Nem lényegtelen, mert ha nem a szükséges időben a szükséges könyveket, avagy azok vételárát adja, akkor az ígérete szélhámosság volt. Azért is felelnie kellene. Ugyanis az ígérgetős papírkáján nem szerepelt semmiféle megszorítás.
Postán küldték, nekem is megvan még, csak már nem költök tankönyvre. A posta a címjegyzéket megkapta az MSZP-től. Ha tehát a postán megvan a címjegyzék, az igénylő alappal valószínűsítheti, hogy ki is kézbesítették neki, még ha ő már el is dobta a levelet. De ettől még az igénye fennállhat, mert a köetelzettségvállalás minden címzettre vonatkozott.
Egyébként a tankönyv mint juttatás is adóköteles lenne a tankönyvek értékének erejéig.
Amúgy meg látod, ez lett volna pl. az egyik értelmes és frappáns reagálás. "Uraim, a költségvetés helyzete sanyarúbb mint gondoltuk, de teszek egy alapítványt, hogy legalább a rászorultakat segítsük. Kérem, csatlakozzanak hozzá Önök is."
Miért is nem Te vagy a miniszterelnök, Munchausen!? Gratulálok!
Fogadjunk, hogy néhány napon belül lelopják innen Munchausen ötletét!!!!!!!
Ja, és különben sem személyre szólóan ígérte, tehát bárki, aki tudomást szerzett a személyes felelősségvállalásáról, nyugodtan beperelheti, talán még biztatási kár miatt is. Mire is bíztatott? Ezt már sajnos elbukta a tankönyvet megvásárló abban a pillanatban, amikor kifizette a vételárat.
Megsúgom van más út is, de kétlem, hogy rájönnél. ;-))
Mit igért Medgyessy?
- Ingyen tankönyveket.
A többi lényegtelen ebből a szempontból.
Ez volt addig amig levelezett. Mától más a felállás, és nem lényegtelen. Megigérte, hogy csekken elküldi a 44.000 forintot. Kártalanítja a becsapott anyukát.
Hát azért, mellényén átzuhanó barátom, mert Várhegyi ügye büntető ügy, a metró per meg polgári. Márpedig olyan bíró nincs, aki néhány hónap leforgása alatt megjárná az LB büntető és polgári kollégiumát is (de nem lepne meg, ha nem arra se lenne példa, hogy egyáltalán volt vki élete során mindkettőben), pláne hogy közben még tárgyalást is vezessen.
3; Aki kidobta az ominózus lapot, annak sajnos semmi nem jár.
Ugyan miért? Megyó letagadja az adott szavát, ha nem tudják rábizonyítani?! Szép kis ember, mondhatom.
Ja, és különben sem személyre szólóan ígérte, tehát bárki, aki tudomást szerzett a személyes felelősségvállalásáról, nyugodtan beperelheti, talán még biztatási kár miatt is.
Pl olyanokat, hogy a szadik programjában nem egészen ez szerepelt, meghogy talán fel kellene készülni erre az ingyenes tankönyvre, stb. stb.
Ezt nem tekintem észérvnek. Pöpi személyes vállalásához semmi köze. És ha nem lépnek be a koalicióba?
Pöpit arra senki nem kérte, hogy ma a parlamentben felajánlja a kifizetést. Önként ment át borzba.:-))))))
De hát ez lenne ennek az ingyenes bulinak is a lényege... egyszer állambácsi kifizeti, utána meg csereberélsz...
Leadod a 6. osztályost, azt megkapod a 7.-et... fú de jó ötlet... főleg ha netán vissza akarsz olvasni... akkor ki lehet nyitni a buxát és meg lehet venni...
Mit gondolsz hányan fogják visszaadni a régit?
De akkor majd nem x forintka lesz, hanem szorozd be kettővel, merthát az a minőség, nem a budipapír minőség lesz... ha igaz
Ö, mint jövendő miniszterelnök tett kötelezettséget, akár személyeset is... Ezért várnám végre idetéve azt a papírkát, mert itten hosszan beszélnek róla, csak nem láttuk...
Észérveket nem gondoltam felsorolni pro és kontra, mert felesleges - senkit nem érdekel...
Pl olyanokat, hogy a szadik programjában nem egészen ez szerepelt, meghogy talán fel kellene készülni erre az ingyenes tankönyvre, stb. stb.
Én jártam pár évet olyan helyre, ahol un. ingyenes stílus dühöngött - azért annak is megvóttak a hátrányai, meg azért annak a rendszernek a kiépítéséhez is kell némi idő...
Nem beszélve arról, hogy szét kéne rombolni a mai tankönyvkiadás teljes rendszerét, plusz az egész tantervi ügyet...
Annó tanterveket és könyveket évtizedekre csináltak, ma meg félévente változnak ... jaj de mán megint belebonyolódtam a részletekbe - az meg kit érdekel?
hajrá fikázzuk MP-t ez jól megy - igazán intellektuális csúcs...
A 3. ponthoz kapcsolódva pedig Áder is jobban tenné, ha egy ilyen alapítványba fizetne, minthogy Kunczének gyűjtsön gatyára, ráadásul a fidesz nevében.
Szerintem ez az egész valahol nagyon szomorú, de...
1; Ha valóban személyes garanciát vállalt Medgyessy akkor fizessen mint a katonatiszt.
2; Készpénzt viszont nem küldhet, mert ez esetben máris adóköteles jövedelemként fog ez jelentkezni mindazoknál, akik ezt jogosan igényelték. Ezért javaslom, hogy inkább a könyveket küldje el nekik, amit pedig megvettek, azt eladhatják.
3; Aki kidobta az ominózus lapot, annak sajnos semmi nem jár. Ezért sokkal jobb ötletnek tartanám, ha Medgyessy a magánvagyonából létesítene egy alapítványt, aminek a célja az általános iskolások ingyenes tankönyhöz juttatása lenne, ennek a számlaszámára, pedig magánszemélyek és szervezetek befizethetnének.