Keresés

Részletes keresés

hsoma Creative Commons License 2004.05.03 0 0 107
Szia Lyra!

én nem nagyon ünnepeltem a csatlakozást, olvastam egy görögökről szóló könyvet, és ugyanakkor hatalmasakat káromkodtam, amikor nappal elfogyott a filmem a Galyaság közepén...
4 nap totális távollét, csodás volt...
Ja, tennap este hallottam, hogy 45k HUF -ig vámmentesen lehet behozni cuccost .agikaországból (azé' nézzetek utána, a pálfi mondta az mtv -n...)

Üdv: hsoma

Előzmény: Alpha Lyrae (104)
VARJÚ Creative Commons License 2004.05.03 0 0 106
Szia!

Érdekelne ez a csipp berakás: valóban van ilyen, vagy csak poén (nem kellene eladnom a novoflex-et!)?
Hol vállalnak ilyet és mit kóstál?

Varjú

Előzmény: Alpha Lyrae (104)
papugaja Creative Commons License 2004.04.30 0 0 105
"mán csak felet kell aludni és ránkdől az eju:-)"

OFF:
Nem mindíg értettem egyet a csatlakozással, de mióta R....a pszichéjét megismertük, kifejezetten örülök neki:
Holnap reggel uniós polgárként fogok ébredni, és ehhez nem kell elhagynom a hazámat...

Előzmény: Alpha Lyrae (103)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.30 0 0 104
belátható időn belül nemigen lesz következő...hacsak nem számolom azt, hogy nikone kolléga beoltott a 3.5/180 tamron makróra...de ez is odébb van.
egy akció azért biztos. rakatok a "hurkatöltőbe" egy matrix csipet és aztán lesz matrix mérés és mehet digi vázra is.
üdv.
puffin
Előzmény: hsoma (101)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.30 0 0 103
hát igen ez lett volna a másik nagy álom.
de a 3.5/400 miatt a sóhaj elmarad ;-)
jó fényeket!
mán csak felet kell aludni és ránkdől az eju:-) aztán lehet vámmentesen angol és német ebayozni.
papugaja Creative Commons License 2004.04.29 0 0 102
Kukk!
(sóhaj...)
hsoma Creative Commons License 2004.04.28 0 0 101
Szia Lyra!

csak tátom a szám. Akkor most vagyon néked: 300, 400, +X*Novoflex, a következő mi lesz? Egy 800/F5.6 -os?:))

Előzmény: Alpha Lyrae (100)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.28 0 0 100
hol jártál ombre?
nikon nikon nikon nikon....
3.5/400 az ebayról:)

"nagyon leüti a kereső világosságát": Hát ettől nem vagyok boldogabb. Hogy lehet így élesíteni?"
HÁT EZ AZ OMBRE!!!!

"...május 1-én a pipis-hegyi reptéren (Gyöngyös) leszen majális, amit már tavaly is nagyon élveztem, csak akkor még a 70-300-as Sigmával vacakoltam. Eljött hát a Novoflex ideje. Meg a söré, meg a mustárosvirslié, meg a héliumszívásé, meg a körhintánhányásé."

JÓ FÉNYKET ÉJJEN AZ EJU ÉS A FOTÓZÁS (meg a sör, meg a friss zsömle, meg a mustár és a virsli)

Abasáron voltam katona és a pipishegyi lószar-raktárnál is rendszeresen adtunk őrséget...szép éjszakák voltak, már nem serdülő de még messze nem felnőtt gondolat-katyvaszok a toronyban. néha egy-egy szarvas, vaddisznó...

p.s. nyüzsi van a munkában. átlag 2-3 naponta leszek..
(rókalesen én is gondolkoztam. ki is néztem a helyet csak a szél...a szél...a hírvivő.)...egyébiránt most arcolhatnék itt a hurkatöltővel, de nem. kézből használhatatlan. meglesz hamarost a motor az f3-ra és novoflex összeszerel, iso 400, be a kocsiba...

