0 0 363
Hello everybody!

A konyhabútorommal küszködök, sajnos még nem költöztem be. Angyal, ha holnap délután-este is ott lennétek, nézzetek be hozzám! Zárbetét ügyben is tudunk majd adni infokat. Adasd ki velük a csaptelepet.

Szia Dóri, sok sikert a "harchoz"! Remélhetőleg beadják a derekukat. Groteszk szomszéd is keresztülgázolt rajtuk! :)

Szja-kedvezményre (240 E) jogosító banki igazolást mikor kapjuk meg???

Előzmény: angyal111 (362)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 362
Dóra,
Sajnálom, hogy így alakult nálad, kár, hogy nem lehetett velük normálisan megbeszélni a dolgokat.
Nekem kedden 9-kor lesz a kulcsátadás, nagyon kíváncsi vagyok hogyan javították ki a hibákat.
Előzmény: dora11 (361)
dora11 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 361
Én úgy néz ki, nem költözöm. Nem búrkoltak át, és azóta nem is jelentkeztek./Hiába zaklatom Őket./Úgy hogy ügyvéd lett a vége.Ma megy az ügyvédi felszólítás,talán arra válaszolnak.
Előzmény: angyal111 (360)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.14 0 0 360
Dóra,
Egyetértek, jövő hét elején lesz a kulcsátadásom végre, én is kérni fogom a csapot.
A megnyitón a beszédből már én is csak a legvégét hallottam (pl.: megígérték, ha bármi gond van, amire a garancia szól, kijavítják. Majd szavukon fogjuk őket)
Volt pezsgőzés és ajándék bor + gyertya.
Porter, htplacebo és groteszk lakását most már én is láttam.
Hogy haladtatok a költözéssel?
Ki mikor költözik be teljesen?
Mi megvettük a mikrót, porszívót, szagelszívót, jövő héten jön a konyhabútor:))
Előzmény: dora11 (359)
dora11 Creative Commons License 2003.12.13 0 0 359
Most tudtam meg,hogy még csak kb.12-15 lakásba költöztek be.
Porter: szerintem is benne van, úgy hogy ki kellene adniuk. A Casaviva nem ad hozzá,az biztos.A konyhabútor nem tartalmazza.És ha a konyhabútor ár nem tartalmazza, akkor jár.Én kérni fogom, és nem zárkóztak el előle.

Milyen volt a megnyitó? Elkéstem, és lemaradtam róla.

htplacebo Creative Commons License 2003.12.13 0 0 358
Én sem vagyok építész, de miért nincs benne? Szerintem ki kéne adniuk azt a kludi csaptelepet, az nem a casaviás konstrukcióhoz tartozik, hanem a kulcsrakész lakáshoz. Groteszk, neked Zala már a tenyeredből eszik, felhívod ez ügyben? :))
Előzmény: Porter (357)
Porter Creative Commons License 2003.12.12 0 0 357
Angyal, nem vagyok építész, de ebben szerintem nincs csap.

Délután igyekszünk ott lenni, e pillanatban azonban még 200 km-re vagyok tőletek....

PS: jó sok ember szív a lakáshitellel most.. Ügyvédhez mentem reggel, mondom neki, hogy korán megyek. Erre mondja, hogy nem gond, fél 5-től fent van. Szabályosan sorba kellett állnom a háza előtt.

Előzmény: angyal111 (356)
angyal111 Creative Commons License 2003.12.12 0 0 356
Üdv a fórumban Kati:))

Zajlik körülöttünk az élet. Én most éppen a bank miatt bosszankodom, mert még nem utalták el a pénzt, így csak jövő hét elején lehet meg a birtokbaadás:( Mindegy, legkésőbb 2 ünnep között már bizos ott fogunk lakni.

A mosogató fölötti csap kérdése azért nem hagy nyugodni, 15 ezer Ft-ot nincs kedvem kiadni. A műszaki dokumentációban annyi szerepel, hogy "mosogató csatlakozás és elé tartalékelzáró" beépítésre kerül. Ebben szerintetek is benne van a csap?

Délután találkozunk a megnyitón:))

Előzmény: Porter (355)
Porter Creative Commons License 2003.12.11 0 0 355
Szia Kati, persze én is elfelejtettelek üdvözölni!

A lakással kapcsolatban néhány újabb - főleg negatív - tapasztalat: a vakolat katasztrofális minőségű, a legkisebb fúrásra is nagy darabokban esik le a falról. A fűtés 2 napja teljes erővel megy nálunk, de még mindig nincs nagy meleg a lakásban. A folyosó egyik villanykapcsolóját rosszul kötötték be.

Ezen kívül számoljatok horribilis villanyszerelői költségekkel, ha lámpákat rakattok fel: a vasbeton plafonba ugye elosztó-dobozokat raktak. Az általunk vett lámpák felénél a lámpa talpa kisebb volt, mint ez a doboz, úgyhogy a tervezett 1 óra helyett 5 órát szenvedett nálunk 2 villanyszerelő, amíg mindent felraktak úgy, hogy normálisan nézzen ki.

Előzmény: Kati45 (337)
groteszk Creative Commons License 2003.12.11 0 0 354
Uppsz!
Elfeledtük üdvözölni Katit!!!!
Szia Kati! Ne haragudj ránk, kicsit prögtek a dolgok mostanában!
Nálunk nem voltak komolyabb hibák, de komolytalanokból azért összegyűlt pár.
Kulcsátadás?
Nekem ma sikerült egyseztetnem a Lavinával (Zalával is) úgyhogy pénteken kulcsátadás :)
Mégegyszer üdv a fórumban!

Előzmény: Kati45 (337)
groteszk Creative Commons License 2003.12.11 0 0 353
HT!

A hiányzó konyhabútor dolgokat akár beszerezhetjük a hétvégén. Telefonon meg kell kérdezni a Budaörsi IKEA-t is.
(gondolok itt elsősorban a munkalapokra amik hiányoznak nagyon az összeszereléshez)

Megyünk az ünnepélyes szalagátvágásra? :)

Előzmény: htplacebo (343)
groteszk Creative Commons License 2003.12.11 0 0 352
Rendelkezésre állás borzalmas, enyhén fogalmazva rugalmatlan ügyfélszolgálat, erőfölény (1-2 év hűségnyilatkozat), halovány feltöltési sebesség, a letöltési sebesség alakulása erősen napszakhoz kötött és az egyik legdrágább a szélessávú internet piacon.

De vannak ebben a témában topicok szépszámmal... érdemes belekukkantani.

Előzmény: Porter (351)
Porter Creative Commons License 2003.12.11 0 0 351
Miért, annyira rossz a Chello? (nem ismerem)
A többi privátba.
Előzmény: groteszk (350)
groteszk Creative Commons License 2003.12.11 0 0 350
OK. Kábeltévétől végülis teljesen független lehet az Internet hálózat.
Aztán aki Chello-t akar az majd úgyis azt köt... más kérdés hogy tépni fogja a haját egy idő után :)

Porter! Mártírkodom kicsit az ügy érdekében és kézbeveszem az internet dolgokat, ha gondolod! :) Ma éppen hívni fog egy cég képvidelője ezügyben. A te szolgáltató ismeretségedet is meg kellene keresni.

Előzmény: Porter (349)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!