Keresés

Részletes keresés

Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1898
nem vagyok ugyan jack, de ez az. a be és kivezetők elhagyásával. érdekessége, hogy eredetileg moziba tervezték és producer cut, a dc lett a rövidebb
Előzmény: owen nolan (1895)
owen nolan Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1897
vannak filmek amiknél te jobb ha meg sem szólalsz és mindenki jobban jár :))
Előzmény: aeon flux (1894)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1896
A 3 órás, az a hétvégi, alkalmi mozilátogatóknak készített, szinte érthetetlenségig agyonvágott, popcornmozi. Leginkább "A Tutaj" névre fordítható. A Das Boat című film 293 perces. Mindig is annyi volt.
Előzmény: aeon flux (1894)
owen nolan Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1895
ez cool! ez a tv sorozat úgye?
Előzmény: jack_torrance (1893)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1894
már a röpke három órás változaton is jókat szundikáltam. fél óránként felriadtam: "aha, még mindig vacsoráznak, s zúrós szemmel néznek egymásra..." és aludtam tovább.
Előzmény: jack_torrance (1893)
jack_torrance Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1893
das boot-ról jut eszembe, érkezik hozzám egy ilyen:

5 órás :))

ha más nem is, de talán owen értékelni fogja :)

Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1892
Szívesen csatlakoznék hozzád, de mint IRL említettem, nekem hétvégére "sajnos" a Das Boat 3D-s verziója van betervezve. :-)
Előzmény: aeon flux (1891)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.15 0 0 1891
most nézem a port.hu -t, elég sok érdekes film lesz a moziünnep alkalmából (pl. a harcos és a hercegnő, vénusz szépségszalon, felül semmi és még egy csomó másik elmaradás), ráadásul mindez 29o ft-ért. ti terveztek vmit? azon filózom, hogy pénteken kiveszek egy szabit, s felrohanok meglesni pár filmet: kinek van kedve csatlakozni? hohó, premierfilmek között az új coen + wilbur öngyilkos akar lenni. hohó!
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.15 0 0 1890
>óriás robot...
ezt valszeg a rippelő gyerkőc adta neki, a feliraton is ez ment. SZVSZ a szuper haver találó cím, jobb mint a vasember
Előzmény: aeon flux (1889)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.15 0 0 1889
x-men: nekem az első rész jobban tetszett, de a második se volt rossz.

óriás robot az űrből: ez valszeg megint olyan cím, amely csak a fantáziádban létezik. ;] mindenesetre jobb, mint a szuper haver megnevezés, ha már semmiképp sem lehetett megtartani az eredeti "a vasember" címet, amellyel a móra anno kiadta a könyvet...

Előzmény: Archibald Tuttle (1888)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.15 0 0 1888
X-men 2
a borzalmas első részhez képest egész jól összerakták. 10/6

Szuper Haver
aranyos tanmese a barátságról, önfeláldozásról, gyerekek és felnőttek világképének eltéréséről.
pár éve még "óriás robot az űrből" címmel láttam. meglepett, hogy a "szuper haver" című doboz ugyan azt a filmet rejti. a magyar kiadás igazán megérdemelt volna egy jobb szinkront. 10/9

How Hight
feka "füvész" halott barátjuk hanvaiból kenderpalántát nevel. ennek levelét elszívva a tesó megjelenik és jó dzsin módjára segít az őt megidézőnek. például bejuttatja társát a harvardra. az ötlet jó, a kivitel döcögős. komédia, több jó és mégtöbb együgyű poénnal, klasszikus gettódumával, egy próbát megér, lehet, hogy bejön 10/5

Van Helsing
ááááá, ezt inkább hagyjuk...

aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1887
bad santa: billy bob még sosem volt ilyen jó, illetve rossz. nem valószínű, hogy leváltja az it's a wonderful life-ot az ünnepi filmkínálatban, de legalább annyira emlékezetes. aki azt hiszi, hogy a csöves télapó már lejárt poén, annak azt üzenem: még semmit se láttál! 1o/8

spartan: david mamet napjaink egyik legjobb forgatókönyvírója. kár, hogy néha őt is elragadja a szentimentalizmus. ez az emberrablós thriller is addig jó, ameddig a főhőse (val kilmer visszatért!) teszi a dolgát, megy előre, nem hívja fel az asszonyt a kávészünetben, meg ilyesmi. aztán mikor szembe jön egy sírós asszony azzal, hogy "mentse meg a lányom", a film éle kicsorbul. de nem menthetetlenül. 1o/7

aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1886
amúgy meg:

