Egyebkent VALAKI neha atkapcsolja az ajtonal a zarat, minek folyaman kod nelkul nyithato az ajto. Igy volt pl. az egesz elmult heten!!!!! En kapcsoltam vissza..:(((
A lift: engem a nagy forgalom irrital az ablak alatt...:(
Egyebkent allitolag a lift beindotasa mar "tervezes alatt van". Jo mi? MInt a kukak is...:(((
Hozzászolva elöző témához, a 4 gj szerintem is sok, nálunk két radiátor megy közepes állásban, és igy is elég meleg van.Ez 1,8 gj-t jelent egy hónapban,kb.
Hogy mennyibe kerül? eddig 3000/Gj-t számoltak fel, lehet hogy elszámolták magukat?
Sajnos a közös képviselő nem nagyon van a helyzet magaslatán, én úgy látom, hogy egy kicsit lassú a müködése. Ügye hátsó ajtó, lift, villágitás.
Ehhez kapcsolodik egy éjszakai betörés , porta-örzés, kamera megléte mellett, akkor jogos-e a kérdés: MINEK A PORTASZOLGÁLAT?, ha nem jó a bejárati ajtó beengedjen minket? Szomorú de sajnos éjszaka sem vagyunk biztonságban a saját otthonunkban.Ráadásul a mostohán bánt B épületben a lámpa sem működik mindig.
Reggel sötét van, este sötét van. A fiam mindig fél amikor a sötét lépcsőház felé tartunk.
Nyissák meg a hátsó lépcsőházat is a lifttel és hátsó ajtóval eggyütt, elég volt a türelemből, elfogyott . A mi házunk, akkor csinálják azt amit mi mondunk.
Bocsi a kis lázadozásért, de ez az igazság. Mutasson fel már valamit a közös képviselet, mert szerintem eddig nem nagyon remekelt.
Hát új év kezdetén ennyi, és vigyázzunk nem csak saját de lakótársaink értékére is, és nézzük meg kit engedünk be a házba.
A multkor amikor nagy eso volt, nektek nem azott be az ajto alatt? Nalunk franko kis tocsa lett belul... Csak nekunk van pechunk, vagy nektek is elojott?
Kösz, megpróbálom, bár nem úgy néz ki, hogy sikerülni fog.:)
Egyébként még semmihez nem kezdtek - nem kezdhettek - hozzá, mert a telekegyesítés még a Földhivatalnál vár arra, hogy jogerőre emelkedjen. Így az a vicces helyzet állt elő, hogy azon drukkolok, hogy a Földhivatal végezzen minél lassabb munkát.:)
A valaszt sajnos fejbol nem tudom, de mivel a 2001/2002-es szezonban eleg kemeny (15-20 fok minuszban) es hosszu tel volt, az epitkezes igencsak csuszott. Szoval, ha megwoodoozod az idei telet, akkor nem lesz gond a kotelezo munkaviszony-idovel.
Meg tudná valaki mondani közületek így sok hónap távlatából, hogy a Gizella-háznál az építkezés megkezdésétől számítva mennyi idő múlva lett szerkezetkész az épület?
Azért kellene tudnom, mert a hitelemet addigra kellene megkapnom, viszont necces a munkaviszonyom kötelező ideje (azaz a 3 hónap). Szóval a két kezemet tenném össze, ha a szerkezetkész állapot csúszna kb. 2 hónapot.
Milyen kozgyules? A "faj a bokam mitcsinaljak" stilusu panaszkodok-meghallgatom-envagyokajofiumindigazahibasakinincsitt-gyertekegyesevelmegeszlek -re gondolsz?
Nem ertem, miert nem lehetett csinalni egy "Ofir-tal napot", ahova az jon le, akinek az OT-lal van baja. Meg egy Zsalu-napot, ahova a "Zsalusok". A kozgyules meg szoljon a hazzal kapcsolatos dolgokrol.