Előzmény: papugaja (99)
papugaja Creative Commons License 2004.04.26 0 0 99
Nagyot kéne ahhoz fordulnia a világnak...
Előzmény: hsoma (98)
hsoma Creative Commons License 2004.04.26 0 0 98
(nikon, nikon, nikon, nikon, nikon, nikon, nikon:)
Előzmény: papugaja (97)
papugaja Creative Commons License 2004.04.26 0 0 97
"Hurkatöltő"=2,8/300 Arsat?

Vagy esetleg "Dezsőnek meg kell halnia"?

"nagyon leüti a kereső világosságát": Hát ettől nem vagyok boldogabb. Hogy lehet így élesíteni?

a COA+EOS/M42 párosítást azért még nem hajítom ki, mert (éljen) május 1-én a pipis-hegyi reptéren (Gyöngyös) leszen majális, amit már tavaly is nagyon élveztem, csak akkor még a 70-300-as Sigmával vacakoltam. Eljött hát a Novoflex ideje. Meg a söré, meg a mustárosvirslié, meg a héliumszívásé, meg a körhintánhányásé.
Tök jó lesz.

Egyébként olybá tűnik, hogy az EOS 50 mellé beszerzek egy 100-ast (kb 100 euro)is, mert az 50-es baromi zajos. A 100-assal meg csupán egy-két bibi van:
- nincs elektronyos zsinórcsatlakozója (de majd tetetek rá)
- manuális módban csak az alexet meg a túlexet mutatja, de azt nem hogy mennyivel >> megnő a kézi fénymérés szerepe
- asszem még a film végét sem hajlandó kint hagyni visszacsévélés után.

Szóval még az is lehet, hogy nem lesz 100-as, hanem egy 5-öst kell szereznem (min. 200 euro), akkor viszont az 50-es már felesleges, csak lehetetlen eladni. Az 5-ösnek cserélehtő a mattüvege, viszont mérőékes vagy mikroraszteres asszem ahhoz sincs.
A 100-asról meg azt olvastam, hogy bele lehet szereltetni az EF-M (AF nélküli EOS) mérőékes mattüvegét, csak olyat meg honnan a bánatból kerítsek?

Tegnap kinéztem két jó helyet, ahol majd őz- és rókalest fogok kialakítani.

Előzmény: Alpha Lyrae (96)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.26 0 0 96
még 1-2 hétig a hurkatöltő a sztár, de aztán az állandó társ a novoflex....:) grat az cana-af gyűrűhöz.
üdv.
puffin
szárazon már edzettem vele...nagyon leüti a kereső világosságát:(
Előzmény: papugaja (95)
papugaja Creative Commons License 2004.04.26 0 0 95
Puffin!
Nekem meg végre van CANA-AF-em. Remélem, hogy ez már nem fog vinyettálni, de kipróbálni még nem tudtam, a kereső meg nem 100%-os, így abban nem látszik.

A TEX-et kipróbáltad már?

Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.17 0 0 94
meggyött némethonból a tex. szép állapotban jól becsomizva. remélem hamarosan ki tudom próbálni.
üdv.
alfa lyra
papugaja Creative Commons License 2004.04.02 0 0 93
előkergült egy leica fejes "uzi"

Jaja!
Nekem is szemet szúrt, fel is vettem a kedvencekbe. "C" az, csak jól be van kofferelve.
Meg felbukkanódott egy TEX 1,5 is.

Más:
Tegnap Pöstbe vótam, bekukkantottam a Lejka pontba is, megcsodáltam a szépségeket. (Persze, hogy a régieket, kit érdekel egy R8???)

Aztán betértem a Soóshoz is, hogy elpasszoljam a Leningrad 8 fénymérőmet. Azt tudtam, hogy nem egy csúcsmodell, de amikor a csajszi némi matatás és hümmögés után aszonta, hogy 400 forint, én majdnem elröhögtem magam. Megtartottam.

még másabb:
a barkács monopod képeit nem sikerült feltöltenem a tar.hu-ra, mindigh volt valami bánata. De nem adom fel...

ui: besörözve én nem ülnék gép elé, pláne nem nézegetném az eBay-t, mert még megveszek valami drágát.

Kellemesnek ígérkezik a hétvége.

