Keresés

Részletes keresés

kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 106
Ha ok nem, akkor majd a mi nagy kiralyunk az osztrak-magyar-nemet-romai-amerikai kiralyunk felepiti, amikor vegleg elfoglalja a kiralyi tronjat.
Előzmény: Bordódy Kristóf (100)
malaclopo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 105
tudod, az történt, hogy szigorúan a táblázat szerint 50 %-nál egy kicsivel több netto fizetésemelést kaptam az új kormánytól, pártállástól függetlenül; az előző négy évben csak reálbér csökkenést szenvedtem el; de nem ezért szavaztam az új kormányra; belátható időn belül nem is fogok jobb oldalra szavazni
Előzmény: armagnac (103)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 104
kapizsgalod.
es meg valami. Ok akartak. A mieink felepitettek
Előzmény: Demim úr (99)
armagnac Creative Commons License 2002.11.11 0 0 103
Ezért a fülledt demagógiáért pl. mennyit kaptál pártállástól függetlenül?:)
Előzmény: malaclopo (98)
armagnac Creative Commons License 2002.11.11 0 0 102
- Nem voltam még a nemzetiben, sajnos, de ami késik nem múlik. A helyszín meg a körülötte épülő új városrész és a hozzá tartozó (tömeg)közlekedés ismeretében lesz megítélhető.
- Az erzsébet térre tervezett színház szvsz merénylet volt Budapest ellen, de biztosan lett volna olyan ember (főleg olyan homo politicus), akinek tetszett volna:)) Az új városközpont viszont biztosan nem épült volna meg a Lágymányosi- és a Petőfi-híd között. (BTW, új városközpont: a BS és környéke is bekerülhetett volna a felsorolásba). Egyébként, valamikor megépültek volna az autópályák és a gátak is, meg sok minden más is, ha van Orbán-kormány, ha nincs. De most az előző 4 évről van szó:)
- A gödör ára: ha lyól tudom, az "iszonyatos" költségeit Farkasházi Tájékozott Tivadar állapította meg iszonyatosnak, valójában az új nemzeti és a "gödör" összesen nem került annyiba, mint az eredetileg tervezett épület. Magyarán ez egy blöff.
- az autópályák tényleg nem stimmelnek, mert 170 km.
Előzmény: Geyza (92)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2002.11.11 0 0 100
Különösen ha felépítik a többi tervezett épületet is körülötte.

Felépítik?

Előzmény: kapizsgalo (96)
Demim úr Creative Commons License 2002.11.11 0 0 99
a nemzeti ököritófülpösön is jó helyen lenne, ha orbánék oda rakták volna. a lényeg, hogy nem oda került, ahova a kommancsok akarták!!!! ;-))))
Előzmény: kapizsgalo (96)
malaclopo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 98
hát igen, a magyar adóforintokat 4 év után nem a fidesz klientúra zsebébe tömték, hanem széles lakossági rétegek zsebébe; nem tettek különbséget pártállás alapján
Előzmény: armagnac (94)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 97
kapizsgalom
Előzmény: Demim úr (95)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 96
A Nemzeti jo helyen van!
Demim úr Creative Commons License 2002.11.11 0 0 95
hogy ha becsukódik egy ajtó, akkor kinyílik egy ablak vagy valami ilyesmi... ;-)
Előzmény: kapizsgalo (86)
armagnac Creative Commons License 2002.11.11 0 0 94
A hülye magyar választó majd 2006-ban sem azt fogja látni, hogy 2002 őszén kétkézzel szórták az ország tartalékait, csak azt, hogy nem jutott 5-ről a 6-ra.
Előzmény: malaclopo (91)
Bordódy Kristóf Creative Commons License 2002.11.11 0 0 93
Nemzeti Színháznak elég sz.. az akusztikája

Kállai Ferencet idézve: ... inkább a színészek nem tudnak beszélni.

Geyza Creative Commons License 2002.11.11 0 0 92
Tényleg sok mindent kaptunk, de 1-2 dolog nem teljesen jogos, szvsz:

- a Nemzeti Színháznak elég sz.. az akusztikája és béna helyen van, meg amúgyis meg lett volna (OK: az Erzsébet-téri hely se tökéletes)
- az Erzsébet téri kultúrcentrum - jól néz ki de... Kissé drága mulatság!
- autópálya tényleg épült ennyi? Szerintem nem nagyon...

De a mérleg még így se rossz.