Kuka - nem tudom, hogy vagytok vele, de teljesen kiakaszt a kuka-tema... Vasarnap ugy nezett ki a szemettarolo, mint.... (de nem irom, mert ramfogjak hogy rasszista vagyok). Szoval borzalom. Sztem eljott az ideje, hogy kinyissuk a masik lepcsohazat, telerakni azt is kukakkal. (Beneztetek mar a masik kukataroloba? Nemtom reggeli elott vagy utan erdemesebb....) Ugyan a liftet fizetni kell, de a fene egye meg, ez elegge meltatlan... Ha meg az a cel, hogy ne rongaljuk a liftet, azt is ki lehet belelni 1-2 ezresert....
Szerintem ennek a forumnak a lényege, hogy megbeszéljük a dolgokat. Fölösleges vitatkozni.
Ma láttam, hogy már vannak gépek a konditeremben. Ha öszinte akarok lenni egy kicsit megnyugodtam, mivel körülbelül összesen 6 gép volt bent. És ezzel nem igazán lehet egy versenyképes konditermet kialakítani ahová az utcáról is bejönnének az emberek. Tehát szerintem ez a pár gép arra lesz elég, hogy a ház lakóit kiszolgálja. Eredetileg is csak a ház lakóinak tervezték ezeket.
Ami a közgyűlést illeti a legérdekesebb, hogy a konditeremben lesz megtartva. Nem tudom mit gondol a KK de nem hiszem, hogy a konditerembe el fogunk férni. És kiváncsi leszek arra, hogy ha mondjuk három órás lesz a közgyűlés akkor az emberek mikor fognak elfáradni az állástól. Én már ki is néztem magamnak egy ülőhelyet a a futópadon! :))))
Ha valakinek mas a kedvenc szine mint a tied, annak is igy nekiugrassz?
Bocs hogy elek.. :(
Engem a parkolo irtozatosan nem erdekel. Csikal megkerdezte a velemenyem, elmondtam. (2004-ben elunk...) Vazoltam egy javaslatot, ami SZERINTEM a haz erdeket szolgalna.
Ha nem tetszik, nem tetszik. Ettol meg fogok tudni aludni. Gondolom Te is.
Mindenkinek lehet (akar az enyemtol kulonbozo) velemenye - csikal es gentleman elo tudta adni, illetve tudott ervelni a sajatja mellett b@szogatas nelkul is.
Es ha kitalalom hogy jo lenne fizetni a jatszoterert, akkor mi van? Beirom ide, elvitatkozgatunk rajta, aztan ha gondolom felvetem a kozgyulesen, ahol le fognak szavazni. Mi itt a problema?
Mellesleg a haz nem Rt, nincs aranyreszvenyem.
-- Mas --
Lattam a multkoriban a hirdetotablan, "alairasgyujtest" Matav vonalert. HAmar lekerult a cetli (gondolom megtelt) - erdeklodnek, hogy tudtok-e errol valamit? (Gondolkodok azon, hogy penzt kene szedni a hirdetotabla hasznalataert. Szerintetek? :-)))))))))))
Nem értem, hogy miért akarod, hogy mindenért fizetni kelljen a házban, ami nyilvánvaló volt, hogy közös KK-ból lesz finnanszírozva, ha ez nem tetszett nem volt kötelező szerződni? Fizetni a fittnes teremért, a parkolóért, ahogy haladunk időben még mindig ki fogsz találni valamit, esetleg a játszótér lesz a következő? Mind a parkoló, fittnes terem közös tulajdon, kifizettük, az üzemeltetésért fizetjük a KK-t. A parkló épp úgy a tiéd is, mint aki éppen oda áll, és nem értenék vele egyett, hogy bárki szerencse ( mert szerintem lesz bőven jelentkező aki a 2000-3000 Ft-nál akkár többet is kifizetne egy parkolóhelyért) így felmerül a sorsolás alapján a JOGOS tulajdonomból kirekesszen.
Ezzel szemben az nem zavarna, ha sose tudnék beállni a parkolóba mert mindig tele lesz, így nem jut hely.