:D

Előzmény: aeon flux (1885)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1885
igazándiból a másik előadóra jobban ráizgultam :], de egye fene, mehetünk lépfenére is.

dj shadow - in tune and on time

ez egy élő koncert a hip-hop istenétől. a hip-hop jelen esetben nem egyenlő a fukszoktól dülöngélő, ágyékukat markolászó keménycsávó rapperekkel. a ritmusképlet adott, a szkreccs kötelező, viszont amit ráépítt, az valahol félúton van a jazz, az rnb és a funk között. olyan zenét csinál ő, mint a massive attack, csak változatosabbat/merészebbet. emlékszel arra a videóra, amit nálam néztünk? egy szkreccs-művész és egy jazz-dobos párbajozott egymással. no, az a fazon, aki a lemezjátszót "szaggatta", ezen a koncerten is vendégszerepel. érdekel a dolog? :]

Előzmény: Archibald Tuttle (1884)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1884
már éppen ideje volt valami hallgathatót prezentálni azért a teherautónyi bevételért, amit müller managger businessman petyáéknak hoz a sziget.
szólj, ha mész ki, az Anthrax engem is érdekel

szép a linkelt kép, de ebből elég nehéz kitalálni mit hallgatsz

Előzmény: aeon flux (1880)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1883
jian gui 2.

az első rész sem csattogott az eredetiségtől, így a folytatástól is csak annyit vártam, hogy rám ijesszen. ám sehogy se sikerült elszakadnom a gondolattól, hogy ezek a szellemek nem is gonoszak, csak rossz a marketingjük, így aztán a sorozatosan fel-feltünedező kísértetek inkább csak érdekesek voltak, mint sem félelmetesek. ennyit erről: para híján elmerülhettem a szépséges shu qi látványában, továbbá az öles melodráma és a butuska-buddhista magyarázat okozta trauma feldolgozásában. a folytatás is szépen fényképezett, s úgy tűnik, a pang tesók megszállottan vonzódnak a liftekhez és magasból ugráló öngyilkos-jelöltekhez. ja, és van lassú mozgású, hosszú hajú vizi szellemlány is.

1o/5

jack_torrance Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1882
sorry, de nagyon nyomott hangulatban vagyok ma.

Dawn of the Dead - 2004 - USA

"When there's no more room in hell, the dead will walk the earth"

A zombik - a vérfarkas és a vámpírok mellett - a legnépszerűbb horrorfigurák. Olyan élőhalottak akik emberhúst esznek és csak fejlövéssel intézhetők el. Egyik legjelentősebb filmes szereplésük talán az 1968-as Night of the Living Dead, mely le is fekteti a mítosz szabályait. Az élőhalottak lassan mozognak, beszélni, értelmes jelet adni képtelenek, hordába verődve vadásznak, kézzel, fogaikkal tépik szét áldozataikat. Csak a fejlövés hatásos ellenük. Gorge A. Romero klasszikusa két folytatást is megért, egyet 1978-ban Dawn of the Dead, egyet pedig 1985-ben Day of the Dead címmel. Mára mindkét folytatást kult státuszt könyvelhet el magának, és a Dead trilógiát tartják a valaha készült legjobb zombifilmeknek. (Igazságtalan lennék, ha nem említeném meg Lucio Fulci Zombie Flesh Eaters (Zombi 2) vagy a City of Living Dead című filmjeit, hiszen az olasz mester ezekkel legalább akkora rajongótábort teremtett)
1990-ben Tom Savini a híres maszk és trükkmester elkészítette a Night of the Living Dead újráját, immár színesben. Nem mondhatni, hogy Tom pontról-pontra másolta volna a Mester eredetijét, azonban nem sok különbség volt a kettő között. Véleményem szerint egy remake akkor jó, ha újít, de ugyanakkor megőrzi az eredeti esszenciáját és főt hajt a másolt film előtt.
Ez Zack Snyder-nek és csapatának sikerült. Ugyan áthágtak bizonyos szabályokat (futnak a zombik, nagyon hamar átváltoznak a megharapott emberek), nem dolgozták ki megfelelően a karaktereket, a drámai részeket elnagyolták és persze kihagyták Romero társadalomkritikáját is a filmből, mégis összehoztak egy izgalmas, pörgős méltó újrát. A mozi meglepően véres, mutat szinte mindent, a fényképezés gyönyörű és meglepően feszült hangulatot kölcsönöz a filmnek. Tyler Bates zenéje csendben meghúzodik háttérben, kellemesen festi alá a mozit.

