Keresés

Részletes keresés

tommy71 Creative Commons License 2003.12.01 0 0 376
Szia Deph

A kulso vaku asszem ugy mukodik, hogy a belso vaku villanasat erzekeli es ugy villantja el magat.

A akkurol annyit, hogy 6 cella kell hozza. Ezeket osszedobod egy packba es veszel egy olyan toltot ami tud 6 callat tolteni. Az AC-in be dugod be az akkut amire szereltel elozoleg egy csatlakozot. En ossze dobnam ezt csak egy toltot mindenkepp kell venni. De lehet, hogy utannezek van e valami profi tolto epitokeszlet es abbol megcsinalom. Itt egy link ahol megnezheted az akkut:

http://www.steves-digicams.com/maha_powerbank.html

Az adaptergyurut en csak elotetlencsere hasznalnam. Azt is csinaltatnek olyan meretben, hogy a legolcsobb szurot fel tudjam ra rakni es a zoomot ki lehessen tolni teljessen. Nem tudom a gyari ilyen e (UR-E4). Gondolom a 28mm-es szurok meg jo dragak. Ezert csinalnek egy nagyobb gyurut amire fel megy egy hagyomanyos meretu szuro.

akoskoma2 Creative Commons License 2003.12.01 0 0 375
Ez a polár téma engem is érdekel, részleteket várok! A vakutól már írtam korábban, ami nekem is meglepetés volt.
Előzmény: Deph (374)
Deph Creative Commons License 2003.12.01 0 0 374
A külső vakuról tudtam, csak sajnos a vakuszinkront nem tudom hogy oldja meg (honnan kapja a jelet a vaku?)
Ez a külső akksi dolog nem rossz ötlet, csak az a baj vele, hogy így a kompakt kamerából elég kötött kamera lesz. :-))
Meg tudni kellene, hogy milyen áramerősség és fesz jut a gépbe a külső töltőn keresztül és olyan akksit kellene venni hozzá. Mondjuk 4 db-os ceruzaelemmel (4*2Ah-ás) elég sokáig lehetne katogtatni. :-))) Szerinted megoldható lenne ezekkel? (Csak mert most már elérhető áron vannak a ceruzaakksik és a töltők)
Még nem jött meg a gépemre az adaptergyűrű, de szerintem műanyag, menettel lehet rögzíteni a géphez. Az átmérő 36,5 mm a másik fele 28 mm(ha csak szűrőt akarsz rá tenni, akkor meg mindegy mekkora a másik). A hossz itt a lényeg, ha más adaptert is szeretnél hozzá venni még. Remélem nem kavartalak meg. Az ára 3750Ft körül van. Nem tűnik olyan drágának. A típusa UR-E4.

Előzmény: tommy71 (373)
tommy71 Creative Commons License 2003.11.28 0 0 373
Koszi az infokat Deph

A vakuhoz lenne hozzaszolasom. A tevhittel ellentetben mint minden Coolpix gephez, a 4300-ashoz is lehet kapni gyari Nikon vaku amit vakusinnel kell rogziteni az allvanycsavarhoz es zsinor nelkuli (infras). Ha tudtad akkor bocsi. Nem akartam okoskodni. Az akkuhoz is lenne otletem bar ez meggondolando (az ar miatt). Van olyan megoldas, hogy egy 6-cellas akkut tudsz a AC-inre dugni. Csak igy ossze vagy kotve egy pluszz zsinorral, de mondjuk ovre fel lehet csatolni. Es ez nem 0.65ah hanem mondjuk 2ah. Csak ehhez is kell egy tolto. De aki szeret barkacsolni az ossze tud dobni egy ilyen akkupackot. Nem nagy durranas. Az erdekelne meg a 4300-assal kapcs., hogy szurot, hogyan lehet rarakni. Pontosabban azt a bizonyos adaptert amire a szurot kell rarakni az, hogyan csatlakozik a gephez??? Menet, vagy csak ra kell nyomni??? A Canon A40-en karabinerszeru megoldas volt persze muanyagbol. Azert erdekel mert en esztergalyossal csinaltatnek majd ilyet, olyan meretben, hogy olcsobb szuroket ra tudjak rakni. Gondolom a gyari az jo draga. Na Udv.