Előzmény: Alpha Lyrae (90)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.02 0 0 92
nem nem nem...
készülök vele éles bevetésre:) csak az a gond, hogy hiába kétszerezem a tagot, lehet, hogy kevés lesz...az meg már húzós lehet, hogy a kétszerezést még meg is egynégyszerezzem. mindazonáltal ebbe a témába már annyi energiát beleöltem, hogy igyekszem biztosra menni. ezért kellene egy magasabb induló gyutáv...persze ember tervez.
minden esetre az említett cucc (3.5/400) szép állapotban van, csupa jókat mondanak róla (Njani szavára pedig adok és ha a Gilicze is vett egy ilyet..szóval érted)...
ha összejön a dolog akkor két váz két nagyfényerejű obival fog kilesni a lyukon (persze nem ugyanazon), aztán majd látjuk.
üdv.
puffin
ja bocs. tiltott nikkel azonosítottam magam:)
másik alternatívám a novoflexhez csatlakoztatható lejka head (560 mm-el)
Előzmény: hsoma (91)
hsoma Creative Commons License 2004.04.01 0 0 91
A kis hűtlen:)
már meg is untad a ruszki kályhacsövet?;)
Előzmény: Alpha Lyrae (90)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.04.01 0 0 90
hi papu

ámbátor éppen most hajtok egy 3.5/400 if-ed nikkorra, azért figyelgetem, hogy megest előkergült egy leica fejes "uzi"
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3807368729&category=3330

ránézésre "C"?
megittam két sert és a ránézés már nehezen megy:)

csak az anyagiakról ne kérdezz, mert a feleség 1.1 mellett már én is kezdek megzabolázhatatlanná válni (no nem válni, csak válni)
üdv.
most szabad azt írni, hogy puffin?

Varjú bácsi!
kérlek tájékoztass ha bejön az ismerősöd lejka feje!
üdv. puffin

VARJÚ Creative Commons License 2004.03.31 0 0 89
Szevasz Kloroform!

Nem tudom, hogy pontosan milyenek az árak, én 240.000,- Ft-ra tartom a teljes szettet (új ára kb. 590.000,-). Ha komolyan érdekel keress, megegyezünk.

Varjú

Előzmény: kloroform (88)
kloroform Creative Commons License 2004.03.31 0 0 88
Szia Varjú,
nem akarsz egy (irány)árral elkápráztatni?
Mennyit kóstál ez a Novoflex 5,6/400 (D) obi?
Előzmény: VARJÚ (75)
timartom Creative Commons License 2004.03.30 0 0 87
Sziasztok, tudtok nekem valamit mondani a "fokusing rack" (CASTEL-MINI) nevű makrosinről. Természetesen gyakorlati tapasztalat érdekelne, hogy mennyire stabil és kompakt (persze a legjobb az lenne, ha meg is lehetne fogni valahol).

Az az helyzet, hogy egy manfrotto makrosínt szeretnék lecserélni egy ilyenre, mert túl nagy és a vertikális markolattal rendelkező vázaknál (amikor állványfoglalat van az obin és úgy rögzítem), nem lehet megfordítani a vázat.

Ez a novoflex kütyü fénykép alapján elég kis méretű sínrendszer, ami úgy tűnik megfelelne a céljaimnak. Csak jó lenne róla valami infó. Ha tudtok valamit, ne kíméljetek. Köszi!

VARJÚ Creative Commons License 2004.03.30 0 0 86
Sziasztok!

Köszönöm az ötletet (Manuál mód), de sajnos nem hiszem, hogy jó ötlet, mivel az optika jelentős nagyítása miatt kis terület képét vetíti a filmre/képérzékelőre. Ez főként természetfotózásnál (azon belül is madárfotózásnál) jelentős különbségek lehetnek a teljes való fényviszonyaiban, így a kis területek (ég-föld, napfény-árnyék) számottevő eltérést mutatnának. Ez a digitális gépnél nem is lenne baj, de én azt csak tanulásra, kísérletezésre, lövöldözésre +családi képek készítésére használom, a jó öreg dia megmarad, az pedig nem tűri a helytelen expozíciót.

Ráadásul a kézi fényméréstől idegbajt kapnék: épületfényképezésnél még hagyján, de a természetben elmegy a téma...

