Keresés

Részletes keresés

TopGun111 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 423
Megkaptam, leszedtem koszi! Este kiprobalom. Erdekes, hogy en is megpatcheltem a jatekot es tolem nem keri a cd-t! nincs bent a gepben semmilyen cd, megis mukodik!
Előzmény: - Kecske - (422)
- Kecske - Creative Commons License 2003.04.23 0 0 422
most toltam fel ide

remélem az az állapot, ami akkor volt..

gémkópivörldön kerestem én is ketteshez új exet, mert oridzsi játék ide vagy oda, úúúúúútálom ha CD-t kér. No CD persze nem létezik még ott fenn az utolsó patchhez.. :(

TopGun111 Creative Commons License 2003.04.23 0 0 421
Hello! Akkor ma elkuldod a varosod menteset? a cimre amit irtam tegnap?
Előzmény: - Kecske - (417)
Yag. Creative Commons License 2003.04.22 0 0 420
HELP
Van ötlete valakinek, honnan tudnám a 2-es patchet letölteni? gamecopyworldrol mar letöltöttem de valami miatt a rar-t nem tudom kibontani. Ha lenne valakinél ahonnan le lehetne tölteni vagy bepaszírozná a leveles ládámba zip formátumban akkor annak nagyon megköszönném.

Az új térképek betöltése.

Nem tom ki hogyan van vele, de nekem nem sikerült új régiók betöltése. Ha ismeri valaki a trükkjét leirhatná. A kockák megjelennek, de semmi domborzat nincs hozzá. Igy elég lapos a dolog. Pedig lenne itt pár érdekes hely ahol jó lenne várost felépíteni.

Előre is Köszi.

TopGun111 Creative Commons License 2003.04.22 0 0 419
Szia! IGEN!! NAGYON IS KELLENE A MULTKOR IGERT MENTES!! EZT VAROM MAR JO IDEJE! MIKOR TUDOD KULDENI? UJ CIMET IROK OK? laci@court.kerszov.hu ide kuldd el jo?
Előzmény: - Kecske - (417)
- Kecske - Creative Commons License 2003.04.22 0 0 418
Építs egyetemet, kórházat, rendőrséget és tűzoltóságot. A Mayor ratinget feltolod az égbe, és lesznek végre pénzügyi gondjaid, nem is kicsik.. ;)
Előzmény: Petyalinho (415)
- Kecske - Creative Commons License 2003.04.22 0 0 417
A mútkor ígért város mentését elhozom holnap végre, ha kő még. Kő még?
Előzmény: - Kecske - (416)
- Kecske - Creative Commons License 2003.04.22 0 0 416
Nu!

Sikerült reprodukálni az egyik ipari városomnál az általad említett problémát (ipari emigráció).
20 év környéke, 50k lakos, pár felhőkarcoló már van + egyetem és főiskola is.
A túloktatottság miatt az emberek már nem igen mennek dirtybe dolgozni, manufacturingba is csak kevés, a high techre és a kereskedelmire viszont keményen rárepülnek.
A folyamatot csak felgyorsította, hogy az 1-es ipari zónára 9% adót raktam és volt clean air act is.

A helyzetet sikerült úgy jóra fordítani, hogy a város tiszta részeiben elkezdtem 3-as ipari zónát rakni, ahol volt igény is high techre (megjegyzem mindehol van igény high techre, ami nem az egyetem alatt fexik ;), és nem a volt gyárak helyén..), plusz még bevetettem némi kereskedelmi bővítést is.
A befektetési kedvben a grafikonon így egy tűszerű törés keletkezett csak, és most ugyanúgy ível tovább a gazdaság, csak hightech és commercial által, a dirty-k meg folytatják tervszerű lepukkanásukat.
Szépen sorjában kezdem ledózerolni őket, de feleslegesnek tűnik, mert ugyanúgy értéktelen marad az ipar után hátrahagyott föld.
Asszem egy dezone és tölgyfa ültetés segít majd rajta, úgyis tölgyfát ültetek minden nem felhasznált talpalattnyi földre (3 fa/grid), jót tesz a szmognak... :)

Btw a lakónegyedeknél is 9/8/7 % az adó nálam, melynek következtében mindenki igyekszik a nyomi felhőkarcolókba középre, a város széli kertesházak komplett elszenesedtek (de nem csökkent egy pillanatra sem a lakosság..).