Deph Creative Commons License 2003.11.28 0 0 372
Háát igen van jó is ebben kis gépben és gyengébb is. Tényleg nagyon jó az éjszakai és makró mód! Ezekkel közel profi képeket lehet készíteni.
A tratozékokról annyit, hogy már van más cégnek is konverter lencséje, ami lehet, hogy nem eredeti Nikon, de jóval olcsóbb: Kenko, Raynox.
Akkut tényleg vegyél hozzá tartalékba minimum egyet. Igaz, hogy a töltő 1,5-2óra latt feltölti, de ha pont akkor merül le, ha nincs a közelben 220V...
Nekem átlagban a 128 MB-os kártyára 100 kép fér el. max felbontásban FINE módban. Ez 3 tekercs 36-os film.
Vaku elég gyenge, nem nagyon tudok különbséget tenni a különféle módok helyett, de álvánnyal és hoszabb záridővel kiváltható a vaku (Nekem még jobban is teszik). Derítéshez ellenfényben kíváló.
LCD-je nagyon jó minőségű.
A Fotóárénához csak annyit, hogy én is ledöbbenek néha, hogy milyen jó képeket is lehet készíteni. Ilyenkor mindig elveszítem az önbizalmam... :-)))
aztán rádöbbenek, hogy ez olyan mint minden más, sok gyakorlással minden elérhető.

Megrendeltem a sráctól a német gyártmányú akksit a géphez. Utánvéttel 5700 Ft. Fél év garit ad rá. És tölthető a gép töltőjével. Nagyon kíváncsi vagyok rá...

Előzmény: akoskoma2 (371)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.11.28 0 0 371
tommy71!

Szerintem a hozzászólások között van elég vélemény, a legutóbbi akkus téma is ebbe a körbe tartozik. Szánj rá egy kis időt, talán segít a döntésedben.
Konkrét előnyök-hátrányok szembeállítását ne várd, de a kedvező ár, a nagy fényerejűnek mondott objektív mindenképpen említést érdemel, mint ahogy a drága kellékek széles választéka, vagy a gyengének érzett vaku is.

Prágában voltam két haverral, meg az ő masináikkal (Canon A70, Fuji S304). Nekem tetszett a Fuji 6x-os optikai zoomja és a Canon két ceruzaakkus megoldása, ők pedig az éjjeli látképekben gyönyörködtek. Azt gondolom, hogy a kamerák tudásának határait még csak nem is súroljuk (mikrobee talán igen), mert még mindig az amatőr szinten kattintgatunk.

A fotoaréna képeit elnézve egy kis időnek el kell telnie, míg felnövünk a feladathoz. Ott láttam jó pár olyat, ami a székembe ragasztott. Érdemes elnézni az oldalra, már csak azért is, hogy az értékelésedet és a látásmódodat fejleszthesd.
A saját képeim talán nem illenek még ide, de még nem hívták fel rá túl sokszor a figyelmem. A linket nem tudom beállítani, de itt az elérhetőség:
http://www.fotohaz.hu/fotoarena/showgallery.php?ppuser=1254

Előzmény: tommy71 (370)
tommy71 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 370
Sziasztok

Atneztem egy csomo hozzaszolast de sehol nem talaltam konkret velemenyeket a geprol (elonyok/hatranyok). Tovabbra is varom ezeket mert nagyon teccik ez a masina. Szoval irjatok legyszi az e-mailemre. Koszi.

f.tamas@freemail.hu

tommy71 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 369
Sziasztok

Atneztem egy csomo hozzaszolast de sehol nem talaltam konkret velemenyeket a geprol (elonyok/hatranyok). Tovabbra is varom ezeket mert nagyon teccik ez a masina. Szoval irjatok lecci az e-mailemre. Koszi.