Felreertessz - en ugy gondolom, h ami a mienk, kozos, de tobben szeretnek hasznalni mint ahanyan tudjak, akkor ugy dontsek el h ki hasznalja, h kinek "eri meg".
A konditeremmel teljesen mas a helyzet - eleg valoszinutlen h telitett legyen - mig a parkolonal ez egyertelmu.
De megegyszer - SZERINTEM. Nem en dontom el szerencsere. Illetve pont ugyanannyira, mint Te..:)
Ezert mondtam, hogy palyaztassuk meg a helyet - az elso X nyer. Kis tablacska a hely ele, es nem parkol oda senki. Esetleg a tulaj felszerelhet olyan "lakatot" a hely ele...
Egyeb okok miatt en kimaradtam a kezdorugasbol, de ha jol tudom, akkor a lakasok ertekesitese soran, vevocsalogatokent jelent meg a kulso (ingyenes) parkolasi lehetoseg es a(z ingyenes) konditerem hasznalat. Ha a mienk, mondjuk ugy, benne volt az arban, akkor miert kellene fizetni erte? Ez alapjan javaslom, fizessunk a liftert. Azt se hasznalja mindenki. Aki pedig a hetediken vett lakast, az magara vessen. Ami a mienk es kozos, azert ne kelljen fizetni! Pontosabban fizetunk erte a kozosktgben, de azon tul miert kellene? Mi van akkor pl, ha a 155 lakasbol 107-en valtanak berletet a konditeremhez, ami atlagosan jelent mondjuk 200 felhasznalot. Ennyi ember nyilvan nem fer be a konditerembe, igy sokan potyara valtananak berletet, hiszen rosszabb esetben napokig, akar hetekig nem fernenek hozza egyetlen gephez sem. Nekik karteritest fog fizetni a haz? Tul bonyolult szvsz a kozos tulajdonok kvazi berbe adasa a tulajdonosoknak.
A kulso parkolo persze kenyes tema, nyilvan nagy versenges lesz a helyekert es nyilvan sok bosszusagot fog okozni azoknak, akik ures helyekre palyaznak es ugy erzik majd, hogy elfoglaltak a helyuket. Nem tudom mi lenne a jo es kulturalt megoldas. Vegul is ezt a parkolot is lehet ugy tekinteni mint minden mas parkolasi lehetoseget a varosban: ha van hely nyertem, ha nincs hely tovabb kell allnom...
MEgértem a véleményedet és igazad van. Szerintem is jó ötlet bérbe adni mondjuk a lakóknak is. De a kérdés az ha mondjuk megállapítjuk, hogy legyen havi 3000-5000 Ft. egy hely ára, és a 12 helyre mondjuk 30-an jelentkeznek akkor hogyan döntöd el, hogy ki bérelhet?
És hogyan oldanánk meg, hogy csak azok parkoljanak oda akik bérelik. Sorompó vagy egy parkolóőr? Bármilyen megoldást is választanánk az több pénzt vinne el mint amennyit hoz! Ugyan ez igaz a konditeremre. Sokan mondják legyen kamera ami figyeli az embereket akik bemennek és a portás engedje be őket stb. Kérdezem én és ezeket ki fogja kifizetni? Mivel sajnos minden átalakítás pénzbe kerül.
Félek attól, hogy mindent majd ki akarunk adni bérbe és ki tudja mi lesz a vége. Szerintem a kocsibeállónál és a kondinál is azt kéne csinálni, hogy pénzt szedjünk érte attól aki használja. DE CSAKIS A HÁZON BELÜL. Tehát nem tartom jó ötletnek a külsősök beengedését a konditerembe és más helyekre.
Mint garazstulaj aszondom, ingyen ne parkoljon oda senki.
MInt lako, aszondom, ingyen ne parkoljon oda senki. Hogy miert? "Sok az eszkimo es keves a foka". A legkorrektebb az lenne, ha megpalyaztatnank, es az parkolna oda, aki a legtobbet fizeti erte... Kulonben csak a feszultseg lesz... Sok penzt ebbol a haz nem fog kapni (sztem max 2-3e Ft/hely), de nem lesz belole gond.