Asszem erre is kalap/kabát/tölgyfa.. ;)))

Előzmény: TopGun111 (386)
Petyalinho Creative Commons License 2003.04.19 0 0 415
Hali!!!

Pénzüghye gondjaim nincsenek, csak állandóan alacsony a major eatingom! Hogy növelehtném? HELP!

Petya

YpsilON Creative Commons License 2003.04.18 0 0 414
megoldodott a problem
Előzmény: YpsilON (413)
YpsilON Creative Commons License 2003.04.18 0 0 413
egy kis help kene

ma vegre megjott a game, de sajnos nem sikerul fel patch-elni
a 2-s patch EUR verzioja kell hozza
a frissen feltatt jatek egyes file-jait reginek illetve nem egyezonek talalja

volt valaiknek hasonlo gondja, ill. ha van fel patch-t verzioja elkuldene-e a jo file-kat mailban?

YpsilON Creative Commons License 2003.04.18 0 0 412
oks, rendben
nevezhetjuk egyfajta legalis cheat-nek

mekkora varos meretig probaltad

Előzmény: JOKESZ (409)
Yag. Creative Commons License 2003.04.17 0 0 411
Ezért érdemes egy régióból kiszolgálni kettő, három másikat, és csak bizonyos "szükséges" időt ott tölteni az ipari zónában. Annyit amivel a bevételt pici pluszban tatod. Így az idő áll az ipariban amig a lakossággal foglalkozol. Víz, és powert kapnak a szomszédból, de az élettartama elég magas, hiszen nem az aktuális időtartamot használják hanem a szomszéd időszámítása érvényes az erőművekre. Nem rosz. Ezen felbuzdulva, asszem a vízpumpát is áttelepítem az ipari terület sarkába. Ott nem szennyeződik a víz( találn) és az "időszámítás" miatt nem használódik annyit mintha a lakosok melett lenne. Kösz az ötletet JOKESZ :))
Előzmény: JOKESZ (409)
szabfer Creative Commons License 2003.04.17 0 0 410
Köszi, megpróbálkozom vele...
Előzmény: Khelben (408)
JOKESZ Creative Commons License 2003.04.17 0 0 409
lehet, hogy nagy baki az örökéletű erőmű, de így van.
Mivel egyszerre csak egy régióban telik az idő, az aktuális régió szomszédjaiban minden "áll".
Így a lakosság sem nő, bevételt sem kapsz, de az erőművek sem romlanak. A passzív régió azt a pénzbevételt sem kapja meg, amit az aktív fizet neki az energiáért ill. vízért.
Ha közben minden régió változna, akkor hogy tartanád kézben a dolgot ? folyamatosan ugrálhatnál a régiók között, ami a külön régiók fölöslegességét eredményezné
Előzmény: YpsilON (405)
Khelben Creative Commons License 2003.04.17 0 0 408
Azóta már 45000-es a városka... :o)
Előzmény: Khelben (407)
Khelben Creative Commons License 2003.04.17 0 0 407
Persze. Építesz 50k-ból egy városkát, teszel bele egy elementary schoolt, ami befedi az egészet, t?zoltóságot, rend?rséget, vizet, felviszed a dirty adóját 20%-ra, a többit hagyod 7%-on. kb. 3-5 év kell hozzá, hogy az els? üzemek megjelenjenek, addig lesz jócskán minuszod, de ha van 50k tartalékod, akkor ki lehet húzni. Nagy minusznál meg jön a rakétabázis, hadsereg, stb, a térkép sarkába le lehet nyomni, nem zavar ott senkit, és adják a manit. De ez lényegesen nehezebb, mint egy szomszédos régióval összefogni, és ha kés?bb leesik az education szint, akkor a munkanélküliség is megn?.

Ezt meg ma délel?tt csnáltam :o)

Előzmény: szabfer (406)
szabfer Creative Commons License 2003.04.17 0 0 406
Szerintetek meg lehet csinálni, hogy egy város (szomszédos régióktól függetlenül) dirty industry NÉLKÜL működjön már kezdetektől fogva?

Fel lehet tornázni rögtön az elején a népesség gazdagságát és tudását annyira, hogy manufacture/high tech legyen kizárólag...?