f.tamas@freemail.hu

tommy71 Creative Commons License 2003.11.27 0 0 368
Sziasztok

Uj gepet keresek es megakadt a szemem a Coolpix 4300-as gepen. Az volna a keresem, hogy aki regebb ota hasznalja ezt a tipust az ossza meg velem a geppel szerzett tapasztalatait. Bisztos sok minden le van itt irva de nincs idom majd 400 hozzaszolast atolvasni. Erdekel minden eszrevetel de foleg a negativumok. A gep gyorsasaga, ejszakai fotozas, kepminoseg, kezelhetoseg szoval minden fele. Ja, meg az is, hogy ez a tipus kijavitja e magatol a hot-pixeleket. Es lehetoleg az e-mailre irjatok. Elore is koszi.

f.tamas@vipmail.hu

tommy71 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 367
MIKROBEE

Megneztem a kepeidet a tar-on. Minden elismeresem, nem gondoltam, hogy ez a kis Nikon ilyen jo minosegu. Elnezest minden 4300-as tulajtol, hogy leneztem ezt a kis gepet eddig. :)

Előzmény: mikrobeee (-)
tommy71 Creative Commons License 2003.11.26 0 0 366
Sziasztok

Hozzaszolnek az akkus temahoz. Az aproneten van fent hirdetes miszerint 5-6000ft korul uj utangyartott akkut arul valaki, mindenfele gephez. Erdemes megprobalni szerintem.

Deph Creative Commons License 2003.11.26 0 0 365
Találtam a neten egy hírdetést, ahol akksit árulnak Nikonok hoz (is). Az EN-EL1 német változata (gondolom más gyár gyártja) amit lehet az erdeti töltővel tölteni 4.900 Ft. Nagy átverés, vagy érdemes megpróbálni? Nem mindegy, hogy 18.000 vagy 4.900! :-))
Aster_x Creative Commons License 2003.11.21 0 0 364
Eladó alig használt Nikon Coolpix 995 minden gyári tartozékával + 128 MB Sandisk kártya 90.000,- Ft-ért. A gép paramétereit megtalálod az alábbi címen: http://www.index.hu/tech/digicam/mutat_mc?formid=160
akoskoma2 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 363
Én korábban egy minoltát használtam (4 ceruza akkus), amihez hama töltős 4 akkus szettet vettem kb 4000Ft-ért. Az elég hamar megadta magát, pedig (asszem) 1800mAh-ás volt. Mire megvettem volna a tartalékokat, addigra megváltam a géptől, mert nem igazán felelt meg.
Amikor új gépet vettem, azt gondoltam, hogy milyen jó lesz a Li-ion akku, mert nagyobb töltöttségi ciklusokkal kiszámíthatóbbá válik a fotózás. Tévedtem, elég hamar (kb 1-1,5óra) alatt megadja magát, azt is úgy, hogy már bő félóra után ott figyel az LCD-n az ikon, ami a töltöttségre figyelmeztet (abszolút nem kiszámítható a teljes lemerültség, amitől meg tartózkodni illik a Li-ion cellák miatt). A pótakku valóban drága, így (jelen állapotomban) erre most nem költök. Az USA-ban féláron juthatsz hozzá, ezért szólj, ha arra jársz.

Ha Te nem akarsz ennyit erre kiadni, akkor válaszd a canont. Úgy sejtem, abba csak két ceruza akku kell, tehát egy szettel elég sokáig lövöldözhetsz.
Jótanács: Minnél nagyobb kapacitású akkut vegyél (min. 2000mAh) és legalább kétszer annyit, mint ami a gépbe kell. A vaku és az LCD elég gyorsan leszívják, a tartalékkal nem kerülhetsz bajba.

Előzmény: hacu (362)
hacu Creative Commons License 2003.11.19 0 0 362
akoskoma2
"Nos, akkor a szkenner már letudva. Annyiért nem is karámilyen kütyüt kapsz és nem vagy a közgyűrűhöz, vagy modellhez kötve."