A Canon, Nikon gépekről: én nem szeretem a távolkeleti termékeket, így Canon, Nikon sem a kedvencem, de Conatx-ra, vagy Leica-ra nem futja - még... Véleményem szerint a Nikon filmes és optikai kínálatának minőségében erősen felülmúlja a Canon-t. Ez utóbbi a digitális területen előbbre van ugyan, de én fogtam kezemben EOS300D, 10D, 30D és 60D vázakat is a Nikon D100 előtt. Nem minősítem, de én a D100 mellett döntöttem magasabb ára ellenére is.

Ami viszont nagyon nem tetszik: egyazon paraméterű (gyújtótávolság, fényerő) optikából a Nikon-nál egyszerre több (esetenként 3-4) is kapható teljesen eltérő árral és teljesítménnyel, így a márkanév kezd semmit sem garantálni. Ez olyan, mintha a Mercedes egyszerre akarna a BMW, a Fiat, a Suzuki és a Dacia ellenében is piacot szerezni. Eredmény: a márkanév tökéletes lejáratása! (Sajnos ez más területen is megfigyelhető.)

Visszatérve a fényképezéshez: a Nikon csúcs objektíveinek árában Zeiss és Leica optikákat lehet kapni és azért aki próbálta már azokat, tudja, hogy észrevehető a különbség!

Egy biztos: a Novoflex nagyon ki van találva és optikailag is jól megkonstruált!

Varjú

hsoma Creative Commons License 2004.03.30 0 0 85
Üdv!!!!!!!!!

Én nem mondtam aztat, hogy mér az AI -vel, csak azt, hogy nem.

Előzmény: Alpha Lyrae (82)
papugaja Creative Commons License 2004.03.30 0 0 84
Hahoj Főnix!

A pénzküldésnek valóban nem a legolcsóbb módja a WU meg a bank, pl létezik nemzetközi postautalvány is, az párszáz forint, és a WU-hoz hasonlóan nem euroban kell befizetni, hanem forintban.

Nézzük csak a kihuzat ügyét:
A nyilvántartásomban van egy EOS-os, 183 euroért:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2984338503

Aztán van itten két eccerű beállítósín 47-ért:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2981393607
meg 51-ért:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3801023791

A Nikon kihuzat valszeg olcsóbb, mint az EOS.
Én úgy tájékozódok, hogy ami érdekel, azt felveszem a figyelt tételek közé, a "Mein eBay"-be. aztán ha leütötték, elmentem az egész oldalt, és így megmarad minden fontos infó meg a képek is.
Néhány leütött akció után már lehet sejteni, hogy hogyan alakul a végső ár.

ui: én örülhetek, hogy nem tiltottak le, csak kimoderálták a hozzászólásomat amivel elküldtem kedvencünket a valagba.

Előzmény: Alpha Lyrae (83)
Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.03.30 0 0 83
ja papu...
majd elfeledtem. most megyek intézni a pénzküldést a novoflex tex-ért. tegnap már futottam egy kört és meglepődve tapasztaltam, hogy a pénzküldés (west. union) és a banki transfer is elég sokba kerül (2500-3500 Huf).

ezek a harmónika kihuzatok is elkezdtek érdekelni. a gfeleségem háta borsódzik mikor megláttja az Ebay.de nyitólapját:)

cca. mennyiért ütik le ezeket a tangóharmónikákat?

Alpha Lyrae Creative Commons License 2004.03.30 0 0 82
Mivel debrecenben fészkelő puffin nevű kebelbarátomat, ama idegenbeszakadt, saját fészkébe piszkoló ragicus americanus fostosiensis tollas, ideig-óráig letaszított a fórumról, hogy stíl- és madárszerű legyek, továbbá választott városom czímermadarához hűen (Phoenicus debreceniensis) ideiglenesen feltámadjak, íme itt vagyok. De tsak és kizárólag a novoflex kütyük (esetleg más hasznos és érdemes eszmecserék) érdekében. Elnézést kérve a nickgyártásért, mellyel nevezett saját hangjától megsiketült, önnön fényétől és zöldhasúitól megvakult, Harangozóhoz esetleg hasonlíthatnék.