YpsilON Creative Commons License 2003.04.17 0 0 405
semmi sem orokeletu
az eromuvek es a vizpumpak is elhasznalodnak
minnel magasabb a kihasznaltsag annal hamarabb

iszonyatos nagy baki lenne egy ilyen szimulacioban egy orokeletu eromu vagy vizpumpa

Előzmény: JOKESZ (401)
Yag. Creative Commons License 2003.04.17 0 0 404
Ok.
Előzmény: JOKESZ (403)
JOKESZ Creative Commons License 2003.04.16 0 0 403
én sem úgy gondoltam, hogy az erőművek közepéből jöjjenek a kutak :)
egyébként az sem biztos, hogy ilyenkor számít, hogy milyen víz jön át, azt még nem figyeltem meg.
Előzmény: Yag. (402)
Yag. Creative Commons License 2003.04.16 0 0 402
Hi JOKESZ Stimmel !

Talán csak annyit, hogy a vizet érdemesebb lehet a gyártól független régióbol hozatni. Bár ha nem igy van, attól még működhet. A minőség romlásának sebeességéről és körülményeiről nincsenek infóim se tapasztalatom.

Előzmény: JOKESZ (401)
JOKESZ Creative Commons License 2003.04.16 0 0 401
Nekem csak az erőműves dologhoz lenne egy kis hozzáfűznivalóm.
Nekem a szénerőmű jött be leginkább, nagyon olcsón állítja elő az áramot. Igaz, hogy a solar, meg a fúziós környezetkímélő, de rohadt drága is.
Nálam az a megoldás jött be, hogy a szomszéd régióba telepítettem a szénerőműveket, a szemetet is oda hordták, illetve a vizet is onnan vette a városom.
A fenti megoldás előnyei :
- az erőművek nem foglalják a helyet
- semmi féle szennyezés nincs
- az erőművek és kutak nem romlanak az idő múlásával

Előzmény: Yag. (400)
Yag. Creative Commons License 2003.04.16 0 0 400
Csak kreatívan. :))
Összességében, csak lazán és higgadtan, és nem rohanva. Érdekes tanulság, amig kicsiben gondolkodtam, vagyis építkeztem,valahogy mindig a csőd szélén tornáztam. Amióta összefüggésekben építkezem, nem pazarlóan de rugalmasan, azóta valahogy fejlődés van. Ezért vettem ketté az iparit és a lakónegyedet. Az elején kevés kiadással de az adás-vétel lehetőségével számolva egy ipari negyed akár 3-4 lakórégiót is kiszolgálhat majd. A lakónegyednek nem kell sajátmagának építenie ipari dolgokat,(erőmű, szeméttelep) ebből nem lesz kaidása, - legalábbis nem annyi ha működteti - az iparinak meg ugyanebből lesz bevétele. Ha összegyűlik sok szemét akkor építek szemétégetőt is hogy abból is pénz legyen. Addig szünetel a szén erőmű. késöbb lesz solar erőmű, és akkor el lehet kezdeni az High tech ipart fejleszteni nem lesz akkora légszennyezés... Mindegyik régió jól jár.
Legalábbis ezt a stratégiát próbálgatom most :)
Majd kiderül mi lesz belőle. :)) Meglátjuk.
Ha valakinek akad észrevétele irjon kérem. Szivesen fogadom az építő jellegű kritikákat is. :)
Előzmény: TopGun111 (399)
TopGun111 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 399
Koszi! megneztem a kepeket, nagyon meggyozoek! probalom kovetni a tanacsaid es majd megirom hogy haladok. Epp ma delutan kezdek egy uj ipari negyed beinditasaba.
Előzmény: Yag. (398)
Yag. Creative Commons License 2003.04.15 0 0 398
4 ; 5 ; 6 ; 7 ; 8 ; 8
Előzmény: Yag. (397)
Yag. Creative Commons License 2003.04.15 0 0 397
Na azért :)

2 ; 3 ;

Előzmény: Yag. (396)
Yag. Creative Commons License 2003.04.15 0 0 396
Eh.

1

Előzmény: Yag. (395)
Yag. Creative Commons License 2003.04.15 0 0 395
TopGun111

Emitten a képeim.
Remélem jól címeztem meg a linkeket.

Sisko_Also

Sisko_South

Alkonyat

Falu

Forgalom

Hajnal

Hajnal2

Allomas

Oldalt

Teteje

Előzmény: TopGun111 (393)
Yag. Creative Commons License 2003.04.15 0 0 394
Megoldjuk ... hátha használható valamire :)
Jövök vissza és kiteszem.

Előzmény: TopGun111 (393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!