Na látod ez így ebben a formában tényleg nem jutott eszembe,hiába mág kezdő vagyok :(
Viszont az akkuról meg annyi lenne a kérdésem,hogy az ok ,hogy a van hozzá gyári Li-ion-s de a pótakksi az elég drága ,míg a Canon AA méretű ceruza akksival üzemel ami talán olcsóbb,és mellesleg nem a csomag része :(

nehéz dió ez:(

Előzmény: akoskoma2 (361)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 361
Nos, akkor a szkenner már letudva. Annyiért nem is karámilyen kütyüt kapsz és nem vagy a közgyűrűhöz, vagy modellhez kötve. A gépre visszatérve, olyan helyen érdeklődj, ahol nincsenek elkötelezve egyik márka iránt sem.
Ilyen a gyakorlatban ritkán fordul elő, mert az eladó beállítódása ugyanúgy befolyásolt. Ha van egy kis szerencséd, akkor az eladó az olympust kedveli, de nála megveheted az általad kiszemelt két típust is. Ekkor talán segítségedre lesz. Nekem - úgy érzem - a Digitcam eladói nem torzított véleménnyel szolgáltak.
A tesztek során több esetben bebizonyosodott számomra (még ha a chip magazinban a nikon cp4300 teszt győztes is lett), hogy ez azon múlik, kinek kell a reklám.

A canon kellékárait nem ismerem, de a nikon elég széles választékot kínál. Már csak azt volna jó tudni, miért ilyen drágák.

Előzmény: hacu (360)
hacu Creative Commons License 2003.11.19 0 0 360
akoskoma2
Köszi,épp ezen gondolkodtam én is,mármint a kifutó,és bevezető modellek árazonossága csalóka,és pont ez is elgondolkodtatott,meg az adapter(dia) kb 27e ft+ közgyűrű.Igazából azért lettem volna kíváncsi arra,hogy milyen minőségű lenne a filmek ezen a módon történő "digitalizálása".
Az bizos olyan helyen a két gép között döntenem ahol kézbe véve tudok dönteni,mert eddig csak olvastam+ képeket láttam :((
ui: a Canonnak az A20-hoz volt szerencsém tartósan tesztelni.
Előzmény: akoskoma2 (359)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.11.19 0 0 359
Hacu!
Ugyan nem ismerem az A80-at, de azt figyelembe kell venni, hogy a Nikon egy kifutáshoz közelítő modell. Ez ugyan azt is jelenti, hogy a vele egy árban lévő újdonságokat (talán még mindig) veri. A szkenneres megoldás szerintem is jobb. Majd írd meg a döntésed!
Előzmény: hacu (357)
Deph Creative Commons License 2003.11.17 0 0 358
Mikor, mikor??!! Hát majd ha lesz időm bemenni a boltba az adaptergyűrűért! Mert az nem volt hozzá... :-))

hocu: Nézz jól körül a piacon, és csak ezért az egy funkcióért ne vedd meg ezt a gépet. Lehet, hogy egy kicsit többért már kapsz egy szkennert diamásoló adapterrel, és akkor nem leszel géphez kötve. Egyébként pedig vedd meg, mert jó kis gép. Pótakksi és minimum 128 MB CF kártya kötelező a hozzáadott darabokon felül.

Előzmény: Ati73 (356)
hacu Creative Commons License 2003.11.14 0 0 357
Sziasztok
Na végre sikerült elolvasnom az egész eddigi hozzászólást,és azt kérdezném a tisztelt nagyérdeműtől,hogy esetleg valaki használ(t)-e a géphez diamásoló előtétet(ES-E28). Mert vásárlás előtt állok és ez az egyik esélyes,többek között ezen funkcó miatt is.Vagyis korábbi negatívokat tudnám ezzel a funkcióval "digitalizálni".

ui:a másik gép ami még a kosárba van az a nem rég megjelent Canon A80,esetleg valaki segítene a döntésben észérvekkel azt megköszönném.
Hacu

Ati73 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 356
Grat a beuházásodhoz! :)

"Majd beszámolok a változásról!!"