Varjúnak teljesen igaza van. Disznó gyártók és e tekintetben valóban a nikon az egyik legdisznóbb, mivel az F bajonettet a d-slrben meghagyta, de elfeledte a sok hű júzerét és szépen kiherélte a fénymérést és az időautomatikát.
Kedves Soma
Ki kell ábrándítsalak (bár nekem is szimpatikusak), de a fuji finepix pro-k is leszarják a non-af objektíveket. Így Fuji használatával sem vagyunk előbbre. Hacsak nem úgy (ahogy ezt én is követni fogom), hogy a gépet „M” módban fogom használni. Így a novoflex gyártmányú valami is kiválóan használható lesz röp és egyéb képek készítéséhez. Ezt Varjú bácsinak is javasoltam (a novoflex megtartására ösztönözve őt) a d-100 esetében. Legföljebb kell egy kézi fénymérő (beeső fénymérésre állítva) aztán ujjé…ratatatatata…
Papu
De tényleg. Egy 300D a novoflex végén már esztétikailag is nonsens. Gyűjts a 10D-re.
(ja igen a canon annyival több és jobb, hogy bármivel, amit eléóberolunk mér fényt)
az eléóberolásról csak annyit.
Valóban van és nem csak a novoflex csinál eos/nik átalakítót. Amiért ez lehetséges (és fordítva nem az), annak oka igen egyszerű. Anno a canon bajonett váltáskor nem átallotta kidobni a régit és megnagyobbítani az újat (ezzel nem kis innovációs előnyt és teret nyerve a gyors AF és IS objektívek fejesztésében…a nikon meg kínlódik, hogy az F bajonetthez hogyan installálja a canon által diktált hightech-et) naszóval kisebb bajonettes (nikon F, leica R) obikat így le lehet alakítani a nagyobb lyukú canonra, de fordítva a nagyseggű canon bajonettes obikat nem lehet rápasszintani a kislyukú nikon bajonettre.

Én mindezek ellenére még nem döntöttem.
Most is két alternatíva…
Canon 10d ősszel (vagy utódja)+bajonett konverter…minden manuál…
Vagy
Fuji S2 (v. S3 - ennek az ára még ismeretlen, de biztosan drágább lesz, mint a dunakavics) és az egy-két af nikon végű objektívemet tudom full funkcióban használni az MF-nél meg marad a jóöreg M üzemmód.
Üdv
Ideiglenes nick-en: Vega (alfa-lyra)

papugaja Creative Commons License 2004.03.30 0 0 81
Ez csúnya dolog.
Pedig azt hittem, hogy egy 300D lesz az első tükörreflexes digim, de így marad a 10D. Majd.

Puffin:
Úgy tűnik, végre sikerül egy CANA-AF adaptert szereznem, eBayről 55 euroért. Postaköltséggel, mifenével valahol a kinti ára körül lesz, de azért mégsem az Orbán és Tsa féle 25e +Áfa!!!

Már azon töröm a fejem, hogy kivel másoltatok belőle vagy száz darabot, mert úgy veszem észre hogy igen keresett, és rendre 50 euro felett kel el. Szóval lehetne rajta keresni...

Előzmény: hsoma (80)
hsoma Creative Commons License 2004.03.29 0 0 80
Azzal semmi sem megy ami nem Canon és EOS, illetve egyéb AF -es csodák.
Előzmény: papugaja (79)
papugaja Creative Commons License 2004.03.29 0 0 79
Ja, mán aszittem "nam apád, nem anyád"! : )

Nikon/EOS átalakítót nemcsak a Novoflex gyárt:
http://www.dvdtechnik.com/other/adapters/1857/1857.htm (bár amikor Puffin megkérdezte őket, éppen nem volt nekik)

A 300D miért trágya? Azzal sem megy a munkablendés mérés?

Előzmény: hsoma (78)
hsoma Creative Commons License 2004.03.29 0 0 78
>(visszafelé -Canon->Nikon- irányba nem, anyád!!!!)< márminthogy gyárt. Bocs
Előzmény: hsoma (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!