Sziasztok! Üdvözlök minden kedves IKARUS buszbarátot. Itt ugyan új vagyok, de nem úgy a buszok közt :)
280-as mint téma? Isteni, nekem ők a gyengéim. Szerintem pl mindenki mondhatna egy kedvencet ebből, vagy esetleg egy másik típusból, miért tetszik, rendszámmal, hol van jelenleg, viszonylattal vagy telephellyel megspékelve, milyen állapotban van most, ha van hozzá fénykép még több gyönyör.
Nekem több is van a 280-asok közül, mivel bp-i vagyok ezért ittenieket tudok csak mondani, a BKV által vett miskolci 280-asokkal még nincs sok élményem. Na ennyi rizsa még egy kinaínak is megárt, úgyhogy a lényeg :)
Rendszám: BX-52-08 ma BPI-701 (17-01)
Típus: Ik-280 (csúklós), 1986-ban gyártották.
Megj.: én teljesen pánikba estem, amikor át lettek 2000-től rendszámozva a buszok, Ti nem? Azt sem tudtam egy ideig, hogy melyik melyik, de Hajtó Bálint weboldala nekem olyan volt, mint Champollionnak a rosette-i kő.
Miért tetszik:
- imádom a hangját
- az első bolygóajtósok közül való (az ajtón lévő üveg szélesebb, mint a 1987 utáni ikarusokon
- a motorja szerintem meghaladta a korát (hangjából következtettem erre), mert ugyanilyenek vannak a 89-es gyártású buszok többségénél is.
Telephely: elöször cinkotán volt, utána egy ideig délpesten, pár hónapja újra cinkotához került.
Viszonylat: ha jól emlékszem a gyors 130-on és a 96-oson láttam.
Állapot: szerintem a mostani csúklósbusz-beszerzések után megy a lomtárba...
Fénykép: -
Elnézést a hosszú szöszenetért, a jővőben igyekszek rövidebb lenni. Remélem nem tűnt BKV reklámnak sem.
Kiváncsi vagyok a többiek favoritjára is :)
attah