Mikor? :)

Előzmény: Deph (350)
Ati73 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 355
Én azután kapcsolom be a gépet, hogy összedugtam őket. Ha végeztem, pont fordítva. Kikpacsolom a gépet, és kihúzom a zsinórt.
Előzmény: ondopeti (349)
Ati73 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 354
Köszi a tippet, én is veszek!

(Az index mondjon le! Fél óra, mire el tudok küldeni egy hozzászólást! :()

Előzmény: Aster_x (347)
Ati73 Creative Commons License 2003.11.14 0 0 353
Sziasztok!

Írtam az info@nikon.hu-ra egy levelet, hogy miért is van a zöldes-kék folt. Nagyon készségesek voltak, nagyon gyorsan válaszoltak is. Kérték, hogy küldjek egy fekete képet is, megnéznék azt is. Azután ezt a választ kaptam:
"Tisztelt Gál Úr!

A fekete képen semmilyen hibát nem találtam.
A fehér képen pedig az elszíneződés nem csupán a sarkokban, hanem a kép
egész felületén megfigyelhető. Valószínűsíthető, hogy inkább a
fehéregyensúly értéke volt az aktuális megvilágításhoz képest egy kissé
eltérő. Azaz, javaslom, próbálja meg a fehéregyensúly beállítását
egyedileg beszabályozni az adott fényviszonyok között.

Maga az elszíneződés egyébként nem túl jelentős, néhány szokásos fotót
is meg kellene vizsgálni, hogy vajon mennyire jelentkezik azokon.
Amennyiben a gép garanciális, természetesen készen állunk arra, hogy
megvizsgáljuk, ebben az esetben kb. két hétre itt kellene hagyni a
gépet. Ha nem garanciális, akkor ugyanez valamely költséggel jár.

Tisztelettel:

Tóth Imre
NIKON Kft."

Holnap készítek új képeket, kiváncsi vagyok azokon látszik-e valami.

Előzmény: em (345)
Deph Creative Commons License 2003.11.13 0 0 352
Lehet, hogy nekem is kitolná, de én nem engedem!!!! :-)))

Egyébként a sorrend nálam is ez az áttöltésnél.

Előzmény: akoskoma2 (351)
akoskoma2 Creative Commons License 2003.11.13 0 0 351
Deph! Gratulálok az új szerzeményekhez.

Azt gondolom, hogy a képek áttöltésénél van jelentősége a sorrendnek. Én előbb csatlakozom, majd utána indítoma a Nikont, leválasztás után pedig kikapcsolom a kamerát és utána választom le a kábelről.

Valami nem világos: a képek áttöltésénél nekem mindig kitolja az objektívét.

Deph Creative Commons License 2003.11.12 0 0 350
Hi!
Én általában a gépben hagyom a kábelt, és ha át akarok tölteni, akkor rádugom a gépet a kábelre, aztán bekapcsolom a visszajátszás menüvel (csak azért, hogy ne kelljen levenni az objektiv vedő sapkát). Eddig nem volt semmi baj vele.

Más tegnap beruháztam egy 2x-es telébe és egy 0,63-as nagylátószögű obiba. Igaz, nincs még hozzá adaptergyűrűm, de holnapra meghozzák. Majd beszámolok a változásról!!

Előzmény: ondopeti (349)
ondopeti Creative Commons License 2003.11.11 0 0 349
Hello!
Segítsetek abban, hogy mi a jó sorrend a gép és a számítógép összekapcsolásakor?? öszedugva és utána bekapcsolnia fényképezőgépet vagy a tv-t stb.....
em Creative Commons License 2003.11.09 0 0 348
köszi! majd én is beszerzek akkor ilyen folyadékot és papírt:)
Előzmény: Aster_x (347)
Aster_x Creative Commons License 2003.11.09 0 0 347
Sziasztok!

A lencsék tisztítására létezik egy speciális folyadék és papír, amit fotós boltokban lehet kapni. Ezzel gyönyörűen karban tarthatod a lencsét, nem karcolod össze. Én Cokin márkát vettem, a folyadék 300,- Ft, a papír 500,- Ft körüli árban volt.

Előzmény: em (346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!