85%

(Jó hír a rajongóknak, hogy befejezték a forgatását a Day of the Dead: Contagium című filmnek, melyről itt találtok bővebb infót. A film a Day of the Dead-nek egyszerre lesz az előzménye és a folytatása is. Meglátjuk)

Előzmény: aeon flux (1881)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1881
hihi, sylvie most írt, hogy ők sem tudnak jönni. előtte meg mariann szólt, hogy ő meg a barátnője mégis tudna jönni, ha lenne autó. :]]] no, ez egy ilyen nap. 13-a van, b+. :]

s hogy miért vigyorgok? mert ezt hallgatom, s durvajóóóó!

aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1880
no, mégis érdemes lesz kimenni idén a szigetre: klikk!
owen nolan Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1879
hűűű, tiszta ovoda :)
jack_torrance Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1878
"ha egyáltalán van kedved eljönni."

ha már eleve megkérdőjelezed a kedvemet.. akkor tudod mit? nincs kedvem.

Előzmény: aeon flux (1877)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1877
szerinted te vagy az egyedüli, akinek autója van? sylviék is azzal jönnek. szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, ha egyáltalán van kedved eljönni.
Előzmény: jack_torrance (1875)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1876
Igazad van, a vérfarkas valóban "érdekes" volt. Szerintem kicsit szándékosan. Ha klasszikus farkast csináltak volna belőle, mint a horrorokban szokás, (figyelembe véve a többi szörnyet, nem hiszem, hogy nehezére esett volna a trükkösöknek) akkor ez a film a 30 éven felülieknek "rated"-et kapta volna.
Viszont a dementorok SZVSZ bár mely modern horrorfilmben megállnák a helyüket.
Nálam a poénok, a kézikamerás felvételek, s a felnőtt színészek dobtak sokat a filmen.
Előzmény: jack_torrance (1875)
jack_torrance Creative Commons License 2004.06.13 0 0 1875
bocs fiúk, de le kell mondanom a mai kmk-t. autó nélkül nem tudok tatabányára menni :(

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - 2004 - USA

A Harry Potter filmek mennyisége egyenes arányban áll minőségük romlásával. Míg az első rész egy bájos mese volt, addig a második egy eröltetett folytatás, a harmadikra még nem találtam meg a megfelelő kifejezést. A sztori sekélyes és zagyva, a trükkök (főleg a vérfarkas) borzalmasak, a karakterek teljesen érdektelenek. Felőlem fel is dobhatták volna a talpukat.
Ez a film is elveszik a folytatásokban...egyedül az első részt érdemes megnézni.

35%

Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1874
bizonyára cloridian függő.

a DVD-n lévő easter egg-ből való? mint ha ott láttam volna...

Előzmény: aeon flux (1872)
lilpinksox Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1873
Szívesen. :)

Az Failan borítójával még mindig nem vagyok kibékülve, ez akkora csalás!

Előzmény: aeon flux (1861)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1872
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1871
:-D
mindkettő jó, s egyiket sem ismertem, valami új forrást találtál? :-)

hallottátok, hogy a King Kongot, Gollam (Andy Serkis) fogja játszani?

Előzmény: aeon flux (1862)
Archibald Tuttle Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1870
Az anyádat is -ről Én is jót hallottam, de lemaradtam a fesztiválvetítéséről, a kis hercegnő valóban tündéri túláradó szentimentalizmusával együtt, ugyanakkor a szép remények eredetibb és imho jobb. Jut eszembe, a szép reményekben szintén az a nagyszerű, hogy csapnivaló színészekkel csinált jó filmet. Úgy látszik ehhez nagyon ért...
Előzmény: aeon flux (1868)
aeon flux Creative Commons License 2004.06.11 0 0 1869
ja, az érintetteknek (annak a háromnak :): mátrix-kronológia vasárnap du. 3-tól. (nem is lesz teljes a buli, ugyanis csak a 2-3. részt nézzük meg + az szükséges animátrix epizódokat. továbbá 2o:4o-től folyamatosan kapcsolgatom a tévét a francia-angol irányában. :] just kidding.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!