ha tudsz , tudnátok utazásszervező irodát céget akihez fordulhatnánk szoljatok, irjatok.
nincs befizetve semmi.
jelenleg az igények , hány személy , ebből mennyi kiskoru, a szobaszám , illetve kiosztás (2+ hány ágy), ill ugyanez a 2hétre maradók részére , ...vannak beadva az emlitett két helyre.
várjuk az ajánlatokat az előleggel , mivel valoszinűleg ha szolnak igen rövid időn belűl (1ore kb) kell rábolintanunk... és küldeni a konkrét adatokat...
ha tényleg igy van ahogy mondod hogy jár egy jegy 20 vagy akárhány személy után ... hát ezt nem tudjuk , illetve nem ajánlotta fel egyik utazásszervező cég sem.
inkább a fejüket fogták hogy ennyi embernek egy szállodában biztositsonak időpontra helyet , illetve legyen hely az adott időponton a repülőn. pláne hogy agusztusban. plusz hogy a csapat ecyikfele egyhétre a másik kéthetere maradna.
itt nemtudom szabad e irnom meik az a ketto szervező cég aki beválalta , (az egyik ügynökség van 80 as ingyen telloszáma, a másik utaztato , ott chetelni lehet velük közvetlenul.)
igen leirtam többhelyre , mivel tulajdonképpen nincsen egy aktiv utitárskereső topik sem a forumon...
mert igy akkor nekem egyágyas szobát kell foglalni, ergo tulajdonképp többért is .
a csapatban párok (2 ágyas szobák) , és csládok gyermekkel (2+1, ill 2+2 szobák) utazok vannak.
most feküdnék be valameikőük közé?
:-)
Ezt már leírtad jó pár helyen, csak azt nem értem, hogy ha huszonakárhanyan utaztok barátok, család, akkor miért van szükség plusz egy fő idegen emberre??
épp tegnap futottam bele egy hirdetésbe h egy éjszaka kairoban a többi sharmban. tehát ujjra csinálnak iyen utakat is . mar nentom hogy etis v kartagos volt e... ez a leggazdaságosabb repülős egyveleg...
Biztosítók közül melyiket érdemes választani? Mondták, hogy valamelyiknek "szerződött orvosaik" vannak kint, valamelyik pedig majd utólag fizeti neked ha valami van, de ott neked zsebből kell fizetned...
ha kérdésed a papiruszüzem meg parfümkotyvasztóüzem kötelezendő meglátogatására is irányul, akkor igen . azt hagyjátok ki. cairoban mindenképp. ezekből sharmban is van rogyásig! rengeteg idő elmegy rá, főleg ha van a csoportba aki elgyökérkedik a vasarlassal , mert ha latják h egyet vesz , viszik utána a masikat fel a buszotokra , hogy az már fele áron , meg még amaz a harmadáért.nem tudtok majd szabadulni.
esküdtessétek meg az utaztatót az istenére hogy oda ne vigyen .
azért visz mert ezert ő pénzt kap .ha rábirnak beszélni h vásároljál akkor meg mégtöbbet. ja papirusz meg eredeti meg megmutatja hogy csinaljak. aztan többezer forintért faasza . :-D
a piramisoknal v a muzeumnál meg ugyanaz 100forint. persze alku után vagyha elfele mész akkor saját maga adja alább :-D
1 dollarért már egy A3 vagy pár A4 papiruszt kaphatsz , vagy a kőnek mondott valojaba műgyantábol öntött figurákat szobrokat.
talán az alabástrom dolgok az eredetibb egyiptomi alkotások. persze ha nem a szinesebb kinai alabástrom :-D
kb: amit 5 re mond kettőért odaadja. sokesetben 1 ért !
nos
a piramisok 9 orakor nyit . a muzeum 17 orakor zár . ez nembisztos jelenleg hogy pont igy van ...
a repülős jo . ha jo az időzités . vagyis ugy száll le kairoban hogy időben ott tudtok lenni a piramisoknál. a reptér és a piramisok a város két ellenkező végén van. az ujj körgyűrűn kb 1 orát kell számolni hogy a reptérről eljuss a piramisokhoz. délkörül a piramisoktol a muzeumig ami persze közelebb de a varosközpontba van is 1 ora az ut meg a bejutás ez az.
ha szervezetten mentek indenképp az utaztatotokon mulik hogy hogy gazdálkodik az időtökkel.
én 5 ször voltam barátokkal miegymás a muzeumban . de egy repülős egynapos kairot beválalnám hogy akkor persze negyek veletek ha már együtt nyaralunk..de egy buszost nem. :-D
az ut odafele izgalmasnak pörgősnek tűnik , a kairoi forgalom is élménydús a reptertől a piramisokig. mert nem vagy hullafáradt.a napot élménynek lehet megélni , nemcsak az van hogy "na voltam egyiptomba hát csak megnéztem a piramisokat ...
viszafele meg gyorsnak tunik a viszzaut. rövidebnek mint oda.
egy napos cairora elmenni , fárasztó , plusz rohanás...
főleg mert későn nyit a piramisok, és korán zár a muzeum.
közbe meg elvisznek papiruszakármikészitő meg parfümériamicsodába is . ha akarod ha nem. a masnapod kb pihenés , alvás sharmban.
ezt érdemes átrágni addigra...
Mi 2 hétre megyünk szeptemberbe, az Invia által. Először 10 naposra akartunk (vannak is bőven) viszont vagy ugyan annyira vagy drágábbra jött volna ki, mint a 2 hetes. Így nyilván kihasználjuk és 2 hétre megyünk.
A 10-11 naposra vadásztunk, de azok inkább Hurghada-ra jellemzők, itt kb egy ajánlatot találtunk erre az intervallumra, de az augusztusban lett volna, az meg nekünk már nem jó...
Igazából a 2 hét felé hajlunk, valószínű ez lesz, mert valóban a 6 nap az rohanás lenne, és azért egy "kicsit" pihenni is akarunk. :)
Azt irod, hogy egy hetet nem szánnál parton döglésre. Pedig a többség azért megy ide. Júliusban nagyon meleg van ott,én biztos nem szánnék arra plussz egy hetet, hogy kirándulgatni járjak ott viszont azt is kalkuláld be, hogy az egyhetes nyaralás általában 6 napot jelent. Lehet, hogy neked 10-11 napos út jelentene megoldást, régen kináltak ilyet utazási irodák, most nem tudom mi a helyzet.
ha kimotorozol a "ras mohamed" parkba , ott futkoshatsz tizenkilométereket.
gyönyörű tájakon. aszfalt , homok , homokos kavics.
de menj ki a végéig .ameddig az aszfaltos ut visz ! ott a szép. sós tó, mangrovebokrok, kéklaguna, vilagitotorony.
ujabban 5 kor kihajtanak a parkbol , ha megtalálnak :-)
(egy jeep-el végigmennek a partvonalon katonák és monják hogy zárora.)
gogle terkepen fotok vannak bőven a terepről...
Sharm El Sheikh-ről nem lehet erre vonatkozóan generál választ adni.Én szerintem a Na'ama Bay alkalmas arra,h hosszabb (2-3 km) távot lehessen futni a homokos tengerparton. Hada beack is homokos,de ott nem annyira egyszerű futni,h a napozó ágyak közel vannak a parthoz ill a szállodák kerítésekkel tagolják a partot.Egyéb kérdés?