Előzmény: armagnac (90)
malaclopo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 91
a hülye magyar választó meg nem így látta, és elküldte az utcára politizálni az előző kormányfőt!
Előzmény: armagnac (90)
armagnac Creative Commons License 2002.11.11 0 0 90
Ha leszámítjuk a szervezett bűnözés elleni törvényt, a 4 év alatt 20% fölötti gazdasági növekedést, a kb. ugyanekkora reálbér növekedést és ennél nagyobb reáljövedelem növekedést (beleértve a nyugdíjakat is), a határontúli magyaroknak nyújtott segítséget, az EU csatlakozási folyamat döntő szakaszának (= csatlakozási tárgyalások) végigvitelét, a V4 és a CEFTA újraélesztését (1998-ra mindkét szervezet a teljes elhalás állapotába csúszott), a GYES-t, a GYED-et, a CSP-t, a tandíjmentes egyetemeket, a diákhitelt, a kedvezményes lakáshiteleket, a megduplázott minimálbért, a visszaszorított inflációt, a Horvátországgal és Szerbiával kötött szabadkereskedelmi egyezményt, a horvát stratégiai partnerséget, az esztergomi hidat, az erdélyi magyar egyetemet, a konzulátusokat, a Millenáris parkot, a Nemzeti Színházat és a kultúrális centrumot, az Erzsébet téri kultúrcentrumot, a Kárpát-medencére kiterjedő millenniumi ünnepségeket, az ingyenes fogmegtartó kezeléseket, a 160 km autópályát Tisza és Duna hidastól, és a 120 km gátat, a 40 km vasutat (= közvetlen vasúti kapcsolatot Szlovéniával), az EU-tól szerzett támogatást az iskolaépületek korszerűsítésére, a 6% alá szorított munkanélküliséget, a megfizethetővé tett M1-est és M3-ast, a családi adókedvezméyeket, a javuló közbiztonságot (...), akkor mit kaptunk a mocskos rómaiaktól?!
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 89
ezert kell kiralysagot csinalni, hogy a mi nagy kiralyunk visszaterhessen
Előzmény: Brezovics Atanász (88)
Brezovics Atanász Creative Commons License 2002.11.11 0 0 88
Az Orbánék alatt gerjesztették az inflációt? Éppen ez az elmúlt 4 év volt az, 1986 óta, amikor 10 % alatt maradt.
Ez is mutatja, hogy a szocik ugatják a gazdaságot. Alattuk 30% fölött romlott a pénz évente.
Orbánék az adókedvezményekkel azokat jutalmazták, akik munkával elősegítették az gazdasági növekedést. Ezek itt, most a csőcseléknek osztogatnak, mert szegénységpártiak, valójában csak hamis voksokat vásárolnak közpénzeken.
Még a nyugdíjasok esetében is helyesebb lett volna a fiatalok jövedelmét növelni adókedvezményekkel, és ha nyugdíjas szüleiket támogatják azt levonhatóvá tenni az adójukból, mint egyszeri 19 ezer forinttal becsapni az öregeket és utána villanyár és gázár emeléssel, inflációval éh és fagyhalálra kárhoztatni az idős generációt.
Előzmény: Propertius (66)
meret99 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 87
A minimál bért nem lehet differenciálni! El kellett lépni valahogy! Milyen fizetési szinten lépünk be (ha egyáltalán belápünk, remélem NEM!) az Unióba? A mai is szégyen! Europa koldusai, a legvidámabb barak!
Vagy legyen az átlagbér 30 ezer, hogy még a maradékot is kiszívják a multik?
Előzmény: macmester (82)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 86
Miert mit mondott a huzatrol? :))
Előzmény: Demim úr (85)
Demim úr Creative Commons License 2002.11.11 0 0 85
főleg, amit a huzatról mondott, azóta megcsináltattuk a nyílászárókat... ;-)))
Előzmény: kapizsgalo (83)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 84
nics igazad. Tudod miert? Csak.
Előzmény: macmester (82)
kapizsgalo Creative Commons License 2002.11.11 0 0 83
Jo volt a kormany, s benne az Orban. Minden a leheto legjobb volt. A mi nagy Viktorunk tette es teszi a dolgat, mert a mi nagy Viktorunk a politika MegaSztárja!
Amerre lep, viragok nonek a helyen! Mindenki megtapsolja, es aki nem, az is meghallgatja. Megnovelte a magyar kedved, hozzaallast, muveltseget. Letette az alapjait a muvelt Magyarorszagnak.
Es egyaltalan. Tok jo volt a sok nyilvanok beszede is. Jajám, ugyhogy ne pofazzatok!
macmester Creative Commons License 2002.11.11 0 0 82
A baj szerintem, hogy nem differenciált volt a minimálbéremelés...
alacsony végzettség/képzettség, relatíven magas bérrel lsd. IBM egyik ok...
bérfeszűltség...
soroljam még...
Előzmény: meret99 (77)
8472-es faj Creative Commons License 2002.11.11 0 0 81
Lehet, hogy meglep, de nem vagyok kormánytag... :-))) (miért kell a T/2 megszólítást alkalmazniiii?)
Az asszony tavaly 44e-t keresett, most 63e-t. Közben kategóriát nem lépett. Nos? Nálad miért nem?
A minimálbér és a közalkalmazotti bértábla milyen összefüggésben van?
/Vicces nicknevem van ugye? Örülök, hogy örömöt okozhattam vele!)
macmester Creative Commons License 2002.11.11 0 0 80
Nekem kereken bruttó 50% gyakorlatilag ez netto 30% :/
a titkárnőnek nálunk kb 65-70% :)
a takarítónőnek kb 30% :( ezek persze bruttók...

Gergő

hiszterizált_tömeg Creative Commons License 2002.11.11 0 0 79
"Egyenlőre egyvalamiben sokkal jobbak az elődeiknél: kevesebbet loptak. "

Miért, az elődeik mennyit loptak??

Előzmény: Bazz hogy jártam megint (56)
hiszterizált_tömeg Creative Commons License 2002.11.11 0 0 78
Annyit sujkolták ezt az 50%-ot, hogy a végén maguk is elhitték.

Sehogy nem adja ki az átlag az 50%-ot.

meret99 Creative Commons License 2002.11.11 0 0 77
Emberfaj! A Kuncze-Kovács duó (Tudod, a Kovács a gitáros, a Kuncze meg a dobot ütötte hozzá, ütemverőnek, ha nincs más!) tiltakozott a minimálbérek megemelése ellen!
A ti 50%-otok meg egy hatalmas szemfényvesztés! Én is a közszférában dolgozom! Tudom mennyi az 50%! A ballibnek érdekes matematikája van ám!
Előzmény: 8472-es faj (76)
8472-es faj Creative Commons License 2002.11.11 0 0 76
Elég szomorú! És akkor tőlük sajnálja valaki az 50%os béremelést?! (másokról azért nem írok, mert csak erre ismerek példát)
Előzmény: meret99 (75)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!