Szellemileg hátrányosabb helyzeted miatt drágaszivem elmagyarázom Neked, hogy akik nem mentek el, azok mind igennel akart szavazni, csak nem értek rá...:))))
Ha fel van ajánlva egy lehetőség, hogy véleményt formálj, és nem élsz vele, az akkor tiltakozás, ha a két négyzet mellé az van írva, hogy IGEN és NANÁ, HOGY IGEN.
Ebben az esteben a "tiltakozás" szó használata csak szánalmas kifogás.
Ez a magyarok Világszövetsége nevű dolog akár még jó is lehetett volna - feltéve, ha az lett volna a célja, hogy összefogja a világ magyarjait azért, hogy hazánk javára munkálkodjanak. Ehelyett ez az egész átment valami "segítsük erdélyi testvéreinket kizárólag jobboldali alapon" prpgramba, és ezzel szét is lett verve ez az egész.
Ami Patrubányit illeti: szeretem, ha a bolha köhög.
From: Világszövetség Erdélyi Társasága
To: Visszhang
Sent: Sunday, April 13, 2003 8:59 PM
Subject: [polgari_forum] Az MVSZ a szavazatok újraszámlálását kéri
Közlemény
A Magyarok Világszövetsége az alábbi beadvánnyal fordult az Országos Választási Bizottsághoz:
"Ezennel, a törvényes határidőn belül, tehát 2003. április 13. 16.00 óra előtt, mint a legnagyobb magyar civil szervezet, ezennel hivatalosan panasszal élünk. És kérjük rendelje el a 2003. április 12-ei népszavazás szavazatainak újraszámlálását, és a szavazaszámláló-összesítő szoftver felülvizsgálatát.
Panaszunk indoklására a következő érveket hozzuk fel:
1. A sajátos magyarországi jogállapot következtében a szavazatszámláló bizottságokban nem kaptak helyet a NEM szavazatot támogató társadalmi erők.
2. Nincs arányban a távolmaradással a csatlakozásra nemet mondók száma 54 %, a szavazatszámlálás eredményével, mely szerint
a NEM-et mondók aránya mindössze 16.23%.
3. A szavazatszámlálás időközi eredményei feltűnően konstans arányt mutattak az IGEN/NEM válaszok viszonylatában: 3%-os feldolgozottságnál is 83.75% /16.25% az arány és 100 %-nál is. Ez a tényállás felveti a számítógépes programmal való visszaélés
lehetőségét is.
Panaszunk kedvező elbírálása erősítené a magyar jogállamot és a demokrácia értékeibe vetett hitet." - áll az MVSZ elnöke által beadott
panaszban.
"...miközben a csatlakozásról alig lehet valamit is tudni."
Mé' nem néztél utána?
Kovács Laci bácsit vártad, hogy becsöngessen: Kedves Buldanyi úr, tegye fel a kérdéseit!
Basszus, pedig neked interneted is van...
A sok elvakult igenlő 1-2 év múlva nagyot fog csalatkozni az EU-ben.
Egyszerűen nem is értem, miért ennyire erősen akarják az EU-t, miközben a csatlakozásról alig lehet valamit is tudni.
Ilyen szavazati aránynál hiába is kérnék az újraszámlálást, sokat semmiképp nem változtatna helyzeten. Most kerestek valami mást, amit esélynek látnak...
Igennel szavaztam volan, bocs, de nem tudtam menni, mert otthon söröztem meg virsliztem, ráadásul kiszavazás volt a Big Brotherben. Legközelebb kéretik olyan napra tenni az EU szavazást, amikor nincs meccs, vagy valóságshow! :-)
idióta balfaszok
de legalább szórakotató, remélem felhergelik egymást annyira, hogy egy pár napig/hétig lehet rajtuk derülni:)
ezért kérem, hogy minden a témához kapcsolódó levelet közölj le!
From: Világszövetség Erdélyi Társasága
To: Visszhang
Sent: Sunday, April 13, 2003 9:19 AM
Subject: [polgari_forum] Összefogás a 60% érdekében
Felhívás
Megköszönjük a magyar nép bölcsességét, amely azzal, hogy távol maradt a népszavazástól, ítéletet mondott az EU csatlakozással kapcsolatos minősíthetetlen és egyoldalú tájékoztatásról. A magyar választópolgárok több mint a fele távolmaradásával kifejezte: nem
hajlandó hozzájárulását adni ahhoz, hogy Magyarország ilyen körülmények között az EU tagjává váljon.
Az április 12-ei népszavazáson Magyarország polgárai megvonták a bizalmat a parlamenti pártoktól, a kormánytól, és az országgyűléstől az EU-s csatlakozás kérdésében.
Ezzel a politikai állásfoglalással Magyarország polgárai azoknak a társadalmi erőknek szavaztak bizalmat, amelyek a csatlakozásban rejlő veszélyekre figyelmeztettek, amelyek őket az
igennel való szavazás megtagadására bíztatták.
Felhívással fordulunk mindazon szervezetekhez, amelyek a népszavazást megelőző hetekben az elutasításra buzdították a szavazókat, hogy együttesen szerezzenek érvényt az április 12-ei
népszavazáson megfogalmazódott népakaratnak, amely szerint Magyarország szavazati joggal rendelkező állampolgárainak több mint 60%-a nem mondott igent a csatlakozásra.
Szerezzünk érvényt a többség akaratának!
Budapest, 2003. április 12.
Magyarok Világszövetsége
Patrubány Miklós
Magyar Földvédő Mozgalom
Rácz Sándor
Inconnu Művészcsoport
Bokros Péter és Molnár Tamás
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Kovács Dávid
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom
Toroczkai László